Home  /  Allessaaswebsite ontwikkeling  / Top 10+ softwareontwikkelingstrends in 2022

Top 10+ softwareontwikkelingstrends in 2022

Bill Gates zei ooit dat software een geweldige combinatie is tussen kunstenaarschap en techniek.

Softwareontwikkelingstrends kunnen worden gedefinieerd als de beste softwareontwikkelingstechnologieën die op weg zijn om de komende tijd te veroveren of te domineren.

Deze omvatten geautomatiseerde codebeoordelingen, het uitbesteden van softwareprojecten, het focussen op coderingsstandaarden en het gebruik van meer AI-gedreven benaderingen zijn enkele van de trends om dit jaar naar te kijken.

De huidige situatie voor de zakelijke markt is zeer formidabel. Dit is te wijten aan de problemen veroorzaakt door de Covid-pandemie. Alle bedrijven worden geconfronteerd met enorme uitdagingen en technologie stelt hen in staat hun marktpositie te behouden en voortdurend inkomsten te genereren.

Heeft uw bedrijf te maken met dezelfde problemen? 

Streeft u naar oplossingen in technologische trends om uw zakelijke problemen te overwinnen? 

Zijn uw SaaS-strategieën beïnvloed door de laatste markttrends?

Zakelijke ondernemingen stimuleren hun groei nu al met behulp van een aantal geweldige ideeën op het gebied van softwareontwikkeling en technologieën. Daarom zal de omvang van de mondiale softwaremarkt de omvang van de softwaremarkt overtreffen In 1493.07 bedraagt ​​de grens 2025 miljard dollar bij een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 11%.

Bovendien veranderen de trends op het gebied van softwareontwikkeling voortdurend en sommige ervan zullen naar verwachting het boekjaar 2022 bepalen. Om te kunnen floreren en uit te breiden moeten ondernemingen op de hoogte zijn van de markt en gelijke tred houden met de veranderingen die plaatsvinden in de softwareontwikkelingswereld. 

Dit artikel is bedoeld om enkele trends in softwareontwikkeling te bespreken die de softwarewereld zal veroveren. Laten we dus, zonder een belangrijke trend te missen, erin duiken en de top 10 softwareontwikkelingstrends van 2022 bepalen:

1. De opkomst van web 3.0:

Web 3.0 is de derde belangrijke versie van het World Wide Web. Dit omvat gedecentraliseerde applicaties, slimme contracten en peer-to-peer-netwerken. Bedrijven zullen outsourcing van softwareontwikkeling gebruiken om hun beste producten aan de klanten te leveren. Web 3.0 wordt gekenmerkt door de verfijning en interactiviteit die het op de markt brengt. In tegenstelling tot de eerdere versies gaat het verder dan de standaard van de eenvoudige en statische pagina's.

Tot nu toe is de ervaring met Web 3.0 beperkt tot desktopbrowsers of geavanceerde mobiele apparaten zoals smartphones met OLED-schermen. Maar binnenkort zal het compatibel zijn met alle apparaten.

Enkele voordelen van Web 3.0 zijn:

 • Het zorgt voor een meer verfijnde en interactieve ervaring voor de gebruikers.
 • Voor een dynamischer en responsiever ontwerp worden Web 3.0-applicaties gebouwd met behulp van JavaScript.
 • Het zal moderne computerhardware gebruiken om sneller te laden.

2. NEFT-tokens (National Electronic Funds Transfer):

NEFT is een manier om geld tussen bankrekeningen over te maken. NEFT-token is nieuw soort cryptogeld gericht op het leveren van snelle en veilige transacties. De NEFT-tokens worden beschouwd als onderdeel van een meer invloedrijke trend op het gebied van op blockchain gebaseerde betalingen. 

In 2022 zullen deze NEFT-tokens de meest standaard betaalmethode zijn in Software Development Outsourcing (SDO).

NEFT-tokens worden mogelijk gemaakt door de NEFF blockchain. Ze bieden een veilig, transparant en snel betalingsproces tussen de bedrijven en alle betrokken belanghebbenden.

Enkele voordelen van de NEFT Tokens zijn:

3. Meer geautomatiseerde codebeoordelingen:

Menselijke recensenten vinden het erg moeilijk om bij te blijven vanwege de hoeveelheid code die tegenwoordig wordt gemaakt. Deze geautomatiseerde codebeoordelingstools helpen dergelijke problemen te ontrafelen door de fouten en potentiële problemen in een mum van tijd te identificeren. Het onderhouden van codeerstandaarden in de hele organisatie is ook veel eenvoudiger geworden.

Dit garandeert niet dat geautomatiseerde beoordelingen perfect zijn, maar ze zijn iets nauwkeuriger dan handmatige beoordelingen. Dus als u wilt dat uw softwareproduct het beste op de markt is, blijf dan op de hoogte van deze trend van het gebruik van geautomatiseerde beoordelingen.

Enkele voordelen van Automated Code Reviews zijn:

 • Ze identificeren de fouten en mogelijke problemen sneller.
 • Normen voor codering kunnen eenvoudig worden gehandhaafd.
 • Geautomatiseerde beoordelingen zijn authentieker dan handmatige beoordelingen.

4) Meer vraag naar outsourcing:

Meerdere ondernemingen hebben behoefte aan de middelen om gelijke tred te houden met de veranderende eisen van de softwareontwikkelingsindustrie. Dat is waar outsourcing een rol speelt.

Door teams uit te besteden kunnen bedrijven een breed scala aan diensten krijgen, zoals coderen, testen of zelfs product management. Getalenteerde ontwikkelaars die bedreven zijn in diverse programmeertalen kunnen worden bereikt via outsourcing. 

Met zulke voordelen en gezien de populariteit die het al heeft, zal outsourcing de komende jaren waarschijnlijk nog verder groeien.

Enkele voordelen van outsourcing zijn:

 • Er zijn nu meer hulpmiddelen beschikbaar.
 • Outsourcing brengt een breed scala aan diensten met zich mee.

5. Opkomst van Kubernetes:

Kubernetes is een platform dat wordt gebruikt om gecontaineriseerde applicaties te beheren.

Containerisatie wordt nu een populaire manier om software te leveren. Of het nu intern of uitbesteed is, containers worden gebruikt voor het verpakken en implementeren door de softwareontwikkelingsteams.

Kubernetes is een van de toonaangevende platforms en heeft geholpen bij het automatiseren van veel elementen van het implementatieproces. Hierdoor mogen ontwikkelaars nieuwe functies creëren in plaats van servers te configureren.

De voordelen van Kubernetes zijn onder meer:

 • Automatisering van meerdere aspecten van het implementatieproces.
 • Het wordt het toonaangevende platform voor het zeer snel beheren van containerapplicaties.
 • Het kan voor verschillende programmeertalen worden gebruikt.

6. Cloud-native technologie zal domineren:

In dit jaar, er zal meer aandacht worden besteed aan de software ontwikkeling bedrijven op cloud-native technologie. Cloud-native is een softwarearchitectuur die is ontwikkeld om te draaien in gedistribueerde publieke, private en hybride clouds. Om efficiënt met meerdere servers te kunnen werken, zal dit ontwerp nodig zijn in de softwareproducten die door bedrijven worden geleverd.

Cloud-native Software Architectuur heeft de volgende voordelen:

 • Efficiëntie en schaalbaarheid tijdens het werken met talrijke servers.
 • De softwareproducten kunnen in publieke, private of hybride clouds draaien.

7. Meer gebruik van AI en ML-gestuurde benaderingen:

Over de softwareontwikkelingstrends in 2022 gesproken: AI en ML zijn niet iets om over het hoofd te zien. Het uitbesteden van de softwareontwikkeling zal worden bepaald door een AI- en ML-gestuurde aanpak. 

De benadering van kunstmatige intelligentie (AI) omvat software die is ontworpen om gegevens te begrijpen en voorspellingen of acties te maken zonder expliciet te zijn geprogrammeerd.

Een meer opmerkelijke trend in de richting van kunstmatige intelligentie (AI) is ML of Machine Learning. ML maakt robuustere voorspellende analyses en geautomatiseerde besluitvorming mogelijk. Softwareproducten hebben deze technologie nodig om hun efficiëntie en effectiviteit te vergroten.

Wanneer softwareproducten worden aangedreven door AI- of ML-technologie, presteren ze efficiënter en effectiever.

8. Meer gebruik van voorspellende analyses: 

Voorspellende analyses worden door veel SaaS-bedrijven, marketeers en digitale bureaus gebruikt om onbekende toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Deze voorspellingen worden gedaan na analyse van meerdere technieken op het gebied van datamining, statistiek, modellering, machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI). Predictive Analytics wordt een integraal onderdeel van softwareontwikkeling.

Voorspellende analyses kunnen worden gebruikt voor:

 • Bepalen welke functies aan een product moeten worden toegevoegd.
 • Om de mogelijke kopers te identificeren.
 • Om de prestaties van een softwareproduct op de markt te voorspellen.
 • Bij het nemen van beslissingen en het voldoen aan de behoeften van de klant.

Enkele voordelen van Predictive Analytics zijn:

 • Efficiëntere softwareproducten.
 • Betere zakelijke besluitvorming.

9) Python:

Python is een computerprogrammeertaal voor algemene doeleinden die kan worden gebruikt voor het maken van websites en software, taakautomatisering en gegevensanalyse. Python is niet gespecialiseerd in slechts een paar dingen; het kan zelfs worden gebruikt om een ​​mix van diverse programma's te maken. 

Je kunt het gebruiken bij scripting, prototyping, data-analyse, machine learning en nog veel meer taken. Wat de populariteit van Python onder softwareontwikkelaars vergroot, is de gemakkelijk te leren kwaliteit en de grote gebruikersbasis die het in de loop der jaren al heeft verzameld. 

Softwareontwikkelingsbedrijven zullen de voorkeur geven aan meer gebruik van Python om hun productiviteit te verhogen en de beste resultaten te behalen.

Enkele voordelen van het gebruik van Python zijn:

 • Python verlaagt de kosten door te bouwen met een taal met een groot gebruikersbestand.
 • Softwareproducten kunnen gemakkelijker te ontwerpen zijn als ze zijn gebouwd met behulp van Python-code.

10. Meer gebruik van microservices:

Microservices is een bekende manier om applicaties te structureren. Met microservices kunnen bedrijven hun applicatie opsplitsen in kleine, beter beheersbare delen. In 2022 zullen bedrijven hun productie-efficiëntie verhogen door gebruik te maken van microservices.

Enkele voordelen van het gebruik van microservices zijn:

 • Het gebruik van microservices verhoogt uw efficiëntie bij het ontwikkelen en implementeren van softwareproducten.
 • Het maakt het mogelijk de applicatie in kleinere delen op te delen en maakt deze beter beheersbaar.
 • Verbetert het communicatieproces van verschillende delen van de applicatie.

11. QR-codegenerator

QR-codes worden in verschillende sectoren veel gebruikt voor verschillende doeleinden. Hoewel ze het meest worden gebruikt voor betalingsdiensten, winnen ze aan populariteit als praktische marketinginstrumenten. Tegenwoordig kun je QR-codes zien in tv-commercials, billboards en reclameborden, posts op sociale media, menukaarten van restaurants en vele andere vormen. Met de beste QR-codegeneratoren kunt u uw QR-codes aanpassen zodat u zich onderscheidt van anderen.

Sommige van de voordelen zijn gerenommeerd QR-codegenerator biedt zijn:

 • Aanpasbare QR-codes met uw merklogo
 • Mogelijkheden voor delen via meerdere kanalen
 • Tracking en analyse

Het zijn niet alleen deze tien trends die dit jaar de aandacht van softwareontwikkelaars nodig hebben. Het is essentieel om de trends regelmatig in de gaten te houden in dit steeds evoluerende tijdperk van digitalisering; wie weet wat de softwareontwikkelingstrend van morgen brengt?

De softwaresector zal dit jaar enkele van de beste softwareontwikkelingstrends zien. Bedrijven moeten deze trends volgen om in de race naar succes te blijven.

Door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de markt, blijft u op de hoogte van de eisen van de markt en kunt u updates krijgen wanneer zich nieuwe trends in de softwareontwikkeling voordoen. Deze softwareontwikkelingstrends zullen betere, snellere en efficiëntere producten opleveren.