Home  /  e-commerce  / Pop-ups gebruiken om uw e-maillijst te laten groeien zonder bezoekers te irriteren

Pop-ups gebruiken om uw e-maillijst te laten groeien zonder bezoekers te irriteren

Je kent het gezegde: “Het geld staat in de lijst“? Nou, het is waar. E-maillijsten zijn een van de meest waardevolle bezittingen voor elk bedrijf. Waarom? Omdat ze u directe toegang geven tot uw publiek.

Bedrijven kunnen klanten gepersonaliseerde inhoud en speciale aanbiedingen sturen om een ​​loyale community rond hun merken op te bouwen. Bovendien hebben e-mails een manier hogere betrokkenheid vergeleken met berichten op sociale media. 

Hier is echter het addertje onder het gras: hoe laat u die lijst groeien zonder uw websitebezoekers tegen de muur te drijven met vervelende pop-ups? 

Pop-ups hebben de slechte reputatie dat ze opdringerig zijn, maar als ze strategisch worden gebruikt, kunnen ze de gebruikerservaring daadwerkelijk verbeteren en uw e-mailaanmeldingen stimuleren. 

Wat maakt pop-ups eigenlijk zo vervelend?

Voordat we ingaan op de how-to, laten we het hebben over waarom pop-ups zo'n slechte reputatie krijgen. De meeste mensen haten ze omdat ze vaak hun surfervaring onderbreken. 

Je leest een interessant artikel of winkelt online, en BAM! Uit het niets verschijnt een pop-up die uw aandacht vraagt. 

Toch zijn het niet de pop-ups zelf die het probleem vormen, maar eerder de manier waarop je ze gebruikt. Een goed getimede, goed ontworpen pop-up kan een gamechanger zijn. De sleutel is om ze te gebruiken op een manier die waarde toevoegt aan de ervaring van uw bezoekers in plaats van er afbreuk aan te doen.

De kunst van het correct timen van pop-ups

Onmiddellijke pop-ups zijn als die overenthousiaste verkoper. Ze zijn opdringerig en kunnen potentiële kopers afschrikken voordat ze zelfs maar de kans hebben gehad om rond te kijken. Uw bezoekers hebben een moment nodig om op adem te komen en te zien wat u te bieden heeft. 

 1. Wacht op gebruikersbetrokkenheid

Wat is de oplossing voor dit pop-updilemma? Simpel: geduld. Wacht tot uw bezoekers interactie hebben met uw site voordat u hen een pop-up laat zien. 

Laat ze een beetje naar beneden scrollen, verken uw inhoud en krijg een idee van waar het allemaal om draait. Hier zijn een paar strategieën om de timing te bepalen:

 • Scrollen

Stel in dat uw pop-up verschijnt nadat de bezoeker 50-60% van de pagina naar beneden heeft gescrolld. Op deze manier weet je dat ze voldoende geïnteresseerd zijn om te blijven lezen, en voelt je aanbod niet als een onderbreking.

 • Tijd op site

Een andere slimme zet is om de pop-up na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 30-60 seconden, te laten verschijnen. Dit geeft uw bezoekers voldoende tijd om zich op hun gemak te voelen en geeft aan dat ze uw website vinden inhoud boeiend.

 1. Het juiste moment targeten

Laten we het hebben over een van de coolste trucs in het pop-up-playbook: pop-ups met exit-intent. Deze kleine juweeltjes verschijnen wanneer een bezoeker op het punt staat uw site te verlaten. 

Pop-ups met exit-intentie werken door de muisbewegingen van de bezoeker te volgen. Ze bieden meestal speciale kortingen, gratis gidsen of gewoon zachte duwtjes om je op je te abonneren nieuwsbrief

Het mooie van pop-ups met exit-intentie is dat ze niet opdringerig zijn. Ze onderbreken de gebruikerservaring niet, omdat ze pas verschijnen als de bezoeker al op weg is naar buiten.

Een andere slimme tactiek is gebruiken triggers voor scrolldiepte. Deze methode activeert een pop-up op basis van hoe ver een bezoeker naar beneden scrollt op de pagina. 

Het is een geweldige manier om de interesse in specifieke inhoud te peilen. Als je in dit geval een lange blogpost hebt en een bezoeker halverwege komt, is dit een redelijk goed teken dat hij of zij betrokken is. Dat is het perfecte moment om met een relevant aanbod te komen.

Aantrekkelijke pop-ups maken: hoe u uw aanbiedingen onweerstaanbaar kunt maken

Je gaat je zakelijke e-mailadres toch niet zomaar aan willekeurige mensen overhandigen, toch? Uw websitebezoekers zijn dat ook niet. 

Ze hebben eerst een goede reden nodig. Waardepropositie is in wezen uw pitch: het is wat u aanbiedt in ruil voor hun e-mail.

Bedenk wat uw bezoekers graag van u zouden willen krijgen. Heeft u een online winkel? Bied ze een mooie korting op hun eerste aankoop. 

Heb jij een geweldige blog? Wat dacht je van exclusieve inhoud of een gratis eBook? Wat het ook is, maak het duidelijk en aantrekkelijk.

Concentreer u bij het creëren van uw waardepropositie altijd op de voordelen. In plaats van alleen maar functies op te sommen, kunt u uw bezoekers vertellen hoe uw aanbod hun leven beter, gemakkelijker en leuker zal maken.

Houd pop-ups beknopt en visueel aantrekkelijk

Niemand houdt van rommel, vooral niet binnen popups. Je boodschap moet duidelijk en to the point zijn. 

Bezoekers moeten begrijpen wat u aanbiedt. Dit betekent geen lange paragrafen, geen verwarrend jargon en zeker geen overweldigende beelden.

Zo kunt u een strak, beknopt ontwerp realiseren:

 • Kort en zoet: Houd je tekst kort. Een kop, een paar regels tekst en een call-to-action (CTA) zijn meestal voldoende. Gebruik actiegerichte taal zoals “Krijgen, ""Downloaden, ""Ondertekenen Up," of "vordering. '
 • Opvallende: Gebruik visuele elementen die de aandacht trekken, maar niet afleiden van uw boodschap. Een afbeelding van hoge kwaliteit of een aantrekkelijke achtergrondkleur kunnen wonderen doen.
 • Gebruik witruimte: Wees niet bang voor lege ruimte. Het zorgt ervoor dat uw pop-up er overzichtelijk en professioneel uitziet.

Als het erom gaat mensen zich aan te melden, is minder meer. Vraag niet vooraf om een ​​heleboel informatie. Houd u aan de essentie. Normaal gesproken is alleen een e-mailadres voldoende.

Pop-ups gebruiksvriendelijk maken

Hoe u gerichte pop-ups kunt gebruiken om uw oproep tot actie te stimuleren

Voeg altijd een duidelijke en gemakkelijk toegankelijke ‘sluit’-knop toe aan uw pop-ups. Het is een simpele daad van respect voor de tijd en keuze van uw bezoekers. 

Als gebruikers weten dat ze een pop-up snel kunnen negeren als ze niet geïnteresseerd zijn, is de kans kleiner dat ze zich gefrustreerd voelen. 

 • Zichtbaarheid: Maak de knop prominent. De rechterbovenhoek is de standaardplek.
 • Design: Gebruik een herkenbare “X' of het woord 'Sluiten.” Vermijd het op de achtergrond te verbergen of te klein te maken.
 • Functionaliteit: Zorg ervoor dat het probleemloos werkt op alle apparaten. Een glitchy sluitknop is een groot nee-nee.

Bovendien houdt niemand van onaangename verrassingen, vooral als het om hun inbox gaat. Door transparant te zijn over hoe vaak u e-mails verzendt, kunt u vertrouwen opbouwen en de juiste verwachtingen wekken. 

Voeg een korte notitie toe aan uw pop-up waarin wordt uitgelegd hoe vaak abonnees van u zullen horen. Houd je aan wat je belooft. Als u zegt dat u wekelijks e-mails gaat versturen, begin dan niet ineens met het versturen van dagelijkse updates.

Ten slotte zijn uw bezoekers soms geïnteresseerd in uw aanbod, maar zijn ze nog niet klaar om zich meteen te engageren. 

Misschien zijn ze bezig met het lezen van een artikel of het doen van een aankoop. 

 • Herinneringspop-ups: laat gebruikers zich aanmelden voor een herinneringspop-up die na een bepaalde periode of bij hun volgende bezoek verschijnt. 
 • Gebruiksvriendelijke timers: Je zou zelfs een snooze-optie kunnen toevoegen met een timer, zoals 'Herinner me er over 10 minuten aan' voor degenen die gewoon wat meer tijd nodig hebben om te beslissen.

Het aanbieden van een “later'-optie kan een geweldige manier zijn om hun interesse te wekken zonder een onmiddellijke beslissing te forceren.

Testen en optimaliseren: hoe u uw pop-ups kunt perfectioneren

Je hebt je pop-ups met de juiste timing gemaakt en alle benodigde opties toegevoegd. Maar hoe weet je of ze daadwerkelijk effectief zijn? 

 1. A/B-testing 

Dit type testen is als een wetenschappelijk experiment voor uw pop-ups. Je maakt twee (of meer) versies van een pop-up met kleine variaties en kijkt welke beter presteert. 

Met dergelijke experimenten e-commerce winkel eigenaren kunnen periodiek de krantenkoppen, ontwerpen, aanbiedingen en meer wijzigen. Het doel is om gebruikersgedrag bij te houden en te zien welke versie het beste bij uw publiek past.

 1. Resultaten analyseren 

Nadat u gegevens uit uw A/B-tests heeft verzameld, is het tijd om de resultaten te evalueren en uw strategie te verfijnen.

 • Beoordelingsstatistieken: Bekijk de Key Performance Indicators (KPI's) uit uw tests. Welke versie had een hoger conversiepercentage? Heeft één ontwerp het bouncepercentage aanzienlijk verlaagd?
 • Identificeer trends: Let op eventuele patronen in de gegevens. Misschien presteren pop-ups met een kortingsaanbieding beter dan pop-ups die gratis inhoud aanbieden. 
 • Neem datagestuurde beslissingen: Gebruik de inzichten uit uw analyse om weloverwogen beslissingen te nemen. Als een bepaalde kop de conversies aanzienlijk verhoogt, overweeg dan om deze in andere pop-ups te gebruiken. Zorg echter altijd voor ruimte voor verbetering. 

Houd de trends in de sector in de gaten. Wat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet, dus op de hoogte blijven kan u een concurrentievoordeel opleveren.

Conclusie 

Pop-ups zijn ongelooflijk effectief in het trekken van de aandacht van uw bezoekers. Wanneer je ze goed timet en relevant maakt, worden ze een krachtige manier om je publiek te betrekken.

Het draait allemaal om balans; timing, relevantie en transparantie zijn hier je beste vrienden. Uw e-maillijst is uw levensader in het digitale tijdperk, en pop-ups zijn uw ticket om deze efficiënt te laten groeien.

Meld je aan bij Poptin vandaag nog en ontketen het volledige potentieel van uw website. Met intuïtieve tools en aanpasbare opties maakt Poptin het gemakkelijk om pop-ups te maken die converteren zonder uw bezoekers te irriteren.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.