Home  /  AllesSEO  / SEO Outreach beheersen: 10 tips om u te helpen met het opbouwen van links

SEO Outreach beheersen: 10 tips om u te helpen met linkbuilding

Zoekmachines doorzoeken miljarden websites om te bepalen of ze de moeite waard zijn om op de zoekresultatenpagina te verschijnen. Enkele van de belangrijkste elementen waarnaar ze op zoek zijn, zijn backlinks en verwijzende domeinen.

Als uw webpagina veel verwijzende domeinen heeft – wat betekent dat andere sites ernaar verwijzen via backlinks – dan is dit voor zoekmachines zoals Google een signaal dat uw site een autoriteitssite is. Google zal uw pagina waarschijnlijk hoger rangschikken, wat betekent dat u een hogere klikfrequentie kunt behalen.

Naast SEO zal linkbuilding ook kwaliteitsverkeer van autoriteitssites naar uw website leiden. U moet echter een goede SEO-outreach-campagne voeren om backlinks van autoriteitssites op te bouwen. Hier zijn tien tips om je te helpen verwijzingen verzamelen:

1. Ken de trefwoorden waarop u zich moet richten

De zoekwoorden waarop u wilt scoren, vormen de basis van uw SEO-outreachcampagne. Door een lijst met deze zoekwoorden bij te houden, kunt u sites bereiken die geschikt zijn voor uw gerichte zoekopdracht.

Laten we doen alsof u koppelingen probeert te maken naar uw SEO-software.

Bron: Google Keyword Planner

De eerste stap is om te bepalen voor welke zoekopdracht u wilt verschijnen. Zodra u het in de Google Keyword Planner heeft ingevoerd, kunt u relevante zoektermen bekijken waarvoor u mogelijk wilt scoren. In dit geval suggereerde het zoeken naar het trefwoord ‘SEO-software’ ook onder andere ‘rank tracker’, ‘kleine SEO-tool’, ‘beste SEO-tools’.

Wanneer u uw ankertekst kiest, zorg er dan voor dat u er een kiest die nauwkeurig beschrijft waarnaar u linkt. Dus in het bovenstaande voorbeeld heeft Poptin een link naar hun blogpost “7 Best Practices for Website Popups that Convert” toegevoegd aan de ankertekst “website popups” in zijn gastpost op website popups die op Webflow werd gepubliceerd. Dit brengt ons bij onze volgende tip:

2. Identificeer de belangrijkste locaties

Linkbuilding is niet langer een getallenspel. Misschien ben je er wel mee uitgekomen backlinks invoegen en gastposts op elke site die uw inhoud accepteert. Google bestraft nu echter spammy-backlinks en beloont links van niche-relevante sites. U moet nichesites identificeren waarop u uw inhoud kunt plaatsen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

Ten eerste kunt u de sites noteren die al scoren op de zoekwoorden waarnaar u zoekt. Zoeken naar ‘beste SEO-tools’ levert bijvoorbeeld de onderstaande resultaten op:

Als we er vertrouwen in hebben, kunnen we de directe sites die we zien gebruiken voor ons SEO-bereik. In dit geval Oberlo, Techradar en PCMag. De kans is echter groot dat dit zeer gevestigde domeinen zijn, en het verkrijgen van backlinks van deze domeinen is vrijwel onmogelijk, tenzij uw merk ook bekend is. 

Een andere methode zou zijn om op de sites te tikken die naar deze hooggeplaatste blogs linken. Gebruik een backlinkchecker zoals de backlinkchecker van Ahrefs of Linkody om een ​​lijst met domeinen te bekijken die naar een gekozen URL linken.

Bron: De backlinkchecker van Ahrefs

In dit geval zijn we op zoek naar sites die linken naar de nummer 1 ranking blog voor de zoekterm 'beste SEO-tools', de blog van Oberlo. Noteer de domeinen die worden weergegeven in de backlinkchecker die u heeft gebruikt. Gebruik uw gezond verstand om te bepalen of deze domeinen geschikt zijn voor uw niche of niet. 

3. Onderzoek hun linkautoriteit

Niet alle verwijzende domeinen zullen uw SEO helpen. Het bouwen van links vanaf niet-gerenommeerde en oplichtingssites kan zelfs uw SEO schaden.

De meeste backlinkcheckers en SEO-tools beoordeel domeinen op basis van 100 punten. Domeinen met een score boven 60 worden beschouwd als autoriteitssites.

Bron: Ahrefs Backlink-checker

Probeer sites aan te boren met een domeinbeoordeling hoger dan 60. Als we naar de bovenstaande resultaten kijken, hebben slechts enkele domeinen die naar Oberlo's blog verwijzen een beoordeling hoger dan 60. Een daarvan is Business 2 Community en een andere is Member Press op 79. Als u door de resultaten scrollt, ziet u mogelijk meer domeinen.

Bron: Linkody Backlink-checker

Ter referentie: Oberlo – het domein dat het nummer 1 resultaat bevat voor de zoekterm ‘beste SEO-tools’ – heeft een domeinbeoordeling van 90. 

4. Onderzoek uw vooruitzichten

Mogelijk bent u genoodzaakt onmiddellijk een e-mail te sturen naar elk van uw in aanmerking komende domeinen. Voordat we bij dat deel komen, moeten we nog een paar stappen zetten. De eerste stap is het onderzoeken van uw prospects.

U wilt het volgende weten over elk van uw potentiële klanten:

 • Wat is hun niche?
 • Wat zijn enkele van hun blogs die jouw aandacht hebben getrokken?
 • Wat is hun product/dienst?
 • Zijn ze een start-up of een gevestigd bedrijf?

Als u deze dingen gewoon weet (een snelle zoekopdracht geeft u de antwoorden op deze vragen), kunt u beter met hen in contact komen en zelfs onderwerpen voorstellen die zij kunnen gebruiken. Dat zal helpen een betere verbinding met hen te bevorderen, in plaats van wanneer u hen met een gekopieerde en geplakte sjabloon aanspreekt, zonder te weten wie ze zijn.

5. Maak outreach-sjablonen

U wilt dat uw e-mails uniek zijn voor de domeinen waarnaar u contact opneemt. Dat is regel nummer 1 koud e-mailen. Als je je prospects hebt onderzocht, schrijf dan gepersonaliseerde en unieke koude e-mails zal een tweede natuur zijn als u uw prospects heeft onderzocht.

Aan de andere kant wilt u ook uw tijd maximaliseren door niet telkens opnieuw te schrijven wanneer u een e-mail naar een nieuwe ontvanger verzendt. Door meerdere sjablonen voor te bereiden, kunt u uw outreach-e-mails door elkaar halen en ervoor zorgen dat geen twee e-mails hetzelfde zijn.

Bron: Mailshake

Er zijn complete handleidingen op internet voor koud e-mailen, en sommige zijn zeer effectief koude e-mailsjablonen je mag gebruiken. Hiermee bespaart u tijd bij uw SEO-activiteiten, maar u moet er ook aan denken om elke e-mail te personaliseren, zodat deze uniek is voor uw ontvanger.

Op maat gemaakte e-mails hebben een hoger openpercentage en betere responspercentages dan gekopieerde e-mails.

6. Verzamel de e-mailadressen

Zodra u over uw e-mailsjablonen beschikt, verzamelt u de benodigde e-mailadressen om in contact te komen met belangrijk personeel. 

U zou op zoek moeten gaan naar marketinghoofden, redacteuren, contentmanagers of oprichters van bedrijven. Als u alleen de namen van deze mensen kent, kunt u een voorsprong krijgen bij het zoeken naar hun e-mailadressen.

Laten we proberen Business 2 Community aan te boren, aangezien dit een van de domeinen is die in aanmerking kwamen in onze eerdere beoordeling van de linkautoriteit.

Het eerste dat u moet doen, is de LinkedIn-pagina van het bedrijf bekijken. Blader vervolgens door de lijst met medewerkers totdat u iemand vindt met wie u contact wilt opnemen. 

We kunnen meteen de hoofdredacteur van Business 2 Community, Renee DeCoskey, zien. We kunnen haar een direct bericht sturen op LinkedIn of verder zoeken naar haar e-mailadres. 

Bron: Voila Norbert

Het zoeken naar e-mails is lastig. De meeste LinkedIn-gebruikers maken hun e-mailadres niet zichtbaar op LinkedIn. In dit geval kunt u software voor het zoeken naar e-mail gebruiken, zoals Voila Norbert of Hunter.io, om deze e-mails te raden. Het enige dat u hoeft te weten, is de naam van de persoon en zijn bedrijf.

7. Ontwerp ideeën voor gastposts

Door gastpostonderwerpen op te stellen, weten uw potentiële klanten wat u voor hen gaat schrijven, waardoor uw kansen op een klant groter worden. Hier zijn een paar manieren waarop je op ideeën voor gastposts kunt komen:

 • Zoek naar vragen binnen online nichegemeenschappen
 • Heroriënteer bestaande blogs
 • Lees de commentaren van lezers op blogs die u als gast heeft gepost om meer inzicht te krijgen
 • Concentreer u op nieuwe trends rond uw niche

De ideeën voor uw gastposts kunnen ook afhankelijk zijn van de prospect waarvoor u schrijft. Stel voor elke branche verschillende onderwerpen voor. Als u een SEO-bedrijf bent dat schrijft voor een niche op het gebied van digitale marketing of webdesign, bedenk dan dat lezers uit die niches verschillende niveaus van kennis van SEO zullen hebben.

U kunt een stap verder gaan en schetsen maken voor elk van uw gastpostonderwerpen. Dat zal uw prospects laten zien dat elk onderwerp al een concrete stroom kent. De contouren zullen het voor uw schrijvers ook gemakkelijker maken om die onderwerpen te schrijven.

8. Maak kwaliteitsinhoud

Het is niet voldoende dat uw potentiële klanten ermee instemmen uw werk op hun blog te publiceren. Uw inhoud moet uw doelgroep aanspreken, de lezer boeien en bruikbare inzichten bieden om uw SEO-outreachcampagne te laten werken.

Hier zijn een paar manieren waarop u hoogwaardige inhoud kunt maken:

 • Zorg ervoor dat uw blog een naadloze en progressieve flow heeft
 • Gebruik aantrekkelijke beelden voor uw blogs
 • Wees niet te zuinig met uw links. Links moeten dienen als voetnoot en mogen de gedachtegang van de lezer niet misleiden
 • Controleer op grammaticale fouten. Bewerk en proeflees uw inhoud
 • Schrijf volgens de door uw prospects gekozen stijlgids. Veel websites gebruiken beide AP-stijl of de Chicago Manual of Style

Het creëren van kwaliteitsinhoud geeft uw prospects het vertrouwen om met u te blijven samenwerken en zorgt voor een fatsoenlijke portfolio voor nieuwe klanten.

9. Resultaten monitoren

Kijk naar je cijfers. Tonen ze het effectieve gebruik van tijd en middelen? Hier zijn enkele van de belangrijkste statistieken die u voor uw outreach-campagne zou willen noteren:

 • Open tarief e-mail
 • Reactiepercentage per e-mail
 • Nieuwe prospects per maand
 • Gastposts gepubliceerd per maand
 • Dagelijks verkeer naar de URL waarvoor u links heeft gebouwd

Een goed openingspercentage van e-mails suggereert dat u een boeiende onderwerpregel gebruikt en/of de juiste afzendernaam heeft. Een goed responspercentage geeft aan dat u een boeiende e-mailtekst gebruikt. Je mag gebruiken e-mailhulpmiddelen zoals Hubspot of Mailchimp om e-mailstatistieken te monitoren.

Bron: Mailify

Het aantal nieuwe prospects dat u krijgt en het aantal gastposts dat u regelmatig publiceert, duiden op de efficiëntie van uw team bij het binnenhalen van nieuwe projecten. 

Hoewel dit allemaal goed is, is het einddoel altijd het verbeteren van de SEO van uw site en het genereren van verkeer naar de site(s) van uw bedrijf. U kunt Google Search Console gebruiken om de huidige SEO van uw domein te beoordelen en voor welke zoekwoorden de ranking van uw site geldt. Backlink-checkers laat u de autoriteit van uw URL zien en het aantal backlinks en verwijzende domeinen die uw site heeft.

Bron: Search Engine Land

Je zou ook moeten houd de statistieken van uw concurrenten in de gaten om te zien of je relatief goed presteert. Als je ver achterloopt, doe je iets verkeerd. Gebruik backlinkcheckers op de domeinen van uw concurrenten om hun domeinautoriteit te beoordelen en te vergelijken met die van u.

10. Vergroot de reikwijdte van het bereik

Nadat u een paar keer als gast heeft geblogd, tikt u op andere domeinen om het bereik van uw website te vergroten.

Uiteindelijk krijgt u een stroom voor het proces. U kunt vervolgens uw SEO-outreachpersoneel inhuren om koude e-mails te schrijven en potentiële klanten aan te spreken die uw gastblogdiensten nodig hebben. Door het outreachproces te automatiseren, kunt u zich op andere zaken concentreren, zoals redactie.

Het kan verstandig zijn om inhoudssites buiten uw niche aan te boren. Wees echter voorzichtig, want u moet nog steeds binnen het interessegebied van de lezer blijven. U mag backlinks bouwen naar uw SEO-onderwerpartikelen van zakelijke, webontwikkelings- en digitale marketingblogs, zolang u uw links op natuurlijke wijze kunt invoegen in die artikelen over onderwerpen die relevant zijn voor die blogs. 

Het kan echter onmogelijk zijn om op SEO gerichte backlinks te bouwen vanaf websites met gaming- of cryptocurrency-inhoud als u bijvoorbeeld een site bent die schoenen verkoopt.

In Closing

Het opbouwen van links via een SEO-outreach kan de autoriteit van uw domein effectief vergroten en kwaliteitsverkeer naar uw website leiden. 

Voordat u met uw SEO-activiteiten begint, moet u weten welke zoekwoorden u wilt targeten. Identificeer sites waarop u kunt tikken. U kunt dit doen door een Google-zoekopdracht uit te voeren of door een keuze te maken uit de verwijzende domeinen die linken naar de zoekresultaten. Zodra u een lijst met domeinen heeft, filtert u deze eruit door de domeinautoriteit van elk domein te beoordelen.

Zoek naar sleutelpersoneel op uw geselecteerde sites waarvoor u mogelijk onderwerpen wilt pitchen. Zoek ze op LinkedIn, of u kunt software voor het zoeken naar e-mail gebruiken. Het helpt als de onderwerpen die je hebt gepitcht al een schets hebben.

Zorg ervoor dat uw gastposts goed gepolijst zijn en aantrekkelijk zijn voor de niche van uw prospect. Dat zal u helpen uw SEO-outreach-inspanningen te optimaliseren. Maak gebruik van andere sectoren die mogelijk geïnteresseerd zijn in de inhoud of het product van uw website.

Volg deze stappen en uw SEO-bereik en linkbuilding zullen resultaten opleveren.

Auteur Bio

Nicholas Rubright is de communicatiespecialist voor auteur, een AI-schrijfassistent ontworpen voor teams. Nicholas heeft eerder gewerkt aan het ontwikkelen van contentmarketingstrategieën voor merken als Webex, Havenly en Fictiv.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.