Home  /  Allese-mailmarketing  / Het belang van e-mailbeveiliging in marketing

Het belang van e-mailbeveiliging in marketing

E-mailbeveiliging is een groeiend probleem. Wanneer heb je voor het laatst gelezen over een nieuwe e-mailfraude of phishing-aanval? E-mail Het aantal oplichtingen is tussen februari 28 en maart 2022 met 2022% gestegen en tussen april 1,024 en maart 2021 met 2022%.

E-mailbeveiliging is iets waar bedrijven rekening mee moeten houden bij het plannen van hun marketingactiviteiten en het verzamelen van leads. Dit is waarom het belangrijk is om uw e-mailsysteem te beschermen tegen externe bedreigingen. We bespreken in detail waarom u een uitgebreide e-mailbeveiligingsoplossing nodig heeft en hoe u er nu een kunt krijgen.

Wat is e-mailbeveiliging?

E-mailbeveiliging gaat over het beschermen van uw gegevens tegen hackers. Het is een essentieel onderdeel van elk succes inbound marketing strategie. De e-mailbeveiligingsindustrie groeit snel omdat steeds meer bedrijven en consumenten beseffen hoe belangrijk het is om hun e-mails veilig te houden.

Think APWG's rapport over trends in phishing-activiteiten, gepubliceerd in februari 2022, Phishing-aanvallen bereikten hun hoogtepunt in 2021 In december werden ruim 300,000 aanvallen gemeld, drie keer meer dan een jaar eerder.

Beveiligingsoplossingen voor e-mail beschermen tegen phishing-, malware- en spamaanvallen. Ze beschermen ook tegen geavanceerde bedreigingen zoals zero-day-aanvallen, waardoor hackers geen toegang krijgen tot uw gegevens.

Een e-mailbeveiligingsoplossing is bedoeld om u en uw ontvangers te beschermen tegen kwaadwillige activiteiten en tegelijkertijd te garanderen dat legitieme berichten niet worden geblokkeerd als spam of als phishing-pogingen worden bestempeld.

Waarom is e-mailbeveiliging belangrijk bij e-mailmarketing? 

E-mail marketing is een geweldige manier om breid uw lijst met e-mailabonnees uit en uw klanten te bereiken, maar het is ook een potentieel hulpmiddel voor cyberaanvallers om uw klanten te bereiken. 

Nu de wereld steeds digitaler wordt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat bedrijven de gegevens van hun klanten beschermen en hun systemen beschermen tegen mogelijke inbreuken. Omdat e-mail een van de meest gebruikte vormen van communicatie ter wereld is, is het noodzakelijk ervoor te zorgen dat e-mailbeveiliging serieus wordt genomen om de veiligheid en privacy van klanten en hun gegevens te beschermen.

Maar er zijn uitdagingen bij het gebruik van e-mailmarketing: hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw ontvangers geen spam ontvangen?

E-mails zijn de meest voorkomende aanvalsvector bij phishing-aanvallen, en ze worden ook gebruikt bij ransomware-aanvallen. Dit betekent dat als u geen stappen onderneemt om uw e-mails te beveiligen, u mogelijk waardevolle gegevens kwijtraakt of geld moet betalen om deze terug te krijgen. .

Daarom is e-mailbeveiliging zo belangrijk. Het gaat niet alleen om jezelf beschermen tegen hackers; het gaat erom uw bedrijf te beschermen tegen wettelijke aansprakelijkheid en merkschade als er iets misgaat.

Wat zijn de soorten e-mailbedreigingen?

E-mailbedreigingen kunnen verschillende vormen aannemen. 

Volgens het New Future of Work Report van Microsoft namen de zorgen over de beveiliging toe bij de commerciële klantorganisaties van Microsoft tijdens de COVID-19-crisis. Volgens het onderzoek heeft 80% van de beveiligingsexperts een toename van de veiligheidsbedreigingen opgemerkt na de overstap naar werken op afstand. Van deze groep van 80% meldt 62% dat phishing-pogingen meer zijn toegenomen dan welke andere vorm van gevaar dan ook.

De meest voorkomende e-mailbedreigingen zijn onder meer:

E-mail spoofing

Om de indruk te wekken dat een e-mail afkomstig is van een ander adres, kan een afzender een vals e-mailadres gebruiken, ook wel spoofing genoemd. Om dit te bereiken worden verschillende technologieën en praktijken gecombineerd.

Transactionele e-mails kunnen worden vervalst zodat het lijkt alsof ze afkomstig zijn van legitieme bedrijfsadressen, wat voor slachtoffers erg moeilijk te detecteren is. 

E-mail phishing

Bij een phishing-aanval worden doorgaans creditcardgegevens en inloggegevens gestolen. Phishing-fraude wordt verzonden per sms of e-mail. Ze misleiden u zodat u op een link klikt of een bijlage opent om toegang te krijgen tot uw gegevens.

Deze grafiek, afkomstig van Google Safe Browsing, illustreert de sterke stijging van het aantal websites dat als gevaarlijk is geclassificeerd tussen januari 2016 en januari 2021.

Bron:tessian.com

Malware

De meest voorkomende vorm van e-mailbedreiging is malware. Dit is software die is ontworpen om computers en computernetwerken te beschadigen of te verstoren. 

Het totale aantal malware-aanvallen in de eerste helft van 2022 bedroeg 2.8 miljard. In 5.4 werden 2021 miljard malware-aanvallen ontdekt. ​​De afgelopen jaren was er in 2018 het hoogste aantal malware-aanvallen ooit geregistreerd: wereldwijd werden er 10.5 miljard gerapporteerd.

In de meeste gevallen wordt het zonder medeweten of toestemming van de gebruiker geïnstalleerd via een social engineering-programma of door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in een besturingssysteem of applicatie. Malware kan bestaan ​​uit virussen, wormen, Trojaanse paarden en spyware.

Doxing 

Doxing is een cybercriminaliteit waarbij persoonlijke informatie over een persoon wordt verzameld met het oog op intimidatie, nabootsing van identiteit of andere kwade bedoelingen. Bij doxing wordt vaak privé-informatie (dox) over een persoon op internet openbaar gemaakt, meestal met kwade bedoelingen.

De term “dox” komt van “docs” over bestanden die gevoelige informatie over iemand bevatten.

Zakelijk e-mailcompromis (BEC)

Bij deze aanval doen oplichters zich voor als een leidinggevende en sturen ze valse facturen of verzoeken om overboekingen vanaf de rekening van hun bedrijf. 

De IC3 hield er twee in de gaten BEC-oplichting iteraties waarin fraudeurs cryptocurrency gebruikten. Een ‘tweede hop’-overdracht of een directe overdracht naar een cryptocurrency-uitwisseling (CE). In beide gevallen is het slachtoffer zich er niet van bewust dat het geld wordt verzonden om te worden omgezet in cryptocurrency.

De oplichter zal vaak verzoeken dat betalingen worden gedaan vanaf persoonlijke accounts in plaats van vanaf zakelijke accounts, zodat de diefstal niet onmiddellijk kan worden opgespoord.

Ongevraagde spam-e-mails

Ongevraagde spam-e-mails (ook wel “junkmail” of “spam” genoemd) zijn ongewenste berichten die u via uw e-mailprogramma ontvangt. Spam kan bestaan ​​uit advertenties voor producten, diensten of andere websites die geen verband houden met uw online activiteiten. Cybercriminelen gebruiken soms spamberichten om malware en virussen naar de computers van hun slachtoffers te verspreiden.

Het belang van e-mailbeveiliging in marketing

Volgens een recent onderzoek van Enterprise Management Associates (EMA) werd 60% van de lekken veroorzaakt door insiders. Dit is onderverdeeld in:

  • 20% van de medewerkers geeft per ongeluk gegevens vrij of deelt deze;
  • Bovendien steelt 20% van de werknemers informatie van de organisatie en ontvangt daarvoor een vergoeding
  • 20% van de werknemers wordt misleid om informatie vrij te geven via phishing, malware of social engineering.

Bron: reyamitech.com

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van e-mailbeveiliging in marketing:

Bescherming tegen phishing-aanvallen

Phishing is tegenwoordig een ernstige bedreiging geworden voor bedrijven, vooral voor bedrijven die afhankelijk zijn van e-mail om te communiceren of te ontvangen feedback van klanten of partners.

Uw computer kan worden geïnfecteerd met malware door op links in phishing-e-mails te klikken. E-mailbeveiligingsoplossingen zijn een must-have geworden voor bedrijven, omdat ze u helpen dergelijke aanvallen te voorkomen door ze bij de gateway te detecteren voordat ze de inbox van uw gebruikers bereiken.

Het minimaliseren van incidenten veroorzaakt door fouten van medewerkers

Werknemers maken voortdurend fouten, maar als het om e-mailbeveiliging gaat, kunnen ze grote schade aanrichten als ze per ongeluk vertrouwelijke gegevens naar iemand sturen die deze niet mag zien of als ze op een kwaadaardige link in een e-mailbijlage klikken.

De juiste oplossing zorgt ervoor dat werknemers niet per ongeluk gevoelige informatie blootstellen aan ongeautoriseerde gebruikers.

Verbeterde veiligheidshouding

E-mailbeveiliging beschermt tegen dergelijke bedreigingen en helpt de algehele beveiligingspositie van uw organisatie te verbeteren. Het beschermt uw organisatie tegen hackers en phishing-aanvallen door alle inkomende en uitgaande e-mails te scannen op malware, virussen en spam.

Voorkomt zakelijke e-mailcompromis

E-mailbeveiligingsoplossingen zijn ontworpen om verdachte activiteiten op uw systeem te detecteren en te blokkeren. Als u besmet raakt met een virus of ransomware, voorkomt deze software dat deze zich verder verspreidt in het netwerk.

Hierdoor kunt u duizenden dollars besparen die anders zouden zijn uitgegeven aan herstelwerkzaamheden door IT-professionals.

Beschermt uw waardevolle gegevens

E-mailbeveiligingsoplossingen zorgen er ook voor dat al uw gegevens veilig blijven. Ze scannen op virussen en andere malwarebedreigingen voordat ze uw systeem infecteren, waardoor u voorkomt dat u waardevolle informatie kwijtraakt, zoals vertrouwelijke klantgegevens, financiële gegevens, klantgegevens of plannen en strategieën voor uw nieuwe marketing campagne.

E-mailback-ups beveiligen

Als u over een effectieve e-mailbeveiligingsoplossing beschikt, kunt u er zeker van zijn dat uw waardevolle gegevens veilig zijn voor hackers. De oplossing beschermt uw gegevens, waar deze zich ook bevinden – op locatie of in de cloud – door al uw e-mails en bijlagen te coderen voordat er een back-up van wordt gemaakt.

Dit zorgt ervoor dat zelfs als een ongeautoriseerde persoon toegang krijgt tot uw back-ups, hij/zij uw informatie niet kan lezen of wijzigen, omdat deze gecodeerd zou zijn.

Bescherming van vertrouwelijke gegevens

Met e-mailbeveiliging kunt u vertrouwelijke gegevens beschermen tegen hackers die kunnen proberen die informatie uit uw database of website te stelen. E-mailbeveiliging kan spam, malware en andere cyberaanvallen helpen voorkomen die uw gegevens in gevaar kunnen brengen.

Vermijd bedrijfsrisico's en blijf compliant

E-mailbeveiliging kan uw bedrijfsrisico's helpen verminderen door ervoor te zorgen dat er geen vertrouwelijke informatie per ongeluk of met kwade bedoelingen wordt verzonden. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan dit betekenen dat u boetes of juridische stappen vanwege het niet naleven van regelgeving zoals de AVG kunt vermijden.

Het kan ook helpen reputatieschade te voorkomen die wordt veroorzaakt door het verzenden van berichten met daaraan gekoppelde virussen of malware, wat in de loop van de tijd kan leiden tot verlies van klanten en omzetverlies als ze hun zaken ergens anders naartoe brengen, omdat ze bang zijn dat ze virussen uit uw e-mails krijgen.

E-mailbeveiligingsbeleid: wat houdt dit in?

Een e-mailbeveiligingsbeleid definieert hoe uw organisatie omgaat met vertrouwelijke informatie, zoals klantgegevens, werknemersgegevens en financiële overzichten. Het beleid helpt beschermen tegen cyberdreigingen zoals phishing, malware-infecties en datalekken veroorzaakt door hackers.

E-mail is een veel voorkomende vector voor cyberaanvallen, omdat het gemakkelijk is om de identiteit van de afzender te vervalsen en zonder detectie met malware beladen berichten te verzenden. E-mailbeveiliging is een essentieel onderdeel van elk content marketing strategie omdat het ervoor zorgt dat gevoelige gegevens en klantinformatie veilig worden bewaard. Een e-mailbeveiligingsbeleid omvat de volgende elementen:

  • Procedures voor het omgaan met vertrouwelijke informatie en hoe deze te beschermen.
  • Een lijst met goedgekeurde softwareprogramma's kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot zakelijke e-mails. Deze omvatten antivirus- en antispamtools en encryptieprogramma's die voorkomen dat gevoelige gegevens worden onderschept of bekeken door onbevoegde personen.
  • Dreigingsreactiestrategieën voor verschillende cyberbedreigingen, waaronder phishing-aanvallen en malware-infecties.
  • Trainingsvereisten voor werknemers die namens het bedrijf met gevoelige gegevens omgaan.

Hoe u zich kunt beschermen tegen e-mailbedreigingen

De manier waarop we werken en leven is veranderd door internet. Bovendien heeft het hackers de kans gegeven om belangrijke gegevens van mensen en bedrijven te stelen.

Aangezien e-mail een van de meest populaire communicatiemiddelen is, is het van cruciaal belang dat u begrijpt wat u kunt doen om uw bedrijf te beschermen tegen e-mailrisico's.

Het volgende advies zal u helpen uzelf te beschermen tegen e-mailbedreigingen:

Bescherming tegen phishing en spoofing

De beste manier om u te beschermen tegen phishing en spoofing is door DMARC te gebruiken.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) biedt e-mailontvangers een manier om te controleren of berichten die zogenaamd van u afkomstig zijn, van u afkomstig zijn en geeft u informatie over hoe deze berichten presteren.

Om uw e-mailmarketinginspanningen te katapulteren na het configureren van DMARC, kunt u dit implementeren BIMI om uw e-mails een professionele uitstraling te geven door uw unieke merklogo toe te voegen aan uitgaande commerciële e-mails. 

Gebruik sterke wachtwoorden

Om dit te voorkomen, gebruikt u sterke wachtwoorden die hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens combineren.

Gebruik voor elk account een afzonderlijk wachtwoord en wijzig dit regelmatig (minimaal elke 90 dagen). Bovendien wilt u tweefactorauthenticatie implementeren voor alle accounts die dit doen.

Maak regelmatig een back-up van kritieke gegevens

Als uw organisatie e-mail gebruikt, moet u regelmatig een back-up maken van alle kritieke gegevens. Persoonlijke informatie, bankrekeninggegevens, wachtwoorden en andere gevoelige informatie vallen in deze categorie.

Als een hacker toegang krijgt tot deze gegevens, kan deze deze gebruiken om uw accounts in gevaar te brengen of deze informatie door te geven aan anderen die deze mogelijk misbruiken.

Medewerkers opleiden en trainen

Zorg ervoor dat alle werknemers op de hoogte zijn van de risico's die verbonden zijn aan het gebruik van e-mail en hoe ze zichzelf daartegen kunnen beschermen. Vertel ze bijvoorbeeld dat ze geen verdachte e-mails mogen openen of op links in die e-mails moeten klikken zonder eerst de authenticiteit ervan te verifiëren, en zorg ervoor dat ze sterke wachtwoorden gebruiken die niet gemakkelijk te raden zijn of beschikbaar zijn in openbare registers zoals profielen op sociale media of websites zoals '123- reg.”

Controleer op e-mailauthenticatie

E-mailauthenticatie is een reeks technologieën die spoofing- en phishing-aanvallen helpen voorkomen. Het maakt gebruik van digitale handtekeningen om de identiteit van de afzender te verifiëren en ervoor te zorgen dat deze is wie hij zegt dat hij is.

Zonder authenticatie kun je niet weten of een e-mail afkomstig is van iemand die je kent. Gelukkig bestaat deze technologie al jaren en ondersteunen de meeste moderne mailservers deze.

Voer periodieke e-mailbeveiligingsaudits uit

Schadelijke aanvallen zoals ransomware en phishing gebruiken vaak e-mail als aanvalsvector. Het is van cruciaal belang om uw netwerk regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat al uw systemen veilig zijn.

Gebruik 2-factor authenticatie

Met behulp van tweefactorauthenticatie moeten gebruikers hun identiteit verifiëren met iets anders dan een wachtwoord. Wanneer iemand vanaf een ander apparaat of een andere locatie probeert in te loggen op uw account, vereist 2FA dat hij of zij een eenmalige code invoert die op zijn smartphone wordt gegenereerd of naar hem/haar wordt gemaild.

Dit zorgt ervoor dat zelfs als iemand uw wachtwoord in handen krijgt (wat maar al te vaak gebeurt), zij zonder de tweede factor geen toegang tot uw account kunnen krijgen.

Scan en inspecteer e-mails in uw netwerk

Open geen bijlagen of links, tenzij deze afkomstig zijn van iemand die u vertrouwt of van een bedrijf waarvan u weet dat deze ze heeft verzonden. Zelfs als een e-mail er legitiem uitziet, kan deze malware bevatten die zichzelf zonder uw medeweten op uw apparaat installeert.

Als u het adres van een afzender van een e-mail niet herkent of ziet op een lijst met afzenders die u vertrouwt, open het bericht dan niet, zelfs niet als het een Word-bestandsbijlage bevat of lijkt op een factuur van een leverancier die uw zakelijke behoeften ondersteunt.

Laatste woorden

Als het om e-mailmarketing gaat, bestaat er niet zoiets als te voorzichtig zijn. Zorg er altijd voor dat u zich aan de best practices op het gebied van beveiliging houdt en probeer geen sluiproutes te nemen. Uw klanten rekenen erop dat u hun gegevens veilig houdt, en uw merk is afhankelijk van een goede reputatie.

Bio van de auteur: PowerDMARC is een full-stack SaaS-platform voor e-mailauthenticatie dat organisaties helpt bij het bestrijden van phishing, spoofing, nabootsing van identiteit, ransomware en andere op e-mail gebaseerde aanvallen. Met een team van DMARC-experts hebben ze meer dan 1000 klanten geholpen te voorkomen dat hackers e-mails verzenden vanuit hun eigen domein met behulp van DMARC, MTA-STS, TLS-RPT, BIMI, SPF en DKIM.