Home  /  AllesSEO  /  SEO-rankingfactoren waarmee u als klein bedrijf rekening moet houden

SEO-rankingfactoren waarmee u als klein bedrijf rekening moet houden

Digitale marketing brengt veel voordelen met zich mee voor allerlei soorten bedrijven, dus het beheersen ervan is de sleutel om uw concurrenten te ontgroeien. U kunt nu online tools zoals pop-ups gebruiken om uw campagne een boost te geven. Een van de belangrijkste dingen die u moet doen als u in digitale marketing investeert, is het optimaliseren van uw inhoud met SEO, omdat u hierdoor meer mensen kunt bereiken. 

Natuurlijk is het gemakkelijker om klanten te krijgen als je al een tijdje werkt, omdat je al een aantal klanten hebt en mensen weten hoe goed je werk is. Een fatsoenlijke SEO-campagne kan kleine bedrijven echter helpen concurreren met grotere bedrijven. 

Wilt u meer weten over SEO voor kleine bedrijven? Duik op deze pagina en ontdek enkele rankingfactoren waarmee u als klein bedrijf rekening moet houden!

Wat is SEO? 

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en bestaat uit het aanpassen van uw inhoud aan wat zoekmachines willen, zodat ze uw website beter kunnen rangschikken. Waarom doen mensen dat? Omdat een hogere ranking betekent dat je de eerste plek op de zoekresultatenpagina inneemt wanneer mensen naar een specifieke dienst of product zoeken. 

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat iemand juridische diensten nodig heeft in Colorado. Als ze op zoek zijn naar ‘juridische diensten in Colorado’, zullen ze controleren wat de eerste websites aanbieden om te weten of deze fatsoenlijk zijn of niet. 

Uw diensten zijn misschien beter dan wat de eerste plaatsen bieden, maar klanten zullen dat niet weten als ze niet merken dat uw website er is. SEO zorgt ervoor dat mensen weten dat u er bent als mensen naar uw diensten zoeken. Dit betekent echter alleen dat meer mensen op uw website zullen klikken, maar dat betekent niet dat ze voor uw diensten zullen betalen. 

Mogelijk ziet u sneller de voordelen van investeren in SEO of langzamer, afhankelijk van hoe u het doet of hoe het bedrijf dat u inhuurt het doet.

Het belang van SEO voor kleine bedrijven 

Zelfs als mensen de voordelen van SEO voor een website van een klein bedrijf al kennen, begrijpt niet iedereen hoeveel het een klein bedrijf kan helpen zijn status quo te veranderen en niet langer klein te zijn door het aantal leads en verkopen te vergroten. 

Ongeacht de diensten die u aanbiedt, het belangrijkste dat u wilt als u een bedrijf start, is uw doelgroep bereiken, aangezien dat de eerste stap is om uw verkopen en leads te vergroten. Met SEO kunt u het sneller doen dan wanneer u het op een regelmatige basis zou doen.

Wanneer mensen in uw doelgroep uw bedrijf opmerken, zullen ze de mensen in hun omgeving erover vertellen, en dat zal in de toekomst een sneeuwbaleffect krijgen. Daarom moet je ook een fatsoenlijke landingspagina klaar hebben staan ​​voor nieuwe leads.

Grote bedrijven hebben al een klantenbestand, dus het is moeilijk om tegen hen te concurreren als je net begint te werken. Niettemin, als je SEO onder de knie hebt, zul je ze binnen een paar maanden ontgroeien. De reden daarvoor is dat je naarmate de tijd verstrijkt meer klanten krijgt dan zij. 

Dit gebeurt omdat je meer mensen in je stad en daarbuiten bereikt, terwijl ze oude communicatiekanalen gebruiken die hun doelgroepen niet gebruiken. Op dezelfde manier, als uw concurrenten hun inhoud optimaliseren en u niet, zullen zij meer verkopen dan u, dus u mag dit niet missen. 

De hoogst gerangschikte pagina in een zoekmachine kan tot 49% meer verkeer genereren dan andere, en aangezien 75% van de gebruikers niet verder komt dan de eerste pagina met zoekresultaten, moet u de eerste plaatsen innemen als u er een paar wilt bemachtigen. aandacht. 

Belangrijke SEO-rankingfactoren voor kleine bedrijven 

Nu u weet hoe belangrijk SEO is voor kleine bedrijven, bent u wellicht geïnteresseerd in: het optimaliseren van uw website. Maar hoe kun je dat doen? 

Het is een uitdaging om uw website SEO-vriendelijk te maken als u nog nooit SEO-strategieën heeft geprobeerd. Dankzij dat huren de meeste bedrijven een e-commercebedrijf in om hen hierbij te helpen. 

Hoe dan ook, het is goed dat u weet met welke rankingfactoren de meeste zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van uw inhoud. Dit geeft u een idee van hoeveel u uw website moet veranderen om te voldoen aan de SEO-vereisten om een ​​autoriteitswebpagina te zijn. 

Dit zijn de belangrijkste SEO-rankingfactoren kleine bedrijven in gedachten moet houden:  

Zoekwoordonderzoek en -implementatie 

Kortom: sommige zoekwoorden kunnen ervoor zorgen dat uw website hoger of lager scoort als u ze aan uw inhoud toevoegt. U moet dus onderzoeken welke de juiste zijn voor het onderwerp dat u wilt behandelen en hoe vaak u ze moet gebruiken. 

De keyword research proces omvat het onderzoeken van wat uw concurrenten hebben gedaan om hun inhoud te optimaliseren en hoeveel dat voor hen heeft gewerkt. Nadat u de trefwoorden kent die u op uw website nodig heeft om deze hoger te laten scoren in zoekmachines, kunt u ze op de juiste manier aan uw inhoud toevoegen! 

Dat betekent dat je de juiste moet gebruiken en moet weten waar je ze moet plaatsen om er het meeste voordeel uit te halen.

Inhoudsoptimalisatie

Afgezien van de trefwoorden die u voor uw inhoud gebruikt, moet u ervoor zorgen dat alles wat u aan uw website toevoegt inhoud van hoge kwaliteit is die klanten zullen lezen zonder dat ze zich na een paar seconden op uw website gaan vervelen. 

Zoekmachines houden ook rekening met hoeveel tijd gebruikers op uw website doorbrengen nadat ze erop hebben geklikt. Het heeft dus geen zin om uw website bovenaan de pagina met zoekresultaten te krijgen als uw website niet voldoende is geoptimaliseerd om daar te blijven of om uw leads om te zetten in daadwerkelijke zoekresultaten. klanten. 

Link Building 

Links zijn ook essentieel voor SEO, omdat het toevoegen van voldoende links aan uw website zoekmachines laat weten dat andere websites u vertrouwen en dat u met andere webpagina's werkt. Volgens de normen van het algoritme betekent dit dat u een autoriteitswebsite bent, waardoor u hoger in de ranking komt te staan. 

De beste manier om dit te doen is door backlinks naar uw website op andere webpagina’s toe te voegen. U kunt ook enkele links naar andere websites aan uw inhoud toevoegen, omdat dit ook nuttig is. Het is onnodig om te zeggen dat u nooit links naar de webpagina's van uw concurrenten moet toevoegen, aangezien dit hen op de lange termijn alleen maar zou helpen om u te ontgroeien. 

Mobiele compatibiliteit 

Hoewel niet veel mensen dit weten, zijn mobiele compatibiliteit en optimalisatie uitstekende manieren om uw website hoger te laten scoren in zoekmachines. Veel mensen die online naar specifieke diensten zoeken, kunnen dit inderdaad doen via hun pc of laptop, maar een groot deel van de klanten zoekt informatie op hun smartphones. 

Mensen hebben nu alle informatie die ze nodig hebben op zak, dus ze hoeven alleen maar hun smartphone te pakken en iets op Google te zoeken om antwoord te krijgen. Het zal moeilijk zijn om hoger te scoren als uw website niet is geoptimaliseerd om op smartphones te werken, dus zorg ervoor dat u dat in handen krijgt als dat uw geval is. 

Gebruikerservaring – Webdesign

Als we naar de laatste SEO-rangschikkingsfactor gaan die we op deze pagina zullen bespreken, hebben we een behoorlijke gebruikerservaring. De gebruikerservaring van uw klanten zodra ze op uw website terechtkomen, wordt bepaald door het webdesign waar u voor kiest. 

Gebruikers willen een eenvoudig en intuïtief platform dat hen binnen enkele seconden alle informatie geeft die ze nodig hebben. Niemand wil op een website blijven die de zaken voor hen ingewikkelder maakt, dus zorg ervoor dat uw webontwerp gemakkelijk te navigeren en te begrijpen is voordat u andere dingen probeert te optimaliseren. 

Tips voor het verbeteren van de SEO-ranking als klein bedrijf 

We begrijpen dat u, zelfs nadat u dit artikel heeft gelezen en de factoren heeft leren kennen die zoekmachines gebruiken om kleine bedrijven te rangschikken, moeite kunt hebben met zoekmachineoptimalisatie als u er in het verleden nog nooit mee te maken heeft gehad. Daarom hebben we enkele tips om u te helpen dit onder de knie te krijgen voordat uw concurrenten u beter verkopen. 

Het eerste dat u moet doen als u uw website wilt optimaliseren, is ervoor zorgen dat u inhoud van hoge kwaliteit heeft. Het is nutteloos om een ​​website te optimaliseren die niet de juiste informatie bevat of die geen boeiende teksten bevat. Zorg er daarnaast voor dat u uw website optimaliseert voor lokale zoekopdrachten. 

Als u uw diensten in Californië aanbiedt, zorg er dan voor dat u zoekwoorden toevoegt en uw website optimaliseert voor gebruik in Californië. Op die manier bent u het eerste wat ze zullen zien als mensen zoeken naar de diensten die u in uw land aanbiedt. 

Vergeet niet voldoende links naar uw webpagina's toe te voegen. Backlinks en externe links zijn daar goed voor, dus wees niet bang om er een paar toe te voegen. Echter, Linkbuilding is niet zo eenvoudig als het klinkt, wat betekent dat u mogelijk contact moet opnemen met een deskundige om u hierbij te helpen. 

Zorg er ten slotte voor dat uw website mobielvriendelijk en visueel aantrekkelijk is. Dat zorgt ervoor dat de klanten die op uw webpagina klikken, erop blijven en zien wat u te bieden heeft.  

Conclusie 

Aanpassing aan nieuwe markttrends is essentieel als u niet achter wilt blijven bij andere bedrijven. Een nieuw bedrijf starten is niet eenvoudig, maar een goede SEO-strategie voor kleine bedrijven kan ervoor zorgen dat u sneller meer omzet genereert dan u had verwacht. Probeer het dus of neem contact op met een SEO-bedrijf om u daarbij te helpen. 

Als u zich richt op zoekmachineoptimalisatie, krijgt u een competitievere positie op de markt omdat u gemakkelijker in contact komt met uw doelgroep. 

Er zijn er ook veel digitale marketingtools op de markt die u kunnen helpen uw omzet te verhogen. 

Wilt u meer artikelen lezen die verband houden met SEO en e-commerce? Bekijk nu onze website! Die hebben we daar volop. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.