Home  /  sociale media  /  How Maximizing Social Channels Can Help Build A Strong Brand

Hoe het maximaliseren van sociale kanalen kan helpen een sterk merk op te bouwen

Sociale media zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste instrumenten die marketeers tegenwoordig gebruiken voor merkopbouw. Verschillende marketingcampagnes zijn nu opgebouwd rond sociale media voor een groter bereik en een betere betrokkenheid bij klanten.

Het is een geweldig platform waar marketeers zoals u gemakkelijk een aanhang voor uw merk kunnen kweken. Het hebben van een sterke aanwezigheid op sociale media zou uw merk in staat stellen om te bloeien. Het stelt u ook in staat om meer leads te krijgen en loyale klanten voor uw bedrijf te ontwikkelen.

Dit gezegd zijnde, bespreken we verder hoe sociale media bijdragen tot een succesvolle merkopbouw en marketingcampagne.

Verbetert de merkreputatie

Hoe het maximaliseren van sociale kanalen kan helpen een sterk merk op te bouwen

Sociale media nemen tegenwoordig een enorm deel in van elke merkopbouwende campagne. Via sociale media kunnen klanten nu gemakkelijk updates van u ontvangen en in realtime informatie over u delen.

Door een constante stroom van updates en inhoud te hebben, kunnen klanten u gemakkelijk leren kennen. Ze zouden meer geneigd zijn u te vertrouwen. Als gevolg daarvan zou het de manier waarop klanten uw merk zien en waarnemen verbeteren.

Neem deze marketinginspanning van een website over coderen voor kinderen als voorbeeld.

1 (2)

Naast de klantenbeoordelingen op hun website, strekken hun marketinginspanningen zich ook uit tot hun sociale media-accounts.

Deze website, CodaKidis slechts een van de vele voorbeelden van online bedrijven die de kracht en invloed van sociale media omarmen.

Het spreekt voor zich dat sociale media nu verweven zijn met al onze marketing- en merkopbouwinspanningen.

Groter publieksbereik

In Amerika alleen al, ongeveer 7 op de 10 mensen al op sociale media. Daar komen wereldwijd nog eens 3,5 miljard socialemediagebruikers bij, oftewel zo'n 45% van de wereldbevolking.

Met dat enorme aantal gebruikers van sociale media over de hele wereld, valt niet te ontkennen dat er een grotere kans is dat uw doelgroep of markt zich waarschijnlijk ook op sociale media bevindt.

Om met de tijd mee te gaan, gebruiken marketeers deze platforms nu om een breder netwerk op te bouwen en verschillende markten te bereiken.

Via sociale media kunt u nu infiltreren in en profiteren van een markt die u nog niet eerder hebt bereikt. Verschillende sociale mediacampagnes stellen u in staat veel grotere gemeenschappen aan te boren die gewoonlijk buiten uw bereik liggen.

Dat gezegd zijnde, moet je het meeste halen uit deze sociale media kanalen. Zodat u een sterkere aanwezigheid voor uw merk kunt opbouwen.

Stimuleer conversatie rond uw merk

Een van de meest opvallende kenmerken van deze sociale kanalen is dat het u een platform biedt waar u op een meer persoonlijk niveau contact kunt leggen met uw klanten. Afgezien daarvan kunnen marketeers zoals u met sociale media-platforms en -kanalen ook interesses opbouwen rond uw product.

Neem het geval van een huidverzorgingsmerk dat veel aandacht heeft gekregen door sociale kanalen zoals Reddit. The Ordinary, een huidverzorgingslijn, werd pas afgelopen september 2016 uitgebracht. Maar het heeft sindsdien veel aandacht gekregen op sociale media.

Als je door deze subreddit bladert, zie je verschillende mensen praten over deze specifieke huidverzorgingslijn.

sociale kanalen

Met de hulp van Reddit, start het een gesprek en kickstarter bewustzijn voor dat huidverzorgingsmerk. Aangezien deze sociale kanalen en platforms vaak dezelfde trend volgen, was dat merk in staat om veel aandacht te krijgen op andere platforms zoals Twitter en Instagram ook.

Dit bewijst maar weer hoe belangrijk sociale media zijn voor de merkbekendheid.

Optimaliseer uw website

Aangezien het moeilijk is om nummer één te worden voor elk doelzoekwoord, kunnen sociale media u helpen uw zoekresultaten te verbeteren, het verkeer naar uw website te verhogen en een sterkere markt voor uw merk op te bouwen.

Als uw blogberichten of webinhoud veel aandacht krijgt op sociale media, wordt het zeker gecrawld door zoekmachines en wordt het veel sneller geïndexeerd. Op zijn beurt zou het uw zoekresultaten verbeteren en meer verkeer naar uw website leiden.

Afgezien van dat, hebt u misschien zelfs gemerkt dat verschillende websites sociale deelknoppen of sociale widgets op hun website hebben. Poptin geeft u de mogelijkheid om deze sociale widgets voor uw website te maken.

3 (3)

Wanneer u andere websites bezoekt, ziet u ook sociale widgets zoals die hierboven.

Dit is belangrijk omdat het uw website geloofwaardiger maakt. Het stelt klanten in staat om de inhoud van uw website te delen met hun vrienden op sociale media.

Zorg voor merkconsistentie

Merkconsistentie betekent het uitdragen van de boodschap en de doelstellingen van uw bedrijf. Tegelijkertijd producten leveren die in lijn zijn met de boodschap van uw merk. 

Aangezien sociale-mediaplatforms de plaats zijn waar klanten gewoonlijk hun mening geven en delen over uw producten, kunt u controleren en ervoor zorgen dat ze een consistente boodschap ontvangen die ook in lijn is met de producten die u aanbiedt.

Een consistente aanpak van al uw marketinginspanningen en het gebruik van sociale media als een manier om op gelijke hoogte te komen met uw klanten is een van de trefzekere manieren om een beter en consistenter merk op te bouwen.

Al met al hoeft u alleen maar al deze sociale kanalen te maximaliseren en te benutten, zodat u er ten volle de vruchten van kunt plukken.