Home  /  AllesCRMCROemail marketing  / Top 4 e-mailmarketingtools om de ROI bij te houden

Top 4 e-mailmarketingtools om de ROI bij te houden

Bij het onderhouden van een online bedrijf en een bepaalde marketingstrategie daarvan, is een maatstaf voor de algehele winstgevendheid van e-mailmarketing cruciaal.

E-mailmarketing is een complexe taak die tot doel heeft producten of diensten die door een bepaald merk worden verkocht te promoten, maar ook om relaties met de klanten te onderhouden en de merkbekendheid te vergroten.

Het is dus geen wonder dat er zoveel belang aan wordt gehecht.

Het rendement op de investering (ROI) is essentieel om bij te houden, want wanneer online marketeers bijvoorbeeld ergens in investeren, willen ze ook weten hoeveel het heeft opgeleverd in termen van het algehele succes van hun bedrijf.

Tegenwoordig zijn er bepaalde hulpmiddelen voor bedoeld, zodat u daar niet langer over hoeft na te denken en uw tijd hoeft te verspillen.

Als u wilt weten waar u zakelijk staat, profiteer dan van deze 4 beste e-mailmarketingtools om de ROI bij te houden, en doe het meteen!

1. Poptin

Poptin is in de eerste plaats een tool met als hoofddoel een grotere en betere conversie van bezoekers naar klanten.

poptin autoresponder roi

Als zodanig biedt het veel interessante formulieren voor uw website, zoals aantrekkelijke pop-ups, ingesloten formulieren en een geweldige autoresponder waarmee u automatische berichten naar uw abonnees kunt sturen en de omzet kunt verhogen.

Door de autoresponder te gebruiken, kunt u prachtig ontworpen e-mailsjablonen maken en dit eenvoudig en met minimale inspanning.

U kunt ook de bibliotheek gebruiken en een van de verschillende 'Bedankt'- of 'Welkom'-formulieren gebruiken die zij aanbieden om uw klanten te betrekken.

Als u uw e-mail wilt personaliseren, kunt u met behulp van de gebruiksvriendelijke editor afbeeldingen, links toevoegen of verwijderen, lettertypen en kleuren wijzigen en deze volledig passend en in lijn met uw merk maken.

Met behulp van nuttige statistieken kunt u het gedrag van uw abonnees nauwkeurig observeren en altijd weten hoeveel van hen uw e-mail hebben geopend, wat hun reactie is, of ze actie hebben ondernomen, zoals op een link klikken, en meer. 

Door uw e-mails te personaliseren, verhoogt u automatisch de open rate, en omdat alles geautomatiseerd is, verloopt het hele proces van het vergroten van het aantal klanten veel sneller.

Eerst moet u op het volgende letten:

 • Hoeveel mensen uw e-mails openen
 • Hoeveel mensen lezen uw e-mailinhoud
 • Hoeveel mensen klikken op uw e-mailinhoud

Als het om de ROI gaat, zijn deze factoren erg belangrijk, omdat u hiermee gemakkelijker kunt berekenen hoeveel elk segment van de conversie waard is.

Door de e-mails zelf te personaliseren en voornamen te gebruiken, werk je tegelijkertijd aan het versterken van de relaties met je klanten en creëer je zo een loyale basis. 

Aangeboden functies:  

 • Intuïtieve editor
 • Geweldige aanpassingsmogelijkheden
 • Sjablonenbibliotheek
 • Belangrijke statistieken
 • Automatisering
 • Personalisatie
 • Hoge ROI
marketingtools volgen de roi poptin-prijstabel

Prijzen: Poptin is een tool die zowel maandelijkse als jaarlijkse abonnementen biedt. Het biedt ook een gratis abonnement, maar je kunt later een aantal van de betaalde abonnementen upgraden. Het basisabonnement kost bijvoorbeeld $ 19 per maand en andere abonnementen met verschillende functies zijn te zien in de onderstaande tabel.

2. MailChimp

De tweede e-mailmarketingtool die we gaan noemen is MailChimp.

In de eerste plaats kan MailChimp u helpen prachtige e-mails te maken waarmee u zich als een echte professional kunt onderscheiden van een groot aantal concurrenten.

Als u besluit te investeren in e-mailmarketing, is deze app een goede keuze, omdat deze veel handige functies biedt.

U kunt hun vooraf gemaakte sjablonen en drag-and-drop-builder gebruiken om geweldige en boeiende e-mails voor uw e-mailcampagnes te maken.

mailmarketingtools volgen roi mailchimp e-mailbouwer

Bron: MailChimp

Met de gebruiksvriendelijke drag-and-drop-builder kunt u afbeeldingen en links naar bestanden uploaden, tekst toevoegen, stijlen bewerken en elk relevant inhoudselement herschikken om uw e-mail eruit te laten zien zoals u die voor ogen had.

Deze builder heeft ook een eigen contentbibliotheek, wat betekent dat u al uw bestanden op één plek kunt opslaan en gebruiken wanneer u maar wilt.

U kunt ook een bepaald sjabloon selecteren uit de sjablonen die MailChimp aanbiedt, die u wilt gebruiken op basis van uw zakelijke doel.

Of u nu uw producten wilt promoten, details over uitverkoop of een evenement wilt delen, of een nieuwsbrief naar uw abonnees wilt sturen om hen op de hoogte te stellen van het laatste nieuws over uw merk, deze e-mails zijn daarvoor het juiste hulpmiddel.

Als het om ROI gaat, kunt u met deze app:

 • Bekijk de waarde van uw e-mailcampagnes
 • Bekijk de waarde van uw online marketingcampagnes voor uw bedrijf

Hiermee kunt u uw openingspercentages verhogen met hun geautomatiseerde e-mails en uw klanten gedurende hun hele klanttraject volgen en hen stap voor stap leiden.

Met Analytics kunt u zien welke tactieken moeten worden gehandhaafd en welke moeten worden gewijzigd als het gaat om uw e-mailcampagnes.

Met deze ingebouwde tool kunt u uw doelgroep en hun behoeften beter begrijpen door hun activiteiten te monitoren, open rates, klikken en dergelijke bij te houden.

Met gedetailleerde rapporten kunt u de ROI monitoren, dat wil zeggen uitzoeken welke klant uw e-mail heeft geopend, gelezen, een aankoop heeft gedaan, heeft gecontroleerd wat hij heeft gekocht en natuurlijk hoeveel geld u heeft verdiend met die specifieke e-mailcampagne.

Aangeboden functies:  

 • Bouwer slepen en neerzetten
 • Aanpassingsopties
 • Inhoudsbibliotheek
 • Sjablonen
 • Automatisering
 • Responsiviteit
 • Personalisatie
 • ROI-monitoring

Prijzen: Deze app biedt een gratis abonnement, maar daarnaast zijn er een paar betaalde pakketten waaruit je kunt kiezen vanaf $ 9.99 per maand. 

mailmarketingtools volgen de roi mailchimp-prijstabel

3. Omnisend

Omnisend is een andere app die zich bezighoudt met e-mailmarketing en automatisering van processen om u te helpen uw conversiepercentages efficiënter te verhogen.

Het is bedoeld voor zowel kleine als middelgrote bedrijven, maar kan iedereen helpen die de betrokkenheid wil vergroten en zeer efficiënte e-mailcampagnes wil opzetten.

Omnisend helpt u tijd te besparen met kant-en-klare sjablonen, onderwerpregels en meer, zodat u onmiddellijk met uw werk kunt beginnen en elk segment van het proces kunt automatiseren.

U kunt vriendelijke e-mails gebruiken om uw abonnees te verwelkomen, contact op te nemen met degenen die van plan waren een winkelwagentje achter te laten zonder een aankoop te doen, e-mails met orderbevestiging te maken of soortgelijke producten aan te bevelen. 

Met A/B-testen leert u welk soort e-mailstrategieën het beste werken en welk type ontwerp bijvoorbeeld het beste past bij de gevoeligheid van uw klanten.

Met de inhoudseditor met slepen en neerzetten kunt u prachtige e-mails voor uw campagnes maken en bewerken.

mailmarketingtools volgen roi poptin omnisend inhoudseditor

U kunt nieuwsbrieven naar uw abonnees sturen en deze editor voor slepen en neerzetten gebruiken om uw e-mails aan uw behoeften aan te passen door afbeeldingen en menu's toe te voegen of ontwerpinstellingen te bewerken, en u kunt het allemaal doen zonder codeervaardigheden.

U kunt ook couponcodes toevoegen om de omzet te verhogen en uw klanten wat toegevoegde waarde te bieden.

Door geavanceerde rapportage te gebruiken, kunt u zien welke uw best presterende e-mails zijn en deze zo verder gebruiken.

Dankzij de mogelijkheid om de klantreisoptie via meerdere kanalen te bieden, kunt u met Omnisend alle aankopen volgen, zodat u vervolgens de inkomsten van uw campagnes kunt vergelijken.

Hierdoor kunt u uw ROI bijhouden, die ook direct op het dashboard wordt weergegeven.

mailmarketingtools volgen roi omnisend dashboard

Aangeboden functies:

 • Inhoud editor
 • Kant-en-klare sjablonen
 • Maatwerk
 • Uitgebreide rapporten
 • Insights
 • ROI-tracking

Prijzen: Er is een gratis abonnement, maar je kunt ook upgraden naar een aantal betaalde pakketten als je wat extra functies wilt gebruiken. 

mailmarketingtools volgen roi omnisend prijstabel

4. SendPulse

SendPulse is een app met een zeer populaire en efficiënte e-mailmarketingfunctie.

Op basis van de trigger- en gedragstrackingopties kunt u uw e-mailcampagnes instellen en uw e-mails automatisch op het juiste moment naar uw klanten sturen.

Zonder enige codeervaardigheid kunt u geweldige e-mails maken met behulp van een eenvoudige maar effectieve drag-and-drop-editor.

Om uw responsieve e-mails aan te passen, kunt u bepaalde elementen, zoals afbeeldingen, video's en tekst, toevoegen of verwijderen en lettertypen, formaten en kleuren wijzigen op basis van uw merkstijl.

mailmarketingtools volgen roi sendpulse-editor

U kunt ook zeer aantrekkelijke sjablonen uit de sjablonenbibliotheek gebruiken en tijd besparen.

Voeg trigger-e-mails toe om uw klanten eraan te herinneren dat ze hun aankoop niet hebben voltooid of om hen te vragen hun ervaringen met u te delen, wat uw relatie versterkt en zo de omzetgroei beïnvloedt.

U kunt uw resultaten verbeteren door rapporten, diepgaande analyses en A/B-tests te gebruiken om uw e-mails te testen en te vergelijken om te zien welke versie de beste is.

Deze app biedt de mogelijkheid om de activiteiten van uw abonnees te analyseren en de open rate en click rate bij te houden, wat vooral belangrijk is voor uw ROI.

mailmarketingtools volgen roi sendpulse roi-tracking

Bron: SendPulse

U kunt het aantal zien van:

 • Opent
 • Clicks
 • Afgemelde bezoekers
 • Fouten genoteerd 

Daarnaast zijn er verschillende statistieken en visuele grafieken waarmee u de activiteiten van uw abonnees kunt volgen en zo uw kansen op meer verkopen in de toekomst kunt vergroten.

Aangeboden functies:

 • Drag-and-drop-editor
 • Aanpassingsopties
 • Sjablonenbibliotheek
 • Personalisatie
 • Statistieken
 • Analytics
 • A / B-testen 
 • ROI-tracking

Prijzen: Er is een maandelijks abonnement voor e-mailprijzen dat gratis is en 1-500 abonnees omvat. Daarna kun je upgraden naar steeds meer abonnees en als je wat extra opties wilt gebruiken, beginnen de kosten vanaf $ 6.4.

mailmarketingtools volgen de roi sendpulse-prijstabel

5. Behoudend

Behoudend is een eenvoudig te gebruiken e-mailmarketingautomatiseringstool die is gebouwd om u te helpen tijdens hun hele traject met uw klanten in contact te komen.

Verstuur automatisch de juiste e-mails op het juiste moment. Het is alsof iemand anders het werk voor u doet, terwijl u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. 

Als u wilt overstappen van vervelende handmatige e-mailmarketing naar automatisering, dan is Retainful degene die u nodig heeft om tijd te besparen en de omzet te verhogen. 

U kunt de reis van uw klant volledig in eigen hand nemen. Bouw gepersonaliseerde e-mailpaden met behulp van onze Customer Journey Builder en bied aangepaste ervaringen op basis van de acties die ze in uw winkel uitvoeren.

Je hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen. Het belangrijkste doel van Retainful is om tijd te besparen. Daarom hebben we vooraf gebouwde automatiseringsworkflows toegevoegd, zodat u binnen enkele minuten aan de slag kunt met automatisering. 

U kunt kant-en-klare automatiseringssjablonen gebruiken om uw automatiseringscampagne op te bouwen en deze te starten om geautomatiseerde e-mails te verzenden. Met Retainful kunt u automatisch verzenden,

 • E-mails over verlaten winkelwagens
 • Vervolg-e-mails voor bestellingen
 • Bedankt e-mails
 • Win e-mails terug
 • Welkom e-mails

Er zijn vooraf gebouwde workflows beschikbaar voor al deze e-mailautomatisering. Als u vooraf gemaakte workflows toch wilt bewerken, kunt u dit eenvoudig doen met behulp van de Customer Journey Builder.

Met onze Customer Journey Builder kunt u de reis van uw klant visualiseren en gepersonaliseerde conversiepaden bouwen. Er zijn triggerregels, klantregels en exitvoorwaarden beschikbaar om uw automatisering te initiëren en te beëindigen.

Stuur klanten in verschillende e-mailpaden met behulp van padsplitsingen die beschikbaar zijn in de Customer Journey Builder. Zo voorkom je dat je dezelfde e-mails naar klanten stuurt. 

Retainful wordt geleverd met een eenvoudige e-maileditor via slepen en neerzetten waarmee u elk aspect van uw e-mail kunt aanpassen. Pas uw e-mails aan zodat ze er overtuigend uitzien en uw conversies verhogen. 

U hebt geen codeerkennis nodig om e-mails te bewerken met de e-maileditor via slepen en neerzetten. U kunt uw e-mails ook personaliseren met behulp van shortcodes om de openingspercentages van e-mails te verhogen. 

Maar het meest opwindende aan Retainful zijn de dynamische couponcodes. Genereer dynamische kortingsbonnen en neem deze op in uw geautomatiseerde e-mails en stimuleer herhaalde verkopen in uw winkel.

U kunt kortingen voor een vast bedrag, percentage en gratis verzending aanbieden via kortingsbonnen. Dit is de gemakkelijkste manier om klanten te behouden. Zorg ervoor dat u deze niet mist.

Voordelen

 • Bouwer van klantreizen
 • Vooraf gebouwde automatiseringsworkflowsjablonen
 • E-maileditor met slepen en neerzetten
 • Dynamische couponcodes
 • Maatwerk en personalisatie
 • Realtime analyses
 • Vooraf gemaakte e-mailsjablonen
 • E-mailstatistieken
 • Verwijzingsbeloningen
 • Kortingsbonnen voor volgende bestellingen

Prijzen

De gratis versie is beschikbaar. U kunt de betaalde versies kopen als u alle functies van Retainful wilt ontgrendelen.

The Bottom Line

Om precies te weten hoe uw online business zich ontwikkelt en of deze überhaupt vooruitgang boekt, is het belangrijk om alle statistieken met betrekking tot het gedrag van uw klanten te volgen.

Het kan vaak voorkomen dat u niet zeker bent van uw succes en wat uw klanten van uw merk vinden. Daarom kunt u het beste bepaalde tools gebruiken waarmee u alles kunt achterhalen wat relevant is.

E-mailmarketing is essentieel gebleken omdat klanten constante aandacht nodig hebben. Wanneer je bouw een e-maillijstHet levert u een hogere ROI op, wat een belangrijk item is voor elk bedrijf.

Een van de tools die veel verschillende functies bieden voor het maken van efficiënte e-mailcampagnes is Poptin autoresponder. Hiermee kunt u prachtige, responsieve e-mails voor uw e-mailcampagnes maken en dit moeiteloos doen.

Tegenwoordig zijn er talloze e-mailmarketingtools die u kunnen helpen uw omzet te verhogen, dus probeer enkele van deze 4 beste e-mailmarketingtools uit om de ROI bij te houden en ontdek het zelf! 

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com