Home  /  AllesCRMemail marketing  / 4 Sendlane-alternatieven en waarom u zou moeten overstappen

4 Sendlane-alternatieven en waarom u zou moeten overstappen

Sendlane-alternatieven

E-mailmarketing is niets nieuws; iedereen wil een platform waarmee ze zonder gedoe boeiende elektronische post kunnen maken. Normaal gesproken bieden e-mailserviceproviders veel andere functies, zoals automatisering, segmentatie en de mogelijkheid om uw voortgang bij te houden. Dit betekent dat u e-mails kunt verzenden wanneer mensen op links klikken, dingen kopen of hun winkelwagentje verlaten.

Omdat er zoveel keuzes beschikbaar zijn, vraagt ​​u zich misschien af ​​welke u moet kiezen. U wilt dat het nu aan uw behoeften voldoet, goedkoop is en schaalbaarheid biedt naarmate u groeit en het bedrijf uitbreidt. Laten we Sendlane leren kennen en vervolgens ontdekken wat de alternatieven zijn en waarom ze misschien beter zijn.

Wat biedt Sendlane?

Sendlane is een eenvoudig te gebruiken ESP dat verschillende automatiserings- en e-mailmarketingfunctionaliteiten biedt. Er zijn tal van functies die u leuk vindt aan deze ESP, waaronder nieuwsbriefcampagnes. Het richt zich op leverbaarheid, zodat de e-mails die u verzendt zeker in de inbox van de ontvanger terechtkomen. Met de drag-and-drop-editor kunt u naadloos e-mails maken die zeker indruk zullen maken op de mensen die ze ontvangen.

Autoresponders zijn een noodzaak voor e-mailmarketingprogramma's. U bepaalt zelf wanneer de e-mails worden uitgerold en wanneer, maar u heeft ook de mogelijkheid om ze te optimaliseren en aan te passen aan uw behoeften. Vervolgens kunt u deze opslaan als sjablonen en indien nodig opnieuw gebruiken.

Workflows zijn ook belangrijk om u te helpen uw marketingtactieken een boost te geven. Met Sendlane kun je mensen aan- en afmelden, e-mails sturen als iemand iets koopt en nog veel meer.

De rapportagefuncties zijn hier ook geweldig. Je krijgt realtime rapportages zodat je kunt zien hoe de campagne verloopt. Dit helpt je ook om prestaties bij te houden en te weten wat het beste werkt voor de volgende ronde.

Waarom mensen overstappen van Sendlane

Hoewel Sendlane veel functies en componenten heeft, heeft het niet alles. Ten eerste ontbreekt het aan een klantenservice. Hoewel u hulp kunt krijgen, duurt het even voordat iemand reageert.

Veel mensen houden van Sendlane vanwege wat het doet en biedt, maar de prijs lijkt gewoon te hoog. De goedkoopste optie is $ 79 per maand, en dat is alleen voor 5,000 contacten. Hoewel je het Starterpakket kunt kiezen, is het slechts zes maanden geldig en kost het bijna $ 500. We zeggen niet dat het geen geweldig hulpmiddel is; we denken dat er goedkopere opties zijn die het beter doen en dezelfde dingen doen.

Sendlane-alternatieven

 1. Omnisend

Als u een e-commercemerk bezit of een marketeer bent, is Omnisend wellicht het beste voor u. Het richt zich vooral op automatisering en is een geweldig e-mailmarketingplatform. Hiermee heb je sociale media-integratie, segmentatie en verschillende sjablonen. Bovendien is het vrij eenvoudig te gebruiken.

sendlane-alternatieven omnisend

Voordelen

Er zijn zoveel functies beschikbaar op Omnisend. Er zijn tal van automatiseringsfuncties waarmee u betere workflows kunt bouwen. Op uw beurt verstuurt u snel en op het juiste moment berichten wanneer u ze nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat u ze niet voor elke abonnee hoeft in te plannen om de beste resultaten te krijgen.

sendlane-alternatieven omnisend

Als u uw conversiepercentages wilt verhogen, heeft u de mogelijkheid nodig om meerdere e-mailcampagnes te maken en sms-berichten te gebruiken. Met Omnisend kunt u dat doen. Via deze omnichannel-service krijgt u uw berichten bij degenen die ze moeten zien. U krijgt ook segmentatiefuncties om de juiste klanten op de voor hen meest geschikte momenten te targeten.

Voors:

 • Biedt automatisering, segmentatie en hoge functionaliteit
 • Makkelijk te gebruiken platform

nadelen:

 • Kan soms buggy zijn
 • Biedt niet veel functies in het gratis abonnement

Prijzen

sendlane-alternatieven omnisend

Met het forever-free abonnement kun je elke maand 15,000 e-mails naar 500 contacten sturen. Dit geeft u ook eenvoudige e-mailcampagnes, aanmeldingsformulieren en rapportagetools.

Voor degenen die meer nodig hebben: het standaardabonnement kost $ 16 per maand en biedt je ook de mogelijkheid om 15,000 e-mails te verzenden. Je krijgt alles van de gratis versie, en sms-campagnes, e-mailautomatisering, e-mail- en chatondersteuning en doelgroepsegmentatie zijn ook inbegrepen.

Vervolgens biedt het Pro-abonnement u elke maand 15,000 e-mails voor 500 contacten. Het kost $ 99 en geeft je elke maand gratis sms-tegoeden. Hiermee krijgt u wat Standard biedt, evenals prioriteitsondersteuning, geavanceerde rapportage, pushmeldingen en Google-klantmatching.

Ten slotte is Enterprise beschikbaar, waarmee u onbeperkt e-mails kunt verzenden tegen een aangepaste prijs. Alles wat Omnisend biedt is inbegrepen, zoals gratis migratie, een speciale accountmanager en een aangepast IP-adres.

Voor wie is het?

Omnisend is geschikt voor degenen die wekelijkse nieuwsbrieven en verschillende marketing-e-mails moeten verzenden. Omdat er voldoende integraties beschikbaar zijn, zullen degenen met e-commercewebsites het platform leuk vinden.

 

 1. Constant Contact

Constant Contact is een e-mailserviceprovider van 1995 tot nu. Het is gekomen waar het nu staat door innovatief te zijn en te doen wat het kan om zijn klanten tevreden te stellen. Op dit moment heeft het meer dan 650,000 klanten en is het zeer gewild bij veel bedrijven en merken. Het goede nieuws is dat het altijd nieuwe functies toevoegt, terwijl de concurrentie op dit gebied zwak lijkt.

sendlane-alternatieven constant contact

Voordelen

Als e-mailserviceprovider richt Constant Contact zich op het verzenden van kwalitatieve en mooi vormgegeven e-mails. Het gaat echter nog een stap verder door u enquêtes en verschillende sociale campagnemogelijkheden aan te bieden.

sendlane-alternatieven constant contact

Vroeger bevatte het een tool voor evenementenbeheer, maar dit is niet langer het geval. We weten niet zeker of het te moeilijk was voor het systeem om te functioneren of dat er iets anders aan de hand was. U heeft echter nog steeds toegang tot deze functie via integratie. Er zijn zelfs meer dan 400 integraties beschikbaar via Constant Contact, zodat u verschillende websites aan elkaar kunt koppelen en deze vanuit een centrale hub kunt gebruiken.

U zult ook de uitgebreide rapportagefuncties opmerken. De meeste e-mailmarketingplatforms bieden rapporten voor standaardopeningen, spam, klikken en bounces. Constant Contact bevat nieuwe functies, zoals uitzoeken welk apparaat de persoon heeft gebruikt om de e-mail te openen en welke onderwerpregels het meest succesvol waren. Hoewel het bijhouden van e-commerce niet beschikbaar is, kunt u wel campagnes vergelijken.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Hoge leverbaarheidspercentages
 • Verschillende functies beschikbaar

nadelen:

 • Minder maatwerk beschikbaar voor formulieren
 • Alleen basisautomatisering
 • Hogere prijzen

Prijzen

met Constant Contact, heb je twee abonnementen beschikbaar. Basic is $ 20, maar dat is het uitgangspunt. Verwacht meer te betalen als je veel contacten hebt. U hebt toegang tot sjablonen, A/B-testen, tracking en rapportage, en kunt met dit plan onbeperkt e-mails verzenden.

Constante contactprijzen

Dan heb je E-mail Plus, waarmee je alles krijgt van het Basisabonnement. Je hebt ook toegang tot onder meer gedragsautomatisering, RSVP's en enquêtes. Het begint bij $ 45 en gaat omhoog op basis van het aantal contacten dat je hebt.

sendlane-alternatieven constant contact

Er is ook een Website Builder-abonnement, waarmee u uw site kunt beheren of er een kunt maken als u er nog geen heeft. U krijgt verschillende e-commercetools, gratis hosting, een blog en mobiel reactievermogen. Dit kost $ 10 per maand.

Voor wie is het?

Voor degenen die een unieke e-mailmarketingtool willen en veel evenementen willen organiseren, is Constant Contact iets voor jou. Hiermee kunt u uw uitnodigingen, registraties en tickets beheren via het Email Plus-pakket. Als u echter betere automatisering nodig heeft, is dit misschien niet ideaal.

 

 1. GetResponse

Wanneer u beoordelingen bezoekt over GetResponse, hoor je vaak dat de e-mailmarketingprovider vrij eenvoudig te gebruiken is en je verschillende professionele functies biedt. Het bedient meer dan een miljard klanten in meer dan 180 landen, waardoor het voor velen een topkeuze is.

sendlane-alternatieven getresponse

Voordelen

Als u iets wilt met veel functies waarmee u uw processen kunt automatiseren, dan heeft GetResponse de oplossing. U krijgt uitgebreide ontwerpen, aangepaste landingspagina's, video-e-mailmarketingtools en A/B-testen.

sendlane-alternatieven getresponse

Via de landingspaginafunctie heeft u toegang tot conversietrechters. Deze nieuwe functie kan helpen verkeer te genereren en geeft u meer opties voor uw online winkel.

Automatiseringen zijn essentieel voor elke e-mailmarketingtool. We houden van de triggers en voorwaarden die GetResponse biedt. U kunt geavanceerdere campagnes maken door onder andere te segmenteren op verkoop en locatie.

Voors:

 • Intelligente automatisering voor lijsten
 • Spam-/ontwerptestopties
 • Conversies lopen via de bestemmingspaginafunctie

nadelen:

 • Problemen met de leverbaarheid
 • Geen gratis versie

Prijzen

Hoewel er geen eeuwig gratis abonnement is, biedt elk abonnement u wel een proefperiode van 30 dagen. Het basisabonnement kost slechts $ 15 per maand voor een lijstgrootte van 1,000 contacten. U krijgt een verkooptrechter, onbeperkte sjablonen, autoresponders en onbeperkte bestemmingspagina's. Transactionele e-mails zijn beschikbaar.

sendlane-alternatieven getresponse

Met het Plus-abonnement betaal je $ 49 per maand voor 1,000 contacten en krijg je alles van het Basic-abonnement, samen met meerdere verkooptrechters, webinars en automatiseringsbouwers. Professional is de volgende voor $ 99 per maand voor 1,000 contacten. Het omvat onbeperkte trechters, on-demand webinars en extra functies. Max is de laatste optie. U krijgt alle elementen uit de andere pakketten tegen een aangepaste prijs op basis van uw specifieke behoeften.

Voor wie is het?

In de eerste plaats werkt GetResponse goed voor eigenaren van e-commercewebsites die meer automatiseringskracht nodig hebben en de mogelijkheid hebben om meer leads te krijgen. Er zijn echter problemen met de leverbaarheid, wat betekent dat uw harde werk in de spammappen van uw potentiële klanten terecht kan komen.

 

 1. Druppelen

Drip is meer dan alleen een e-mailmarketingprovider. Het is een e-commerce-klantrelatiebeheerplatform, ook wel een ECRM genoemd. Hiermee verzamelt u belangrijke gegevens over uw klanten en organiseert u alles effectief. Vervolgens kunt u gepersonaliseerde e-mails naar uw klanten en prospects sturen.

sendlane-alternatieven druppelen

Voordelen

Je hebt talloze functies beschikbaar wanneer u Drip gebruikt. Personalisatie is voor de meeste ondernemers een grote zorg, en Drip begrijpt dit. Daarom biedt het diepgaande segmentatie om u te helpen bepalen welke e-mails u naar wie moet sturen. Gedragsgebaseerde automatisering is ook beschikbaar, zodat u op het meest geschikte moment met de prospect in contact kunt komen.

Druppelfuncties

We vinden het ook leuk dat u al uw klantgegevens op één plek kunt opslaan. Op die manier blijven de winkelpui en marketinginformatie bij elkaar. Het is ook mogelijk om aangepaste velden, tags en gedragingen te maken. Gebruik vervolgens de vele integraties om uw apps voor u te laten werken.

Druppeleigenschappen 2

Met zoveel integraties kunt u op verschillende manieren met uw klanten communiceren. Dit betekent ook dat u gepersonaliseerde e-mails kunt maken en ook sociale media kunt gebruiken.

Druppeleigenschappen 3

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Verschillende leermiddelen beschikbaar (cursussen, handleidingen en webinars)
 • Veel integraties inbegrepen

nadelen:

 • Verwarrende demonstratie
 • Geen forever-free abonnement
 • Korte proefperiode

Prijzen

sendlane-alternatieven druppelen

Met druppel, vindt u het misschien een beetje verwarrend om de prijsstructuur te begrijpen. U krijgt 500 contacten voor $ 19 per maand, zodat u zoveel e-mails kunt verzenden als u wilt.

U krijgt alle beschikbare functies, zoals e-mailondersteuning, de leerhub en klantinzichten. Omdat je echter maar een proefperiode van 14 dagen krijgt, weten we niet of dat voldoende is om het systeem te leren kennen.

Vanaf daar gaat de prijs omhoog, dus u betaalt meer voor het hebben van meer contacten. Bij elke 1,000 abonnees geeft u $ 10 extra uit. Dit lijkt ons geen slechte zaak.

Voor wie is het?

Elke ondernemer zal zeker waarde vinden bij Drip. Het richt zich echter vooral op het MKB en e-commercewebsites. Deze tool heeft geweldige functies en kost niet veel, maar de prijzen schieten omhoog als je 3,000 contacten of meer hebt, dus het is misschien niet ideaal voor grotere bedrijven.

Conclusie

U begrijpt hoe belangrijk e-mailmarketingplatforms zijn en hoe deze services u ten goede kunnen komen. U twijfelt er niet aan dat u er een nodig heeft, maar er zijn er zoveel beschikbaar. Dit maakt het een uitdaging voor u, maar wij zijn er om u te helpen de beste ESP voor uw behoeften te vinden.

Hoewel Sendlane veel voordelen heeft, zijn er een paar kleine nadelen. Deze richten zich vooral op de prijsstelling: het is duur om Sendlane te gebruiken, en startups en kleine bedrijven beschikken mogelijk niet over het geld. Dat betekent niet dat alle hoop verloren is. Met deze vier alternatieven krijg je vergelijkbare functies zonder het hoge prijskaartje.

De keuze is aan u, maar wij zijn van mening dat elk van deze Sendlane-alternatieven nuttig kan zijn, u de diensten kan bieden die u nodig heeft en de kosten kan verlagen. Degenen die Sendlane hebben gebruikt en het zich kunnen veroorloven, willen misschien bij het merk blijven. Overweeg anders Omnisend, Drip, GetResponse of Constant Contact voor uw ESP-vereisten. Je zult blij zijn dat je een van hen een kans hebt gegeven.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.