Home  /  Allescontent marketingemail marketingverkoop  / Wat is een pop-up? De enige gids die u nodig heeft

Wat is een pop-up? De enige gids die u nodig heeft

Pop-ups zijn een baanbrekend hulpmiddel geworden voor bedrijven in alle sectoren. Dit komt omdat ze een geweldige manier bieden om de aandacht van mensen te trekken in de drukke wereld van vandaag. Met zoveel opvallende ontwerpen en sjablonen om uit te kiezen, kan een pop-up eenvoudig worden gebruikt om uw marketing- en verkoopdoelen te bereiken. 

Of u nu de verkoop voor uw bedrijf wilt stimuleren of de prestaties van uw website wilt optimaliseren, pop-ups bieden een van de meest efficiënte benaderingen om te implementeren als onderdeel van uw groeistrategie. Waarom is dat? Het is heel eenvoudig als we de verschillende soorten pop-ups bespreken, hun gebruik, voorbeelden en de technologie die hun effectiviteit aandrijft. 

Wat is een pop-up?

Een pop-up is een soort klein venster dat op uw computerscherm verschijnt wanneer u een website opent of er doorheen bladert. 

Ze zijn krachtig in het genereren klantbinding met uw website of andere digitale platforms en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het promoten van kortingen of speciale aanbiedingen, het weergeven van meldingen of zelfs het vragen om feedback of meningen.

Pop-ups kunnen, wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, een optimaal hulpmiddel zijn om de aandacht van de bezoeker te trekken, ze te betrekken en ze uiteindelijk om te zetten in leads. Ze worden door bedrijven gebruikt om het aantal leads en verkopen op websites te vergroten, de betrokkenheid te bevorderen en verkeer te genereren conversies stimuleren.

In de meeste gevallen worden pop-ups gebruikt als hulpmiddel voor het genereren van leads, om verbindingen te leggen met webbezoekers door hen te vragen hun contactgegevens op te geven in ruil voor een waardevolle stimulans.

Bron: Poptin.com

Bovendien gebruiken veel bedrijfseigenaren ze om aanbiedingen of verkopen te promoten, de websitebetrokkenheid te vergroten en bezoekers over hun merk te informeren. 

Wist je dat het gemiddelde conversiepercentage via algemene pop-ups ongeveer 3% is? Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet veel, maar stel je eens voor hoeveel een website in de loop van de tijd kan converteren. 

Over het algemeen is het de bedoeling om websitebezoekers te betrekken en hen meer mogelijkheden te bieden om met uw producten of diensten te communiceren en deze te kopen. 

Pop-ups worden door verschillende bedrijfseigenaren gebruikt om doorgaans kortingen, bonussen, quizzen, enquêtes of beloningen aan te bieden die kunnen worden ingewisseld. Ze kunnen ook worden gebruikt om gebruikersinformatie te verzamelen voor het opbouwen van een e-mail- of abonneelijst die kan worden gebruikt voor retargeting. 

De verschillende soorten pop-ups die beschikbaar zijn

Aangezien het uiteindelijke doel van een pop-up is om de aandacht van een webbezoeker te trekken en deze in klanten om te zetten, is het niet meer dan logisch dat er verschillende manieren zullen zijn waarop pop-ups worden gebruikt om de aandacht van een bezoeker te trekken. 

Bron: Poptin.com

Laten we, om te begrijpen wat ze zijn en hoe het werkt, eens kijken naar de verschillende soorten pop-ups die beschikbaar zijn.

Exit-Intent Pop-ups

Pop-ups met exit-intentie verschijnen wanneer een bezoeker op het punt staat een website te verlaten. De exit intent-technologie volgt de muisbewegingen van een websitebezoeker en activeert een pop-up wanneer de bezoeker op het punt staat de website te verlaten zonder actie te ondernemen. 

Dergelijke pop-ups worden doorgaans gebruikt om contactinformatie van consumenten vast te leggen (zoals e-mailadressen en namen) of om een ​​korting of freebie aan te bieden in ruil voor aanmelding of abonnement.

Seizoensgebonden pop-ups 

Het implementeren van seizoensgebonden pop-ups, zoals Black Friday-pop-ups, is een geweldige manier om klanten te betrekken tijdens de feestdagen. Deze pop-ups kunnen bestaan ​​uit timers, flash-verkopen of exclusieve aanbiedingen voor klanten die zich abonneren of een aankoop doen tijdens de feestdagen.

Countdown-pop-ups 

Aftelpop-ups worden gebruikt om het aantal bezoeken aan een website te vergroten door de resterende tijd weer te geven die een gebruiker heeft voordat een aanbieding afloopt. Dit kunnen kortingen, tijdelijke aanbiedingen, speciale uitverkoop of advertenties voor exclusieve artikelen zijn.

Videopop-ups 

Als je hebt genoten van een grappige of hilarische video op een populair sociale-mediaplatform, dan zou je dit moeten overwegen het maken van een videopop-up. Ze zijn uitstekend geschikt voor het creëren van hoogwaardige en boeiende pop-ups die ervoor zorgen dat uw bezoekers langer op uw website blijven. 

Ze bieden een effectieve manier om merkherkenning op te bouwen en binnen enkele seconden te laten zien waar uw bedrijf voor staat. Dit soort pop-ups kunnen een productdemonstratie, een instructievideo of een door influencers ondersteunde campagne bevatten die u mogelijk voor uw diensten uitvoert.

Gegamificeerde pop-ups 

Gegamificeerde pop-ups zijn interactieve vensters vergeleken met hun nog steeds tegenhangers. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen: ze gebruiken game-achtige functies om bezoekers te betrekken. 

Enkele voorbeelden zijn pop-ups in quizstijl die vragen stellen, pop-ups met draai aan het wiel die beloningen bieden, en pop-ups op het scorebord waarmee mensen tegen elkaar kunnen strijden. Al dit soort pop-ups helpen bezoekers een boeiende ervaring te creëren en kunnen hen ertoe aanzetten actie te ondernemen.

De meeste e-commercesites gebruiken gegamificeerde pop-ups tijdens de feestelijke seizoenen, zoals Kerstmis of Thanksgiving.  

Algemene pop-ups 

Deze categorie omvat de meest basale soorten pop-ups die beschikbaar zijn, zoals website-pop-ups, e-mailformulieren, contactformulieren, enz. 

In tegenstelling tot de eerder uitgelegde typen, is het doel van deze e-commerce pop-ups uitsluitend het verzamelen van consumenteninformatie en feedback.

Een pop-up maken met Poptin

1. Aanmelden en toegang krijgen tot het Poptin-dashboard:

Ga naar onze website en account aanmaken (als je er nog geen hebt). Eenmaal ingelogd, komt u op uw Poptin-dashboard terecht.

2. Maak een nieuwe pop-up:

Zoek in uw dashboard naar de optie om een ​​nieuwe pop-up te maken. Dit is een knop met het label 'Nieuwe pop-up'.

3. Kies een pop-upsjabloon:

Poptin biedt een verscheidenheid aan vooraf ontworpen pop-upsjablonen om u op weg te helpen. Deze sjablonen omvatten verschillende doelen, zoals het genereren van leads, promoties en aankondigingen. U kunt een sjabloon kiezen die aan uw behoeften voldoet of kiezen voor een leeg canvas om uw pop-up helemaal opnieuw op te bouwen.

4. Ontwerp uw pop-up:

Dit is waar het plezier begint. Poptin biedt een editor voor slepen en neerzetten waarmee u het ontwerp van uw pop-up eenvoudig kunt aanpassen. U kunt elementen toevoegen zoals tekst, afbeeldingen, knoppen en aanmeldingsformulieren. U kunt ook de lettertypen, kleuren en lay-out aanpassen aan de branding van uw website.

5. Weergaveregels instellen:

Met Poptin kunt u bepalen wanneer en hoe uw pop-up voor bezoekers verschijnt. U kunt triggers instellen zoals het laden van de pagina, na een bepaalde tijdsvertraging, de intentie om de pagina te verlaten of door op een knop te klikken. U kunt ook specifieke pagina's, apparaten of demografische bezoekersgroepen targeten om ervoor te zorgen dat uw pop-up de juiste doelgroep bereikt.

6. Integreer met e-mailmarketing

Als u een e-mailmarketingservice gebruikt, kunt u deze integreren met Poptin om e-mailadressen te verzamelen via uw pop-upformulier. Hiermee kunt u uw e-maillijst opbouwen en leads koesteren.

7. Publiceer en analyseer

Zodra u tevreden bent met het ontwerp en de instellingen van uw pop-up, klikt u op publiceren om deze live op uw website te plaatsen. Poptin biedt analyses om de prestaties van uw pop-up bij te houden. U kunt statistieken zoals vertoningen, klikken en conversies bekijken om te begrijpen hoe effectief uw pop-up is.

De beste praktijken voor het gebruik van pop-ups

Pop-ups kunnen, net als elk ander hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het behalen van groeiende verkopen, verbluffende resultaten opleveren of eenvoudigweg uw websitebezoekers irriteren. 

Bron: Poptin.com

Je kunt ze alleen niet plaatsen waar je maar wilt. Het is van cruciaal belang om te weten waar en wanneer een pop-up moet verschijnen. Het doel is om bezoekers om te zetten in langetermijnklanten in plaats van ze weg te jagen van uw webpagina. 

Als bedrijfseigenaar moet u de juiste balans vinden tussen het effectief trekken van de aandacht van uw consumenten zonder hun browse-ervaring te onderbreken. Het is geen moeilijke taak, maar het vereist wel een beetje finesse en wijsheid. Hier zijn een paar best practices voor het gebruik van pop-ups

Gebruik nauwelijks 

Pop-ups mogen alleen worden gebruikt als dit absoluut noodzakelijk is en waarde kan toevoegen aan de gebruikerservaring. 

Vermijd het plaatsen van pop-ups op elke pagina van uw website. Dit verstoort de browse-ervaring van de gebruiker en wordt door hen niet op prijs gesteld. Gebruik in plaats daarvan alleen pop-ups als u een belangrijke boodschap, incentive of aanbieding heeft die u met uw consumenten moet communiceren.

Hou het simpel 

Om ervoor te zorgen dat uw pop-ups de gebruikerservaring niet onderbreken of afleiden, moet u ervoor zorgen dat ze visueel licht van gewicht zijn, zodat ze beknopt en direct blijven. 

Voeg slechts één boodschap toe, zonder te overdrijven met ontwerpelementen en visuals. Dit zal helpen om de aandacht van uw gebruikers te vestigen op de beschikbare informatie, terwijl ook het risico van rommel in hun browsersessie wordt vermeden.

Of het nu gaat om het verstrekken van een kortingscode, een gratis kortingsbon, of zelfs een gratis geschenk, zorg ervoor dat de stimulans die u biedt iets is dat welkom zal zijn en als waardevol voor hen zal worden gezien.

Vind het juiste tempo

Time uw pop-ups correct volgens de context van de interactie van de gebruiker op uw website. Een goed getimede pop-up kan de conversiepercentages verhogen en de gebruikerservaring nog lonender maken. 

Het ergste dat u kunt doen, is bezoekers blokkeren met een enorme pop-up zodra ze uw site bezoeken. Dat zal ze vrijwel zeker afwijzen. Creëer in plaats daarvan een vriendelijk welkomstbericht dat de browse-ervaring niet onderbreekt.

Om dit te bereiken moet u de pop-up op het juiste moment laten verschijnen, bijvoorbeeld wanneer iemand op het punt staat uw pagina te verlaten of wanneer hij of zij actie heeft ondernomen (bijvoorbeeld een object aan de winkelwagen heeft toegevoegd, enz.).

Wees herkenbaar 

Zorg voor een vriendelijke toon met uw pop-ups door ze leuk en uitnodigend te maken. Uw pop-up moet informeel en vriendelijk zijn om de aandacht van de gebruiker te trekken en ervoor te zorgen dat zij zich welkom en gewaardeerd voelen wanneer zij met uw website communiceren.

Uw klanten en gegevens moeten centraal staan ​​in pop-upinhoud. Om het meeste uit uw pop-ups te halen, moet u ervoor zorgen dat u de incentive naar voren brengt, zodat klanten weten waarom u hen een promotie geeft of om hun informatie vraagt. Korte, directe berichten werken het beste.

Data verzamelen

Gebruik uw pop-up om gegevens vast te leggen die waardevol zijn voor u en uw bedrijf. Vraag de gebruikers om hun e-mailadres, geboortedatum, geslacht, enz. op te geven. Dit zal u helpen meer over hen te weten te komen en de algehele kwaliteit van uw e-mail marketing campagnes of uw producten/diensten.

Beste pop-upvoorbeelden om te lenen voor uw campagne

Bij correct gebruik kunnen pop-ups een grote aanwinst zijn voor bedrijven die ernaar streven de aandacht van klanten te trekken. Hier zijn de drie meest voorkomende pop-upsjablonen die u snel kunt uitproberen:

Gamified Exit-Intent Pop-upvoorbeeld 

Het in de wachtrij plaatsen van deze pop-up direct nadat een klant op het punt staat de webpagina te verlaten met een volle winkelwagen, kan een geweldige manier zijn om hem aan te sporen meer te winkelen met de stimulans van gratis verzending of kortingen op artikelen. 

Voorbeeld van aanmeldingspop-up 

Dit pop-upvoorbeeld van Medium is lichtgewicht en heeft een vriendelijke toon, waarbij bezoekers worden aangespoord zich aan te melden voor hun eigen Medium-account. Het is een goed voorbeeld om te laten zien hoe u frequente websitebezoekers kunt werven en ze verder in uw verkooptrechter kunt converteren.

Voorbeeld van een e-mailpop-up 

Dit voorbeeld heeft een soortgelijk kleurenschema als de achtergrond erachter, waardoor de pop-up er gemakkelijk in past. Het nadeel van dit voorbeeld is echter het ontbreken van CTA: er is geen plaats om e-mailadressen in te typen. Dit kan mogelijk van invloed zijn op hun conversiepercentages in deze pop-up. 

Om dit soort fouten te voorkomen, moet u de strategieën bestuderen die we hieronder hebben beschreven. 

Strategieën waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van pop-ups in marketingcampagnes

Het effectief op de markt brengen van uw pop-up kan het geheel verbeteren verkooptrechter van uw bedrijf. Hier zijn zeven strategieën waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van pop-ups voor uw marketingcampagnes:

Zorg voor relevantie

Implementeer geen pop-ups met verouderde aanbiedingen of productpromoties. Het laatste dat u wilt, is dat uw klant zich verraden voelt. Update en onderhoud uw pop-upkanaal en onderschrijf alleen relevante kortingen en verkopen. 

Gebruik afteltimers

Het toevoegen van een afteltimer kan de prestaties van uw pop-up op uw website aanzienlijk verbeteren. Het helpt om een ​​gevoel van urgentie te creëren in de hoofden van uw webbezoekers. Combineer het met een sterke call-to-action die FOMO (angst om iets te missen) creëert, wat uw prospect ertoe aanzet de actie te ondernemen die u wilt. 

Gebruik Analytics om conversies te stimuleren

Gebruik triggers en targetingregels die websitebezoekers vastleggen op basis van hun land, bezochte pagina's, verkeersbron of paginagescroll om mogelijkheden te identificeren om uw conversies te verhogen. Als u bijvoorbeeld merkt dat een groot deel van uw verkopen uit hetzelfde land komt, kunt u kortingen aanbieden aan meer shoppers in ruil voor verwijzingen naar hun vrienden en familie. 

Diversifieer kanalen 

In plaats van één specifiek type product/dienst te promoten, diversifieert u uw kanalen en concentreert u zich op de categorieën die de meeste waarde bieden en de meeste verkopen opleveren.

Optimaliseer uw timing

Gebruik uw pop-ups op het juiste moment en spoor klanten aan om aankopen te doen. Als uw websiteverkeer tijdens bepaalde perioden van de dag toeneemt, laat dan pop-ups zien met aanbiedingen die relevant zijn voor uw doelgroep. Door gebruik te maken van een micro-segmentatie strategie, vergroot u aanzienlijk de kans dat uw leads worden omgezet in verkopen. 

Houd het relevant

Zorg ervoor dat de inhoud van uw pop-up relevant is voor de gebruiker. Als ze bijvoorbeeld door artikelen in uw winkel bladeren, is een pop-up die korting op die artikelen aanbiedt waarschijnlijk effectiever dan een generieke aanbieding. 

Vermijd overdreven opdringerig te zijn

 U wilt ervoor zorgen dat uw pop-ups de ervaring van de gebruiker niet onderbreken. Houd ze eenvoudig, overzichtelijk en gemakkelijk te negeren. 

Laatste woorden 

Of u nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, pop-ups zijn een kosteneffectieve en efficiënte manier om de klantbetrokkenheid te vergroten, conversies te stimuleren en de concurrentie voor te blijven. Onze gebruiksvriendelijke drag-and-drop pop-up bouwer is een fantastische keuze om uw doelen te bereiken. 

We bieden een scala aan kleurrijke en aanpasbare pop-upsjablonen waaruit u kunt kiezen; triggers en targetingregels om uw inspanningen en analyses te stimuleren om de prestaties van uw campagneprestaties te meten en te optimaliseren voor het hoogste conversiepercentage. Hierdoor kunt u optimaal profiteren van websiteverkeer en dit omzetten in leads, verkopen en abonnementen.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.