Home  /  Allese-commercewebsite ontwikkeling  / Moet u uw eigen e-commercewebsite bouwen of een bestaande oplossing gebruiken?

Moet u uw eigen e-commercewebsite bouwen of een bestaande oplossing gebruiken?

Je hebt iets dat je online wilt verkopen. Het enige dat je nodig hebt is een website waar je het kunt verkopen, en je bent helemaal klaar, toch? Nou ja, niet zo snel. Het ontwikkelen van e-commerce websites is niet zo eenvoudig. Het is een uitdagend proces dat veel werk vergt, hetzij van uw team, hetzij van iemand die u uitbesteedt.

U heeft een storingsvrije, goed ontworpen, veilige website nodig die veel meer doet dan klanten een plek bieden om een ​​aankoop te doen. Met de juiste functionaliteit kan uw website ook helpen leads om te zetten in verkopen en terugkerende klanten te vergroten door zich op elke fase van het klanttraject te richten. 

Als u er klaar voor bent om na te denken over het lanceren van uw e-commercesite, heeft u waarschijnlijk al veel werk gestoken om te komen waar u nu bent. Wanneer u uw product eindelijk aan de wereld presenteert, wilt u het alle kansen van slagen geven. 

Er zijn een paar manieren om een ​​website in de lucht te krijgen. U zult uw situatie zorgvuldig willen overwegen website ontwikkeling opties voordat u een beslissing neemt, terwijl u er ook voor zorgt dat u volledig begrijpt wat een e-commercesite moet doen. 

Wat zijn de opties voor het lanceren van een website? 

Laten we de drie belangrijkste manieren bespreken waarop u een e-commercewebsite live kunt krijgen:

 1. Huur een professionele websiteontwikkelaar in om uw site te bouwen
 2. Bouw uw website vanaf nul
 3. Gebruik een websitebouwer om het gedoe van coderen te vermijden

Een professional inhuren 

De eerste optie is om uw site te laten bouwen door een professionele webontwikkelaar. Deze optie is het gemakkelijkst als u rekening houdt met uw tijdsbesteding en de zorgen die gepaard gaan met het lanceren van een nieuwe website

Natuurlijk zul je wat tijd moeten besteden aan overleg met de ontwikkelaar, maar je kunt de tijdrovende codeertaak uit handen nemen. En als u uw due diligence doet voordat u iemand selecteert die de taak van website-ontwikkeling op zich neemt, hoeft u zich geen zorgen te maken of uw site wel over de functionaliteit beschikt die hij nodig heeft.

Het inhuren van een ontwikkelaar betekent dat u een site volgens uw specificaties laat bouwen door iemand die weet hoe hij het werk moet doen. Deze relatie is een bijzonder goede optie als u unieke behoeften heeft die een standaard kant-en-klare site mogelijk niet biedt.

Deze optie is echter ook de duurste. Een professioneel ontwikkelde website kan u gemakkelijk geld kosten meer dan $ 10,000, waarbij de prijs stijgt met elke extra functie.

Zorg er bij het onderzoeken van prijzen voor dat u een uitgebreide lijst met uw vereisten heeft, zodat u later niet verrast wordt door extra kosten. Vraag ook naar updates en technische ondersteuning. Deze website zal een doorlopende begrotingspost voor uw bedrijf zijn in plaats van een eenmalige uitgave. 

Het is ook essentieel dat je een professioneel website-ontwikkelingsvoorstel waarin de taken worden geschetst waarvoor elke partij verantwoordelijk is, de belanghebbenden die bij het proces betrokken zijn, de geprefereerde communicatiemethoden, de verwachte tijdlijn voor de ontwikkeling van de site, de elementen die het eindproduct moet bevatten, enzovoort.

U moet ook rekening houden met uw tijdlijn als u een extern bedrijf inhuurt om uw site te bouwen. Afhankelijk van hun huidige werklast kan het enkele weken duren voordat uw site operationeel is. 

Zelf bouwen 

Het grootste voordeel van het bouwen van uw website is de mogelijkheid om deze volledig aan te passen zonder het hoge prijskaartje van een professionele ontwikkelaar. Het grootste nadeel van het bouwen van uw website is de tijd en moeite die u moet besteden om ervoor te zorgen dat u alles goed doet. 

Hoewel sommige doe-het-zelf-projecten leuk zijn en weinig risico's met zich meebrengen, heeft uw e-commercesite geen laag risico. Op het spel staan ​​uw leads, conversies, klanten en verkopen. Echter kiezen gratis e-commerceplatforms kan uw risico’s beperken.

Het coderen van een website vereist (minimaal) kennis van HTML, CSS en JavaScript. En vergeet niet dat u de site gedurende de hele levensduur ervan voortdurend moet bijwerken. Websites zijn niet iets dat u kunt instellen en vergeten zonder dat u in de problemen komt. 

Beschouw het kopen van een klant als een probleem dat uw website moet oplossen. Overweeg het gebruik van een probleemoplossend raamwerk als u uw site wilt coderen. Maar houd er rekening mee dat het advies dat u vindt specifiek voor ontwikkelaars is, dus als u niet veel codeerervaring heeft, raakt u misschien snel uit de problemen. 

Het kan voor u haalbaar zijn om uw website te bouwen. Maar het feit dat het haalbaar is, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het de juiste keuze is. Code is een kostbaar goed. Omgekeerd kun je tegenwoordig tools zonder code vinden voor het bouwen van hele apps, niet alleen websites, als je het eens wilt proberen. Het vergt misschien wat graafwerk, maar het is mogelijk.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u weet wat het betekent om uw eigen e-commercesite te bouwen als u daarvoor kiest. U heeft een website op maat nodig, ongeacht of het een e-commerce website van één leverancier of multi-vendor geoptimaliseerd voor de steeds evoluerende e-commercewereld, welke richting u ook kiest. Ongeveer 2.64 miljard Er wordt verwacht dat mensen over de hele wereld in 2024 online zullen winkelen.

Een websitebouwer gebruiken 

Uw derde optie, die snel de meest populaire wordt, is het gebruik van een websitebouwer voor uw e-commercesite. 

Beschouw deze optie als het bouwen van uw website zonder dat u hoeft te leren coderen. Deze websitebouwers hebben de codering al gedaan en u kunt kiezen welke codeblokken u wilt gebruiken. U kunt ontwerpen en functies mixen en matchen om de juiste combinatie voor uw behoeften te vinden.  

U heeft waarschijnlijk al gehoord van veel van de bestaande e-commerceoplossingen. Topconcurrenten omvatten Wix, SquareSpace, Shopify, WordPress, Magento, GoDaddy, Weebly en meer. Het aantal websitebouwers groeit, wat goed nieuws voor u is. 

Terwijl websitebouwers strijden om uw bedrijf, bieden ze geavanceerdere oplossingen tegen betaalbare prijzen. 

Een moderne websitebouwer zou het volgende moeten bieden: 

 • Een evoluerende bibliotheek met ontwerpsjablonen 
 • Veilige betalingsverwerking
 • De nieuwste marketingmogelijkheden
 • Continue beveiligingsupdates
 • Doorlopende technische ondersteuning

Een ander voordeel van het gebruik van een websitebouwer is timing. Met veel van deze oplossingen kunt u vrijwel onmiddellijk een website maken. 

Het moeilijkste aan deze optie is misschien wel het kiezen van welk platform je wilt kiezen. Probeer prioriteit te geven aan de gewenste functies en een budget in te stellen voordat u met uw onderzoek begint.  

Wat moet een e-commercewebsite doen? 

Om een ​​weloverwogen beslissing te kunnen nemen, heeft u een goed begrip nodig van wat een goed presterende e-commerce website doet. De uiteindelijke transactie is een relatief klein stukje van de grotere puzzel.

Belangrijke aspecten van een e-commerce website  

Design 

Wanneer klanten op uw pagina terechtkomen, wilt u dat ze blijven, en uw ontwerp speelt een grote rol in de vraag of ze dat doen. Helaas kun je bijna 40% van de online shoppers verliezen als gevolg van een slechte lay-out. 

Een belangrijk element van modern design is het optimaal benutten van AI. Je moet een Chatbot te allen tijde beschikbaar en fungeert als uw 24/7 klantenservicemedewerker. Deze bots zijn altijd aan het werk en kunnen uw bedrijf helpen brandjes te blussen en basisklantenservice te bieden tijdens nachten, weekends, vakanties en andere momenten waarop uw menselijke klantenservicemedewerkers niet beschikbaar zijn. 

Afbeeldingen

U wilt afbeeldingen van hoge kwaliteit van uw product leveren, maar de snelheid van de site is ook belangrijk, en grote afbeeldingen kunnen uw site vertragen. Daarom moet u afbeeldingen op de juiste manier opmaken om aantrekkelijk te zijn, maar de snelheid van uw site niet verlagen. 

Afrekenen & betalen

Het afrekenproces vereist betalingsverwerking. Een goede websitebouwer zal dit aanbieden, maar het vinden van een betalingsverwerker zal een aparte taak zijn als je een andere route kiest. 

Security

Het beschermen van consumentengegevens is uiterst belangrijk. Zonder de juiste beveiligingscertificaten kan Google u volledig weglaten uit de zoekresultaten, en eventuele compromissen kunnen leiden tot verloren klanten. Om uw online veiligheid te verbeteren, kunt u overwegen om te investeren in de beste antivirus met VPN mogelijkheden.

Formulieren

Slechts enkele klanten die uw site bezoeken, zullen bij hun eerste bezoek een aankoop doen. Een goed geplaatst formulier kan helpen bij het vastleggen van e-mailadressen, zodat u uw leads kunt blijven onderhouden. 

En zodra u die e-mails heeft verzameld, is het essentieel dat u ook het nodige werk aan de backend doet om ervoor te zorgen dat de e-mailcampagnes die u start een solide afleverbaarheid hebben en niet zwarte lijst zodat uw e-mails niet in te veel spam-inboxen terechtkomen!

Autoresponder-e-mails

Zodra u e-mailadressen in uw database heeft, is de mogelijkheid om automatisch e-mails te verzenden op basis van gedrag van cruciaal belang voor uw marketingcampagnes. 

Popups

Pop-ups geactiveerd door exit-intentie geven u nog een laatste kans om een ​​klant op uw site te houden. 

Mobiele responsiviteit 

59% van online shoppers vinden de mogelijkheid om vanaf hun telefoon te winkelen belangrijk. Dat is een groot deel van uw doelgroep dat u mogelijk misloopt als u uw site niet optimaliseert.

U wilt dat uw website klanten een naadloze online winkelervaring biedt en een conversietoolkit voor potentiële klanten is. Een goede website helpt u uw leads door elke fase van de klantreis te loodsen. 

Die klantreis begint met het vergroten van de bekendheid van uw product of uw diensten. Er is immers geen kans dat uw e-commerce winkel succesvol is als niet genoeg mensen weten hoe u hun leven kunt verbeteren of hun problemen kunt oplossen. Groot bewustzijn begint met een sterk gevoel contentmarketingplan

De klantreis 

Er zijn vijf fasen in het klanttraject, en elke fase is cruciaal voor uw succes. 

 1. Awareness
 2. Overweging
 3. Koop nu jouw
 4. Retentie
 5. Voorspraak

Bewustzijn en overweging hebben betrekking op de tijd die een klant nodig heeft om uiteindelijk te beslissen uw product te kopen. Retentie en belangenbehartiging zijn de fasen waarin u uw terugkerende klanten vindt en degenen die de boodschap over uw product verspreiden.

Er is een reden waarom websitebouwers functionaliteit bieden voor elke fase van dit traject. 

Overweeg de volgende statistieken over het belang van een duidelijk klanttraject:

 • Meer dan 80% van de shoppers doet online onderzoek voordat ze een aankoop doen.  

Het is belangrijk om functies zoals formulieren, pop-ups en autoresponder-e-mails te ontwikkelen om van browsers kopers en eenmalige kopers terugkerende klanten te maken. 

Dit lijken misschien extra functies die u niet per se nodig heeft, maar het zijn cruciale onderdelen van succesvolle e-commercesites. Daarom moet u bij uw besluitvorming rekening houden met de beschikbaarheid van deze functies. 

Als u geen websitebouwer gebruikt, kunt u deze functionaliteit verkrijgen met behulp van software waarmee u conversietools aan een bestaande e-commercesite kunt toevoegen. 

Beslissingstijd

U bevindt zich op een goede plek om te beslissen nu u meer weet over uw keuzes voor het bouwen van een site en welke functies de site moet bevatten.

Wat u ook besluit te doen, bezuinig niet; uw site is veel te belangrijk voor het succes van uw bedrijf. Als e-commerce eenvoudig zou zijn, zouden acht van de tien online winkels niet binnen twee jaar na de start failliet gaan. 

Als u overweegt een ontwikkelaar in te huren, maak dan een lijst met functies en gebruik deze om ervoor te zorgen dat u alles opvraagt ​​wat u nodig heeft en een realistische prijsschatting krijgt. U wilt een schaalbare, flexibele website die inspeelt op uw groeiende bedrijf. Vergeet niet om hen om een ​​tijdlijn te vragen. 

Als u overweegt uw website te bouwen, vraag uzelf dan af of uw codeervaardigheden hiervoor geschikt zijn en hoeveel tijd u nog over heeft. En nog belangrijker: vraag uzelf af hoe uw website eruit moet zien zodra het live en beschikbaar is waar uw klanten gebruik van kunnen maken.

Tenzij u een ervaren ontwikkelaar bent met voldoende tijd of een onbeperkt budget, kunt u overwegen om met een websitebouwer in zee te gaan. Voor deze aanpasbare oplossingen zijn al meerdere integraties geïmplementeerd, zodat een volledige reeks functies onmiddellijk gebruiksklaar is.  

Als u neigt naar een aanpasbare websitebouwer zonder code, heeft u een andere beslissing. 

En als je nog steeds niet zeker bent, bekijk dan deze blogpost over de vraag of websitebouwers de moeite waard zijn.

Dan ben je klaar om te beslissen!

Auteur Bio: Kris Hughes is een e-commerce contentmaker en contentstrateeg die de afgelopen tien jaar in de branche en daarbuiten heeft gewerkt, meest recentelijk als oprichter van het in Austin, Texas gevestigde adviesbureau Zanate Ventures.