Home  /  Allesgroeihacking  / Beste technische praktijken om een ​​schaalbaar e-commerceproject te creëren

Beste technische praktijken om een ​​schaalbaar e-commerceproject te creëren

De e-commercesector is een van de meest groeiende op IT-gebied. Door de impact van de Covid is het belang van online aankopen toegenomen. Volgens Statista.com bedroeg de e-commerce-omzet wereldwijd 4.28 biljoen dollar in 2020 en de inkomsten uit e-retail zullen naar verwachting groeien tot 5.4 biljoen dollar in 2022. Verwacht wordt dat alle aankopen online zullen blijven plaatsvinden.

Kort overzicht van de ontwikkeling van e-commerce

De ontwikkeling van e-commerce is een complex en gecompliceerd proces. Vanwege de zakelijke vereisten en omvang kunnen er uiteraard enorme verschillen zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel constructeurs, zoals Tilda, waar u relatief snel een kleine internetwinkel kunt lanceren met basisfuncties zoals gebruikerskast, productkaarten met beschrijvingen, winkelmandje, etc.  

Maar als we het hebben over startups met toekomstige groeiende, middelgrote of grote projecten, zal het scenario een beetje moeilijker zijn. De vereenvoudigde stappen van de ontwikkeling van e-commerce hebben de volgende visie.

  • Idee en validatie
  • Beslissen op basis van klantsegment en type – b2b, b2c of b2b2c
  • Het kiezen van de technische zaken zoals webserver, databases, opslag, tech-stack en programmeertalen
  • Denk na over integraties met betalingssystemen, CRM, postdiensten, enz
  • Creëren van UI/UX-ontwerp en het testen ervan
  • Ontwikkeling 
  • Lanceren en testen

De bovenstaande lijst bevat geen SEO-vereisten, het automatisch genereren van inhoud, enzovoort. Vandaag zullen we ons alleen concentreren op de belangrijkste criteria die goede e-commerce ‘onder de motorkap’ zou moeten hebben. 

Voordat u met de ontwikkeling van het e-commerceproject begint, is de hoofdtaak het creëren van de technische vereisten. U moet een tech-stacklijst maken en de kosten en voorwaarden van toekomstige projecten schatten. 

Dus wat zijn de belangrijkste dingen die je moet kiezen?

Kies cloud computing als de beste oplossing voor schaalbaarheid, snelheid en veiligheid

De schaalbaarheid is de belangrijkste factor voor de toekomstige groei van het project. Uw winkel of platform moet klaar zijn voor de veranderingen en uitdagingen van de toekomstige markt. De doordachte architectuur zal uw budget in de toekomst aanzienlijk besparen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende veelvoorkomende redenen, zoals een toegenomen vraag als gevolg van vakanties of nieuwe trends of innovaties die een snelle reactie vereisten.

Allereerst: wat moet je kiezen? cloud computing. Aanbieders als Google, Amazone, Azure en anderen zijn veelgevraagd. Met cloudhosting kunt u uw eigen perimeter creëren en beschikt u over perfecte schaalbaarheid. Het maakt het mogelijk om verticaal of horizontaal te groeien zonder handmatige tussenkomst. Ook is er een lijst met kant-en-klare oplossingen zoals applicaties, netwerken, RDS, databases, etc. 

Een van de grote voordelen van cloudproviders is hun vermogen om zich aan te passen aan verkeerspieken. Vanwege de eigenaardigheden van de e-commercesector – advertentiecampagnes – verwachtten nieuwe producten daar abrupte verkeersveranderingen. U kunt er zeker van zijn dat gebruikers geen problemen hebben met toegang dankzij de automatische functie. 

Stel je voor dat je project al gelanceerd is. Behalve voor aantrekkelijk ontwerp en goede UX, er zijn twee echt belangrijke dingen: snelheid en veiligheid. 

De gemiddelde gebruiker wacht niet langer dan 3 seconden op het uploaden van een pagina. Elke infrastructuur ter plaatse kan niet concurreren met de cloud als we het over snelheid hebben. Dankzij de microservices in cloud computing kunt u groeien zonder extra integraties

Beveiliging is een van de ‘drie walvissen’ van goede e-commerce. De gebruikers voeren hun naam, creditcards, enzovoort in uw systeem in. Eén enkel beveiligingsprobleem kan de reputatie van een bedrijf vernietigen. Cloud computing kan u PCI-DSS-gecertificeerde hosting beloven. Het begon het belang te vergroten nadat de AVG er was. Bovendien kunnen cloudtechnologieën superieure beveiligingsmaatregelen beloven om u te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Dankzij de plaatsing van al uw diensten binnen uw perimeter, kunt u met meer vertrouwen omgaan met beveiligingsvragen.  

Kies de juiste tech-stack voor een e-commerceproject

De tech-stack is een lijst met technologieën die voor het project zullen worden gebruikt. Met de tech-stack kunt u de projectkosten en de ontwikkelingstijd schatten. Er zijn enkele meest voorkomende tech-stacks die worden gebruikt voor e-commerceprojecten: MEAN, LAMP, Python-Django, .NET.

Om de betere te kiezen, kijk je naar je huidige team en vergelijk je de vaardigheden van elke stapel. 

Voor e-commerce startups is Django bijvoorbeeld een van de beste oplossingen. Het Django Framework dat naast Python wordt gebruikt, biedt een hoog beveiligingsniveau voor backend-ontwikkeling. Dit hoogwaardige Python-webframework is een goede optie omdat het de belangrijkste behoeften op het gebied van schaalbaarheid en beveiliging dekt, en vergeleken met de andere kant-en-klare functies heeft. Django voorkomt een heleboel veel voorkomende beveiligingsfouten, waardoor traditionele PHP CMS'en vaak worden verzwakt. Het staat je toe een app bouwen meteen uit de vleermuis. Perfect om uw webwinkel te ondersteunen met functionaliteiten zoals gebruikersauthenticatie, contentbeheer of RSS-feed. 

Volgens de laatste statistiekenPython is wereldwijd een van de meest populaire talen, dus als je deze kiest, heb je een grote community voor ondersteuning en nieuwe functies. Bovendien is het niet moeilijk huur Python-ontwikkelaars in, als de noodzaak zich voordoet.

Een andere echt gebruikte optie is een MEAN-stack (Mongo Express Angular Node). Het lost alle uitdagingen op met prestaties. Het heeft ook een grote schaalbaarheid: de server kan horizontaal schaalbaar zijn door gebruik te maken van het cluster. Bovendien is MongoDB een NoSQL-database die sterk is ontworpen voor cloud en schaalbaarheid met de volledige ondersteuning van cluster

MEAN is een veelgebruikte technologie en aangepast door kleine startups aan bedrijven als eBay, PayPal, Facebook, Google, enz. Deze technologiestapel is dus klaar om elke uitdaging aan te gaan die zich op de weg voordoet.

Zoals we hierboven hebben besproken, moet uw oplossing gebaseerd zijn op de bestaande tech-stack, het budget en de betrouwbaarheid van de oplossing. Hoe langer er vraag is naar de taal, hoe groter de gemeenschap is – hoe beter. Je krijgt altijd nieuwe updates, meer ondersteuning en ruime mogelijkheden.

Conclusie

Succesvolle professionele e-commerce projectontwikkeling is een langdurig proces. Alle stadia van ontwerp, ontwikkeling en lancering moeten gericht zijn op zakelijke doelstellingen. U moet bij de eerste stappen zo verantwoordelijk mogelijk zijn, omdat dit de toekomstige groei van uw project zal beïnvloeden.