Home  /  AllemaalCRMe-mailmarketing  /  4 Sendlane Alternatives and Why You Should Switch

4 Sendlane alternatieven en waarom u zou moeten overstappen

Sendlane alternatieven

E-mailmarketing is niets nieuws; iedereen wil een platform dat hen helpt bij het creëren van boeiende elektronische post zonder het gedoe. Gewoonlijk bieden e-maildienstverleners vele andere functies, zoals automatisering, segmentatie en de mogelijkheid om uw vooruitgang te volgen. Dit betekent dat u e-mails kunt versturen als mensen op links klikken, dingen kopen of hun karren achterlaten.

Met zoveel keuzemogelijkheden kunt u zich afvragen welke u moet kiezen. U wilt dat het nu werkt voor uw behoeften, dat het goedkoop is en dat het schaalbaarheid biedt terwijl u het bedrijf groeit en uitbreidt. Laten we leren over Sendlane en dan te weten komen over de alternatieven en waarom ze misschien beter zijn.

Wat levert Sendlane?

Sendlane is een eenvoudig te gebruiken ESP dat verschillende automatiserings- en e-mailmarketingfunctionaliteiten biedt. Er zijn tal van functies om van dit ESP te houden, waaronder nieuwsbriefcampagnes. Het is gericht op deliverability, zodat de e-mails die u wel verzendt zeker in de inbox van de ontvanger terechtkomen. Met de drag-and-drop editor kunt u naadloos e-mails maken die de mensen die ze krijgen zeker weten te wowen.

Autoresponders zijn een noodzaak voor e-mailmarketingprogramma's. U kunt zelf bepalen wanneer de e-mails uitrollen en wanneer, maar u hebt ook de mogelijkheid om ze te optimaliseren en te wijzigen om ze aan uw behoeften aan te passen. Vervolgens kunt u deze opslaan als sjablonen en indien nodig hergebruiken.

Workflows zijn ook belangrijk om u te helpen uw marketingtactiek te stimuleren. Met Sendlane kunt u mensen aan- en afmelden, e-mails versturen als iemand iets koopt en nog veel meer.

De rapportagemogelijkheden zijn ook hier geweldig. Je krijgt realtime rapportages, zodat je kunt zien hoe de campagne verloopt. Dit helpt u ook om de prestaties bij te houden en te weten wat het beste werkt voor de volgende ronde.

Waarom mensen overstappen van Sendlane

Hoewel Sendlane veel functies en onderdelen heeft, heeft het niet alles. Ten eerste ontbreekt het aan een afdeling voor klantenservice. Terwijl u hulp kunt krijgen, duurt het een tijdje voordat iemand reageert.

Veel mensen houden van Sendlane voor wat het doet en biedt, maar de prijs lijkt gewoon te veel. De goedkoopste optie is $79 per maand, en dat is alleen voor 5.000 contacten. Hoewel u kunt kiezen voor het Starterspakket, is het alleen goed voor zes maanden en kost het bijna 500 dollar. We zeggen niet dat het geen geweldig hulpmiddel is; we denken dat er minder dure opties zijn die het beter doen en dezelfde dingen doen.

Sendlane alternatieven

 1. Alwetend

Als u een e-commerce merk bezit of een marketeer bent, dan is Omnisend misschien wel het beste voor u. Het is vooral gericht op automatisering en is een geweldig e-mailmarketingplatform. U beschikt hiermee over social media-integratie, segmentatie en diverse templates. Bovendien is het vrij eenvoudig te gebruiken.

sendlane alternatieven omnisend

Kenmerken

U heeft zoveel mogelijkheden op Omnisend. Er zijn tal van automatiseringsfuncties die u helpen om betere workflows op te bouwen. U stuurt op uw beurt snel en op het juiste moment berichten wanneer u ze nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat u ze niet voor elke abonnee hoeft in te plannen om de beste resultaten te krijgen.

sendlane alternatieven omnisend

Als u uw conversie wilt verhogen, moet u de mogelijkheid hebben om meerdere e-mailcampagnes te maken en SMS te gebruiken. Omnisend laat u dat doen. Via deze omnichannel service, krijgt u uw berichten naar degenen die ze moeten zien. U krijgt ook segmentatiemogelijkheden om de juiste klanten op de voor hen meest geschikte momenten te bereiken.

Profs:

 • Biedt automatisering, segmentatie en hoge functionaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken platform

Nadelen:

 • Kan af en toe een buggy zijn
 • Biedt niet veel mogelijkheden op het gratis plan

Prijzen

sendlane alternatieven omnisend

Met het eeuwig-vrije plan kunt u maandelijks 15.000 e-mails versturen naar 500 contactpersonen. Dit geeft u ook basis e-mailcampagnes, inschrijvingsformulieren en rapportagetools.

Voor degenen die meer nodig hebben, kost het standaardplan $16 per maand en stelt het u ook in staat om 15.000 e-mails te versturen. U krijgt alles op de Gratis-versie, en SMS-campagnes, e-mail automatisering, e-mail en chat-ondersteuning, en doelgroepsegmentatie zijn ook inbegrepen.

Vervolgens voorziet het Pro-plan u van 15.000 e-mails per maand voor 500 contacten. Het kost $99 en geeft u elke maand gratis sms-credits. Hiermee krijgt u wat Standaard te bieden heeft, evenals ondersteuning bij prioriteiten, geavanceerde rapportage, pushmeldingen en Google-klantmatching.

Tot slot is Enterprise beschikbaar en kunt u onbeperkt e-mails versturen voor een aangepaste prijs. Alles wat Omnisend biedt is inbegrepen, zoals gratis migratie, een speciale accountmanager en een aangepast IP-adres.

Voor wie is het?

Omnisend is geschikt voor diegenen die wekelijkse nieuwsbrieven en diverse marketingmails moeten versturen. Met de vele integraties die beschikbaar zijn, gaan mensen met e-commerce websites het platform leuk vinden.

 

 1. Constant contact

Constant Contact is van 1995 tot nu toe een e-maildienstverlener geweest. Het heeft zich ontwikkeld door innovatief te zijn en te doen wat het kan om zijn klanten tevreden te stellen. Op dit moment heeft het meer dan 650.000 klanten en is het zeer gewild bij veel bedrijven en merken. Het goede nieuws is dat het altijd nieuwe functies toevoegt, terwijl de concurrentie op dit gebied lijkt te verslappen.

sendlane alternatieven constant contact

Kenmerken

Als e-maildienstverlener richt Constant Contact zich op het verzenden van kwaliteitsvolle en mooi ontworpen e-mails. Maar het gaat nog een stap verder door u te voorzien van enquêtes en diverse sociale campagnemogelijkheden.

sendlane alternatieven constant contact

Vroeger was er een tool voor het beheer van evenementen in opgenomen, maar dat is nu niet meer het geval. We weten niet zeker of het te moeilijk was voor het systeem om te draaien of dat er iets anders aan de hand was. Maar je hebt nog steeds toegang tot deze functie door middel van integratie. In feite zijn er meer dan 400 integraties beschikbaar via Constant Contact, zodat u verschillende websites aan elkaar kunt koppelen en ze kunt gebruiken vanuit een centrale hub.

U zult ook de uitgebreide rapportagemogelijkheden opmerken. De meeste e-mailmarketingplatforms bieden rapporten voor standaardopeningen, spam, klikken en stuiteren. Constant Contact bevat nieuwe, zoals het uitzoeken van welk apparaat de persoon gebruikt om de e-mail te openen en welke onderwerpregels het meest succesvol waren. Hoewel e-commerce tracking niet beschikbaar is, kunt u wel campagnes vergelijken.

Profs:

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Hoge leveringspercentages
 • Diverse functies beschikbaar

Nadelen:

 • Minder maatwerk beschikbaar voor formulieren
 • Alleen basisautomatisering
 • Hogere prijzen

Prijzen

Met Constant Contact heeft u twee plannen. Basis is $20, maar dat is het uitgangspunt. Verwacht meer te betalen als je veel contacten hebt. U hebt toegang tot sjablonen, A/B-tests, tracking en rapportage en u kunt onbeperkt e-mails versturen over dit plan.

Voortdurende contactprijzen

Dan heb je Email Plus, die je alles geeft in het Basisplan. U hebt ook toegang tot onder andere gedragsautomatisering, RSVP's en enquêtes. Het begint bij $45 en gaat omhoog op basis van het aantal contacten dat u hebt.

sendlane alternatieven constant contact

Er is ook een Website Builder plan, en het helpt u bij het beheren van uw site of het maken van een site als u er nog geen heeft. U krijgt verschillende e-commerce tools, gratis hosting, een blog, en mobiele reactievermogen. Dit kost $ 10 per maand.

Voor wie is het?

Voor degenen die een unieke e-mailmarketingtool willen en veel evenementen willen organiseren, is Constant Contact iets voor u. Hiermee kunt u uw uitnodigingen, registraties en tickets beheren via het Email Plus-pakket. Als u echter een betere automatisering nodig hebt, is dit misschien niet ideaal.

 

 1. GetResponse

Wanneer u beoordelingen over GetResponse bezoekt, hoort u vaak dat de e-mailmarketingprovider vrij eenvoudig te gebruiken is en u verschillende professionele functies biedt. Het bedient meer dan een miljard klanten in meer dan 180 landen, waardoor het voor velen een top keuze is.

sendlane alternatieven krijgenrespons

Kenmerken

Als u iets wilt met veel functies die u kunnen helpen uw processen te automatiseren, heeft GetResponse u gedekt. U krijgt uitgebreide ontwerpen, aangepaste landingspagina's, video-e-mailmarketingtools en A/B-tests.

sendlane alternatieven krijgenrespons

Via de landingspagina-functie heeft u toegang tot Conversion Funnels. Deze nieuwe functie kan helpen bij het genereren van verkeer en geeft u meer opties voor uw online winkel.

Automatisering is essentieel voor elke e-mailmarketingtool. We houden van de triggers en voorwaarden die GetResponse biedt. U kunt meer geavanceerde campagnes creëren door onder andere te segmenteren naar verkoop en locatie.

Profs:

 • Intelligente automatisering voor lijsten
 • Spam/ontwerp-testmogelijkheden
 • Conversietrechter via de landingspagina-functie

Nadelen:

 • Problemen met de leverbaarheid
 • Geen gratis versie

Prijzen

Hoewel er geen eeuwigdurend plan is, voorziet elk plan u wel van een proefperiode van 30 dagen. Het Basisplan is slechts $15 per maand voor een lijstgrootte van 1.000 contacten. U krijgt een verkooptrechter, onbeperkte sjablonen, autoresponders en onbeperkte landingspagina's. Transactie-e-mails zijn beschikbaar.

sendlane alternatieven krijgenrespons

Met het Plus-plan betaalt u 49 dollar per maand voor 1000 contacten en krijgt u alles op het Basisplan, samen met meerdere verkooptrechters, webinars en automatiseringsbouwers. Professioneel is de volgende op $99 per maand voor 1.000 contacten. Het omvat onbeperkte funnels, on-demand webinars en extra functies. Max is de laatste optie. U krijgt alle elementen uit de andere pakketten met een aangepaste prijs op basis van uw specifieke behoeften.

Voor wie is het?

Voornamelijk GetResponse werkt goed voor e-commerce website-eigenaren die meer automatiseringskracht en de mogelijkheid om meer leads te krijgen nodig hebben. Echter, het heeft deliverability problemen, wat betekent dat uw harde werk kan eindigen in de spammappen van uw potentiële klanten.

 

 1. Druppel

Drip is meer dan alleen een e-mailmarketingprovider. Het is een e-commerce customer relationship management platform, ook wel ECRM genoemd. Hiermee verzamelt u belangrijke gegevens over uw klanten en organiseert u alles effectief. Vervolgens bent u in staat om gepersonaliseerde e-mails te versturen naar uw klanten en prospects.

sendlane alternatieven druppelen

Kenmerken

Je hebt talloze functies beschikbaar wanneer je Drip gebruikt. Personalisatie is een grote zorg voor de meeste ondernemers, en Drip begrijpt dit. Daarom biedt het een diepe segmentatie om u te helpen bepalen welke e-mails u naar wie moet sturen. Er is ook gedragsgebaseerde automatisering beschikbaar, zodat u de prospect op het meest geschikte moment kunt benaderen.

Druppelvangers

Wij vinden het ook prettig dat u al uw klantgegevens op één plek kunt opslaan. Op die manier blijven de winkel- en marketinginformatie bij elkaar. Het is ook mogelijk om aangepaste velden, tags en gedragingen aan te maken. Gebruik dan de vele integraties om uw apps voor u te laten werken.

Druppelfuncties2

Met zoveel integraties kunt u op verschillende manieren met uw klanten in contact komen. Dit betekent ook dat u gepersonaliseerde e-mails kunt maken en ook gebruik kunt maken van social media.

Druppelfuncties3

Profs:

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Verschillende leermiddelen beschikbaar (cursussen, gidsen en webinars)
 • Veel integraties inbegrepen

Nadelen:

 • Verwarrende demo
 • Geen eeuwigdurend plan
 • Korte proefperiode

Prijzen

sendlane alternatieven druppelen

Met Drip vindt u het misschien een beetje verwarrend om de prijsstructuur te begrijpen. U krijgt 500 contactpersonen voor $19 per maand, zodat u zoveel e-mails kunt versturen als u wilt.

U krijgt elke functie die beschikbaar is, zoals e-mailondersteuning, de learning hub en klantinzichten. Echter, aangezien u slechts een 14-daagse proefperiode krijgt, weten we niet of dat genoeg is om het systeem te leren kennen.

Vanaf daar gaat de prijs omhoog, dus je betaalt meer voor het hebben van meer contacten. Met elke 1.000 abonnees geeft u $10 extra uit. Dit lijkt ons geen slechte zaak.

Voor wie is het?

Elke ondernemer vindt zeker waarde bij Drip. Het richt zich echter vooral op MKB- en e-commerce-websites. Deze tool heeft verbazingwekkende functies en kost niet veel, maar de prijzen schieten wel omhoog als je 3.000 contacten of meer hebt, dus het is misschien niet ideaal voor grotere bedrijven.

Conclusie

U begrijpt hoe belangrijk e-mailmarketingplatforms zijn en hoe deze diensten voor u van nut kunnen zijn. Er is geen twijfel mogelijk dat u er een nodig heeft, maar er zijn er zoveel beschikbaar. Dit maakt het een uitdaging voor u, maar we zijn hier om u te helpen de beste ESP voor uw behoeften te vinden.

Hoewel Sendlane er veel mee te maken heeft, zijn er een paar kleine nadelen. Deze richten zich vooral op de prijsstelling - het is duur om Sendlane te gebruiken, en starters en kleine bedrijven hebben misschien niet de middelen. Dat betekent niet dat alle hoop verloren is. Met deze vier alternatieven krijg je vergelijkbare functies zonder het hoge prijskaartje.

De keuze is aan u, maar wij zijn van mening dat elk van deze Sendlane alternatieven voordelig kan zijn, u de diensten kan bieden die u nodig heeft en de kosten kan verlagen. Degenen die Sendlane hebben gebruikt en het zich kunnen veroorloven, willen misschien bij het merk blijven. Anders, overweeg Omnisend, Drip, GetResponse, of Constant Contact voor uw ESP-vereisten. Je gaat blij zijn dat je een van hen een kans gaf.

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.