Home  /  Allesemail marketing  / Top 5 Drip-alternatieven (gratis en betaalde opties)

Top 5 druppelalternatieven (gratis en betaalde opties)

DRIP alternatieven e-mailmarketing

E-mailmarketingsoftware is voor de meeste bedrijven een noodzaak.

Slimmer werken betekent automatisering inzetten voor uw online campagne. De Druppelen ECRM is onder velen een populaire keuze, maar niet geschikt voor kleine bedrijven of startups.

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat het biedt en waarom u besluit over te stappen op een alternatief (of iets anders te proberen voor degenen die net beginnen).

Wat biedt druppelen?

Druppelen biedt veel functies die de meeste bedrijven essentieel vinden. Deze kunnen een eersteklas ondersteuningssysteem, marketingautomatisering en verschillende integraties omvatten. Uiteraard zijn ook rapportage en analyses beschikbaar.

Waar mensen echter het meest naar verlangen, is segmentatie van de contactlijst en meer personalisatie met aanpasbare inhoud.

Waarom mensen overstappen van Drip

Met dat alles vraagt ​​u zich misschien af ​​of u Drip als uw e-mailserviceprovider moet kiezen. Natuurlijk biedt het veel high-end functies, maar je betaalt er ook meer voor. Het basisplan begint bij $ 49, en je krijgt niet alles wat je zou willen. De meeste startups en kleine bedrijven kunnen zich dat niet veroorloven en maken niet gebruik van alles wat voor hen beschikbaar is.

In plaats daarvan is het verstandig om een ​​van de onderstaande gratis of goedkope opties te proberen. Deze Drip-alternatieven zijn gekozen omdat ze vergelijkbaar zijn met Drip en toch budgetvriendelijk zijn.

Hier zijn de 5 druppelalternatieven:

 1. SendinBlue

SendinBlue is gemaakt om het probleem van geautomatiseerde e-mails met een beperkt budget aan te pakken.

druppelalternatieven sendinblue

Momenteel heeft het meer dan 80,000 gebruikers en verzendt het elke dag 100 miljoen e-mails. Omdat het een nieuwkomer is (gelanceerd in 2012), is dit een uitstekende prestatie.

Voordelen

Er zijn talrijke functies met SendinBlue, hoewel sommige ervan alleen beschikbaar zijn op de hogere abonnementen. Natuurlijk staat e-mailmarketing bovenaan en kunt u kiezen uit vele sjablonen en lay-outs om de aantrekkingskracht van het ontwerp te vergroten.

druppelalternatieven sendinblue-functies

De CRM is beschikbaar om u te helpen alle details bij te houden. Het is als een gecentraliseerde hub die aan al uw behoeften voldoet.

Segmentatie is ook mogelijk via marketingautomatisering, wat tijd bespaart en uw prestaties kan verbeteren. Target uw doelgroep om ervoor te zorgen dat de boodschap op het juiste moment overkomt.

Voors:

 • Goedkope abonnementen
 • Bewerker van bestemmingspagina
 • Solide e-mailautomatisering
 • Uitstekende afleverbaarheid
 • Sms-marketingtool

nadelen:

 • Beperkte integraties
 • Verzendlimieten voor gratis abonnementen

Prijzen

druppelalternatieven sendinblue-prijzen

Er is een forever-free abonnement dat onbeperkte contacten en 300 e-mails per dag mogelijk maakt.

Hiermee krijg je mobielvriendelijke e-mails, sms-marketing, chat, een sjabloonbibliotheek en wat personalisatie. Transactionele e-mails zijn ook beschikbaar.

De Lite-versie werkt goed voor beginners en kost $ 25 per maand voor maximaal 100,000 e-mails per dag. Je krijgt alles in de gratis versie, evenals e-mailondersteuning, geen dagelijkse verzendlimieten en optimalisatie van de verzendtijd.

Premium is het volgende abonnement en begint bij $ 65 per maand voor maximaal 1 miljoen e-mails. Alles van Lite is beschikbaar, evenals telefonische ondersteuning, marketingautomatisering, landingspagina's, Facebook/retargeting-advertenties en meer.

Degenen met geavanceerde behoeften kunnen kiezen voor Enterprise, waarbij de kosten gebaseerd zijn op wat u nodig heeft. U krijgt echter alle beschikbare functies, plus toegang voor meer dan 10 gebruikers, aangepaste e-mailvolumes, prioriteitsondersteuning en meer.

Voor wie is dit?

Degenen die liever één-op-één campagnes sturen, zullen SendinBlue zeker leuk vinden. U kunt eenvoudig transactionele en triggergebaseerde e-mails verzenden.

Dit geeft natuurlijk aan dat het geweldig is voor e-commercebedrijven. Iedereen met een beperkt budget kan SendinBlue fantastisch vinden. Het werkt echter niet goed als u meerdere logins nodig heeft.

 1. Stuurloop

Sendloop is e-mailmarketingsoftware die aanpasbare automatisering biedt.

druppelalternatieven sendloop

Met deze applicatie vindt u integraties, plug-ins en geavanceerde tools om uw campagnes te automatiseren. Het is relatief nieuw op de markt, maar het heeft de wereld stormenderhand veroverd.

Voordelen

Met Sendloop beschikt u over veel kanalen waarmee u uw doelgroep kunt targeten en de waarde kunt vergroten. Er zijn talloze tools beschikbaar, zoals de drag-and-drop-editor, e-mailslicer en 80 gratis e-mailsjablonen.

druppelalternatieven sendloop-functies

Je hebt ook toegang tot Facebook-advertenties, mobiele apps en er is een functie voor het snel importeren van abonnees. Transactionele e-mails en het delen op sociale media behoren hier tot de belangrijkste hoogtepunten. 

Veel mensen vinden het prettig dat ze technologisch niet geavanceerd hoeven te zijn om het platform te gebruiken.

Met de HTML-editor kunt u de talrijke e-mailsjablonen aanpassen, die allemaal responsief zijn.

Er zijn ook vooraf gemaakte sjablonen beschikbaar, zodat u de relevante informatie kunt typen en op verzenden kunt klikken. 

Uiteraard staat automatisering hier centraal. Je stuurt de juiste berichten naar de juiste mensen op het meest geschikte moment.

Segmentatie hoort daarbij, en het maakt niet uit hoeveel abonnees of klanten je hebt. E-commercebedrijven kunnen zich richten op mensen die de winkel verlaten zonder iets te kopen of op mensen die een specifiek product hebben gekocht. 

Voors:

 • Gemakkelijke en eenvoudige interface
 • Betrouwbaarheid
 • Richt je op je publiek
 • Kostenflexibiliteit

nadelen:

 • Basisautomatisering en rapporten
 • Nog nieuw; voortdurend functies toevoegen
 • Er zijn betere integraties nodig
 • Verschillende bugs (onvrijwillig uitloggen, enz.)

Prijzen

druppelalternatieven sendloop-prijzen

Met Sendloop heb je twee hoofdplannen. Incidentele afzenders betalen ongeveer €10 voor elke duizend e-mails, terwijl frequente afzenders €9 kunnen uitgeven voor 500 abonnees en een onbeperkt aantal e-mails. Ongeacht het tariefplan dat u selecteert, u krijgt alle functies.

Deze omvatten integraties van derden, e-mailsjablonen en verschillende e-mailmarketingcampagnes.

Voor wie is dit?

Sendloop is in de eerste plaats ontworpen voor e-commercebedrijven, verschillende digitale diensten en MKB-eigenaren. Het maakt maatwerk en personalisatie mogelijk zonder veel geld te kosten.

 1. Moosend

Moosend is een automatiserings- en e-mailmarketingtool waarmee u uw gegevens kunt synchroniseren zonder tijd te verspillen en geautomatiseerde workflows biedt.

druppelalternatieven moosend

Mensen vinden het leuk dat het gemakkelijk te configureren en te gebruiken is. Het is een nieuwere optie omdat het pas in 2011 werd opgericht. 

Voordelen

Met de editor voor slepen en neerzetten kunt u eenvoudig afbeeldingen, tekst en knoppen voor sociaal delen toevoegen.

Marketeers kunnen gepersonaliseerde ontwerpen maken of de bibliotheek met sjablonen gebruiken. Het is ook mogelijk om uw ontwerp op mobiel en desktop te presenteren.

druppelalternatieven moosend-functies

U kunt ook plannen dat de berichten op een bepaalde tijd of dag worden verzonden.

Uiteraard is er automatisering beschikbaar, waarmee u verschillende gebeurtenissen kunt kiezen die een e-mailreactie activeren. Er is vooraf gebouwde automatisering beschikbaar, maar u kunt uw eigen automatisering maken.

Segmentatie zorgt ervoor dat u uw e-maillijsten kunt opbouwen met aangepaste opt-in-formulieren. De velden zijn ook aanpasbaar om verschillende gegevens van de prospects te verzamelen. Het is ook mogelijk om bestaande e-maillijsten uit verschillende bronnen te importeren.

Voors:

 • Geavanceerde automatiseringsworkflows
 • Toegang tot alle functies op alle prijsniveaus
 • Ondersteuning beschikbaar

nadelen:

 • Basisaanmeldformulieren
 • Weinig maatwerk mogelijk
 • Ontbreekt aan native integraties

Prijzen

Met Moosend krijg je een voor altijd gratis abonnement. Het wordt geleverd met de kernfuncties en kost nooit een cent. Dit betekent dat u rapportage, aanmeldings-/abonnementsformulieren, analyses en onbeperkte e-mails ontvangt.

druppelalternatieven moosend-prijzen

Het Pro-abonnement kost $ 10 per maand voor 1,000 abonnees. Hiermee krijg je alles in de gratis versie, evenals transactionele e-mails, landingspagina's, een SMTP-server en telefonische ondersteuning.

Degenen die nog meer nodig hebben, kunnen het Enterprise-abonnement kiezen en een aangepaste prijs betalen op basis van uw specifieke behoeften. U kunt kiezen voor on-boarding, migratieservices, SAML en SSO, aangepaste rapporten, een Service Level Agreement en zelfs een accountmanager.

Voor wie is dit?

Beginners op het gebied van e-mailmarketing zullen Moosend zeker leuk vinden.

Moosend is ontworpen voor bedrijven van elke omvang en is gericht op e-commercebedrijven. Bovendien integreert het niet goed met derde partijen, dus het kan zijn dat u geen gecentraliseerde hub krijgt waar u alles vanaf één website kunt doen.

 1. Smoove

Smoove wordt beschouwd als een SAAS-e-mailmarketingplatform dat bedrijven helpt hun verbindingen met huidige en potentiële klanten te onderhouden, cultiveren en versterken. U kunt meer gerichte marketingopties vinden waarmee u relevant en effectief kunt worden.

druppelalternatieven smoove

Voordelen

De functies die beschikbaar zijn bij Smoove zijn er in overvloed. E-mailmarketing is aanwezig en je hebt niet veel ervaring nodig.

Lijstbeheer is een andere opwindende optie, evenals slimme ontwerpen die u zelf maakt of vooraf ontworpen sjablonen.

Je hebt ook toegang tot A/B-tests, gegevensstatistieken en alle e-mails reageren op mobiele apparaten.

Wat het marketingaspect betreft, kunt u automatische berichten verzenden en toegang hebben tot een drag-and-drop-editor. Target de berichten om uw benadering van uw e-mailcampagne te personaliseren.

druppelalternatieven smoove-functies

Het doel is ervoor te zorgen dat u relevante communicatie verzendt. Wanneer een klant de e-mail opent, kan deze dus een takenlijst met geautomatiseerde antwoorden maken.

Landingspagina's vormen de kern van veel bedrijven. U kunt uw bestaande tools met integraties aan Smoove koppelen. Het is ook gemakkelijk om snel gegevens vast te leggen met aanpasbare webformulieren. Creëer ook de juiste ontwerpervaring met de ontwerpen op volledig scherm van het bedrijf.

Voors:

 • Druppelcampagnes beschikbaar
 • Makkelijk te gebruiken
 • Segmentatie

nadelen:

 • Geen sociale marketing
 • Salesintelligentie ontbreekt
 • Kan websitebezoekers niet volgen

Prijzen

Smoove biedt een eeuwig gratis abonnement voor mensen met slechts 200 contacten. Je kunt 2,000 e-mails per dag verzenden en hebt toegang tot slimme segmentatie, realtime analyses, A/B-testen en e-mailcampagnes.

druppelalternatieven voor lage prijzen

Functies voor het genereren van leads en marketingopties zijn ook gratis inbegrepen. Dit is een uitstekende manier om het systeem te testen om te bepalen of het voor u werkt.

Als je 201 tot 500 contacten hebt, betaal je $ 15 per maand en kun je onbeperkt e-mails verzenden. Je krijgt ook alles van het gratis abonnement.

Dit omvat mobiele wizards, onbeperkte landingspagina's, Zapier-integratie en nog veel meer.

De prijs verhoogt $ 15 voor elke 500 contacten die je hebt.

Voor wie is dit?

In de eerste plaats werkt Smoove goed voor SAAS-bedrijven, bloggers, zelfstandigen en startende bedrijven. 

 1. AWeber

AWeber is een e-mailmarketingbedrijf gevestigd in Pennsylvania. Het is al meer dan 20 jaar actief in de branche. Het beweert dat het de autoresponder heeft gemaakt, wat een groot probleem is voor e-mail. Uiteraard vormt automatisering de kern van wat het doet.

druppelalternatieven aweber

Voordelen

De slimme ontwerper is een uitstekende eigenschap. Het maakt gebruik van AI om binnen enkele seconden automatisch de juiste merk-e-mails te maken. U kunt ook aantrekkelijke landingspagina's maken waarmee uw bedrijf online kan gaan – allemaal zonder dat u een website heeft!

Met de drag-and-drop-editor kunt u e-mails in een paar minuten aanpassen. U hebt geen codeervaardigheden nodig en kunt ook kiezen uit een verscheidenheid aan vooraf gemaakte sjablonen. 

druppelalternatieven aweber

Heb je een blog? Als dat het geval is, kunt u nieuwsbrieven maken waarin automatisch uw nieuwste inhoud wordt uitgezonden. Vergroot de naamsbekendheid en breng uw bedrijf op deze uitstekende manier onder de aandacht.

Uiteraard is automatisering essentieel, net als bij alle andere Drip-alternatieven. U kunt stromen en triggers aan de e-mails toewijzen om de juiste boodschap op het best mogelijke moment over te brengen.

Tagging kan ook worden geautomatiseerd, wat een andere manier is om e-mails te targeten en te identificeren om ervoor te zorgen dat ze naar de juiste mensen gaan.

Voors:

 • Lijstbeheertools
 • Support 
 • Verkoop volgen

nadelen:

 • Hogere prijzen
 • Uitgeschreven e-mails tellen mee voor de kosten
 • Niet veel geavanceerde functies

Prijzen

druppelalternatieven tegen prijzen

Met het forever free-abonnement kun je 500 abonnees hebben en 3,000 e-mails per maand verzenden.

In tegenstelling tot andere Drip-alternatieven kunt u slechts één lijstprofiel hebben. U heeft de mogelijkheid om nieuwsbrieven te maken/versturen, automatisering te gebruiken en toegang te hebben tot drag-and-drop- en HTML-editors. 

Op Pro-niveau kost het $ 19 voor maximaal 500 abonnees. Vanaf daar wordt er verhoogd naar $29 voor maximaal 2,500, enzovoort.

Je wordt automatisch verhoogd naar het volgende niveau naarmate je meer abonnees krijgt. Voor die prijs krijg je alles in de gratis versie.

De e-mails zijn ook niet voorzien van AWeber-informatie. Bovendien krijgt u split-tests, links voor kliktracking en gedragsautomatisering, en nog veel meer.

Voor wie is dit?

Als u eenvoudige e-mailautomatisering en enkele geavanceerde functies nodig heeft, is AWeber wellicht iets voor u. Het lijkt er echter op dat deze optie wellicht beter geschikt is voor creatievelingen en startups. Degenen die van plan zijn veel telefonische ondersteuning nodig te hebben, kunnen dit alternatief uitstekend vinden.

6. EngageBay

EngageBay is zeer betaalbare e-mailmarketing- en verkoopsoftware die speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven, bureaus en startups. EngageBay wordt vertrouwd door meer dan 30,000 bedrijven en biedt een groot aantal marketingautomatiseringstools, zodat u geen kostbare tijd verspilt aan alledaagse en repetitieve processen. 

EngageBay-landingspaginabanner

Hoewel het een nieuwere nieuwkomer is in de CRM-industrie, heeft het talloze prijzen gewonnen voor zijn innovatieve prijzen en uitgebreide automatiseringsoplossingen voor e-mailmarketing. EngageBay biedt een alles-in-één plan voor bedrijven die op zoek zijn naar complete marketing-, verkoop- en klantondersteuningssoftware. 

Voordelen

EngageBay-functies

U krijgt geavanceerde segmentatie, wat betekent dat u uw klanten in categorieën kunt verdelen op basis van verschillende factoren, waaronder demografische gegevens, aankoopgeschiedenis, online gedrag en meer. 

Nadat u uw klanten heeft gesegmenteerd, kunt u uw inhoud vullen met de juiste informatie, afgestemd op een gepersonaliseerd bereik en maximale conversie.

De autoresponders van EngageBay automatiseren repetitieve berichten, zoals e-mails met abonnementsbevestiging of e-mails over het verlaten van een winkelwagentje. 

U kunt promotiecampagnes en nieuwsbrieven lanceren met behulp van de functie voor e-mailuitzendingen. Om spamming te voorkomen, kunt u de double-opt-in-functie gebruiken. 

Met EngageBay kunt u ook uw e-mailuitzendingen en bestemmingspagina's A/B-testen om de prestaties te verbeteren. Je kunt veel verschillende elementen testen en aanpassen, inclusief afbeeldingen, headers en CTA’s.

Met de drag-and-drop-bouwers voor e-mailformulieren kunt u binnen enkele minuten prachtige formulieren ontwerpen. U kunt zelfs kiezen uit een robuuste verzameling sjablonen. 

Voors:

 • E-mailbezorging op basis van tijdzone
 • Forever gratis abonnement met CRM en veel essentiële functies
 • Betaalde abonnementen zijn zeer betaalbaar
 • Super responsieve klantenservice

nadelen:

 • Kan meer gedetailleerde tutorials hebben voor de geavanceerde functies
 • Kan meer e-mailsjablonen gebruiken
 • Er is nog geen zoekmarketing beschikbaar
 • Kan meer integraties hebben

Prijzen

EngageBay marketingbay-prijzen

EngageBay biedt een marketingplan met vier niveaus. 

Met het forever free-abonnement ontvang je 1,000 merk-e-mails en 500 contacten. Dit plan zit boordevol functies zoals voorspellende leadscores, e-mailuitzendingen, autoresponders, e-mailreeksen, Live Chat, drag-n-drop-builder en e-mailsjablonen. 

Het basisabonnement kost $ 12.99 per maand en geeft je 1,000 contacten, 2,500 merk-e-mails, een groot aantal integraties van derden en nog veel meer. 

Het populaire Growth-abonnement biedt 20,000 contacten, 20,000 merk-e-mails, 5 GB cloudopslag, marketingautomatisering en A/B-tests voor e-mailuitzendingen voor $ 24.99 per maand. 

Aan de andere kant heb je het Pro-abonnement, dat 30,000 contacten, 30,000 merk-e-mails, een speciale accountmanager, chat- en telefonische ondersteuning en nog veel meer biedt. U hoeft slechts $ 49.99 per maand te betalen. 

EngageBay biedt ook kortingen op zijn jaar- en tweejaarlijkse abonnementen.  

Voor wie is dit?

EngageBay is perfect voor marketingbureaus, freelancers, modeontwerpers, reisorganisaties, investeringsbedrijven en startups die een uitgebreide e-mailmarketingoplossing nodig hebben die hun geld niet zal opbranden. De eenvoudige schaalbaarheid van EngageBay maakt het een ideaal marketingplatform voor kleine maar snelgroeiende bedrijven. 

7. Omnisend

Omnisend is een alles-in-één e-mail- en sms-marketingplatform dat is ontworpen om een ​​intuïtieve interface te bieden voor het maken, automatiseren en analyseren van campagnes.

omnisend homepage mei 2023.png

Momenteel wordt Omnisend gebruikt door meer dan 100,000 e-commercewinkels over de hele wereld en worden er maandelijks miljarden e-mails en sms-berichten verzonden. Het heeft zichzelf bewezen als een betrouwbaar alternatief voor Drip, vooral voor e-commercebedrijven.

Voordelen
Omnisend biedt een breed scala aan functies waarmee gebruikers boeiende campagnes kunnen maken die conversies genereren. E-mailmarketing loopt voorop, met aanpasbare sjablonen, drag-and-drop-editors en geavanceerde segmentatiemogelijkheden.

Omnisend bevat ook krachtige automatiseringstools die kunnen helpen het hele marketingproces te stroomlijnen. Met automatiseringsworkflows kunnen gebruikers triggers en voorwaarden instellen om op specifieke tijdstippen gerichte berichten te verzenden.
Andere functies zijn onder meer sms-marketing, aanmeldingsformulieren, landingspagina's, pushmeldingen en integraties met grote e-commerceplatforms.

Voors:

Krachtige automatiseringsworkflows
Sms-marketing inbegrepen
Intuïtieve interface
Gepersonaliseerde inhoud

nadelen:
Beperkte rapportagefuncties
Gratis abonnement beperkt tot 250 contacten

Prijzen

omnisend prijzen mei 2023.png
Omnisend biedt een gratis abonnement met onbeperkte e-mail- en sms-marketingfuncties, evenals aanmeldingsformulieren en rapporten. Het bevat ook gratis 24/7 livechat en e-mailondersteuning voor iedereen
Het standaardabonnement begint bij $ 16 per maand. SMS-tegoeden kunnen ook afzonderlijk worden aangeschaft.
Het Pro-abonnement begint bij $ 59 per maand en omvat alle standaardfuncties, plus prioriteitsondersteuning.

Voor wie is dit?
Omnisend is een ideale keuze voor e-commercebedrijven die hun marketinginspanningen een boost willen geven. Dankzij de automatiseringsworkflows en sms-marketingmogelijkheden is het een krachtig hulpmiddel om klanten te betrekken en de verkoop te stimuleren. De intuïtieve interface maakt het ook een goede keuze voor beginners, terwijl de geavanceerde automatisering en segmentatie, plus de multichannel-aanpak, goed werkt met middelgrote en grotere winkels.

Conclusie

Je hebt inmiddels wat gezien Druppelen kan doen, evenals deze vijf Drip-alternatieven. Sommigen van hen bevatten meer functies of geavanceerde opties waarvan u niet wist dat ze beschikbaar waren.

De meeste bieden een forever-free abonnement. Hoewel u misschien niet alles gratis krijgt, is het een geweldige manier om het proces van het automatiseren van uw behoeften op het gebied van het verzenden van e-mail te starten.

Zorg ervoor dat uw ESP zaken biedt als:

 • Hoge leverbaarheidspercentages
 • Gebruiksgemak
 • Segmentatie
 • Rapportage en analyse

Vergelijk ze allemaal op basis van uw specifieke behoeften op dit moment, wat u mogelijk in de toekomst nodig heeft en de prijzen. Op die manier heb je iets dat werkt en met je meegroeit, zonder dat je het budget overschrijdt.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.