Home  /  Allessocial media  / 5 Voordelen van sociale media-marketingstrategie

5 Voordelen van sociale media-marketingstrategie

Wanneer uw bedrijf zich op sociale media bevindt waar u al een publiek heeft, kunt u veel waardevolle inzichten verkrijgen. Deze inzichten helpen u betere marketing- en zakelijke beslissingen te nemen.

Nu zijn merken diep in hun sociale media-analyses gedoken om de voetafdrukken van het publiek, het responspercentage, de betrokkenheid, enz. bij te houden. Een aantal merken maakt gebruik van tools voor analyse van sociale media om betere inhoud en diensten aan hun publiek te bieden.

Ik zal niet ontkennen dat dit helpt, maar laten we eens kijken naar de eenvoudigste manier om inzichten te verkrijgen.

Enquêtes!

Want laten we het erover eens zijn dat er geen betere manier is om je publiek te leren kennen dan van zichzelf.

Enquêtes op sociale media kunnen u zelfs waardevolle maar verrassende resultaten opleveren. Als 87 procent van de enquêtedeelnemers wil inspraak hebben in de toekomstige producten en diensten van een bedrijf. Het is duidelijk hoe nuttig en informatief de reacties op sociale media-enquêtes kunnen zijn.

Als u nog niet bent begonnen met het gebruik van enquêtes in uw socialemediamarketing, heeft u op dit moment wellicht veel vragen in uw hoofd. Laat me eerst het belang van enquêtes voor uw bedrijf duidelijk maken.

Waarom zijn enquêtes waardevol voor uw bedrijf?

Jouw focus is om jouw publiek te voorzien. En om ze waardevolle oplossingen te bieden, moet je ze eerst kennen. En het is ook essentieel om te begrijpen wat uw klant van uw product/dienst vindt of waar en wanneer hij u nodig heeft, toch?

Enquêtes kunnen u daarbij enorm helpen. Deze traditionele tool in uw marketingtoolbox kan de klantperceptie van uw product/dienst meten. Dit kan u helpen bij het identificeren van eventuele problemen waarmee uw klanten te maken kunnen krijgen, zodat u de juiste oplossingen voor hen kunt vinden.

Een enquête maken is niets minder dan kunst. U kunt uw sociale media-enquêtes op creatieve manieren aanpassen om de beste inzichten van uw klanten te verkrijgen. Hiermee kunt u ook dieper ingaan op zorggebieden, die waardevolle bekendheid voor uw merk kunnen opleveren.

Dit kan het meest voordelig zijn op sociale media, omdat u al een potentieel publiek moet hebben om op uw enquêtes te reageren. Zolang je maar gebruikt sociale media voor branding, kunt u eenvoudig uw volgersbestand benutten en een oprechtere enquêtebetrokkenheid ontvangen dan wanneer u met een breder, onbekend publiek communiceert.

Laten we nu eens kijken hoe u een enquête op sociale media kunt gebruiken.

Hoe kunt u enquêtes gebruiken in uw marketingstrategie voor sociale media?

Facebook

Een enquête op Facebook plaatsen is relatief eenvoudig en kan snel in een paar stappen worden gedaan.

 1. Maak een nieuw bericht op uw sociale media en klik op de drie stippen uiterst rechts.
Schermopname 2563-12-04 om 4.21.05 uur (1)
 1. Selecteer hier de optie "Poll" en vul de vereiste informatie in, bijvoorbeeld vraag en antwoordopties. Voeg foto's en gifs toe om uw opties beter uit te werken.
FB-Poll-Stap-3
 1. Stel een looptijd in en houd er rekening mee dat u uw klanten voldoende tijd geeft om op uw enquête te reageren en vervolgens op de knop 'Plaatsen' te klikken.

Twitter

Het plaatsen van een enquête op Twitter kan geweldige inzichten opleveren. Hier ziet u hoe u het kunt doen.

 1. Maak een nieuw bericht en klik op het icoontje met de drie streepjes.
Screen Shot op 2563 12-04 5.09.44-PM
 1. Vul de benodigde informatie in, inclusief uw vraag- en antwoordopties. Voeg gerust meer emoji's toe.
 2. En tweet dan je tweet.
Screen Shot op 2563 12-04 5.11.16-PM

Instagram

Een enquête maken op Instagram vereist dat u noodzakelijkerwijs een visual plaatst, zodat u in uw creatieve schoenen kunt springen en een visual voor uw enquête kunt maken. Deze peilingen hebben doorgaans een tijdslimiet van 24 uur. Hier ziet u hoe u er een kunt maken.

 1. Upload of klik op een foto in het verhaalgedeelte.
 2. Kies de poll-sticker en plak deze op de foto waar je maar wilt.
 3. Stel je vraag en schrijf antwoordopties op en plaats deze vervolgens in je verhaal.
IG-enquête-Stap1

Nu u weet hoe u enquêtes op uw sociale-medianetwerken kunt gebruiken, gaan we de voordelen bekijken en waarom u ze zou moeten gebruiken.

Voordelen van het opnemen van enquêtes in uw marketingstrategie voor sociale media

1. Je kunt ervoor zorgen dat meer publiek je vertrouwt

Wanneer u als merk waardevolle inhoud aan uw publiek levert, zullen zij bij u terugkomen wanneer dat nodig is. En zodra uw inhoud, product of dienst de gebruiker begint te helpen, beginnen ze u te vertrouwen.

Welnu, er is nog een klein ding dat ervoor kan zorgen dat de gebruikers u vertrouwen. 

Vraag hen wat ze ervan vinden!

Wanneer u enquêtes op sociale media uitvoert en probeert het standpunt van het publiek te kennen, zullen zij dit gebaar onvermijdelijk waarderen en uw merk in hun goede boeken houden. Want wie houdt er niet van om gevraagd te worden om zijn of haar perspectief te delen!

2. Je kunt het ijs breken

Wanneer een gebruiker op sociale media interactie met een merk begint, is het gebruikelijk dat er onzekerheden en een gebrek aan vertrouwen zijn, omdat dat de menselijke natuur is. Geen mens kan zomaar een merk of zelfs maar een persoon vertrouwen.

Er zijn inspanningen van beide kanten voor nodig en wat u het beste kunt doen, is hen beter leren kennen. Enquêtes gebruiken op uw sociale media marketingplan kan u helpen de keuzes, het perspectief, de pijnpunten, de voorkeuren en antipathieën van het publiek te leren kennen, enz. Dit kan u verder helpen bij het aanbieden van betere inhoud aan hen.

Want als je de gebruiker kent, ga je hem uiteindelijk beter voorzien. Blijf eraan werken, zodat je ze geen vanille geeft als ze op zoek zijn naar chocolade.

Bron: Twitter-enquêtes
Bron: Twitter-enquêtes

3. Het kan gesprekken en betrokkenheid bevorderen

Er is veel nodig voor merken om meer te doen dan alleen maar over hun product/dienst te praten. Merken zijn nu actief bezig met het inhuren van makers van inhoud en managers van sociale media creëer inhoud die spreekt aan hun publiek.

Het uitvoeren van enquêtes op sociale media is een manier om dat te doen.

Je moet meteen in je creatieve schoenen springen en nadenken over wat er gevraagd kan worden om je publiek aan het praten te krijgen. Weet waar ze zin in hebben en wek de gebruiker geïnteresseerd met een paar trucjes. En het volgende dat u weet, is dat ze zich bezighouden met uw merk.

Kijk hoe Instagram-polls op een creatieve manier kunnen worden gebruikt om mensen aan het praten te krijgen.

Screen-Shot-2019-02-05-at-9.37.34-AM
Screen-Shot-2019-02-05-at-9.11.41-AM

Maar om dit te laten slagen, moet u regelmatig creatieve inhoud op uw sociale medianetwerken posten. Ik begrijp dat er momenten kunnen zijn waarop je je overweldigd voelt, en dat er momenten kunnen zijn waarop je geen ideeën meer hebt. 

Maar stop niet met posten!

Laat indien nodig iets over marketingtool voor sociale media zoals Sendible helpt u regelmatig te posten en inhoud te beheren. Hoewel Sendible enigszins beperkend kan zijn qua prijsstructuur in verhouding tot het aantal gebruikers, kunt u er ook meerdere uitproberen Verzendbare alternatieven van de markt.

4. Leer de stem van je publiek kennen

Om de gebruikers interactie te laten hebben met uw merk, moet u ervoor zorgen dat ze zich tot u verhouden. En ze zo diepgaand leren kennen is geen wandeling in het park. 

Wanneer u dat begint te voelen, schakel dan over naar enquêtes op sociale media. 

Ze kunnen je helpen veel te weten als je er met een analytisch oog naar kijkt.

U kunt er waardevolle inzichten uit halen, zoals bekende zinnen, trefwoorden, meest gestelde vragen, triggerwoorden, enz. Deze inzichten en dagelijkse tracking van zoekwoordrangschikking kan u helpen uw betrokkenheid van sociale media snel. Want zodra je de communicatiestijl van je doelgroep begrijpt, gaan ze zich meer met jou identificeren.

5. Je kunt meer tijd uit je publiek halen

Dit is een eenvoudige maar belangrijke. Zodra je moeite gaat doen om de gebruiker geïnteresseerd te krijgen in jouw product/dienst, zal hij of zij uiteindelijk meer tijd rond jouw merk besteden op sociale media.

En nu u enquêtes gebruikt, besteden ze meer tijd dan normaal aan het invullen van uw enquêtes, het controleren van uw sociale-mediaprofiel, enz.

Dit is een van de doelen van elk merk op sociale media, toch?

Om ervoor te zorgen dat mensen meer tijd om hen heen doorbrengen!

En hier heb je nog een techniek om het te doen.

Begin ook niet zomaar met het plaatsen van enquêtes op sociale media. Neem de tijd en wees creatief, want hoe creatief u ook wordt, hoe meer de gebruiker geïnteresseerd zal zijn in uw merk. Stel vragen die ze snel kunnen beantwoorden en geef ze voldoende opties om uit te kiezen.

Pro Tip: Stel niet te veel beschrijvende vragen. Geef meerdere opties waaruit ze kunnen kiezen. 

Laat ze minder typen en meer kiezen.

Het zit erop

Zelfs als je de perfecte marketingstrategie voor sociale media hebt, kun je niet ontkennen dat je tijdens het creëren ervan veel over je publiek hebt aangenomen. 

Je kunt zeker alle acties van het publiek volgen, maar je kunt niet precies weten waarom een ​​gebruiker op een bepaald bericht heeft gereageerd en niet op een ander bericht.

Enquêtes kunnen u enorm helpen!

Omdat ze u inzichten geven die verder gaan dan statistieken of analysetools.

Ze kunnen u antwoorden geven op beschrijvende vragen zoals deze:

 • Wat zorgt ervoor dat klanten aankoopbeslissingen nemen op basis van uw inhoud?
 • In welke fasen van het kooptraject denkt de klant aan jou als aanbieder?
 • Waarom werkte een bepaalde advertentie of bepaalde inhoud wel en waarom niet?

Terwijl u al het harde werk doet, mag u de A / B-testen vereist voor uw sociale media-enquêtes. Omdat verbeteringen altijd welkom moeten zijn.

Kunt u nog andere manieren bedenken om enquêtes op te nemen in uw socialemediamarketing?

Veel plezier met het onderzoeken van sociale media!

Auteur Bio

afbeelding voor gastblog11

Surya is een SEO-strateeg. Hij zoekt vaak naar nieuwe strategieën om de inhoud te optimaliseren. Hij is van nature een probleemoplosser, een bergmens in hart en nieren, en muziek kalmeert de chaos in hem.