Home  /  Allese-commerce  / Top 4 tools voor getuigenissen van klanten om de B2B-verkoop te stimuleren

Top 4 tools voor getuigenissen van klanten om B2B-verkopen te stimuleren

De mening van klanten is cruciaal als het gaat om online marketing en marketing in het algemeen. Het algehele succes van een bedrijf is immers uitsluitend gebaseerd op hun beslissing om zich met uw product te identificeren en het wel of niet te kopen.

Dus, de basisregel is: om de wensen van uw klanten te respecteren, hun humeur te volgen en zoveel mogelijk aan hun behoeften te voldoen.

Er zijn verschillende manieren om dit allemaal te bereiken, maar je zult vrijwel zeker constante monitoring en handige hulpmiddelen nodig hebben.

Interessant genoeg, 92% van de mensen zei dat ze getuigenissen lezen wanneer ze een aankoop overwegen.

Getuigenissen van klanten zijn enkele van die hulpmiddelen, omdat ze u in staat stellen geloofwaardigheid op te bouwen en het vertrouwen te vergroten, wat essentieel is voor het verhogen van de omzet.

In dit artikel behandelen we:

 1. Wat zijn klanttestimonial-tools?
 2. Waarom heb je ze nodig?
 3. Wat maakt een geweldig hulpmiddel voor klantengetuigenissen?
 4. Is er een verschil tussen B2B-klanttestimonialtools en B2C-tools?
 5. Enkele van de beste B2B-klanttestimonialtools op de markt

Laten we dieper duiken. 

Wat zijn klanttestimonialtools?

Een tool voor klantgetuigenissen is een tool die op verschillende manieren meningen en ervaringen verzamelt die uw klanten met uw product of dienst hebben gehad.

Maar misschien wel het belangrijkste aspect is het vermogen om het met uw potentiële klanten te delen, wat sociaal bewijs creëert en uiteindelijk vertrouwen opbouwt en de omzet verhoogt.

130

Wat uw klanten over uw product denken, kunt u op verschillende manieren achterhalen:

 • Enquêtes
 • Recensies
 • Aanbevelingen
 • ratings

Met testimonials bepaalt u zelf wat u op de website laat zien en kunt u er zelfs een speciale pagina voor maken. 

Een van de redenen waarom getuigenissen cruciaal zijn, is dat ze helpen bij het creëren van een diepere, meer emotionele aantrekkingskracht voor uw algehele branding.

Een deel van deze oplossing is promotioneel, omdat klanten niet alleen willen weten dat uw product hun probleem kan helpen oplossen, maar ook dat het beter werkt dan welk ander alternatief dan ook. 

Best voor de hand liggend als je erover nadenkt, toch?

Ongelooflijke getuigenissen van klanten helpen schilder de afbeelding dat uw product niet alleen waardevol is, maar ook beter in de ogen van andere mensen dan welke andere optie op de markt dan ook.

Waarom heb je ze nodig?

Zoals we al vermeldden, meningen zijn een machtig wapen in de zakenwereld.

Zolang er positieve geruchten over uw producten circuleren, heeft u een grotere kans om uw omzet te verhogen.

Een klanttestimonial-tool kan u helpen geloofwaardigheid opbouwen, de kwaliteit van uw website verbeteren en meer potentiële klanten aantrekken.

Think statistiek, ruim 70% van de consumenten zegt dat positieve getuigenissen en recensies hun vertrouwen in een bepaald product of bedrijf hebben vergroot.

Met een goede testimonial tool kunt u op een bijzondere manier in contact komen met uw klanten en alle goede kanten laten zien van wat u aanbiedt.

Wat maakt een geweldig hulpmiddel voor klantengetuigenissen? 

De eenvoudigste manier om te bepalen welke tool voor klantengetuigenissen u nodig heeft, is door te beslissen wat u op uw website wilt weergeven, hoe kosteneffectief de tool is en of deze aan uw behoeften voldoet.

1863

Er zijn verschillende soorten getuigenissen die u kunt uitproberen, en enkele daarvan zijn:

 • Citeer getuigenissen – deze worden gepresenteerd in de vorm van offertes en kunnen op de homepage worden getoond.
 • Sociale getuigenissen – u kunt ze ophalen van sociale netwerken en ze op de productpagina's plaatsen.
 • Getuigenissen van influencers – de perfecte gelegenheid om wat meer positieve steun te krijgen, is door getuigenissen van steeds populairder wordende influencers op te nemen.
 • Video-getuigenissen – indien professioneel opgenomen, kan video een uitstekende tactiek zijn voor getuigenissen. Het is meteen duidelijk dat iemand de tijd en moeite heeft genomen om mensen te overtuigen van de kwaliteit van uw product. Om dit te bereiken, is het absoluut noodzakelijk dat u de beste videogetuigenissoftware dat is snel, gemakkelijk te gebruiken en handig voor uw klanten.
 • Case studies – dit zijn korte maar zeer effectieve beschrijvingen van volledige klantreizen.
 • Getuigenissen van interviews – dit is een boeiende manier om lovende woorden van klanten te verzamelen door een reeks vragen te stellen over uw product/dienst.

Op basis van uw voorkeuren en het soort getuigenissen dat u wilt verzamelen en creëren, kunt u de juiste tool kiezen.

Dus, let op uw budget en kies zorgvuldig en strategisch.

Is er een verschil tussen B2B-klanttestimonialtools en B2C-tools?

Zakelijk verkoop, ook wel bekend als business-to-business verkoop, is wanneer een bedrijf zijn producten en diensten voornamelijk aan andere bedrijven verkoopt, in tegenstelling tot consumenten.

Terwijl B2C presenteert directe verkoop van producten/diensten aan consumenten voor persoonlijk gebruikB2B is er meer op gericht bedrijven ervan te overtuigen dat jouw aanbod opvalt ten opzichte van de concurrentie.

Diverse mensen die het gouden sterbeoordelingssymbool tonen

Om erachter te komen of er überhaupt een verschil is tussen deze twee methoden als het gaat om hulpmiddelen voor het verzamelen van getuigenissen, moeten we een paar cruciale verschillen tussen de methoden zelf uitlichten.

Als het gaat om de B2B-verkoopmethode: 

 • Het is jouw taak om besluitvormers, bedrijfseigenaren, een uitvoerende macht, enz. aan te spreken.
 • Het duurt doorgaans langer voordat besluitvormers een deal sluiten, omdat ze veel nauwkeuriger op specifieke details moeten letten.
 • Hun doel is om hun bedrijf met uw hulp te verbeteren, dus ze moeten alle voordelen zien die ze krijgen door uw producten/diensten te gebruiken. Ze waarderen statistieken, feiten en feitelijke gegevens.

Als het gaat om de B2C-verkoopmethode:

 • U kunt elk individu bereiken en u heeft een eerlijke kans om iets te verkopen. De verkoopproces is over het algemeen veel korter (vergeleken met B2B-verkopen) omdat de aankoop niet zo redelijk hoeft te zijn en meer gebaseerd is op emotie.
 • Ze willen snel een beslissing nemen en geen tijd verspillen, dus getuigenissen moeten voor dit soort verkoopmethoden een onmiddellijke, sterke indruk kunnen achterlaten. Wanneer u geen bedrijf heeft dat afhankelijk is van uw aankoopbeslissing, is het totale aankoopproces aanzienlijk korter.
 • Hun doel is om elk segment van hun leven of dat van iemand anders op een bepaalde manier te verbeteren. Ze waarderen emotionele verbondenheid en herkenbaarheid.

Hoewel het uiteindelijke doel het realiseren van verkopen is, zijn er bepaalde verschillen tussen de strategieën en de hulpmiddelen die worden gebruikt om deze te verwezenlijken.

Mensen die zich bezighouden met B2B-verkoop moeten hun doelgroep op een iets andere manier intrigeren.

Door een alomvattend verhaal te leveren, ondersteund door statistieken en feiten, enkele visuele elementen op te nemen en bepaalde prikkels zoals kortingen aan te bieden, wordt een succesvolle zakelijke transactie steeds veelbelovender.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor uw volgende klantengetuigenispagina, hebben we een interessant artikel gemaakt om je kippenvel te bezorgen. 

Laten we eens kijken naar onze toolaanbevelingen.

Enkele van de beste B2B-klanttestimonialtools op de markt

Het kiezen van de juiste tool is moeilijk, maar belangrijk voor zakelijk succes op de lange termijn. We hebben een aantal van de beste tools op de markt voor B2B-bedrijven op een rijtje gezet, zodat u tijd kunt besparen en u kunt helpen een betere keuze te maken. Lees aandachtig en kijk welke het beste bij uw behoeften past. 

1. Getuigenis Held

geplakte afbeelding 0 (1)

Testimonial Hero is een tool gericht op het creëren van fantastische videotestimonials nuttig voor B2B online marketeers.

Inmiddels zou je het belang ervan al moeten weten B2B-videomarketing. Met deze tool kunt u uw kansen op meer verkopen vergroten door nuttige en boeiende videogetuigenissen op uw bedrijfswebsite.

Om prospects aan te trekken en hen te intrigeren met creativiteit, nuttige ideeën en een veelbelovend verhaal ondersteund door feiten, is het raadzaam om video's van professionals bevatten in hun niches die tevreden zijn met uw product of dienst.

Testimonial Hero is een dienst, dus alles wordt afgehandeld door het team achter deze tool en om een ​​reis te starten hoeft u alleen maar de prijs op te vragen.

Testimonial Hero maakt uw werk eenvoudiger en biedt u een volledig externe oplossing voor uw probleem.

Wat Testimonial Hero biedt:

 • Perfecte interviewvragen op basis van de behoeften en voorkeuren van uw klanten
 • Het is niet nodig om welk type software dan ook te installeren, omdat hun team voor het hele proces zorgt.
 • Na 30 dagen krijgt u een kant-en-klare videotestimonial. 

Het biedt video-inhoud en bewerking van hoge kwaliteit. 

Testimonial Prijzen van Hero

Er zijn geen specifieke tariefplannen voor deze service. Om de prijzen te weten te komen, je nodig hebt om vul hun formulier in en ontvang onmiddellijk een e-mail van hen. 

Samenvattend

Als je te maken hebt met B2B-verkoop, een van de beste manieren om een ​​goede indruk op uw potentiële klanten te maken, is door presenteer de voordelen van uw producten via video's.

Testimonial Hero is een uitstekende keuze voor het presenteren van getuigenissen van klanten, aangezien hun team de juiste antwoorden verzamelt en u in vrij korte tijd de definitieve versie van de perfecte videotestimonial voor uw website geeft.

Als je een oplossing op afstand nodig hebt voor je B2B-marketingstrategie, kun je moeilijk de fout ingaan met Testimonial Hero en zijn geweldige videotestimonials.

2. Shout-out

geplakte afbeelding 0 (2)

shoutout is software voor getuigenissen waarmee online marketeers snel en efficiënt authentieke getuigenissen van klanten kunnen verzamelen.

Hiermee kun je een muur van liefde, selecteer testimonials die u op uw website wilt weergeven en pas deze in minder dan 3 minuten naar wens aan.

Mond-tot-mondreclame is cruciaal in de online marketingwereld, en met Shoutout kunt u het volledige potentieel ervan benutten.

Shoutout's prijzen:

geplakte afbeelding 0 (3)

Shoutout is geweldig omdat het kan veel krijgen voor heel weinig geld. Met hun populairste pro-abonnement kun je onbeperkt concepten maken, drie gepubliceerde muren hebben en non-stop klantenondersteuning.

Samenvattend

Deze tool heeft niet zoveel functies als andere tools wij vermelden hier. Ze richten zich uitsluitend op muren van liefde en shoutout-inbedden. 

Hun prijs is eerlijk en als dit het soort sociaal bewijs is dat resoneert met uw branding en doelgroep, dan moet u het gratis proberen.

3. Goedkeuring

image3

Endorsal is een tool die zowel voor B2B- als B2C-bedrijven kan worden gebruikt. Het is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel waarmee u klantbeoordelingen kunt verzamelen door aanpasbare beoordelingsformulieren te gebruiken.

Met zijn kenmerkende functie genaamd superlinks, voegt het automatisch bekende klantgegevens toe aan uw formulieren, waardoor u tijd bespaart en de kans vergroot dat u nog meer getuigenissen ontvangt.

Een andere goede eigenschap is AutoRequest waarmee u geautomatiseerde aanvraagformulieren kunt verzenden om eenvoudig waardevolle beoordelingen te verzamelen. U kunt ook de beste recensies op sociale netwerken delen en nog meer potentiële klanten aantrekken om de omzet te verhogen.

De widget is heel eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en dat kan ook Pas uw getuigenissen aan uw behoeften aan door thema's te veranderen, pop-ups toe te voegen en meer.

U kunt integreren met andere platforms en synchroniseer alles om belangrijke recensies op internet te delen. Door krachtige analyses te gebruiken, kunt u de prestaties van uw aanvraagformulieren volgen en vergelijken en de openingspercentages verhogen.  

Wat Endorsal biedt:

 • Het helpt u bij het verzamelen van klantbeoordelingen met EndoForms.
 • Hiermee kunt u automatisch beoordelingsverzoeken verzenden via e-mail/sms.
 • Met de functie SuperLinks kunt u vooraf ingevulde klantbeoordelingsformulieren verzenden om tijd te besparen.
 • De getuigeniswidget is gemakkelijk te gebruiken en u kunt uw formulieren aanpassen door verschillende sjablonen te gebruiken, het logo van uw merk toe te voegen, enz.
 • U kunt de widget ook op uw website insluiten met behulp van een eenvoudige insluitcode.

Hiermee kunt u integreren met andere relevante platforms en getuigenissen delen via sociale media.

Endorsal's prijzen

geplakte afbeelding 0 (4)

Om te begrijpen welk pakket het beste is, is het belangrijk om dit eerst te doen weet hoeveel beoordelingen u nodig heeft of, specifiek, hoeveel klanten bereid zijn ze op uw website achter te laten. Als je net begint en bijna niets hebt, heeft het weinig zin om iets anders te kiezen dan het Starterspakket. 

Naarmate u begint op te schalen, heeft u mogelijk extra eigenschappen, API-integraties, sms-berichten en verhoogde limieten voor verschillende beperkingen nodig, zoals het totale aantal contacten, maandelijkse bezoekers of e-mails per maand. Voor e-mails gebruiken ze het AutoRequest Platform, wat geen slechte keuze is. 

Ze bieden een gratis proefperiode van 14 dagen aan om deze tool uit te proberen en te zien of deze aan uw verwachtingen voldoet. Er zijn verschillende betaalde pakketten vanaf $ 29 per maand. 

Samenvattend

Endorsal biedt veel handige functies waarmee u de omzet kunt verhogen en uiteindelijk uw bedrijf op een hoger niveau kunt krijgen door geloofwaardigheid op te bouwen.

Probeer hun gratis proefperiode van 14 dagen en beslis zelf of dit geschikt voor u is.

4. TechValidate

geplakte afbeelding 0 (5)

TechValidate is een gebruiksvriendelijke tool voor het verzamelen van klantgegevens en deze om te zetten in casestudy's, getuigenissen, recensies, grafieken en onderzoeksportals. Het is geschikt voor bedrijven van elke omvang en in alle sectoren.

TechValidate eigenlijk creëert en verzamelt nieuwe inhoud van internet. Het zit boordevol verschillende tools voor leadgeneratie, marktonderzoek en beoordeling, microsites, statistieken en klantinzichten. Tegelijkertijd is het geïntegreerd met sociale media en systemen en apps van derden.

Hierdoor kunnen bedrijven dat creëer inhoud voor elke stap van de verkooptrechter en een hoger conversiepercentage hebben. 

Vanwege de eenvoud en effectiviteit heeft SurveyMonkey het aangeschaft en toegevoegd aan hun productiviteitsset.

Wat TechValidate biedt:

 • Markeer sterbeoordelingen en positieve recensies van uw klanten
 • Automatisch genererende casestudies op basis van klantinzicht
 • Verzamel offertes van tevreden klanten en presenteer deze via marketingkanalen
 • Boeiende beelden creëren op basis van statistische gegevens
 • Presentatie van samengestelde selecties van sociaal bewijs via microsites

De prijzen van TechValidate

geplakte afbeelding 0 (6)

Om het juiste tariefplan voor uw bedrijf te krijgen, moet u contact opnemen met het team van TechValidate.

Samenvattend

Deze tool biedt talloze oplossingen als het gaat om het verzamelen van positieve meningen van uw klanten die u zullen helpen bij het verhogen van uw omzet.

Ze bieden een grote verscheidenheid aan functies totale sets apparaten. Bovendien kunt u van hen live ondersteuning en training krijgen.

Door gebruik te maken van geautomatiseerde processen zoals het maken van inhoud, kom je tot wat tijd besparen en gebruik het voor een aantal andere taken.

Conclusie 

De mening van klanten is uiterst belangrijk, en wie het tot nu toe nog niet door heeft, zal moeite hebben om eraan te wennen en het bij te houden.

Ze kunnen jullie allebei helpen verbeter uw bedrijf en creëer nog betere producten om meer omzet te genereren.

Als het gaat om B2B-verkoop, is het essentieel dat u uw best doet om geloofwaardigheid en vertrouwen in uw bedrijf op te bouwen, omdat dit een sleutelfactor is bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Om getuigenissen van klanten te verzamelen, enquêtes te maken, analyses en het gedrag van uw gebruikers bij te houden, kunt u het beste bepaalde tools voor getuigenissen van klanten gebruiken.

Een van de tools die je kunt gebruiken om geweldige getuigenisvideo's te maken is Getuigenis Held

Deze videogetuigenissen op afstand zal u zeker helpen meer deals te sluiten, en u hoeft zich niet eens bezig te houden met de installatie van software, aangezien hun team voor alles zorgt.

Bouw sterke relaties op met uw klanten en gebruik elke mogelijkheid om uw bedrijf te verbeteren, en uw B2B-omzet zal binnenkort stijgen.  

Begin vandaag!

Auteur Bio

Sam Avatar 2020Sam Shepler is de oprichter en CEO van Getuigenis Held. Meer dan 150 B2B-inkomstenteams bij Google, UiPath, Medallia, InsightSquared en vele anderen gebruiken Testimonial Hero om eenvoudig klantvideo's te maken die prospects aanspreken, wrijving in de verkoopcyclus verminderen en sneller meer omzet genereren. Maak contact met haar op Linkedin.