Home  /  Allese-commercee-mailmarketingwordpress  /  De toekomst van e-mailmarketing: opkomende trends en technologieën om in de gaten te houden in 2024

De toekomst van e-mailmarketing: opkomende trends en technologieën om in de gaten te houden in 2024

E-mailmarketingtrends 2024

Je zou kunnen denken dat e-mailmarketing overbodig is geworden, maar ook nu we 2023 binnenstappen, blijft het een cruciaal onderdeel van digitale marketingstrategieën. Opkomende technologieën hebben in de 21e eeuw veel industrieën beïnvloed en hebben ook de manier veranderd waarop bedrijven via e-mail contact leggen met hun consumenten. meer leads genereren

Laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken op het gebied van e-mailmarketing, de opkomende trends, de technologieën die de toekomst van e-mailmarketing zullen bepalen, en de impact van deze trends op consumenten en bedrijven.

E-mailmarketing vandaag: trends, uitdagingen en kansen

Nu er zoveel verschillende marketingplatforms in opkomst zijn, is het gemakkelijk om e-mailmarketing terzijde te schuiven en het een eeuwenoude technologie te noemen die door traditionele marketeers wordt gebruikt. Echter, verrassend genoeg, e-mailmarketing is nog steeds een effectieve en betaalbare marketingstrategie met een hoge ROI en een hoog consumentenbereik in vergelijking met andere marketingkanalen. 

Als bedrijfseigenaar kunt u het zich niet veroorloven de potentiële voordelen van e-mailmarketing te negeren. Of je het nu hebt over startups of grote bedrijven die leiding geven aan hun sector, e-mailmarketing is een cruciale strategie voor alle bedrijven. 

Volgens Statista waren er in 4.03 wereldwijd 2020 miljard e-mailgebruikers, en dit aantal zal in 4.59 naar verwachting 2025 miljard bereiken. Deze statistieken onderstrepen het belang van e-mailmarketing en de mogelijkheden die u heeft om nieuwe consumenten te bereiken en uw leadgeneratie te vergroten.

Als e-mailmarketeer of bedrijfseigenaar moet u echter verschillende uitdagingen aangaan om uw stem te laten horen. 

Ten eerste verplaatst Google veel e-mails naar de spammap, waardoor het moeilijk voor u wordt om nieuwe doelgroepen te targeten en ervoor te zorgen dat uw e-mails worden ontvangen. 

Ten tweede wordt u geconfronteerd met toenemende concurrentie in de inbox van een gebruiker, en het kan een uitdaging zijn om alle rommel te doorbreken en consumenten ertoe aan te zetten uw e-mails te lezen boven die van anderen. Om dit probleem aan te pakken zijn personalisatie en dynamische inhoud steeds populairder geworden, vooral in 2023.

Ten slotte zou mobiele optimalisatie een belangrijke overweging voor u moeten zijn bij het maken van e-mailcampagnes. Tegenwoordig lezen veel mensen e-mails op mobiele telefoons. Als uw e-mail geen responsief ontwerp, geoptimaliseerde onderwerpregels en preheaders en beknopte berichten heeft, loopt u het risico abonnees te verliezen.

Opkomende trends in e-mailmarketing om leads te genereren

Hieronder volgen enkele opkomende e-mailmarketingtrends die u mogelijk wilt gebruiken om de betrokkenheid, het genereren van leads en de verkoop te stimuleren.

Personalisatie en dynamische inhoud

We horen het modewoord 'personalisatie' al jaren in e-mailmarketing, maar in 2023 is het relevanter geworden. Het wordt een grotere uitdaging om individuen om te zetten in uw klanten zonder gepersonaliseerde ervaringen en e-mails. 

U moet uw klantenlijst bestuderen, deze in groepen segmenteren en gepersonaliseerde e-mailcampagnes maken die zich op de verschillende groepen richten. Of u nu de naam van de klant in de e-mail wilt opnemen of een volledig productaanbod wilt creëren op basis van de browsegeschiedenis van de klant, personalisatie is essentieel geworden bij het opbouwen van sterke relaties met uw klanten. 

Dynamische inhoud of hyperpersonalisatie tilt personalisatie naar een hoger niveau, waardoor u de inhoud van een e-mail in realtime kunt aanpassen op basis van gegevens zoals locatie of apparaattype.

Interactieve e-mailervaringen

Met een aandachtsspanne van de gemiddelde gebruiker van 8.25 seconden (minder dan die van een goudvis) wordt het in 2023 steeds belangrijker om leuke en interactieve ervaringen voor potentiële klanten te creëren, zodat ze meer betrokken raken bij uw merk en e-mails. 

Een voorbeeld van interactieve e-mailervaringen is dat abonnees interactie hebben met de inhoud van de e-mail in plaats van op een link naar de landingspagina te klikken, waardoor de gebruikerservaring en het potentieel om klanten te converteren worden verbeterd. 

U kunt veel tools gebruiken om interactieve inhoud aan uw e-mailcampagnes toe te voegen, zoals leuke spelletjes, meerdere winkelopties en zelfs posts op sociale media. 

Kunstmatige intelligentie en machine learning

Veel industrieën maken gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentie e-mails automatiseren en berichten afstemmen op de beoogde doelgroep. 

Volgens Kent Lewis, de CEO van Anvil Media, zal AI kleinere bedrijven helpen grote e-mailcampagnes te creëren zonder grote budgetten uit te geven en ervoor te zorgen dat alle campagnes voldoen aan de privacyregelgeving zoals de AVG. 

Met AI kunt u de tijd die u aan uw projecten besteedt, verkorten A/B- en multivariate tests en personaliseer e-mails op basis van voorspellend gedrag en demografische gegevens.

Hoewel het hebben van AI alarmerend kan zijn voor traditionele marketeers, hoeft dit niet zo te zijn. AI is er om alledaagse taken over te nemen en te verbeteren om efficiëntie en effectiviteit te garanderen. 

Predictive Analytics

Het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen is van cruciaal belang voor uw bedrijf en zijn verkoopstrategie. Met voorspellende analyses kunt u anticiperen op de behoeften en het gedrag van uw klanten op basis van verschillende toekomstige gebeurtenissen, waardoor u uw marketingcampagnes kunt aanpassen om deze behoeften effectief te bereiken. 

Als het om e-mailmarketing gaat, kunnen voorspellende analyses u helpen potentiële klanten te identificeren en marketingcampagnes voor hen samen te stellen op basis van hun behoeften. Het kan helpen lezers om te zetten in klanten en de ROI van het bedrijf te verbeteren.

Cross-channel integratie

Cross-channelintegratie verwijst naar het integreren van meerdere marketingkanalen om een ​​meer samenhangend klanttraject te creëren. Om een ​​naadloze ervaring op verschillende platforms te bieden, is cross-channelintegratie steeds belangrijker geworden. 

U kunt uw e-mailcampagnes integreren met uw sociale media- of sms-marketingcampagnes om een ​​meer samenhangende merkervaring te bieden en de effectiviteit van uw marketing te verbeteren.

Spraakassistenten en slimme luidsprekers

Slimme luidsprekers zoals Echo en Google Home en stemassistenten zoals Google en Siri hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen met hun apparaten omgaan. 

Met hetzelfde concept kunt u dergelijke technologieën gebruiken om klanten in staat te stellen met hun stem te communiceren met hun e-mailcampagnes. Het maakt het voor potentiële klanten gemakkelijk om met uw merk te communiceren en vertrouwd te raken met uw producten of diensten. Spraakgestuurde e-mails kunnen de betrokkenheid van consumenten vergroten en meer leads opleveren. 

Technologieën die de toekomst van e-mailmarketing vormgeven

De volgende technologieën zullen de toekomst van e-mailmarketing vormgeven.

Blockchain en gecodeerde e-mail

Blockchain is een digitaal gedistribueerd, gedecentraliseerd grootboek op een netwerk dat het lastig maakt om het systeem te hacken of vastgelegde informatie te wijzigen. Het kan een revolutie teweegbrengen in e-mailmarketing door een veilig, gedecentraliseerd platform te bieden voor het verzenden van e-mailcampagnes. 

E-mailmarketing vindt plaats op servers die kwetsbaar zijn voor hacking, maar met blockchain kunnen bedrijven hun klanten nu extra beveiliging bieden tijdens e-mailmarketingcampagnes. 

De toegevoegde laag van e-mail beveiliging Met blockchain en gecodeerde e-mail kan vertrouwen worden opgebouwd, wat essentieel is voor het opbouwen van merken en e-mailmarketingcampagnes.

Augmented Reality en Virtual Reality

Met Augmented Reality (AR) kunt u interactieve productdemo's in 3D maken, zodat klanten uw producten vanuit alle hoeken kunnen bekijken en ermee kunnen communiceren voordat ze beslissen of ze deze willen kopen. Deze boeiende en gedenkwaardige ervaring kan bedrijven helpen de leadgeneratie en verkoop te vergroten. 

In de toekomst kunt u Virtual Reality (VR) mogelijk gebruiken om klanten via e-mail uit te nodigen voor virtuele evenementen om exclusieve toegang te krijgen tot productlanceringen, verkopen en andere voordelen. Het kan ook helpen een gepersonaliseerde gebruikerservaring te creëren door een virtuele winkel te creëren met producten op basis van hun voorkeuren. 

5G-technologie en snellere connectiviteit

Met 5G-technologie en snellere connectiviteit in de toekomst kunt u mogelijk e-mails activeren op basis van realtime gebeurtenissen zoals weersveranderingen, de nieuwste trends op sociale media en meer. Als het bijvoorbeeld begint te regenen, kan dit een marketingcampagne voor paraplu's of regenjassen activeren en deze onmiddellijk naar uw abonnees sturen, zodat zij deze kunnen kopen. 

Hoewel 5G snellere connectiviteit belooft, is het kiezen van de juiste VPN, of dat nu het geval is gratis versus betaalde VPN, wordt zelfs nog belangrijker omdat realtime getriggerde e-mails op basis van gebeurtenissen zoals het weer of trends op sociale media uw surfgedrag en locatie kunnen blootleggen.

Dankzij snellere connectiviteit en 5G-technologie kunt u video's van hoge kwaliteit, interactieve afbeeldingen of multimedia-inhoud verzenden zonder bandbreedtebeperkingen. 

Je zou ook kunnen incorporeren live gesprek in de toekomst in uw marketing-e-mailcampagnes, zodat uw abonnees in realtime ondersteuning kunnen krijgen met betrekking tot de campagne en de producten. Onmiddellijke klantenondersteuning betekent hogere conversiepercentages!

Internet of Things (IoT) en verbonden apparaten

IoT in e-mailmarketing kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop uw bedrijf zich op consumenten richt om de leadgeneratie en verkoop in de toekomst te vergroten. Het kan e-mailmarketing aantrekkelijker en meeslepender maken. 

Een fitnesstracker kan bijvoorbeeld gegevens naar verschillende bedrijven sturen over het activiteitenniveau, de fitheid en andere indicatoren van individuen, waardoor bedrijven hun campagnes kunnen samenstellen op basis van de behoeften van de consument. Een gezondheidszorgbedrijf zou de gegevens kunnen gebruiken om gepersonaliseerde e-mails te maken die zich richten op het dieet van de consument of het gebrek aan vitamines om hun producten te promoten.

Een ander voorbeeld is een slimme thermostaat en de gegevens die deze verzamelt. U kunt die gegevens gebruiken om effectief e-mails te lanceren wanneer uw abonnees thuis zijn en niet druk op het werk zijn. 

Impact van opkomende trends en technologieën op e-mailmarketing

Opkomende trends en technologieën hebben een aanzienlijke impact gehad op e-mailmarketing, waardoor bedrijven gepersonaliseerde en boeiende ervaringen voor de consument kunnen creëren. Deze technologieën hebben de manier waarop u met uw consumenten omgaat volledig getransformeerd, waardoor de merkbekendheid, loyaliteit en vertrouwen zijn toegenomen. 

U kunt bijvoorbeeld klantgegevens benutten en geavanceerde analyses gebruiken om de voorkeuren van consumenten te bepalen, hun doelgroep te segmenteren en e-mails voor verschillende groepen samen te stellen. Gepersonaliseerde onderwerpregels en productaanbevelingen vinden weerklank bij de consument en helpen de zakelijke verkoop te verbeteren.

Een ander voorbeeld is voorspellende analyse waarmee u relevante informatie kunt verzamelen om leads te genereren. Hierbij kunt u denken aan het tijdstip waarop uw consumenten overdag aankopen doen, aan welke producten uw consumenten het meest de voorkeur geven en andere informatie over klantgedrag. 

Velen gaan er snel van uit dat e-mailmarketing dood is en wordt gebruikt door oldtimers. Integendeel, er zijn technologieën in 2023 en de toekomst die bedrijven in staat zullen stellen hun e-mailmarketingcampagnes naar een ander niveau te tillen en e-mailmarketing relevanter te maken dan voorheen.

Conclusie

Meer personalisatie en meeslepende en gerichte ervaringen zijn de toekomst van e-mailmarketing, en bedrijven investeren in technologieën zoals blockchain, voorspellende analyses, AR en VR, AI en nog veel meer. Met deze technologieën kunt u uw klanten bereiken, met hen communiceren en resoneren, de betrokkenheid vergroten en de conversieratio's, het genereren van leads en de bedrijfsopbrengsten verhogen.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.