Home  /  AllesCRO  / Steel deze 7 videopop-upideeën om de betrokkenheid te vergroten

Steel deze 7 videopop-upideeën om de betrokkenheid te vergroten

Wat is een videopop-up?

Een videopop-up is een website-plug-in waarmee u een video-pop-up op uw website kunt maken. Het dient als een interne videospeler die op een bepaalde prompt wordt afgespeeld.

Ze geven net dat beetje extra aan uw blogartikel of pagina. De hersenen verwerken beelden minstens drie keer zo snel als tekst. Met dit in gedachten kunnen bezoekers van uw website informatie sneller onthouden.

Nog een voordeel van video pop-ups is dat de tijd die de kijker nodig heeft om een ​​video af te maken, ook wordt meegeteld als onderdeel van de tijd dat hij of zij op uw website blijft, waardoor het bouncepercentage effectief wordt verlaagd. 

Het is ook een geweldige manier om nieuwe producten en diensten te introduceren. Voor SaaS-bedrijven kunnen videopop-ups de kracht van de software laten zien. Combineer dit met een geweldige blog of landingspagina en u zult uw kans maken klanten naar een ander niveau in uw verkooptrechter.

Het is een bekend feit dat video’s boeiender zijn dan tekst, en dat is de reden waarom video-e-mailmarketing is een ander effectief hulpmiddel in het arsenaal van elke marketeer. 

Wil een video-pop-up zijn doel dienen, dan moet deze de aandacht trekken. Hoe zorg je ervoor dat je videopop-up zijn werk doet? het vergroten van uw klantbetrokkenheid? Hoe zorg je ervoor dat de kijker het niet zomaar negeert of sluit?

Toptips om boeiende videopop-ups te maken

1. Gebruik de functie voor automatisch insluiten niet

De meeste webpaginabouwers zoals WordPress en Wix maken het gemakkelijk om een ​​website te maken met een drag-and-drop-functie. U krijgt een geweldige site zonder ook maar één regel code kapot te maken.

Deze bouwers hebben ook functies voor automatisch insluiten, waarbij u eenvoudig een link naar een video- of audiotrack plakt. Op de gepubliceerde pagina verschijnt de link met een eigen audio- en videospeler. De speler wordt meestal geleverd met de basisknoppen voor afspelen, pauzeren en stoppen.

Als de kijker het volume wil aanpassen of de speler wil maximaliseren voor de volledige kijkervaring, moet hij op de speler zelf klikken. Hierdoor worden ze doorgestuurd naar de oorspronkelijke bron van de link die u hebt gebruikt. Dit is geweldig voor de originele linkbron. Dit is slecht nieuws voor u, omdat ze uw site moeten verlaten, waardoor de betrokkenheid wordt afgebroken.

image6 (1)

De functie voor automatisch insluiten maakt het leven gemakkelijker, maar er zijn ook eenvoudige manieren om een ​​videopop-up te maken met volledige bedieningsfuncties. De kijker kan de video-instellingen aanpassen rechtstreeks vanaf uw pagina, zodat ze op uw site blijven.

U kunt een plug-in installeren die de functie voor automatisch insluiten overschrijft en uw video in een krachtigere speler laat zien, zoals die in de afbeelding hierboven. De meeste plug-ins zijn gratis, dus u kunt het proberen totdat u degene vindt die geschikt is voor uw doel.

Een andere optie is om een ​​gespecialiseerde pop-upmaker te gebruiken. Als u een SaaS-conversietrechter gebruikt, is dit een manier om deze te optimaliseren en belangrijke gegevens te verzamelen voor marketingverbeteringen.

2. Activeer de videopop-ups met behulp van teksten of afbeeldingen

Vergroot het bereik van uw website door de videopop-up te timen wanneer de kijkers een geweldige afbeelding zien. Mensen geven er de voorkeur aan deel visuele inhoud meer op sociale media dan tekst. Dat gezegd hebbende, wanneer kijkers op een afbeelding klikken, worden ze doorgestuurd naar uw site. De videopop-up komt binnen en ze blijven op de site om deze te bekijken. 

Het is ook een geweldige manier om Neem een ​​voorsprong op de e-commercemarkt. Videopop-ups zijn een geweldige aanvulling op je Instagramwaardige afbeeldingen. In een SaaS-bedrijf zijn afbeeldingen nog steeds een effectieve manier om de consument te verleiden. Een snelle en gemakkelijke methode om aan uw verkooptrechter toe te voegen is het laten verschijnen van een video over hoe de software of dienst werkt en hoe de consument hiervan profiteert.

3. Houd rekening met de schermverhouding

Niet alle schermen zijn op dezelfde manier gemaakt. GemiddeldBijna 20% van alle internetgebruikers wereldwijd maakt gebruik van de schermverhouding 1980×1080. Dit betekent dat bijna een kwart van de internetbevolking ter wereld een FHD-resolutie (Full High Definition) op hun schermen gebruikt.

Maak er een punt van om dit als uw standaard videoresolutie te behouden. Op schermen met een lagere resolutie past het scherm de resolutie van uw video aan de huidige maximale capaciteit aan. Dat is beter dan het afspelen van een HD-video op een FHD-scherm, omdat er pixelvorming zal optreden.

Vanwege het formaat is het een goed advies om de videopop-up te bedekken ongeveer 50% van het scherm. Het formaat geeft een ruime omlijsting van de pop-up met uw originele inhoud op de achtergrond. Als je verder gaat, wordt de video te groot. De kijker kan het gevoel hebben dat de video opdringerig en geforceerd is.

Alles kleiner dan 50% kan ertoe leiden dat de pop-up te klein is om te bekijken en dat de spelerknoppen te klein zijn om op te klikken of onderscheid te maken.

In een scherm van 1920×1080 moet u de verhoudingen bijvoorbeeld doormidden delen om de juiste grootte van de videopop-up te krijgen. Dat zou 960×540 zijn.

4. Kies het juiste videoplatform

Met 2 miljard maandelijkse en 30 miljoen dagelijkse gebruikers is YouTube de top-of-mind keuze voor uw videobronnen. Misschien besluit u zelfs YouTube te gebruiken omdat u ook een gebruiker bent.

Zakelijk gezien is YouTube geen uitstekende keuze voor video-outsourcing. Eén reden is dat je geen controle hebt over de aanwezigheid van advertenties in de video. Je wilt niet dat er midden in je instructievideo een advertentie over kippensoep verschijnt.

Een andere reden is dat YouTube altijd een selectie video's laat zien die je kunt bekijken nadat de pop-upvideo is afgelopen. Het leidt de aandacht van de kijker af en met één klik op een van de aanbevolen video's zoomt u in naar YouTube en uit uw site.

Gebruik Vimeo of iets anders video-hostingplatforms in plaats van. De unieke interface kan ook een visueel voordeel toevoegen aan de speler van uw pop-up. Een ander voordeel is dat er geen advertenties worden weergegeven. Er zal geen afleiding zijn als uw video verschijnt.

U kunt ook videoplatforms overwegen die u kijkersstatistieken kunnen tonen, zodat u de prestaties van de pop-ups kunt volgen. Voor sommige geldt mogelijk een abonnementsprijs, dus u kunt zelf kiezen, afhankelijk van uw behoeften.

5. Haal het meeste uit het Lightbox-effect

Het lightbox-effect maakt de achtergrond donkerder terwijl de pop-up actief is, zodat u zich op de video kunt concentreren. Zonder de lightbox wordt de pop-upspeler een zwevende videospeler. Het geeft de indruk dat de kijker door de site kan navigeren terwijl de video wordt afgespeeld.

image1 (3)

Dit is goed voor multitaskende kijkers en houdt misschien zelfs rekening met hun behoeften. Houd er rekening mee dat je wilt dat ze zich op de video concentreren en de boodschap begrijpen die je wilt delen.

Het zou moeilijk voor hen zijn om zich op uw video te concentreren als ze tegelijkertijd door uw artikel zouden kunnen scrollen. Bovendien kunnen ze de tekst niet lezen omdat de video de helft van het scherm blokkeert. Kijkers zullen uiteindelijk je videopop-up sluiten, wat het doel ervan tenietdoet.

Een lightbox-effect gebruiken zorgt voor kadrering en dwingt de zichtlijn om naar uw video te gaan. U kunt zelfs het lightbox-effect aanpassen om niet alleen de achtergrond donkerder te maken. Het kan het filteren met een kleur naar keuze.

image5 (3)

Net als in het bovenstaande voorbeeld kunt u er zelfs voor kiezen om een ​​gefilterde versie van uw merkkleur te gebruiken.

6. Verberg de X niet

Sommige pop-ups verbergen de X of de sluitknop om de kijker te dwingen de hele video te bekijken. In termen van kijktijd is dit een geweldige strategie, maar het zal een negatieve invloed hebben op de perceptie van de kijker. 

Vergeet niet dat het doel vooral klantbehoud en relaties is. Het verbergen van de sluitknop wordt als opdringerig ervaren. Het kan zelfs van invloed zijn op de betrokkenheid op uw site.

Het is waarschijnlijker dat mensen uw site bezoeken omdat ze een specifiek doel voor ogen hebben. Voor e-commerce bezoeken ze de site om producten te bekijken en uiteindelijk te kopen.

Een pop-up die plotseling verschijnt en hun gedachtegang afleidt, kan een afknapper zijn. Terwijl ze in paniek raken en geïrriteerd raken door de obstructie, neemt hun ongemak toe omdat ze de goed verborgen sluitknop niet kunnen vinden. Het einde is dat ze uw site helemaal verlaten en ergens anders gaan zoeken.

Dit is de reden waarom de inhoud van uw pop-up erg cruciaal is. Als uw videopop-up rechtstreeks relevant is voor het doel van uw bezoek aan uw site, dan is dat het geval inhoud met toegevoegde waarde. Het hebben van een database waarvan de pop-up wel of niet werkt, kan u helpen relevante factoren te bepalen.

De duidelijke aanwezigheid van een sluitknop geeft een gevoel van controle. De kijker zal zich niet gevangen of in het nauw gedreven voelen. Het bekijken van de pop-up wordt meer een keuze dan een advertentie-achtige aanpak, zelfs als de pop-up over een advertentie gaat.

7. Time je pop-up goed

Niet alle pop-ups moeten aan het begin van de landingspagina beginnen. Op dit moment is het niet origineel dat een pop-up het eerste is dat een kijker ziet wanneer hij uw site bezoekt. Het is te vergelijken met een kartonnen advertentie die de ingang van een supermarkt blokkeert.

U kunt de optie wijzigen, maar deze op een specifieke pagina laten activeren. U kunt de pop-up ook aanpassen in overeenstemming met evenementen en feestdagen. Het gaat om het aanpassen van het gedrag van uw pop-ups. Dit optimaliseert de pop-up voor klantbetrokkenheid.

Een speciale kerstactie kan bijvoorbeeld verschijnen als een hartverwarmende kerstvideopop-up wanneer de kijker de winkelpagina van uw website bezoekt.

Bonus: overweeg een mobiele versie

48% van alle internetactiviteiten wereldwijd vindt plaats op mobiele apparaten. Zorg er met dit in gedachten voor dat uw videopop-up is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

De werking van videopop-ups is op mobiel iets anders dan op een desktop. Mobiele versies ondersteunen geen automatisch afspelen. Zorg er dus voor dat u een CTA-knop toevoegt waarop kijkers kunnen klikken om de pop-up te bekijken, naast het koppelen van de pop-up aan uw afbeeldingen.

Zorg ervoor dat de pop-up niet automatisch reageert op de grootte van het scherm. Google bestraft automatisch reagerende pop-ups omdat deze, waarschijnlijker wel dan niet, de daadwerkelijke webinhoud bedekken. Google geeft prioriteit aan multitasking, dus het is raadzaam om kijkers door de pagina te laten navigeren terwijl de pop-up wordt afgespeeld.

Zorg voor een speciale pop-up voor de mobiele versie van uw site. Omdat Google niet toestaat dat de webinhoud wordt gedekt, moet u de pop-up kleiner maken dan de gebruikelijke verhouding van 50%. 30% is een goede maat.

Zorg ervoor dat de hele pop-up verplaatsbaar is en niet vastgezet is op een specifiek deel van de pagina, zodat deze geen belangrijke webinhoud bedekt. Laat het hooguit onderaan het scherm vastzetten, zodat kijkers nog steeds naar boven kunnen scrollen en kunnen zien wat de pop-up bedekt.

Het kan een extra stap zijn in het proces voor het maken van pop-ups, maar de moeite is het zeker waard. De helft van het internet is een te groot getal om te negeren. Het ergste is dat mobiele gebruikers uw site waarschijnlijk via een willekeurige link hebben gevonden. Ze verlaten onmiddellijk een site met een ongevoelige pop-up. Wie weet wanneer ze die website nog eens tegenkomen?

In tegenstelling tot desktopwebbrowsers hebben mobiele browsers geen erg intuïtief navigatiepaneel. De knoppen Vorige en Volgende betekenen niet noodzakelijkerwijs dat ze teruggaan naar de exacte pagina. Zodra ze uw site verlaten, zullen ze deze dus waarschijnlijk nooit meer bezoeken.

Maak gebruik van de kracht van videopop-ups

Ze kunnen als afleiding worden beschouwd, maar als ze goed worden uitgevoerd, zijn videopop-ups een effectief hulpmiddel voor uw verkooptrechter. Er zijn veel manieren om de kracht van pop-ups in uw voordeel te gebruiken.

Het is belangrijk om eerst de klant in gedachten te houden. Gebruik de videopop-up om hun vertrouwen te winnen en uw expertise onder de aandacht te brengen. Gebruik het vervolgens als een hulpmiddel om zoveel mogelijk leads te converteren en ze dieper in uw verkooptrechter te brengen.

Auteur Bio:

image2 (3)

Allan Borch is de oprichter van Dotcom-dollar. Met bijna 10 jaar digitale marketingervaring wil hij ondernemers en bedrijfseigenaren helpen hun eigen succesvolle online bedrijf op te bouwen en er inkomsten mee te genereren.