Home  /  AllesKlantenservicee-commercee-mailmarketinglead generatieShopify  / De ultieme toolbox: 15 onmisbare tools voor Shopify-winkeleigenaren

De ultieme toolbox: 15 onmisbare tools voor Shopify-winkeleigenaren

Het beheren van een Shopify-winkel kan leuk zijn, maar het kan ook een hele uitdaging zijn als je niet weet welke apps je moet gebruiken om het proces aangenamer te maken. In dit artikel laten we u 15 onmisbare tools zien voor het laten groeien en schalen van uw Shopify-winkels.

Marketing en leadconversie

Shopify-winkeleigenaren moeten garanderen dat ze leads in loyale klanten veranderen. Anders verliest u de kans om wat winst te maken. 

Marketinginspanningen moeten werken, en daarvoor heb je eersteklas tools nodig waarmee je een aantal functies van je winkel kunt beheren. Hier zijn daarvoor de favoriete apps van veel mensen:

Poptin 

Bezoekers omzetten in klanten is een van de meest uitdagende onderdelen van het beheren van een Shopify-winkel.

Poptin maakt het proces echter veel eenvoudiger met pop-ups, contactformulieren en inlineformulieren waarmee u leads kunt genereren en uw verkooptrechter. Hiermee kunt u de leadgeneratie beheren door interactieve, leuke pop-ups te maken om klanten aan te trekken en te behouden. 

Poptin is ideaal voor het vastleggen van leads en ervoor te zorgen dat mensen hun winkelwagentje niet verlaten. 

Omdat je geen codeervaardigheden nodig hebt om de pop-ups te maken, zal het proces snel zijn en kun je genieten van de voordelen, waaronder A / B-testen, targeting, triggers en aanpassing van pop-ups.  

Poptin biedt ook betaalbaar prijsplannen die ideaal zijn voor Shopify-winkels. Toevoegen Poptin naar uw Shopify-winkel

HubSpot

Deze optie is een van de beste die er is, vooral als je op zoek bent naar iets eenvoudigs maar met fantastische functies om naar te upgraden. 

HubSpot heeft gratis opties die u kunt verkennen als u een beperkt budget heeft en de bank niet kapot wilt maken. Zodra u wat geld begint te verdienen met uw marketingcampagnes, kunt u de betaalde versie kiezen en meer alternatieven krijgen. 

Hoewel veel mensen zich erop concentreren pop-ups met intentie afsluiten wanneer ze een Shopify-winkel, zijn er nog meer zaken waar u aan moet denken, zoals CRM, integraties en e-mailplanning. Met HubSpot regelt u dat allemaal. 

Klantenservice

U kunt zich niet concentreren op het genereren van leads, tenzij u uw klanten de beste alternatieven voor klantenservice biedt. 

Desalniettemin zijn er zoveel dingen als het gaat om het beheren van een Shopify-winkel dat de klantenservice je boven het hoofd kan gaan. Maak je geen zorgen: er zijn ook apps die je daarbij kunnen helpen, zoals de volgende: 

Cottages

Verbinding maken met uw klanten via een direct gesprek is ook cruciaal als u leads wilt vastleggen. 

Als u potentiële klanten niet toestaat met u of uw personeel te praten, zullen ze hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar andere online winkels die hen eersteklas klantenondersteuning bieden. 

U kunt dit beheren door gebruik te maken van Cottages, een chat-app waarmee je kunt communiceren op je favoriete sociale kanalen. Het is een fantastische optie omdat uw winkel een chatknop krijgt die de favoriete berichten-apps van uw klant ondersteunt, zoals WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger, enz. Chaty naar uw Shopify-winkel.

Als je een nieuwer alternatief wilt, kun je proberen een live gesprek app op uw website wilt Chatweg. Het is ook een app waarmee uw klanten via chat met u kunnen praten, maar deze is innovatiever dan Chaty en kan dus handigere functies bieden. 

Buffer

In contact komen met uw klanten via sociale-mediaplatforms is een fantastisch idee, vooral als uw bedrijf er al sterk van afhankelijk is. 

Met Buffer kunt u meerdere klantverzoeken beheren, uw agenda bijwerken en ervoor zorgen dat u op de hoogte blijft van berichten. 

Buffer helpt u de betrokkenheid bij te houden en snel op uw klanten te reageren. Omdat het een gratis proefperiode en abonnement heeft, kun je het proberen en als je het leuk vindt, gebruik dan de betaalde versie. 

Freshdesk

Het is ook erg populair omdat het twee primaire opties biedt: u kunt een eenvoudige helpdeskoplossing krijgen of een omnichannel-alternatief. 

Welke u ook kiest, u zult waarschijnlijk merken dat Freshdesk enorm nuttig kan zijn. 

De helpdeskoplossing is ideaal als u een klein bedrijf heeft en snel op uw klanten wilt reageren. 

Met het omnichannel-alternatief kunt u echter zelfs AI gebruiken om uw bedrijf te verbeteren en de klantenondersteuning te beheren. 

LiveAgent

Soms kan het beantwoorden van alle verschillende communicatiekanalen een hele uitdaging zijn, vooral als je regelmatig e-mails, sociale media, oproepen, enz. moet checken. 

Niettemin zal het proces met LiveAgent veel eenvoudiger zijn, omdat alles in één dashboard staat. 

Als je een team hebt, kan het gebruik van LiveAgent erg leuk zijn vanwege de gamificatie van het proces door de app. Mensen kunnen beloningen of punten verdienen als ze beloningen voltooien, dus klantenondersteuning zal erg leuk zijn voor uw medewerkers. 

Social Media Promotion

Je weet dit misschien al, maar sociale media zijn een van de meest cruciale dingen als het gaat om moderne bedrijven. 

Als je een Shopify-winkel hebt, moet je actief zijn, reageren op reacties en voortdurend in contact staan ​​met je publiek. Dit alles kan erg vermoeiend zijn, maar met de juiste apps zal het proces veel leuker zijn. Daar zijn ze:

Loomly

Met geautomatiseerd posten, analyses voor al uw berichten en opties voor gepersonaliseerde berichtideeën is Loomly een fantastische optie, vooral als u met een groot team werkt. 

Topmerken zoals L'Oréal en Porsche vertrouwen op Loomly om hun socials te beheren. Nu zou jij het ook kunnen gebruiken. Gelukkig is het niet zo duur, dus het kan de ideale optie zijn als je een beperkt budget hebt. 

Planoly

Meer dan 5 miljoen gebruikers vertrouwen op Planoly om hun sociale-mediaplatforms te beheren. Het is een app die u kunt gebruiken om uw inhoud op Facebook, Pinterest, Instagram en Twitter te organiseren, plannen en plannen.

Planoly stelt enkele dingen voor die u kunnen helpen uw betrokkenheid te vergroten. Tegelijkertijd kunt u de sjabloon-, stickers- en ontwerpopties gebruiken om creatieve en unieke inhoud te maken. 

Canva

Het is een van de meest populaire opties omdat het ontwerp- en planningsfuncties bevat. Bovendien heeft het een handige gratis versie, zodat je er ook gebruik van kunt maken als je niet veel geld te besteden hebt. 

Met Canva kun je je berichten ontwerpen. Als u de betaalde versie heeft, kunt u uw merkinhoud allemaal op één plek ordenen en een kleurenpalet, logo en meer toevoegen. Bovendien kunt u uw inhoud plannen en plaatsen. 

Orderverwerking en beheer 

Sommige Shopify-winkeleigenaren hebben er niet veel moeite mee lead conversie. Ze hebben echter hulp nodig bij het uitvoeren en beheren van bestellingen.

Gelukkig zijn daar ook apps voor. Kijk eens naar wat anderen gewoonlijk gebruiken om het proces eenvoudiger te maken. 

Zoho-inventaris

Een fantastisch aspect van deze app is dat je hem gratis kunt downloaden. Daarom kunt u ervan profiteren, zelfs als u een beperkt budget heeft. 

Kleine, middelgrote en grote bedrijven kunnen Zoho Inventory gebruiken om hun beheertaken te beheren. U kunt de voorraad bijhouden, uw verkopen onder controle houden, uw rekeningen en facturen ordenen en nog veel meer. 

Zintego

Deze app biedt zowel bedrijven als particulieren een eenvoudige optie om facturen op expertniveau te maken zonder de noodzaak van gespecialiseerde software of ontwerpexpertise. Ze bieden gratis factuursjablonen die een goedkope en eenvoudige manier bieden om uw factureringsprocedure te verbeteren.

NetSuite

Het verwerken van bestellingen eenvoudiger maken is waarschijnlijk een van de meest uitdagende aspecten van het zijn van een Shopify-winkeleigenaar. 

Niettemin kunt u met NetSuite dat probleemloos doen. Het is een systeem gebaseerd op de cloud, waarmee u uw voorraad kunt beheren. 

NetSuite kan de ideale optie zijn als u een nieuwe bedrijfseigenaar bent, omdat u hiermee kunt voorkomen dat uw voorraad te hoog of te laag is. Bovendien kunt u met deze app snel alle magazijnen op de hoogte houden van de status van uw voorraad. 

vyapar

Hoewel het een betaalde optie is, is het absoluut de moeite waard als u op zoek bent naar een eersteklas alternatief om alle aspecten van uw bestellingen te beheren.

Vyapar helpt u bij het maken, verzenden en organiseren van facturen en facturen, het bijhouden van uw uitgaven en inkooporders en het instellen van herinneringen. 

Analytics

Zodra u sociale-mediaplatforms en verkopen gaat beheren, moet u voortdurend uw analyses controleren om er zeker van te zijn dat u op de goede weg bent. Hieronder volgen enkele van de beste apps ervoor. 

Google Analytics

Het is waarschijnlijk het meest bekende alternatief. Met Google Analytics kunt u informatie van een app of website verzamelen en deze gebruiken om bepaalde zaken te verbeteren om meer leads te krijgen, uw betrokkenheid en omzet te vergroten, enz. 

Google Analytics is ideaal omdat u verschillende filters kunt toepassen, afhankelijk van de specifieke informatie die u moet verzamelen. Als u dus iets over uw winkel wilt weten, heeft u snel toegang tot die gegevens. 

Conversatief

Het is ook een fantastische app om gegevens te analyseren. Conversific biedt verschillende functies en de ontwikkelaars bedenken voortdurend nieuwe alternatieven voor hun gebruikers, dus in de loop van de tijd zul je waarschijnlijk andere opties krijgen. 

De app heeft een interactieve en duidelijke interface. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je het nog nooit hebt gebruikt, want je zult er snel aan wennen. Ten slotte helpt het u elk aspect van uw Shopify-winkelgegevens te beheren, allemaal op één plek!

LoyaltyLion

Meer omzet naar uw winkel genereren is waarschijnlijk een van de meest uitdagende aspecten van het werken met Shopify. Het is echter mogelijk als u vertrouwt op apps zoals LoyaltyLion. 

Met LoyaltyLion kun je analytics checken, maar de app is niet alleen daardoor beroemd. Het helpt u ook bij het creëren van loyaliteitsprogramma's waar uw klanten dol op zullen zijn, zodat u ze kunt gebruiken om uw bedrijf te laten floreren. 

Conclusie

Vertrouwen op de beste apps is noodzakelijk als je je Shopify-winkel goed wilt beheren en uiteindelijk wilt laten groeien. 

Als handige tip kunt u uw documentatie op één centrale locatie samenbrengen met behulp van een kennisbasis. Hierdoor kunt u informatie beter opslaan en volgen.

Opties zoals Google Analytics, Canva en de anderen die u vandaag hebt leren kennen, zullen uw ervaring volledig veranderen. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.