Home  /  social media  / Hoe het maximaliseren van sociale kanalen kan helpen bij het opbouwen van een sterk merk

Hoe het maximaliseren van sociale kanalen kan helpen bij het opbouwen van een sterk merk

Sociale media zijn tegenwoordig een van de belangrijkste instrumenten geworden die marketeers gebruiken voor het opbouwen van merken. Verschillende marketingcampagnes zijn nu opgebouwd rond sociale media voor een groter bereik en een betere betrokkenheid bij klanten.

Het is een geweldig platform waarop marketeers zoals jij gemakkelijk volgers voor je merk kunnen opbouwen. Door een sterke aanwezigheid op sociale media te hebben, kan uw merk floreren. Het stelt u ook in staat meer leads te genereren en loyale klanten voor uw bedrijf te ontwikkelen.

Dat gezegd hebbende, bespreken we verder hoe sociale media kunnen bijdragen aan een succesvolle merkopbouw en marketingcampagne.

Verbetert de merkreputatie

Hoe het maximaliseren van sociale kanalen kan helpen bij het opbouwen van een sterk merk

Sociale media nemen tegenwoordig een groot deel van elke merkopbouwende campagne in beslag. Via sociale media kunnen klanten nu eenvoudig updates van u ontvangen en in realtime informatie over u delen.

Door een constante stroom aan updates en inhoud kunnen klanten u gemakkelijk leren kennen. Ze zouden eerder geneigd zijn je te vertrouwen. Het resultaat is dat het de manier verbetert waarop klanten uw merk zien en waarnemen.

Neem deze marketinginspanning van een coderingswebsite voor kinderen als voorbeeld.

1 (2)

Naast het hebben van klantrecensies op hun website, strekken hun marketinginspanningen zich ook uit tot hun sociale media-accounts.

Deze website, CodaKid, is slechts een van de vele voorbeelden van online bedrijven die de kracht en invloed van sociale media omarmen. 

Het spreekt vanzelf dat sociale media nu verweven zijn met al onze marketing- en merkopbouwende inspanningen.

Groter publieksbereik

Alleen al in Amerika, in de buurt 7 in 10 mensen zijn al op sociale media. Daarbij komen nog 3.5 miljard gebruikers van sociale media wereldwijd, oftewel ongeveer 45% van de wereldbevolking.

Met dat enorme aantal gebruikers van sociale media over de hele wereld valt niet te ontkennen dat de kans groter is dat uw doelgroep of markt zich waarschijnlijk ook op sociale media bevindt.

Om bij de tijd te blijven, gebruiken marketeers deze platforms nu om een ​​breder netwerk op te zetten en verschillende markten te bereiken.

Via sociale media kun je nu infiltreren en profiteren van een markt die je nog niet eerder hebt bereikt. Met verschillende sociale-mediacampagnes kunt u veel grotere gemeenschappen aanboren die gewend zijn buiten uw bereik te zijn.

Dat gezegd hebbende, moet u het meeste uit deze sociale mediakanalen halen. Zodat u een sterkere aanwezigheid voor uw merk kunt opbouwen.

Stimuleer het gesprek rond uw merk

Een van de meest opvallende kenmerken van deze sociale kanalen is dat het u een platform biedt waarop u op een persoonlijker niveau verbinding kunt maken en met uw klanten kunt communiceren. Afgezien daarvan bieden sociale mediaplatforms en -kanalen marketeers zoals jij ook de mogelijkheid om interesses rond jouw product op te bouwen.

Neem het geval van een huidverzorgingsmerk dat veel aandacht heeft gekregen dankzij sociale kanalen zoals Reddit. The Ordinary, een huidverzorgingslijn, werd pas afgelopen september 2016 uitgebracht. Maar sindsdien heeft het veel aandacht gekregen op sociale media.

Als je door deze subreddit bladert, zie je verschillende mensen praten over deze specifieke huidverzorgingslijn.

sociale kanalen

Met de hulp van Reddit komt er een gesprek op gang en wordt de bekendheid van dat huidverzorgingsmerk op gang gebracht. Aangezien deze sociale kanalen en platforms vaak dezelfde trend volgen, wist dat merk veel aandacht te krijgen op andere platforms zoals Twitter en Instagram .

Als dat het geval is, bewijst dit op zijn beurt alleen maar het belang van sociale media voor merkbekendheid.

Optimaliseer uw website

Omdat het moeilijk is om bij elk zoekwoord de nummer één te rangschikken, kunnen sociale media u helpen uw positie in de zoekresultaten te verbeteren, het verkeer naar uw website te vergroten en een sterkere markt voor uw merk op te bouwen.

Als uw blogposts of webinhoud veel aandacht krijgen op sociale media, wordt deze zeker door zoekmachines gecrawld en een stuk sneller geïndexeerd. Het zou op zijn beurt uw zoekresultaten verbeteren en meer verkeer naar uw website leiden.

Afgezien daarvan is het je misschien zelfs opgevallen dat verschillende websites sociale deelknoppen of sociale widgets op hun website hebben. Poptin geeft u de mogelijkheid om deze sociale widgets voor uw website te maken.

3 (3)

Wanneer u andere websites bezoekt, ziet u ook sociale widgets zoals die hierboven.

Deze zijn belangrijk omdat uw website er geloofwaardiger uitziet. Hiermee kunnen klanten de inhoud van uw website delen met hun vrienden op sociale media.

Zorg voor merkconsistentie

Merkconsistentie betekent dat u de boodschap en doelstellingen van uw bedrijf uitdraagt. Tegelijkertijd producten leveren die aansluiten bij de boodschap van uw merk. 

Sinds social media platforms waar klanten gewoonlijk hun mening over uw producten uiten en delen, dat kan monitoren en garanderen dat ze een consistente boodschap krijgen die ook aansluit bij de producten die jij aanbiedt.

Een consistente aanpak hanteren bij al uw marketinginspanningen en sociale media gebruiken als een manier om op één lijn te komen met uw klanten, is een van de trefzekere manieren om een ​​beter en consistenter merk op te bouwen.

Al met al hoeft u alleen maar al deze sociale kanalen te maximaliseren en te benutten, zodat u er volledig van kunt profiteren.