Home  /  Allescontent marketing  / Waarom website-eigenaren contentmarketing niet mogen verwaarlozen

Waarom website-eigenaren contentmarketing niet mogen verwaarlozen

content marketing

Contentmarketing, en inbound marketing in het algemeen, is de laatste tijd een van de meest trendy marketingtools geworden. In een wereld waarin onze ogen getraind zijn om automatisch banners en advertenties op het internet te negeren, ontstond de behoefte om ‘het wiel opnieuw uit te vinden’ en bezoekers en potentiële klanten op andere manieren te begeleiden.

Het basisconcept van contentmarketing is om te beginnen met het geven van geschenken. Als je geeft, zul je uiteindelijk naar rendement stinken. Op inhoud gebaseerde marketing richt zich op het creëren en verspreiden van relevante inhoud die bezoekers (een vooraf goed gedefinieerd publiek) echte waarde biedt om van hen toekomstige klanten te maken.
De inhoud hoeft niet noodzakelijkerwijs te maken te hebben met de producten die u verkoopt of de diensten die u aanbiedt, maar moet zich richten op relevante onderwerpen die mogelijk interessant zijn voor uw potentiële klanten.

Zoals we hebben besproken in onze vorige post, gebruiken veel affiliate marketeers contentmarketing om winst te genereren.

Inhoud kan in verschillende vormen worden aangeboden:

Een blog – Misschien wel de meest gebruikelijke manier om inhoud op internet te plaatsen onder de makers van inhoud. Net als het bericht dat u momenteel leest, hebben we vele andere geschreven over onderwerpen waarover we van tevoren hadden besloten of waar we aan hadden gedacht tijdens het verlenen van onze diensten. We hebben deze berichten met tussenpozen van enkele dagen gepubliceerd.
In een blog kun je schrijven en verklaren dingen, handleidingen posten, uitwijden over studie gevallen, voorzien definities toe aan een lijst met termen etc. Ik zal je later voorzien van mogelijke bronnen voor ideeën, afbeeldingen, infographics en dergelijke.

podcasts – Vooraf opgenomen interviews of uitzendingen die meestal over één bepaald onderwerp of niche gaan. Deze kunnen worden uitgevoerd in een opnamestudio of zelfs thuis, waarbij de deelnemende partijen zich op grote afstand van elkaar bevinden. Podcasts kunnen worden verspreid via iTunes, SoundCloud en op uw website. Persoonlijk volg ik regelmatig meerdere series podcasts (afleveringen luisteren tijdens het rijden van en naar kantoor), elke podcast kan 20 tot 50 minuten lang zijn. Om ervoor te zorgen dat een podcast van hoge kwaliteit is, is het niet alleen nuttig om luisteraars nuttige informatie te bieden, maar ook om professionele opnameapparatuur te gebruiken en elke podcast te bewerken voordat je deze plaatst.

Korte video's – Als u artiesten bent die de gave hebben om vloeiend te spreken terwijl u wordt gefilmd, kunt u korte video's maken en deze op uw website, op YouTube, sociale netwerken en andere platforms plaatsen. Dergelijke video's kunnen leerzaam zijn, gratis cursussen, interviews etc.

Nieuwsbrieven – Het verspreiden van e-mails met regelmatige tussenpozen (wekelijks / maandelijks enz.) met relevante updates. Het is raadzaam om inhoud van hoge kwaliteit aan uw contacten te verstrekken en niet alleen meldingen over kortingen of speciale aanbiedingen. Er moet voortdurend een mailinglijst worden onderhouden. Het is essentieel om informatie te verzamelen over hoeveel ontvangers de e-mail die u hen hebt gestuurd daadwerkelijk hebben geopend en hoeveel van hen op links in de nieuwsbrief hebben geklikt. Met dergelijke informatie kunt u weloverwogen beslissingen nemen.

Infographics – Infographics zijn een geweldige manier om informatie, cijfers en data eenvoudig en op een vriendelijke manier aan te bieden. Een infographic kan grafieken, kaarten, schetsen, teksten enz. bevatten. Veel bloggers en mensen die op internet surfen delen graag infographics van hoge kwaliteit, waardoor ze een geweldig distributiemiddel zijn. Het maken van infographics vereist aanzienlijke investeringen, inclusief werk van grafisch ontwerpers.

eBooks – Boekjes en digitale gidsen, meestal in PDF-formaat, die kunnen worden gedownload of per e-mail kunnen worden verzonden. Een geweldige manier om contacten te verzamelen is door een e-boek of een gratis gids aan te bieden aan degenen die een contactformulier invullen. Boekjes en e-boeken moeten echte waarde bieden, evenals informatie over u of uw organisatie.

Waarom contentmarketing de moeite waard is

Mini-merk – Zorg ervoor dat anderen rekening met u houden een expert op jouw vakgebied. Hoe hoger de kwaliteit van de inhoud die u aanbiedt, des te meer wordt deze beschouwd als een bron van waardevolle informatie. Degenen die worden blootgesteld aan de inhoud die u aanbiedt, zullen u en/of uw organisatie als experts gaan beschouwen en keer op keer naar uw website terugkeren. Een sterke, op niches gebaseerde branding zal u helpen om tegen lage kosten klanten te werven, te worden geciteerd en uw diensten of producten aan te bevelen in relevante discussies.

Potentiële klanten doen onderzoek voordat ze beslissen bij wie ze iets willen kopen – Met behulp van hoogwaardige, goed gepromote inhoud (op zoekmachines of op een andere effectieve manier) kunt u potentiële klanten bereiken in een vroeg maar cruciaal stadium van de aankooptrechter. In de onderzoeksfase verzamelen potentiële klanten informatie over de prijsklasse, feedback of zelfs om kennis te maken met het reilen en zeilen in uw vakgebied.

Zodra dergelijke potentiële klanten uw website hebben bezocht, kunt u ze blijven gebruiken remarketing campagnes die in latere stadia van de aankooptrechter opnieuw de aandacht trekken.
Een grote, goed samengestelde remarketinglijst is op zichzelf een waardevol bezit. Deze kan worden gebruikt om de verkoop van bestaande producten te verhogen, maar ook om nieuwe producten te introduceren en een grotere bekendheid te vergroten en tegelijkertijd uw merknaam te versterken.

De marketingkosten stijgen – PPC-campagnes worden steeds duurder. Als u een paar jaar geleden nog maar € 2 per klik kon betalen voor een bepaalde zoekterm op een Adwords PPC-campagne, kan het heel goed zijn dat exact dezelfde klik u vandaag de dag € 8, € 12 of zelfs meer kost. De prijzen voor klikken op PPC-campagnes op Facebook zijn ook op vergelijkbare wijze gestegen en kunnen enkele dollars of zelfs meer bedragen als het gaat om niches waar de concurrentie hevig is. Contentmarketing kan dienen als een alternatieve bron van relevant verkeer naar uw website, waardoor de omzet dienovereenkomstig toeneemt.

Webgebruikers hebben de neiging advertenties te negeren - Studies, zowel oudere als geavanceerde, laten zien dat onze ogen steeds meer gewend raken aan het negeren van banners en tekstadvertenties, dit fenomeen is besmeurd “banner blindheid'.
Aan de positieve kant zijn internetgebruikers altijd op zoek naar inhoud van hoge kwaliteit en dus heeft u de mogelijkheid om ze te betrekken door hen te bieden waarnaar ze op zoek zijn, waardoor ze eerder geneigd zijn om nu of ergens in de toekomst uw diensten te gebruiken.

Meer verkeer – Over het algemeen geldt dat hoe meer kwaliteitsinhoud u levert, hoe meer verkeer u naar uw website zult leiden en hoe meer leads en verkopen u zult genereren. Inhoud van hoge kwaliteit betekent meer delen en natuurlijke inkomende links. Als u er bovendien voor kiest om te investeren in SEO, inclusief het bouwen van intelligente backlinks constante toevoeging van inhoud, u zult genieten van hoge Google-ranglijsten long tail-zoektermen. Bovendien ontvangt u direct verkeer: bezoekers die uw domeinnaam intypen, gebruikers die uw website bookmarken of uw merknaam Googlen. Naast het vergroten van het verkeer, helpt goede inhoud de conversiepercentages te verbeteren, bezoekers zullen leren uw website te vertrouwen en dit zal uiteindelijk leiden tot het vergroten van de winst die deze genereert.

Mailinglijstcontacten verzamelen – Inhoud van hoge kwaliteit helpt bij het verzamelen van leads en het opbouwen van een mailinglijst van mensen die erin geïnteresseerd zijn dat u ze op de hoogte houdt. Degenen die zich registreren om regelmatig uw nieuwsbrief te ontvangen, zullen blij zijn om e-mails van u te ontvangen waarin u hen informeert over nieuwe inhoud. Af en toe (juiste timing en frequentie van aanbiedingen is cruciaal) kunt u een verkoop pitchen en uw inspanningen verzilveren.

succes contentmarketing

Stappen voor het creëren van inhoud van hoge kwaliteit

Bepaal uw doelen – De eerste stap bij het creëren van inhoud van hoge kwaliteit is het definiëren van doelen, dat wil zeggen het verzamelen van leads, het vergroten van de bekendheid van uw merk of een nieuw product enz. De inhoud die u maakt moet passen bij de doelen die u nastreeft. Bijvoorbeeld: als u een online winkel heeft en uw doel is het verhogen van de omzet, kunt u ervoor kiezen om kopersgidsen of productrecensies te schrijven die u op uw eigen website of op andere sites kunt plaatsen, zodat potentiële klanten naar de uwe kunnen worden verwezen.

Karakteriseer uw doelgroep – Analyseer vooraf wiens aandacht je wilt trekken en verdeel dit publiek in groepen of persona’s. Creëer inhoud die uw doelgroep relevant vindt, pas de essentie van de inhoud, het taalgebruik en de professionele termen die u gebruikt hierop aan.

Kies onderwerpen – Maak een lijst met mogelijke onderwerpen waarover u kunt schrijven of praten. Later zal ik manieren en hulpmiddelen bespreken die u kunt gebruiken om u te helpen regelmatig nieuwe onderwerpen te vinden.

Werk volgens een vooraf ingesteld tijdschema – Stel een tijdschema op (voor een maand of twee van tevoren) met daarin de data waarop u inhoud publiceert over specifieke onderwerpen uit de lijst met onderwerpen die u heeft opgesteld.

Wijs tijd en middelen toe – Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit vereist inspanning. Als je geen tijd vrijmaakt om te schrijven (of video's te maken, interviews op te nemen enz.), zul je het niet lang vol kunnen houden. De frequentie waarmee u nieuwe inhoud kunt publiceren, wordt bepaald op basis van de hoeveelheid tijd en middelen die u kunt besteden aan het creëren van nieuwe inhoud van hoge kwaliteit.

Publiceer uw inhoud op verschillende platforms – De tijd om te publiceren is aangebroken? Tegenwoordig zijn er tal van platforms waarop u uw inhoud kunt plaatsen. Twee van de belangrijkste zijn Outbrain en Taboola. Je kunt de door jou gemaakte content ook plaatsen zonder gebruik te maken van PPC-campagnes, dit doe je door te delen op sociale netwerken, een nieuwsbrief te versturen etc. Op het onderwerp waar te publiceren zal ik later verder ingaan.

Performance Analysis – Nadat u uw inhoud heeft gepost, is het tijd om uit te zoeken hoe goed deze presteert. De cijfers die u hierbij zullen helpen zijn: unieke bezoekers (bezoekers die nog nooit eerder uw website hebben bezocht), vooruitgang in de Google-ranglijst voor lange zoektermen, aantal aandelen op sociale netwerken, gemiddelde tijd doorgebracht op de site, conversiepercentage, leads, verkopen enz.
Je kunt gebruiken Google Analytics voor het verkrijgen van enkele van de bovengenoemde parameters en optimaliseer vervolgens uw inhoud dienovereenkomstig.


Klik op afbeelding om interactieve versie te openen (via
E-commerce contentmarketing).

Waar moet ik over schrijven? 8 hulpmiddelen en manieren om u te helpen een lijst met interessante onderwerpen te maken.

Buzzsumo – Een geweldig hulpmiddel waarmee u een onderwerp kunt typen en een lijst kunt krijgen met de meest populaire inhoudgerelateerde items, inclusief items die viraal zijn geworden. U weet voor elk inhoudsitem hoeveel kijkers ervoor hebben gekozen het te delen en op welk sociale netwerk. Op de versie met volledige toegang kunt u gegevens krijgen over wie heeft gedeeld en wie een link heeft doorgestuurd. Als u de titels doorneemt en een aantal inhoudsitems bekijkt, krijgt u ideeën voor uw eigen onderwerpen.

buzzsumo.com
buzzsumo.com

SEMRush – In de eerste plaats een hulpmiddel voor concurrentieanalyse, maar als u een onderwerp als zoekterm invoert, krijgt u een lijst met andere relevante onderwerpen die u op ideeën kunnen brengen of als ondertitels kunnen dienen. Je kunt de opgegeven zoektermen ook in je content verwerken om deze voor SEO-doeleinden te optimaliseren, hier zal ik later op ingaan.

semrush.com
semrush.com

Google suggereert – Zoek uw onderwerp op Google. Naast titels en beschrijvingen op de eerste en tweede pagina van de zoekresultaten kunt u onderaan de zoekresultatenpagina ideeën en suggesties laten plaatsen.

google-suggesties

Onderaan de zoekresultatenpagina:

Verwante zoekopdrachten

Facebook-groepen en forums – Een andere geweldige manier om erachter te komen waar iedereen in geïnteresseerd is en waar iedereen meer over wil weten, is door lid te worden van relevante Facebook-groepen
Search Console – Als uw website al inhoud bevat die bezoekers op Google vinden, kunt u leren wat hun exacte zoektermen waren en ideeën opdoen voor nieuwe inhoud.

Google Keyword Planner – Gebruik de zoekwoordenplanner van Google Adwords om andere relevante zoekwoorden te vinden en daaruit onderwerpen voor nieuwe inhoud af te leiden.

Google Trends – Een geweldige manier om te weten hoe “sissend” het onderwerp is dat u heeft gekozen en welke zoektermen daarmee verband houden.

concurrenten – Ontdek waar uw concurrenten of collega’s over schrijven en kom zelf met nieuwe ideeën. Veel ondertitels kunnen dienen als onderwerp voor berichten als u ze verder uitwerkt.

Hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt maken

De vraag is dus: hoe te beginnen? Zodra u een lijst met onderwerpen en een tijdschema voor het plaatsen van inhoud over deze onderwerpen heeft samengesteld, is het tijd om erin te duiken en te beginnen met het maken van de inhoud zelf.

Kopteksten en ondertitels – Zodra het hoofdonderwerp is gekozen, begin ik persoonlijk met het samenstellen van een bericht door headers op te stellen. Zodra ik 3 – 6 headers heb die betrekking hebben op het hoofdonderwerp, ga ik verder met het formuleren van de hoofdtitel. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, beginnen met de hoofdtitel en doorgaan met ondertitels en voorbeelden.
Het is uiterst belangrijk om de inhoud netjes te verspreiden, correcte interpunctie te gebruiken en de zaken vanuit het standpunt van de bezoeker te bekijken. Niemand houdt van lange, dichte paragrafen met eindeloze zinnen. Maak uw inhoud aantrekkelijk en vriendelijk.

Houd in gedachten: Typische bezoekers scrollen door je bericht, nemen de ondertitels op en lezen stukjes tekst die hun aandacht trekken. Als uw ondertitels interessant en goed geschreven zijn, is de kans groot dat bezoekers blijven en meer lezen (het hele bericht of in ieder geval de delen die hen het meest interesseren). Als de ondertitels niet op snelheid zijn, zullen bezoekers snel het bericht of zelfs uw website verlaten.

Hoofdtitel – De hoofdtitel lijkt op de etalage van uw post of op de gastvrouw van een restaurant wiens taak het is u naar binnen te lokken en een zitplaats voor u te zoeken. Het formuleren van hoofdtitels is een onderwerp voor een bericht op zichzelf. Voorlopig volgen hier enkele tips:
– Titels met een oneven aantal woorden doen het beter dan titels met een even aantal woorden
– Formuleer uw titel in de vorm van een vraag
– Titels met negatieven doen het beter dan titels zonder negatieven
– Spreek uw doelgroep aan in de titel

Inleiding en samenvatting – Het is raadzaam om elk bericht te beginnen met een inleiding waarin wordt beschreven wat u ertoe heeft aangezet het bericht te schrijven. U kunt ook beginnen met het vertellen van een soort verhaal dat de aandacht van de lezers trekt en hen in staat stelt een “gevoel” te krijgen van het bericht.
Voeg onderaan het bericht een paar regels toe die de belangrijkste punten samenvatten in het bericht dat je hebt geschreven, dingen waarvan je suggereert dat lezers er nota van nemen en onthouden.

Een hoofdafbeelding – Net als de hoofdtitel speelt de hoofdafbeelding een belangrijke rol om bezoekers op de link naar uw bericht te laten klikken. Hoofdafbeeldingen zijn het belangrijkst op sociale netwerken (Facebook voorop), waar de link meestal vergezeld gaat van een afbeelding op de feed. Afbeeldingen zijn ook belangrijk in advertenties en op platforms voor contentdistributie zoals Outbrain en Taboola.
Enkele tips van Outbrain met betrekking tot het kiezen van een hoofdafbeelding:
– Close-ups werken beter dan beelden van mensen die betrokken zijn bij een activiteit
– Gebruik afbeeldingen die mensen laten zien waar uw doelgroep zich mee kan identificeren
– Afbeeldingen uit het echte leven werken beter dan illustraties

Infografiek – Infographics zijn een geweldige manier om inhoud weer te geven of delen ervan op een aantrekkelijke, vriendelijke manier samen te vatten. In de meeste gevallen zullen kijkers, zelfs als uw inhoud van zeer hoge kwaliteit is, slechts delen ervan lezen of door ondertitels bladeren en afbeeldingen bekijken. Als u infographics in uw bericht gebruikt (aangezien het relatief uniek is om te doen), neemt de kans dat bezoekers op uw website blijven dramatisch toe. Bovendien, als je een infographic van hoge kwaliteit hebt gemaakt, zullen bloggers deze waarschijnlijk op hun berichten delen en een credit toevoegen waarin jij als maker wordt afgebeeld.

Er zijn veel websites die de assimilatie van infographics aanbieden met behulp van een beetje HTML-code, zodat er een credit verschijnt. Je kunt dergelijke websites gebruiken om mensen de infographic die je hebt gemaakt te laten delen (zoals ik heb gedaan met de infographics hierboven) of om een ​​stukje HTML-code aan te bieden waarmee bloggers deze kunnen delen.

Afbeeldingen en voorbeelden – Verwerk afbeeldingen en voorbeelden in uw tekst, screenshots, en al het andere waardoor lezers kunnen begrijpen waar u over heeft geschreven. Terwijl een lezer door uw bericht scrollt, zal zijn aandacht zich richten op afbeeldingen (net zoals bij infographics) en deze afbeeldingen zullen hem helpen beslissen om verder te lezen en verder te lezen.
Gidsen en uitleg van hoge kwaliteit moeten schermafbeeldingen of gedetailleerde videoclips bevatten die de fasen tonen die betrokken zijn bij het proces dat u beschrijft. Bij berichten met lange tekst is het ten zeerste aan te raden om interessante afbeeldingen op te nemen die als verfrissende pauze dienen voor lezers die aan zoveel woorden worden blootgesteld. Lees meer over het kopen van foto's en het vinden van gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Voorbeelden hoeven niet alleen maar afbeeldingen te zijn; geschreven voorbeelden dienen ook om lezers te laten weten of ze volledig begrijpen wat u zegt.

Het promoten van interessante onderwerpen en intelligent gebruik van trefwoorden en zinsdelen – Uw tekst moet trefwoorden en zinsneden bevatten die relevant zijn voor het onderwerp waarover u schrijft. Maak gebruik van de trefwoordplannertool van Google en andere hierboven genoemde tools om een ​​lijst met termen te maken die u op natuurlijke wijze in de tekst moet verwerken. Teksten die een semantische wolk van professionele termen en zinsneden bevatten, zullen het beter doen in de zoekresultaten en zullen Google helpen begrijpen waar uw website over gaat.

Optimization – Het identificeren van sleutelwoorden en zinsdelen is slechts het eerste deel van het optimalisatieproces. Zorg er tijdens het schrijven of als u klaar bent voor dat u de woorden en zinsneden uit de lijst die u hebt opgesteld, hebt verwerkt, controleer of ze natuurlijk en met voldoende dichtheid verschijnen (gebruik sleutelwoorden en zinsneden niet met geweld in elke andere zin, schrijf als natuurlijk mogelijk). Een andere belangrijke zaak is het aanbieden van metatags: creëer een aantrekkelijk Titel om bezoekers aan te trekken (in de meeste gevallen zal de inhoud van de metatag Titel identiek zijn aan de hoofdtitel van het bericht). De metatag Titel moet het belangrijkste sleutelwoord/de belangrijkste zin bevatten. Schrijf een meta description wat zal bijdragen aan het verhogen van het aantal inzendingen dat u krijgt (het verbeteren van de klikfrequentie – CTR), dat wil zeggen dat meer mensen die uw bericht zoeken en vinden samen met links naar andere soortgelijke inhoud, u zullen verkiezen boven de concurrentie (de metatag met de beschrijving doet dat niet van invloed zijn op de positie van uw website in de zoekresultaten van Google). Als u een op WordPress gebaseerde website heeft, kunt u de Yoast SEO-plug-in.

Altijdgroene inhoud – Creëer ‘evergreen’ content, content die voor altijd of in ieder geval heel lang relevant zal blijven. In tegenstelling tot nieuwsberichten of berichten over vluchtige trends zullen mensen blijven zoeken naar evergreen content, ook zoekmachines zijn dol op dergelijke content.
Citaten en links – Gebruik citaten en links (die in een nieuw tabblad worden geopend) om de betrouwbaarheid van uw inhoud te vergroten en meer waarde te bieden aan degenen die deze lezen.

Bewijs lezen – als je klaar bent met schrijven, lees dan het bericht door en verwijder alle type-, spelling- en interpunctiefouten.

Laat commentaar en feedback toe – Houd er rekening mee dat opmerkingen onderdeel worden van uw inhoud. Veel bezoekers beginnen mogelijk met het lezen van de opmerkingen en gaan van daaruit verder naar de hoofdtekst (soortgelijk gedrag is gebruikelijk op sociale netwerken). Als lezers vragen doorverwijzen, om meer informatie vragen of zelfs argumenten aanvoeren tegen wat u heeft geschreven – zorg ervoor dat u ze beantwoordt. Als u lof en “thumbs up”-feedback ontvangt, zorg er dan voor dat u uw dank betuigt.

Hoeveel moet ik schrijven?

Een onderzoek uitgevoerd door SerpIQ in lengtes van inhoudsitems en hun Google-ranglijst toonden de volgende resultaten:

Krediet: SerpIQ
Krediet: SerpIQ

Dit betekent dat de zoekresultaten van Google als eerste pagina's met ongeveer 2,500 woorden bevatten, en dit aantal neemt af naarmate we verder komen in de lijst met zoekresultaten.
Dit betekent niet dat websites met weinig tekst geen hoge rankings kunnen veroveren (er zijn veel andere parameters op het zoekalgoritme van Google), maar de resultaten van het onderzoek laten duidelijk zien dat Google de voorkeur geeft aan relatief lange, hoogwaardige inhoud.

Manieren om uw inhoud te verspreiden

Zodra u klaar bent met het schrijven en bewerken van uw inhoud, is het tijd om deze te distribueren.

Outbrain – Een platform voor contentdistributie dat deze aanbiedt als verdere lectuur aan het einde van items op content- en nieuwswebsites. Zodra u zich heeft geregistreerd, kunt u links naar uw berichten uploaden en een prijs per klik vaststellen (of ervoor kiezen dat de prijs automatisch wordt ingesteld). Je kunt de teaserafbeelding en titel wijzigen. Het is een goed idee om A/B-testen uit te voeren en verschillende titels en afbeeldingen uit te proberen om te zien welke de beste CTR (klikfrequentie) opleveren. Links naar uw berichten verschijnen op toonaangevende inhoudswebsites. U kunt er niet uit kiezen, maar u kunt websites uitsluiten van een lijst met websites waarop uw inhoud wordt aangeboden. Het minimale dagbudget is € 10. U kunt de campagne op elk gewenst moment stopzetten.

outbrain.com
outbrain.com

Taboola – Een ander contentdistributieplatform vergelijkbaar met Outbrain.

taboola. com
taboola. com

Delen op sociale netwerken – Voeg deelknoppen toe aan uw berichten. Je kunt ze aan het begin, het einde of als zwevende staven plaatsen. Als u een op WordPress gebaseerde website heeft, kunt u dit hier doen vind aanbevelingen voor plug-ins voor deelknoppen.

Betaalde advertenties op sociale netwerken – Zodra u uw bericht op uw zakelijke Facebook-pagina heeft gepubliceerd, raden we u aan betaalde campagnes uit te voeren om uw bericht te promoten en klikken te verzamelen. Dit is beter dan uw zakelijke Facebook-pagina zelf een boost te geven.
Creëer een relevante doelgroep (filter op functietitels, interesses, leeftijd, geografische locatie etc.) en lanceer de campagne met een budget naar keuze.

Sociale netwerkgroepen – Bent u actieve leden van sociale netwerkgroepen die relevant zijn voor uw vakgebied? Het delen van uw bericht in dergelijke groepen kan snel veel bezoekers naar uw website leiden en uw blog of uw blog blootstellen aan mensen die mogelijk frequente bezoekers worden.
Het is niet altijd nodig om een ​​bericht dat je hebt geschreven te delen. Het kan zijn dat bezoekers vragen stellen als commentaar op andere berichten, waardoor u de mogelijkheid krijgt om ze naar een andere, relevante post van u te verwijzen in plaats van een langdurig antwoord te geven.

Google Display Netwerk  – Het plaatsen van uw inhoud op het medianetwerk (GDN) kan tegen lage kosten ook veel inzendingen opleveren.

SEO – Links van andere blogs en websites helpen uw bericht hogerop te brengen in de zoekresultaten van Google en zo meer weergaven en unieke bezoekers te ontvangen.

Nieuwsbrief – Verdeel inhoud die u heeft gemaakt onder leden van een mailinglijst, zodat mensen uw website opnieuw bezoeken. Een gunstig neveneffect hiervan is dat ontvangers de inhoud die u hebt verzonden, doorsturen naar collega's die vervolgens uw website voor de eerste keer kunnen bezoeken.

Voorbeelden van bedrijven die zich actief bezighouden met contentmarketing

HubSpot – Als je hebt gegoogeld naar onderwerpen die verband houden met verkoop en marketing, ben je waarschijnlijk Hubspot-posts tegengekomen, ze hebben twee blogs: Verkoopblog en Marketingblog, ze verspreiden ook een e-book, infographics en podcasts. HubSpot is ongetwijfeld een van de beste bedrijven waar je meer kunt leren over contentmarketing.

Mosiah – Een toonaangevende inhoudsbron voor SEO-specialisten. Een ervaren website met een gevestigde blog met inhoud die extreem vaak wordt bijgewerkt (gezien het dynamische veld waarin ze zich bevinden).

HubPersoneel – Een hulpmiddel voor beheer op lange afstand. Dit bedrijf gelooft in transparantie (ze onthullen hier al hun financiële gegevens). Op hun blog bespreken ze onderwerpen die relevant zijn voor SaaS (software as a service), conversietrechters, projectmanagement, medewerkersteams etc. Hier is een voorbeeld van een bericht van hen over hoe ze de ROI van hun contentmarketing meten.

Buffer – Het is onmogelijk om contentmarketing te bespreken zonder Buffer te noemen. De tool die ze hebben ontwikkeld maakt een intelligente distributie van statusposts op sociale netwerken mogelijk, eenvoudig en op het ideale moment. Net als HubStaff omarmt Buffer transparantie beheert drie sterke blogs over sociale media, gegevenstransparantie en arbeidsethiek, IT en technologie.

Concluderend contentmarketing moet een rol spelen in de marketingstrategie van elk bedrijf met internetblootstelling. Inhoud van topkwaliteit is een troef; investeren in het creëren van dergelijke inhoud zal op lange termijn een hoog rendement opleveren. Een extra bonus is persoonlijke ontwikkeling, je verbetert je schrijfvaardigheid, leert en krijgt inzicht elke keer dat je een nieuw bericht schrijft. Werk volgens de richtlijnen in dit bericht. met voldoende inspanning en een beetje geduld behaalt u uitstekende resultaten. Op uw succes op het gebied van contentmarketing. 🙂

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.