Home  /  Allescontent marketingsocial media  / Marketingstrategie voor sociale media: voordelen van het gebruik van video

Marketingstrategie voor sociale media: voordelen van het gebruik van video

Het toevoegen van video aan uw marketingstrategie voor sociale media kan een game-changer zijn. Als het goed wordt gedaan, zal het uw bedrijf naar nieuwe hoogten helpen tillen. Als je nergens video in je strategie hebt, raak je achterop. Maar maak je geen zorgen, want het is nog niet laat om te beginnen.

 Video's worden een van de meest, zo niet de meest geconsumeerde soorten inhoud op internet. Uit onderzoek blijkt dat mensen kijken gemiddeld 18 uren video elke week. Video's maken biedt een uitstekende gelegenheid om mensen op een leuke en interactieve manier te onderwijzen, informeren en vermaken. 

Als je een idee wilt krijgen van hoe video de overhand krijgt, Wordstream-rapporten dat Er wordt elke dag meer dan 500 miljoen uur aan inhoud bekeken op YouTube!

Maar waarom is video zo populair?

Een van de redenen waarom video's zo aantrekkelijk zijn, is dat ze gemakkelijk te consumeren zijn. Het is minder veeleisend om een ​​video te bekijken dan om een ​​boek of artikel te lezen. Onderzoek toont aan dat 68 procent van de mensen liever een video bekijkt, vergeleken met 18 procent die liever een artikel leest.

 Een tweede, meer fysiologische reden is dat beweging de aandacht trekt. Video maakt gebruik van twee van onze zintuigen: zien en horen. Een combinatie van deze twee elementen helpt onze informatieconsumptie te verbeteren. Vijfennegentig procent van de kijkers onthoudt een boodschap beter wanneer deze via video wordt bekeken.

Voordelen van het gebruik van video op sociale media

Nu u een aantal redenen kent waarom mensen video's bekijken, gaan we kijken hoe ze uw bedrijf kunnen helpen. 

1. Trekt de aandacht van mensen

Onze ogen worden aangetrokken door beweging, dus worden we van nature aangetrokken door video. Bovendien zijn video's ideaal voor het presenteren en delen van informatie op een visueel aantrekkelijke manier. Om de aandacht van de kijker te trekken, moeten de eerste twee à drie seconden van je video iets hebben dat de aandacht van de kijker trekt. Wat je in de eerste paar seconden presenteert, is van cruciaal belang. Hulpmiddelen voor videopresentaties kan de visuele aantrekkingskracht van uw video's verbeteren en bovendien de aandacht van kijkers trekken, waardoor hun impact en betrokkenheid bij uw publiek toeneemt.

2. Creëert vertrouwen

Een van de beste toepassingen van video is om te pronken met uw merkpersoonlijkheid. Als u het gebruikt om uw bedrijfscultuur te laten zien, kunt u uw geloofwaardigheid bij de consument vergroten. Het kunnen geweldige manieren zijn om op emotioneel niveau contact te maken met het publiek, wat leidt tot een groter gevoel van vertrouwen.

3. Heeft invloed op de beslissingen van kopers

Video's hebben ook een sterke invloed op de beslissing van een koper. De meeste mensen kopen uiteindelijk een product of dienst van een merk nadat ze hun video hebben bekeken.

4. Groot rendement op de investering

De beloningen die video's kunnen opleveren zijn verbluffend. Marketeers hebben een algehele toename gezien in websiteverkeer, leadgeneratie en verkoop. Het heeft zelfs geresulteerd in lagere bouncepercentages. Video's zorgen voor meer betrokkenheid dan welk ander type bericht dan ook. Een studie laat zien dat 74 procent van de marketeers zeggen dat video's een betere hadden rendement op de investering dan statische berichten zoals afbeeldingen.

image1 (2)

Gebruik dit soort video's om uw merk onder de aandacht te brengen

Er zijn veel soorten video's die u kunt toevoegen aan uw marketingstrategie voor sociale media. Probeer deze video-ideeën om uw merk te helpen presenteren. Als je een videopop-up wilt maken, bekijk dan onze toptips voor het maken van boeiende videopop-ups

 • Handleiding/hoe te gebruiken

  Dit is een eenvoudig te maken video die zowel informatief als effectief is. Deze video's bieden stapsgewijze instructies voor het oplossen van een probleem, het leren van een techniek of het gebruiken van een product/dienst. Dit helpt u uw geloofwaardigheid op te bouwen als branche-expert op dit gebied.

  Adobe's video over het maken van een geanimeerde illustratie is een uitstekend voorbeeld. Hier laat Adobe je niet alleen manieren zien om hun software, Photoshop, te gebruiken, maar ze leren je ook een vaardigheid; in dit geval gaat het om het maken van een geanimeerde afbeelding.

 • Bedrijfscultuur of achter de schermen

Video's over uw bedrijfscultuur zijn leuke manieren om de mensen die er werken en de omgeving die u creëert te laten zien. Kijkers komen in contact met mensen, niet met een bedrijf of product. Het onthullen van wat er achter de schermen gebeurt, is een uitstekende manier om op emotioneel niveau in contact te komen met potentiële klanten.

In deze video van Nike, hoor je van medewerkers over hun ervaringen bij het werken daar. Het laat u uitstekend zien hoe het eruit ziet op de werkplek en hoe een typische dag eruit ziet, zodat u een beter beeld krijgt van hun bedrijfscultuur.

 • Productdemonstraties

Deze lijken op een tutorial, maar met veel meer details. Zie het als een visueel instructieboekje. Hier kunt u elk aspect uiteenzetten over hoe u uw product of dienst kunt gebruiken op een manier die met woorden of afbeeldingen niet mogelijk is. Kopers zien dit soort video's graag omdat ze hierdoor weten wat ze van het product kunnen verwachten.

Nespresso doet het uitstekend laten zien hoe hun product, de Nespresso Pixie, werkt. Ze geven je stap voor stap instructies en laten alle functies van de koffiemachine zien.

 • Webinars

Of het nu live of on-demand is, webinars zijn een geweldige manier om te pronken met uw branche-expertise. Dit videotype wordt gebruikt om professioneel advies te delen en te presenteren. Een opmerkelijke functie die onlangs is toegevoegd, is dat het publiek sprekers vragen kan sturen.

De online rekruteringsplatform Indeed organiseert live webinars en uploadt ze vervolgens opnieuw naar YouTube, zodat mensen ze opnieuw kunnen bekijken. In dit webinar zie je een presentatie en een verhelderend gesprek over virtuele sollicitatiegesprekken.

  • TESTIMONIALS

   Dit is een slimme manier om uw klanten erbij te betrekken. Met getuigenissen kunnen mensen die uw product of dienst hebben gebruikt, hun mening hierover geven. Dit is effectief omdat potentiële klanten gebruikersrecensies vertrouwen. Het hebben van getuigenissen kan dus precies het ding zijn om hen tot aankoop te verleiden.

   In deze getuigenisvideo van Omada, horen we de ervaringen van niet één maar vier klanten. De tekst die in de video wordt weergegeven, is ook nuttig omdat deze trefwoorden benadrukt die passen bij het merk Omada Health.

 • Interviews

  Het inschakelen van andere experts uit de branche voor een vraag-en-antwoordsessie is een fantastische manier om waarde aan uw kijkers te bieden. Het versterkt het vertrouwen van de klant en de geloofwaardigheid in uw merk verder. Bovendien kan uw interviewgast de video delen met zijn publiek, waardoor u meer bezoekers kunt trekken.

  Self-Made Millennial's video-inhoud gaat erom mensen aan een baan te helpen. De gast die ze binnenbrengen heeft kennis van dameskleding, en het interview helpt beide partijen hun geloofwaardigheid als professionals op te bouwen.

image2

Gids voor het maken van video's voor sociale mediaplatforms

Elk social media kanaal heeft de mogelijkheid om video’s te delen. Het is van cruciaal belang dat u begrijpt hoe u uw inhoud voor sociale media moet formatteren en produceren, omdat niet alle video's op elk platform werken.

YouTube

YouTube is een gigant met een uitgebreide bibliotheek met video-inhoud. Het wordt vaak gerangschikt als de op één na grootste zoekmachine ter wereld. Met meer dan 500 uur aan inhoud elke minuut geüpload naar YouTube, kan het een uitdaging zijn om je video onder de aandacht van je publiek te brengen. Dus, wat is de sleutel tot succes?

Jouw YouTube-strategie:

 1. Maak inhoud die specifiek is voor een zoekwoord of onderwerpen. Benader YouTube alsof je inhoud voor Google maakt. U wilt inhoud maken die kan helpen bij het beantwoorden van de specifieke vraag van een persoon.
 2. Maak informatieve, educatieve inhoud. YouTube is een geweldige plek om tutorials en educatieve video's te plaatsen. Gebruikers zijn vaak op zoek naar video's die kunnen helpen bij het oplossen van een specifiek probleem. Maak dus video's die kijkers informeren en opleiden.
 3. Maak merkvideo'sDaarnaast is dit een prima site om video’s van jouw bedrijfscultuur te plaatsen. Het tonen van beelden achter de schermen van wat er gebeurt, is perfect voor YouTube.

Facebook en Instagram

Facebook is het op één na grootste socialemediaplatform. Met meer dan 2.80 miljard maandelijkse gebruikers op Facebook en meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers op Instagram bieden deze twee sites geweldige mogelijkheden om uw merk met een breed publiek te delen. Hier leest u hoe u kunt slagen.

Jouw Facebook- en Instagram-strategie:

 1. Maak bedrijfscultuurvideo's. Sociale-mediasites zijn precies dat: sociaal. Laat gebruikers zien dat uw merk een persoonlijkheid heeft en dat het meer is dan alleen het product. Bovendien presteren ze doorgaans goed op Facebook en Instagram. U kunt uw merk ook promoten op Facebook en Instagram om geld te genereren en de omzet verhogen. Laat de gebruiker op een meer sociaal niveau contact met u maken.
 2. Voeg bijschriften toe aan je video's. Wanneer mensen zich op deze platforms bevinden, dragen ze niet altijd een koptelefoon. Het is dus een goed idee om bijschriften of ondertitels aan je video’s toe te voegen, zodat de kijker het gemakkelijk kan volgen, met of zonder geluid.
 3. Trek hun aandacht binnen de eerste 2 – 3 seconden. Gebruikers scrollen vrij snel door hun feed. Zorg ervoor dat je aan het begin van je video een visueel opvallend element toevoegt om de aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat ze blijven kijken. Nog een tip: voeg beweging of beweging toe (onthoud: beweging trekt de aandacht).
 4. Communiceer met je volgers via polls en vragen in Instagram Stories.
 5. U kunt erachter komen wat uw volgers graag over u willen weten, welke video u vervolgens wilt maken en hoe u uw algehele sociale-media-inhoud kunt verbeteren. Als u te maken heeft met grote hoeveelheden betrokkenheid, heeft u wellicht een hulpmiddel voor sociale media-engagement om alle opmerkingen en berichten bij te houden.

Twitter

Twitter is in de eerste plaats een op tekst gebaseerd platform. Het is niet de beste plek om video-inhoud te delen. Je mag slechts 2 minuten en 20 seconden aan video delen. Maar negeer Twitter niet een beetje, want dit platform heeft een enorme trendkracht. Met de juiste strategie kan uw bericht viraal gaan en furore maken in de hele Twittersfeer.

Your Twitter-strategie:

 1. Upload korte clips. Gebruikers willen inhoud die zeer snel en kort is. Ze zullen niet veel tijd besteden aan het bekijken van elk stukje inhoud hier, dus zorg ervoor dat de lengte kort is.
 2. Word persoonlijk. Twitter is een intieme site. Het stelt merken in staat om één-op-één met gebruikers te communiceren en in contact te komen.

LinkedIn

Niets schreeuwt om een ​​bedrijfscultuur dan LinkedIn. Deze sociale mediasite toont het leven van mensen vanuit een professioneel en zakelijk perspectief. Het is een waardevolle bron voor branchetips, zoeken naar werk en, belangrijker nog, netwerken. Dus hoe kunt u LinkedIn in uw voordeel gebruiken?

Jouw LinkedIn-strategie:

 1. Deel sectoradvies. Omdat dit het perfecte platform is om dit te doen, bewijs aan mensen dat u kennis heeft van uw branche. Deel video's met advies en tips. Dit zijn waardevolle dingen waar mensen naar op zoek zijn.
 1. Stream webinars. Online webinars kunnen live worden opgenomen en blijven op LinkedIn staan, zelfs nadat het evenement is afgelopen. Deze kunnen geweldig zijn voor het delen van diepgaande informatie en inzichtelijke gesprekken met gebruikers.

image3

Videotools om u op weg te helpen

U hoeft geen deskundige filmmaker te zijn om video's van professionele kwaliteit te maken voor uw marketingstrategie op sociale media. Het enige wat je nodig hebt is het juiste gereedschap! Hier zijn een paar uitstekende video-editors waarmee u de perfecte merkvideo kunt maken. Voeg ze toe aan uw bestaande gereedschapskist

Ben je Apple-gebruiker, dan zit deze standaard bij je Macbook of iPhone. iMovie is gratis en biedt u de mogelijkheid veel professionele bewerkingen uit te voeren. Je kunt speciale effecten en muziek toevoegen, maar ook visuele bewerkingen uitvoeren met belichting en contrasten. De uitvoerkwaliteit is ook erg hoog, waardoor u ervoor kunt kiezen uw video in vele formaten te exporteren. Dit is essentiële videosoftware die alle tools bevat die je nodig hebt om je merkvideo te maken.

Geen Apple-gebruiker? Geen zorgen. Deze video-editor van Movavi is een ander gratis alternatief om uw visuele inhoud te produceren. Voor een online video-editor heeft Fastreel behoorlijk wat te bieden. Ze hebben een heleboel overgangen om uit te kiezen, hun eigen muziekbibliotheek en meer! Het beste: er valt niets te downloaden. Het is volledig online. Overweeg om Fastreel te kopen als je snelle en gemakkelijke video's wilt maken, perfect voor sociale media. 

Dit is een van de meest onderschatte video-editors die beschikbaar zijn. DaVinci Resolve heeft alle geavanceerde bewerkingsfuncties van Adobe Premiere Pro EN Adobe After Effects minus de maandelijkse prijs van $ 50. Dat klopt: deze software is gratis. Dus als je visueel verbluffende en complexe video's wilt maken, dan is dit de software voor jou.

Conclusie

Video sociale media marketing is nu een essentieel onderdeel van het succes van een bedrijf. Met behulp van professionele bewerkingstools en sociale-mediaplatforms is het maken van video's nog nooit zo eenvoudig geweest.

 Begin met het maken van 1 – 3 video’s per week en kijk naar de resultaten. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil het kan maken. Wacht dus niet. Dit is een beter moment dan ooit om een ​​video toe te voegen aan uw marketinginspanningen op sociale media. 

Auteur Bio

Victoria is contentmanager bij Movavi. Ze is gespecialiseerd in het schrijven van gebruiksvriendelijke inhoud en het onderzoeken van complexe onderwerpen om deze in haar artikelen begrijpelijk te maken.