Home  /  AllesCROlead generatie  / Wat veroorzaakt een hoog bouncepercentage en hoe u dit kunt verhelpen

Wat veroorzaakt een hoog bouncepercentage en hoe u dit kunt verhelpen

Wat veroorzaakt een hoog bouncepercentage en hoe u dit kunt verhelpen

A hoog weigeringspercentage kan schadelijk zijn voor het succes van uw site. Een hoog bouncepercentage wijst vaak op belangrijkere problemen, en geeft vooral aan dat bezoekers uw site niet nuttig vinden.

Het is tijd om dit op te lossen.

Laten we beginnen met begrijpen wat een hoog bouncepercentage veroorzaakt.

1. Je inhoud is niet goed genoeg

Mensen bezoeken websites om meer over een onderwerp te weten te komen. Mensen zullen niet lang blijven hangen als uw inhoud niet aan deze behoeften voldoet. 

Ze kunnen Google raadplegen om beter geschreven concurrerende inhoud te vinden en die sites de voorkeur geven boven die van u.

Dat is een aanzienlijk verlies voor u, omdat het creëren van goede inhoud eenvoudig te verhelpen is.

Begin eerst met het ontwikkelen van inzicht in uw publiek. Het is belangrijk om te begrijpen waarom iemand uw site zou moeten verkiezen boven die van een concurrent. Marketinggoeroes zouden u hetzelfde advies geven.

Merk op hoe ze de beste marketingboeken op dit bericht rangschikken, waarbij hun afbeeldingen en prijsinformatie voor elk boek tot in de kleinste details worden beschreven.

Met het bovenstaande voorbeeld in gedachten moet u zeer boeiende inhoud creëren die tegemoetkomt aan de unieke behoeften van de bezoekers van uw site.

Om conversies te krijgen, moet de inhoud hun vragen beantwoorden, duidelijkheid bieden en een oplossing voor hun probleem bieden. Het maakt niet uit of je aan het rennen bent een online winkel, een blog of iets anders. Bovendien zou dat moeten zijn wat ze moeten vinden gemakkelijk te ontdekken—post niet veel irrelevante of slecht opgestelde inhoud. Als uw website mensen met veel rommel afschrikt, betekent dit dat de bezoekersaantallen laag blijven.

Content is de manier waarop u met uw publiek spreekt en hen voorziet van wat ze nodig hebben om betere beslissingen te nemen.

2. Uw website heeft een slechte gebruikerservaring

De gebruikerservaring bepaalt of mensen op de site willen blijven of weggaan. Het kan enorm worden geoptimaliseerd op een website door ontwerp het met interactieve functies zodat bezoekers de productfuncties kunnen filteren die het beste bij hen passen. Hoewel uw website over veel functies beschikt om een ​​breed scala aan lezers tevreden te stellen, kan iedereen gemakkelijk de informatie vinden waarnaar hij op zoek is, zonder van boven naar beneden te hoeven scrollen.

Voeg daarnaast algemene informatie over het product toe om de website objectiever te maken en minder gericht op de marketing van het product.

Hierboven ziet u de landingspagina van Amerisleep; Naast hun hoofddoel, namelijk het introduceren van hun producten, voegen ze een klein gedeelte toe dat zichzelf dichter bij het publiek brengt door een aantal veelgestelde vragen te beantwoorden die een klant zich normaal gesproken zou afvragen als hij besluit een matras te kopen, zoals ‘Hoeveel kosten King-matrassen? kosten meestal?”, “Wat is het bereik van low-end en high-end prijzen?” of “Hoe groot is een kingsize matras?”. 

Als uw navigatie echter niet gemakkelijk te begrijpen is, zal dit averechts werken en zullen bezoekers niet blijven hangen om dingen uit te zoeken. Als mensen hebben we een speciaal soort luiheid ten opzichte van dingen die niet noodzakelijkerwijs gedaan hoeven te worden.

Voor een aanzienlijk betere gebruikerservaring mag u uw pagina niet overbelasten met te veel irrelevante elementen.

Zorg voor een eenvoudige lay-out en ontwerp met scanbare inhoud om de conversies te verbeteren.

Bekijk het zo: u zoekt naar specifieke informatie, maar in plaats daarvan krijgt u een site met te veel irrelevante afbeeldingen. pop-upsen slide-ins, onder andere.

Al deze elementen smeken om aandacht in plaats van om waarde toe te voegen. Hoe lang blijf je daar om de informatie te vinden die je zoekt?

Kies een gestroomlijnde UX die bezoekers blij maakt en ernaar verlangt meer te leren.

3. Technische fouten op uw site

Als uw bouncepercentages hoog zijn, kan dat soms wijzen op een technische fout. Een verkeerd geconfigureerd CDN kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat veel bezoekers geen toegang krijgen tot uw site. Dit kan verschillende problemen tot gevolg hebben.

Een van de veelvoorkomende fouten die ik heb gezien bij een verkeerd geconfigureerd CDN is het krijgen van een captcha-pagina bij het proberen toegang te krijgen tot de inhoud op de site. De captcha lost niet op, zelfs niet na meerdere correcte invoer. Een verkeerd geconfigureerd CDN kan de site onbedoeld blokkeren voor bezoekers uit een bepaalde regio.

Als Javascript niet goed werkt op een pagina of als een willekeurige plug-in niet werkt, kan ook dat soortgelijke problemen veroorzaken. Het kan voorkomen dat een formulier wordt geladen en de hele pagina ontoegankelijk wordt.

Dat veroorzaakt een ongewoon hoog bouncepercentage.

Hoe het probleem op te lossen? Als het bouncepercentage van een pagina hoog is, is de eerste stap het bezoeken van de pagina zoals elke andere bezoeker dat zou doen. 

Bedenk wat een regelmatige bezoeker van uw site zou doen:

  • Kijk naar het ontwerp
  • Lees de inhoud
  • Klik op verschillende elementen
  • Probeer de pagina te verlaten

Zijn er fouten en problemen bij het openen van inhoud op de pagina?

Ook als uw site kan geen beveiligde verbinding bieden, zou dit een aanzienlijk deel van de bezoekers kunnen afschrikken. Dit zal het vertrouwen net zo sterk belemmeren als alle andere fouten die we hebben genoemd.

Nadat u deze problemen heeft bestudeerd, kunt u bepalen wat u vervolgens gaat doen. Als het een CDN-probleem is, zouden de meeste problemen verdwijnen als u het opnieuw configureert.

4. Snelheidsproblemen op uw site

Uw website moet snel laden. U loopt het risico dat de bezoeker wordt verlaten als het meer dan een paar seconden duurt om volledig te laden. Mensen zijn ongeduldig.

Gebruik Pingdom of GTMetrics om snel te identificeren wat de knelpunten veroorzaakt. Deze hulpprogramma's sturen u een rapport over de sitesnelheid en suggesties om het probleem op te lossen.

Zelfs als je kunt laadtijden van pagina's verbeteren met een seconde zal dit resulteren in beter verkeer, verbeterde bouncepercentages en meer conversies.

Hoe u een hoog bouncepercentage kunt verlagen

Bij het beoordelen van het bouncepercentage van uw site is de grootste eerste stap om dit systematisch aan te pakken. 

Hier zijn zes stappen die u kunt nemen als uw bouncepercentages eronder lijden en u deze zo laag mogelijk wilt zien.

1. Kies een pagina met een bijzonder slecht bouncepercentage

Zelfs als de website overal een hoog bouncepercentage heeft, moeten er nog steeds pagina's zijn waarop weinig pagina's bijzonder hoge bouncepercentages hebben. Het eerste is dus om die pagina's te ontdekken. Navigeer vervolgens door de pagina zoals elke andere bezoeker zou doen en maak aantekeningen.

Bestudeer belangrijke statistieken van de pagina. Kijk naar de duur die mensen eraan besteden. Krijgen ze wat ze zoeken?

Kijk naar het ontwerp, de navigatie en de inhoudsstructuur van de pagina en kijk of dit mensen helpt hun doelen te bereiken.

2. Installeer een opnametool om te zien hoe mensen navigeren

Met tools voor het opnemen van websites, zoals Hotjar, kunt u zien hoe iemand door de site navigeert.

U kunt zien waar mensen hun cursor naartoe verplaatsen, op welke knoppen ze klikken en of ze dicht bij een conversie zijn of niet.

Site-opnamen benadrukken gebieden die u kunt verbeteren. Dit is goed genoeg voor elke pagina met een hoog bouncepercentage.

Zodra u een opnametool gebruikt, gaat u naar de pagina met de hoogste bouncepercentages en ziet u hoe iemand zich gedraagt ​​voordat hij vertrekt.

3. Voer een heatmap uit om meer inzicht te krijgen in het gebruikersgedrag

Een heatmap-tool kan u dieper inzicht geven in de manier waarop bezoekers omgaan met uw website. U krijgt het hele plaatje te zien: de bewegingen op en rond landingspagina's, de klikken op call-to-action-knoppen en meer.

In dit bericht hieronder over het marketingbudget voor startups moeten de makers van de website bijvoorbeeld hebben gemerkt dat de rechterbovenhoek en de rechteronderhoek de meeste belangstelling krijgen. Ze besloten hun call-to-action-knoppen op die plaatsen.

Beeldbron

Aan de andere kant besloot Together Software om zijn CTA-knoppen voor zijn onboardingsoftware rechtsboven en in het midden van de pagina onder de vouw te plaatsen. Zie hieronder:

Beeld (bron)

De tool visualiseert de gebieden met het hoogste aantal klikken of cursorbewegingen om te laten zien waar de meeste betrokkenheid plaatsvindt. U ziet gebieden waar de meeste van uw bezoekers op klikken.

Als een bepaald gebied veel aandacht krijgt, wilt u wellicht uw call-to-action-knop naar die plek verplaatsen.

Als je een heatmap-analyse op de populairste pagina's op uw site ziet u waar bezoekers het meest interactief mee zijn. U begrijpt welke verbeteringen u op uw site kunt aanbrengen om het bouncepercentage te verlagen.

4. Voer A/B-tests uit

Als je eenmaal weet waar de verwarring vandaan komt of als je weet welke elementen de meeste aandacht trekken, wil je een paar aanpassingen aan je pagina’s maken.

Opnames en heatmaps kunnen u helpen uw bouncepercentages omlaag te brengen. Jij kan probeer A/B-testen de koppen, de call-to-action-knoppen, de afbeeldingen en andere elementen op de pagina.

Eén ding dat de conversies altijd verbetert, is video's toevoegen naar uw landingspagina's, vooral getuigenisvideo's.

Beeld bron

Zendesk gebruikt bijvoorbeeld meerdere getuigenissen. Mailchimp maakt gebruik van enkele getuigenissen.

Met een A/B-test maak je dezelfde pagina opnieuw, waarbij je één ding tegelijk verandert. Je toont dezelfde pagina met de afwisselende afbeeldingen of call-to-action-knopkleuren om te ontdekken welke beter is voor het omzetten van ruw verkeer naar leads.

Naast A/B-testen wil je misschien ook multivariate testen uitvoeren, waarbij je meerdere elementen test om te zien welke beter presteert.

Dit testen helpt je bij het vinden van de juiste elementen, hun kleuren en hun woordkeuze.

Hoewel er verschillende algemene methoden zijn, kunt u proberen het bouncepercentage te verlagen:

  • Segmenteer het bouncepercentage per landings-/instappagina: het algehele bouncepercentage van uw site geeft u geen getrouw beeld van wat er mis is. U heeft specifieke informatie nodig over het bouncepercentage per pagina.
  • Gebruik webanalyses om de top 20 landingspagina's te bepalen. Kijk dan naar hun bouncepercentages.
  • U zou deze pagina's of categorieën moeten kunnen optimaliseren en de hoogste bouncepercentages moeten behalen.
  • Enquêtes: Er zijn meerdere tools waarmee u dit kunt doen bezoekers onderzoeken die bovenaan op de x-knop klikken. Het risico bestaat dat de bezoeker wordt gefrustreerd, maar u kunt wellicht nuttige inzichten vinden.
  • Testen: Door te testen kunt u onder andere experimenteren met meerdere lay-outs, stijlen en call-to-action-knoppen.

Ten slotte moet u alles opnieuw controleren om te begrijpen of uw optimalisatie-inspanningen resultaat opleveren en of ze het bouncepercentage op uw site verlagen.

5. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit om de aandacht van de gebruiker te trekken

Kwaliteitsafbeeldingen zijn een van de beste manieren om de aandacht te trekken, mensen langer te laten blijven en het bouncepercentage te verlagen.

Websites doen tegenwoordig hun uiterste best om berichten te plaatsen kwaliteit foto's en ontwerp zelfs aangepaste afbeeldingen zodat hun blogs en websites er geweldig uitzien.

Op deze pagina over sjablonen voor coaching van medewerkers staan ​​er bijvoorbeeld veel afbeeldingen bij de sjablonen om de lezer aan te trekken en hem een ​​voorproefje te geven van wat komen gaat.

Stockfotografiesites bieden een aantal professionele foto's die u kunt gaan gebruiken. De trend is nu echter aangepaste afbeeldingen, omdat deze er veel professioneler uitzien.

U kunt deze afbeeldingen gebruiken als achtergrond, dia of als afbeelding binnen het artikel. HiverHq heeft bijvoorbeeld de lijst met voor- en nadelen in hun post over klantenondersteuning vervangen door een gigantische afbeelding.

Beeld bron

6. Optimaliseer voor relevantie

Laadtijden van pagina’s zijn belangrijk. Maar nog belangrijker is het volgen van best practices voor het opmaken van uw inhoud. Een van de meest opvallende redenen voor het hoge bouncepercentage is het gebrek aan relevantie van uw inhoud.

Volgens dit bericht over websitefeedback kunt u klantfeedbackenquêtes gebruiken, NPS-scoresof sluit enquêtes af om feedback te verzamelen en de site te optimaliseren op basis van suggesties.

Beeldbron

Slechts een paar sites kunnen inhoud produceren die effectief op de juiste zoekwoorden is gericht. In plaats van iets aan te bieden dat enigszins relevant is voor de doelzoekwoorden, moet u iets uitzonderlijk nuttigs en zeer relevants creëren. Optimaliseer vooral op relevantie.

Dit bericht over het wegwerken van achterstallige facturen biedt bijvoorbeeld een gratis verzameling e-mailsjablonen die lezers uiterst nuttig zullen vinden. Ze pauzeren even om de sjabloon te downloaden en lezen vervolgens de rest van het artikel. Dit is een goed voorbeeld van het optimaliseren van een bericht op relevantie.

Wanneer u wilt scoren op een bepaald zoekwoord, zorg er dan voor dat de inhoud op de pagina volledig relevant is voor de zoekopdracht. Gebruikersintentie is de naam van het spel.

Wanneer u zich op trefwoorden richt, stelt u zich eens voor dat u in de schoenen van uw klant staat. Zoekt de prospect naar het trefwoord om iets nieuws te leren, om iets te kopen? In welke fase van de kopersfunnel bevindt hij zich nu?

Conclusie

Om een ​​pagina effectief te laten zijn, moet u beginnen met het begrijpen van de problemen die u wilt oplossen. Dit resulteert in een goed afgeronde aanpak voor het oplossen van problemen, wat leidt tot een lager bouncepercentage.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.