Home  /  AllesSEO  / Technische SEO-oplossingen die uw ranking een boost zullen geven

Technische SEO-oplossingen die uw ranking een boost zullen geven

SEO is een grappig beestje. Het kan – letterlijk – de ranking van uw pagina maken of breken, en elke andere digitale marketingpoging die u onderneemt belemmeren. Toch zijn sommige daarvan niet de meest instinctieve oplossing, en site-audits zijn een vaak gemist onderdeel van SEO-optimalisatie.

Voor degenen die zich bezighouden met digitale marketing zou dat niet mogen gebeuren. Hoe kunt u voorkomen dat u deel uitmaakt van het peloton als het gaat om SEO-oplossingen?

Laten we dat eens van dichterbij bekijken!

Google Pagina-ervaring

Voordat we beginnen, laten we het hebben over Pagina-ervaring. Google Page Experience is een reeks signalen die worden gebruikt om te meten hoe goed elke gebruiker die zich aanmeldt op uw site, uw pagina ervaart.

Vanaf augustus 2021 is het uitgerold naar alle mobiele gebruikers wereldwijd. Als u niet over de middelen beschikt om er toegang toe te hebben, betekent dit niet dat dit geen gevolgen heeft voor uw website. Google gebruikt deze statistieken voor pagina-ervaring om elke URL in uw siteverzameling te rangschikken.

Dit maakt hardlopen Google Search Console, waarmee u uw Google Page Experience-audit kunt openen en evalueren, nog belangrijker dan ooit.

Veel van de SEO-oplossingen die we gaan bekijken, worden ook weergegeven via Google Page Experience, dus zorg ervoor dat u deze waardevolle SEO-audittool gebruikt.

Gebruik maken van de profs

We gaan in dit artikel op enkele technische details ingaan, dus laten we beginnen met te zeggen dat we volledig erkennen dat sommige van deze oplossingen vrij moeilijk te conceptualiseren zijn, tenzij je goed bekend bent met SEO en hoe websites worden gebouwd.

 Dit is de reden waarom we de afgelopen jaren een wereldwijde groei hebben gezien in peer-to-peer SEO-specialisatie, niet gericht op de eindklant, maar op de digitale marketingexperts die hun sites beheren. Zelfs voor marketeers die dagelijks met SEO-strategieën werken, kan het overweldigend zijn om alle ingewikkelde factoren te kennen die bijdragen aan SEO en pagerank. Zeker aan de codeerkant, waarvoor ook diepgaande codekennis vereist is.

Dus zelfs als u denkt dat het de bedoeling is dat u een 'SEO-expert' bent als onderdeel van uw dagelijkse werk, besef dan dat er een reden is waarom veel mensen zoals u gebruik maken van de aanvullende expertise van professionele SEO-diensten om hen te helpen de best mogelijke service aan hun doel te bieden.

Dus als het u een beetje te boven gaat, of als u niet zeker weet of een van deze fouten van invloed is op uw SEO, wees dan niet bang om contact op te nemen met professionele ontwikkelaars en SEO-experts om te helpen, vooral bij coderingszaken die een site gemakkelijk kapot kunnen maken. Het is een subtiel proces en soms heb je de expertise nodig, zelfs als je zelf actief bent op het gebied van digitale marketing.

Wat is het verschil tussen fixes en optimalisatie?

Nu dat uit de weg is, laten we eens kijken naar een ander belangrijk verschil. We hebben al eerder gekeken hoe dat moet te optimaliseren voor SEO. Het optimaliseren van uw website en het gebruik van best practices voor SEO is uiteraard ideaal. Het is een van de belangrijkste aandachtspunten voor digitale marketing geworden. Hoe verschillen ze echter van SEO-‘fixes’? Het is een subtiel verschil en er zijn veel argumenten voor overlap, dus raak er niet te veel in verstrikt.

Maar SEO-optimalisatie heeft tot doel uw pagina zo goed mogelijk te maken, met name om de ranking ten opzichte van andere kwaliteitspagina’s te verbeteren. Dat is uw marketingstrategie, precies daar.

SEO-oplossingen zijn een cruciaal onderdeel om ervoor te zorgen dat uw pagina in de eerste plaats als kwaliteit telt, door dingen te verwijderen die deze actief naar beneden halen. Dat gaat minder over het versterken van de merktactiek dan over solide backend-webontwikkeling. 

Welke SEO-oplossingen moet ik weten?

Dus van welke technische SEO-oplossingen moet u op de hoogte zijn? Laten we erin duiken.

1. Ontbreken van een sitemap en Robots.txt

We weten dat een SEO-optimalisatiestrategie het creëren van een logische en vloeiende sitestructuur inhoudt die goed aanvoelt voor mensen en er ook goed uitziet voor bots.

Deze logische structuur moet altijd worden ondersteund met een XML-sitemap. Hierdoor kan Google uw webpagina vinden en correct indexeren. Anders kan het, afhankelijk van de zoektermen en de populariteit van sommige van uw pagina's, ten onrechte subpagina's boven uw belangrijkste pagina's gaan rangschikken. Met een sitemap kunt u ook voorkomen dat u pagina's bezoekt niet wil dat de index niet door bots wordt gecrawld via de robots.txt-instructies. Zorg ervoor dat uw sitemap prioriteit geeft aan pagina's van de beste kwaliteit. 

XML-sitemaps zijn eenvoudig te maken. Veel gratis WordPress-plug-ins kunnen hierbij helpen. Dat geldt ook voor veel andere sitehosts. Nadat u de uwe heeft gemaakt, kunt u deze uploaden via de Google Search Console voor uw site. Als u een bijzonder grote site heeft (denk aan meer dan 50,000 URL's), gebruik dan een dynamische XML-sitemap.

Wist u dat beide robots.txt-bestanden ontbreken en Verkeerd ingestelde waarschuwingen zijn grote SEO-rode vlaggen? Veel mensen niet. Typ het siteadres in het veld en voeg /robots.txt toe. Als u een bericht als dit ziet:

User-agent: * Niet toestaan: /

Dat zijn problemen die je daar moet oplossen. Misschien is er een reden waarom uw ontwikkelaar daarvoor heeft gekozen, maar u moet begrijpen waarom. Het is ook de moeite waard om op complexere sites met uw ontwikkelaar samen te zitten en de sitemap pagina voor pagina door te nemen om SEO-boetes achteraf te voorkomen. 

Om uw sitemap te testen, doet u hetzelfde met /sitemap.xml. Ofwel ziet u uw sitemap, ofwel komt u op een 404-foutpagina terecht en weet u dat u actie moet ondernemen.

2. Geen HTTPS-beveiliging

Nu zorgen als gegevensprivacy steeds groter worden in de online wereld, wordt een goede HTTPS-beveiliging steeds belangrijker. Google Chrome geeft bijvoorbeeld een grijze (of erger nog, rode) achtergrond op uw URL weer om aan te geven dat de site onveilig is, en het wordt steeds gebruikelijker dat mensen terugkeren naar de SERP in plaats van verder te gaan.

De oplossing is eenvoudig. U heeft een SSL-certificaat nodig van een certificeringsinstantie. Aankoop en installatie op de site. Boom. 

3. NOINDEX-set voor Meta Robots

NOINDEX verschilt op subtiele wijze van het blokkeren van een pagina voor indexering via robots.txt. Het laat eerder zien dat de pagina niet zo belangrijk is voor zoekmachines. Een passend gebruik zou bijvoorbeeld blogcategorieën over meerdere pagina's zijn. 

Verkeerd geconfigureerd, het is een SEO-killer. Het haalt de hele specifieke paginaconfiguratie uit de index van Google. Het wordt veel gebruikt terwijl delen van een website worden ontwikkeld, vooral voor grotere sites. Dit voorkomt dat de pagina tijdens de constructie verkeerd wordt gecrawld en op dat moment uw SEO-optimalisatie schaadt. Maar als het nooit daadwerkelijk wordt verwijderd, zal het uw site voor altijd in de vergetelheid van Google brengen. 

Je kunt deze alleen ontdekken door in de paginacode te duiken, via je backend-hostservers of via 'view page source' in je browser, en te zoeken naar NOINDEX- of NOFOLLOW-tags in de HTML zelf. Er zijn ook sites van derden die u kunnen helpen dit te controleren.

Als u ze ongepast aantreft, kunt u ze het beste uit de broncode laten verwijderen. U heeft dus uw ontwikkelaar nodig om het probleem op te lossen. 

4. Meerdere startpaginaversies

Wist u dat als u meerdere URL-versies gebruikt (dwz mijnpagina.com en www.mijnpagina.com gaan naar dezelfde pagina), Google beide URL-versies zou kunnen indexeren als uw startpagina? Dit verwatert de autoriteit van uw pagina en de zichtbaarheid in de zoekresultaten. Maar je wilt natuurlijk wel het gemak voor de gebruikers van alle mogelijke versies

U kunt dit controleren door site:mijnpagina.com te gebruiken om op te vragen welke pagina's zijn geïndexeerd en of deze afkomstig zijn uit meerdere versies van uw startpagina-URL. Als u ontdekt dat dit het geval is, is het probleem dat u geen canoniek domein heeft ingesteld in uw Google Search Console. Dus maak dat af. Om de schade die al is aangericht te herstellen, zijn 301-omleidingen nodig. 

5. Rel=Canoniek is onjuist

In een verwant concept is rel= canonical heel belangrijk als je een site hebt met zeer vergelijkbare of zelfs dubbele inhoud, iets dat gemakkelijk volkomen legitiem kan gebeuren op E-commerce sites. Zelfs een dynamisch weergegeven categorie- of productpagina kan eruit zien als een duplicaat van de bots van Google. Een goede rel=Canonical-tag vertelt de zoekmachine dat een 'originele' pagina het belangrijkst is, en dat de andere dochterondernemingen zijn. Dus zeer vergelijkbaar met het canonieke URL-concept.

Natuurlijk, op de verkeerde pagina, of als deze niet bestaat en u opzettelijk dubbele inhoud uitvoert, is het een puinhoop en zal uw SEO eronder lijden. Nogmaals, het zal de broncode doorzoeken om deze te vinden en zal via dezelfde route worden opgelost. Google heeft een handleiding hier wil je misschien eens naar kijken.

6. Opzettelijke dubbele inhoud

Nu zowel personalisatie als dynamisch gemaakte websites steeds vaker worden gebruikt, naast contentmanagementsystemen, komen we steeds meer problemen tegen waarbij Google zaken als dubbele inhoud waarneemt die er moeten zijn. Dit leidt tot verwarring bij crawlers en SEO-pijn. Zelfs het hebben van dezelfde inhoud, maar in meerdere talen, kan een SEO-probleem zijn.

Dit heeft geen gemakkelijke eenmalige oplossing. Er is echter een holistische reeks dingen die u moet doen. Rel=Canoniek, we hebben het al genoemd. Zorg ervoor dat uw siteplattegronden en andere siteconfiguraties correct zijn. Gebruik hreflang-tags correct als u inhoud in meerdere talen aanbiedt. Je kunt 301-omleidingen, top-level domeinstrategieën gebruiken en natuurlijk ook gewoon de boilerplate-inhoud verminderen. 

7. Alt-tags ontbreken

Wanneer afbeeldingen kapot gaan, zouden je alt-tags in het gat moeten stappen. Sterker nog, je zult ze vaak aanbevolen zien als SEO-optimalisatiestrategie, niet in de laatste plaats vanwege het belang ervan HTML-tags voor SEO valt niet te ontkennen. Ze dienen om de bot te helpen vertellen wat de afbeelding is, wat er ook voor zorgt dat uw afbeeldingen afzonderlijk worden gekoppeld als Google Afbeeldingen enzovoort. Het is een eenvoudige manier om de SEO van een pagina een goede boost te geven en ook uw site-ervaring te verbeteren.

Het is de moeite waard om op te merken dat kapotte en ontbrekende alt-tags de SEO aanzienlijk naar beneden halen. Zorg er dus voor dat u niet alleen uw alt-tags optimaliseert, maar ook dat u er geen kapot maakt of mist.

Maak kennis met de SEO-auditgewoonte

Ten slotte is het vermeldenswaard dat de beste SEO-praktijken, Google-algoritmen en wat uw site zal bestraffen snel veranderen. Beschouw uw SEO-processen dus nooit als een eenmalige deal. Het is een goed idee om elke maand, of in ieder geval elk kwartaal, een vaste tijd in te stellen om uw websites te bekijken en te controleren op SEO-problemen die moeten worden opgelost. U heeft nieuwe inhoud geïntroduceerd, bestaande inhoud gewijzigd en de best practices zijn mogelijk veranderd.

Immers, websites zijn bedoeld om te groeien. Een regelmatig auditproces (vergeet Google Page Experience niet) zorgt ervoor dat uw zwaarbevochten SEO-voortgang nooit wordt teruggedraaid door een onbeduidend detail waarvan u dacht dat het was opgelost en dat nooit het geval was.  

En daar heb je het! Vergeet niet dat het oplossen van slechte SEO net zo belangrijk is als het gaat om SEO-optimalisatie. Zodra u over een gevestigde SEO-auditroutine beschikt, wordt het aanzienlijk eenvoudiger om uw optimalisatie- en merkstrategieën te benutten, of het nu voor uw eigen marketinginspanningen of voor uw klanten is. 

Auteur Bio: Tevai is goed in twee dingen: het creëren van boeiende inhoud via haar werk bij Crystal Zebra Bespoke Writing Solutions, en het consumeren van cafeïne. Als ze geen teksten maakt die de campagnes van haar klanten aansturen, geniet ze van de wereld met haar Lhasa Apso's.