Home  /  Allescontent marketingsocial media  / Videomarketingtrends: experts ten zeerste aanbevolen [bijgewerkt 2022]

Videomarketingtrends: experts ten zeerste aanbevolen [bijgewerkt 2022]

Het menselijk brein is zeer ontvankelijk voor afbeeldingen en video’s. Dergelijke inhoud wordt in het geheugen opgeslagen en voor langere tijd bewaard. De afgelopen jaren hebben merken deze trend ingezien en zijn ze begonnen gebruik te maken van de kracht van video in hun marketingcampagnes.

Het jaar 2020 kreeg te maken met een grote klap als gevolg van de pandemie en bedrijven moesten op afstand opereren. De plotselinge, drastische beweging naar de digitale wereld versnelde de populariteit van video als promotiemedium. Schattingen zeggen dat tegen 2022 ongeveer 82% van het wereldwijde verkeer zal afkomstig zijn van streaming video's en downloads.

In een dergelijke situatie hebben merken en organisaties die videomarketing integreren een voorsprong op de concurrentie. In dit artikel zullen we de nieuwste videomarketingtrends belichten, waardoor we een beter beeld krijgen van hoe we de voordelen ervan kunnen benutten.

Realtime videowinkelen

Realtime winkelen is een zegen voor millennials, een generatie die lijdt aan een grote angst om iets te missen (FOMO). Sociale mediaplatforms zoals Instagram en Facebook hebben shopbare video-inhoud beschikbaar voor beperkte makers. 

We verwachten dat dit de komende dagen zal toenemen en dat merken die geen online verkopers van fysieke producten zijn, ook de kans zullen krijgen om dergelijke video's te benutten. Vooral merken met een jongere doelgroep als doelgroep zullen profiteren van dit soort videomarketing.

Productvideo's voor landingspagina's

Het grote voordeel van het hebben van video's op je computer landing page is het feit dat ze briljant werk leveren bij het instellen van de modus en het opbouwen van de toon van de pagina. Op die manier is het publiek ontvankelijker en zijn uw berichten duidelijker.

Als u van e-commerce houdt, moet u video's hebben gemaakt voor de artikelen die u aanbiedt. Dergelijke video's geven de kijker een beter inzicht in het item waaraan hij geld zal uitgeven. Er zullen meer realistische verwachtingen worden gewekt, waardoor de kans op teleurstelling of slechte online recensies wordt geminimaliseerd.

Live video's

Anno 2021 kijkt een gemiddeld mens ruim 16 uur video per dag. Het heeft makers van inhoud ertoe aangezet om met nieuwe inhoud te komen en vandaag de dag is er geen gebrek aan video-opties. In een dergelijke situatie is de beste manier om uw potentiële klanten te bereiken via live video's. Omdat livevideo's slechts 24 uur beschikbaar zijn, hebben gebruikers last van een grote FOMO. Facebook-gebruikers besteden drie keer zoveel tijd aan het bekijken van live-inhoud in vergelijking met de tijd die ze besteden aan geüploade video's.

Bij live video’s doen mensen de moeite om de video te bekijken en de inhoud ervan te begrijpen. Voor een merk dat zijn bereik wil vergroten, maakt het hebben van een ontvankelijk publiek de zaken gemakkelijker. Tegenwoordig het meest social media platforms zoals Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube bieden live video's aan waar merken gebruik van kunnen maken.

Crosspromotie van video-inhoud

Platforms zoals Facebook, TikTok en Instagram hebben veel inkomende inhoud en kunnen er na een tijdje niet meer in slagen verkeer op te bouwen. Als merk investeer je aanzienlijke inspanningen video maken en plaatsen. De beste manier om de winst uit uw inspanningen te maximaliseren, is door de inhoud op meerdere digitale platforms te promoten.

U kunt bijvoorbeeld een lange promotievideo maken die zowel op YouTube als op de website van het merk kan worden geplaatst. De video kan vervolgens worden getranscribeerd in een voor SEP geoptimaliseerd artikel dat kan worden gedeeld om meer verkeer te genereren. Verticale video's, afbeeldingen, memes en andere korte inhoud kunnen uit een dergelijke video worden geknipt wanneer deze op de sociale mediapagina van het merk kan worden geplaatst.

Bouw persoonlijke relaties op via video

De COVID-pandemie heeft mensen het belang van menselijke banden doen beseffen, en merken die een persoonlijke snaar raken bij het publiek hebben een voorsprong op de concurrentie. U kunt video's opnemen in de e-mailberichten die u naar uw klanten verzendt.

jakob-owens-pj8GadFPQfA-unsplash

Terwijl je reageert op reacties op je posts op sociale media, helpen video-GIF's om de zaken interessant te houden. Op die manier kunt u een betere gebruikersbetrokkenheid en snellere relatieopbouw verwachten. Er is een stijging van 300% in de klikfrequentie van e-mails met video's in vergelijking met die zonder video's.

Slow Motion-video's

Een blik op de nieuwste video marketing statistieken zou onthullen dat dergelijke video's de meest boeiende inhoud opleveren en een van de meest populaire zijn Instagram-trends.. Deze trekken binnen enkele seconden de aandacht van de kijker en kunnen zonder enige professionele vaardigheden worden gemaakt.

Als merk kun je tijd besteden aan het brainstormen over dingen om je heen die relevant zijn voor jouw product of merk. Werk vervolgens aan het animeren ervan via slow-motionvideo's die de aandacht van het publiek trekken. Met tools als LifeLapse of zelfs het slow-mo-filter van Instagram kunnen dergelijke video's binnen enkele minuten worden gemaakt.

Maak gebruik van onbewerkte inhoud

Nu de pandemie de bewegingen beperkt, heeft ook de creatie van video-inhoud een klap gekregen. Omdat noodzaak de moeder van innovatie is, zijn er nieuwere vormen van video-inhoud ontdekt en deze doen het beter dan conventionele video's. Tegenwoordig kijken zes op de tien mensen liever naar online videocontent dan naar televisie.

 Als merk kun je experimenteren met content die je vanuit huis kunt voorbereiden, zoals podcastinterviews, informatieve Zoom-podcasts, etc. Als je het lastig vindt om na te denken over je volgende content, is er zelfs dronebeelden van professionele kwaliteit daar gratis verkrijgbaar. 

Getuigenisvideo's

Terwijl de mobiele videoconsumptie in het verleden gestaag is toegenomen, wordt de maximale stijging in de afgelopen vijf jaar gezien bij mensen boven de 45 jaar. Begrijp dat deze leeftijdsgroep de mensen zijn die meer geneigd zijn te vertrouwen op mond-tot-mondreclame bij het doen van een aankoop. Een efficiënte manier om de aandacht van zulke mensen te trekken is door ervoor te zorgen dat uw tevreden klanten u videogetuigenissen geven over hun ervaring met u.

Het is waarschijnlijker dat een potentiële klant een relatie heeft met iemand die in dezelfde schoenen heeft gestaan ​​als hijzelf. Om het opnemen van een getuigenis gemakkelijker te maken, kunt u uw klant vragen om een getuigenis vraag. Omdat zulke video's eerlijk en rauw zijn, zijn er bovendien minimale bewerkingsvereisten en kun je de inhoud maken, zelfs als je geen voorafgaande ervaring hebt. video bewerking achtergrond.

Werk samen met influencers van beroemdheden

Ook kun je overwegen om samen te werken met top influencers die relevant zijn voor jouw vakgebied. Om de aandacht te trekken van zulke drukke mensen, moet je wat tijd besteden aan het maken van je huiswerk. Begin met het volgen van de profielen van je favoriete makers op LinkedIn en Facebook.

mateus-campos-felipe-sztWS6R3UlA-unsplash

Volg vervolgens hun activiteit om de video's te vinden die ze bekijken en de video's die ze delen. Besteed tijd aan het begrijpen van de technische aspecten van de video, zoals de opmaak, achtergrondscore, lay-out, enz. Als u video-inhoud kunt produceren die aansluit bij datgene waarin zij geïnteresseerd zijn, vergroot u de kans dat ze geïnteresseerd zijn in een gezamenlijke video.

Mobiele video-optimalisatie

Tegenwoordig wordt meer dan 75% van de video's op mobiele apparaten afgespeeld en dit maakt het belangrijk voor merken om hun video's te optimaliseren voor mobiele weergave. Begin met het herkennen van het belang van de portretmodus tijdens het filmen van uw promotievideo's.

Optimaliseer ook de lengte van de video, omdat kortere video's betere weergaven opleveren. Om ervoor te zorgen dat uw boodschap effectief wordt overgebracht, kunt u overwegen een intro- en outromaker in te schakelen.

nguy-n-le-hoai-chau-HhVNEElJyiM-unsplash

Realiseer je ook dat bepaalde sociale-mediaplatforms video's dempen wanneer ze automatisch worden afgespeeld. Daarom kun je overwegen ondertitels te gebruiken of een extra stap te zetten en ervoor te zorgen dat de video zelfs zonder ondertitels voor zichzelf spreekt.

Videosequentie

Videosequencing is een relatief nieuw concept wanneer de maker van inhoud videotrechters opzet. Wanneer een potentiële klant een bepaald percentage van uw video-inhoud bekijkt, kunt u deze aan een specifiek advertentiepubliek toevoegen. Op die manier kunnen ze worden meegenomen op een rondleiding langs videoadvertenties die in een bepaalde volgorde worden bekeken.

Hoewel videosequencing een relatief nieuw concept is in de wereld van socialemediamarketing, blijft het een feit dat het centrale idee van videosequencing lijkt op het functioneren van een televisienetwerkshow. In beide gevallen is het de rol van elk videosegment om de kijker betrokken te houden en het verhaal vooruit te helpen.

Op dit moment is LinkedIn het enige platform dat merken de luxe van videosequencing biedt. We verwachten echter dat deze trend in 2022 zal groeien en dat meer merken hiervan gebruik kunnen maken in hun video marketing strategieën.

Informatieve video's

Informatieve video's bestaan ​​al jaren en blijven toch de centrale positie innemen in de wereld van videomarketing. We verwachten dat de trend zich ook in 2022 zal voortzetten en dat merken die zich als marktleider kunnen profileren waarschijnlijk betere verkopen zullen realiseren.

Begin met het maken van video's waarin u uw sectorervaring vastlegt door uw mening over relevante actuele onderwerpen te uiten. Als je een merk bent dat producten verkoopt die in elkaar gezet moeten worden, zorg er dan voor dat je informatieve video's maakt. Op die manier vereenvoudigt u het leven van uw klanten en zorgt u ervoor dat ze trouw blijven aan uw merk.

Je ziet dus dat de reis van videomarketing lang is, en dat merken die zich hiervoor inspannen een voordeel hebben. Met de twaalf tips die in dit artikel worden besproken, weet u nu hoe u uw inspanningen kunt kanaliseren en die kunt gebruiken om het succes van uw merk te vergroten.