Home  /  Allese-commercelead generatie  / Wat is Lead Magnet: hoe u er een maakt en waarom u deze voor uw bedrijf zou moeten gebruiken

Wat is Lead Magnet: hoe maak je er een en waarom zou je het gebruiken...

Heb je ooit het gezegde gehoord: 'Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch?' Het betekent dat je nooit iets voor niets krijgt. Als iemand aanbiedt je mee uit eten te nemen, is dat waarschijnlijk omdat hij of zij iets van je wil. In deze analogie is de 'gratis' lunch een 'leidende magneet'.

loodmagneet
Beeldbron

Een leadmagneet is iets dat je iemand geeft om hem of haar ontvankelijk voor je te maken. Door uw klant een leadmagneet te bieden, maakt u de gewenste actie (bijvoorbeeld het aanmelden voor uw e-maillijst) de moeite waard.

Het is een geweldige manier om nieuwe leads genereren en oude mensen weer aanspreken. Je kunt niet al je klanten meenemen naar de lunch. Maar als u er goed over nadenkt, kunt u waarschijnlijk iets bedenken dat u als leidende magneet kunt aanbieden.

Hier laten we u alles zien wat u moet weten over leadmagneten, van wat u te bieden heeft tot hoe u de boodschap kunt verspreiden. 

Waar kun je een leadmagneet voor gebruiken?

Leadmagneten worden gebruikt om klanten aan te trekken of om een ​​specifieke conversie te stimuleren. Als u bijvoorbeeld uw e-mailmarketinglijst wilt opbouwen, maar moeite heeft om mensen ertoe aan te zetten zich aan te melden, kan het bungelen van een leadmagneet voor degenen die zich aanmelden wonderen doen.

Leadmagneten kunnen ook zeer effectief zijn om uw klantenbestand of publiek op te bouwen. Hier gebruikt Plush UK een leadmagneet van £ 5 om klanten aan te moedigen een vriend door te verwijzen:

loodmagneet
Beeldbron

En hier bouwt Silver Linings zijn Facebook-bereik op door iedereen die zijn bericht leuk vindt en erop reageert, mee te doen aan een wedstrijd:

Wat u ook wilt dat uw klanten doen, een leadmagneet kan daarvoor zorgen duwtje in de rug dat ze nodig hebben om te converteren. Maar voordat u uw klanten gaat bestormen met loodmagneten, een waarschuwing: gegevensbeveiliging is HEEL belangrijk. 

Als u leadmagneten gebruikt om een ​​klantenlijst of database op te bouwen, is er absoluut niets dat u kunt bieden om ervoor te zorgen dat uw klanten het verlies van hun gegevens door cybercriminaliteit accepteren. En de kosten van compensatie voor datalekken zullen veel hoger zijn dan de ROI die u krijgt van uw leadmagneet.

Zorg er dus voor dat uw gegevensbeveiligingsbeleid op orde is voordat u zelfs maar overweegt uw lijst samen te stellen. Laten we nu, nu deze waarschuwing uit de weg is, eens kijken naar voorbeelden van leadmagneten:

Veelvoorkomende voorbeelden van leadmagneten

Gratis cadeau's

Had jij als kind ooit McDonalds? 

Als je dat deed, durf ik te wedden dat zodra je door die deuren stapte, je ogen werden getrokken naar het felgekleurde speelgoed in de Happy Meal-display, en dat was het. Er zit niets anders op dan een Happy Meal. Het maakte je niet uit wat erin zat. Het ging allemaal om het speelgoed.

Happy Meals zijn het ultieme voorbeeld van geschenken als leadmagneten. Het kostte het bedrijf weinig om een ​​beetje in massa geproduceerd plastic met wat eten in een doos te gooien, maar kinderen aten de strategie op. 

Kinderen sleepten hun ouders mee naar restaurants om het nieuwste Happy Meal-speelgoed in handen te krijgen, wat betekende dat het bedrijf niet alleen profiteerde van de Happy Meal-verkoop, maar van alles wat de ouders bestelden. 

Je bent misschien geen multinationaal conglomeraat zoals McDonalds, maar als je je klanten een geschenk kunt aanbieden, kun je daar ook de vruchten van plukken. Bouw geschenken in uw groeistrategieen zie hoe de leads binnenstromen.

Voorbeelden van geschenken kunnen zijn:

  • Monsters van uw product.
  • Iets dat in de eerste plaats is vervaardigd als leidende magneet, bijvoorbeeld een nieuwigheidsbeeldje of een badge.
  • E-boeken. E-boeken kosten natuurlijk tijd om te schrijven. Maar als ze eenmaal geschreven zijn, kun je ze heel snel als leadmagneet voor je klanten aanbieden. Vraag uzelf af: wat levert u meer ROI op? Mensen in rekening brengen voor het één keer kopen van uw e-boek? Of gebruikt u uw e-boek om loyale klanten aan te trekken die herhaaldelijk bij u zullen kopen?
    (U hoeft er niet één te kiezen – u kunt uw e-boek op Amazon aanbieden voor betalende lezers EN het gratis aan nieuwe leads geven).
  • Generieke 'swag' – stationair is een typisch voorbeeld. Ga naar een beurs en je komt beladen met 'swag'-achtige merkpennen en notitieblokken thuis. 
  • Gidsen en rapporten. U kunt uw branche-expertise laten zien en tegelijkertijd nieuwe leads binnenhalen door handleidingen en/of rapporten als leadmagneet aan te bieden.

Als u zich zorgen maakt dat de kosten van het geschenk de voordelen van nieuwe leads zouden kunnen overschaduwen, kan het de moeite waard zijn om enkele drempels in te stellen. Het merk Philosophy biedt bijvoorbeeld alleen een cadeau aan degenen die $ 35 of meer uitgeven.

Kortingen

Het is niet altijd haalbaar om een ​​voorraad voor loodmagneten op te bouwen. Maar u kunt hetzelfde effect bereiken door kortingen aan te bieden op bestaande voorraad.

Iedereen houdt van korting. Hier profiteert Fashion Nova hiervan door 40% korting aan te bieden aan klanten die zich op hun e-maillijst aanmelden:

Fashion Nova is hier bijzonder slim geweest met hun CTA, die de beslissing van de klant duidelijk maakt.

De klant kan ermee instemmen dat hij 'graag geld bespaart' (en zich aanmeldt voor de korting en de e-mails) of zich ertoe verbinden de 'volledige prijs' te betalen. Het is een slimme psychologische truc die, samen met de leidende magneet, heel goed voor hen zou kunnen werken.

Hulpmiddelenkits

De resourcekit kan van alles betekenen, van spiekbriefjes en sjablonen tot gratis cursussen, kennisbankenen webinars. 

Informatie is net zo waardevol als ‘dingen’. Vaak is het zelfs nog nuttiger. Mensen zullen zich graag bekeren om expertise, kennis of een kijkje achter de betaalmuur te krijgen.

Heeft u een online cursus? Gratis oefening? Sjablonen? Kits? Betaalmuurde webinars? Paas eieren? 

Het afzien van de vergoeding of het gratis verzenden van deze dingen kan een krachtige leidende magneet zijn – en een zeer effectieve manier om gegevens te verkrijgen of uw e-maillijst op te bouwen.

Bekijk dit voorbeeld van ActiveCampaign. De leidende magneet is het seminar – toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt. Maar om u aan te melden, moet u uw e-mailadres invoeren. 

Het mooie van deze campagne is dat je kunt garanderen dat iedereen die zich aanmeldt enige interesse heeft in wat je aanbiedt. Het is minder waarschijnlijk dat dit soort leads afhaken, omdat ze vanaf het begin worden geïnvesteerd.

Zorg ervoor dat u reclame maakt voor uw leidende magneet

Het is niet genoeg om een ​​leidende magneet te hebben. Dit is geen 'build it, en ze zullen komen.' Je moet het woord eruit halen.

Hoe kan je dat doen? Bekijk deze voorbeelden:

Emails

Afbeelding gemaakt door auteur

E-mails zijn een geweldige manier om uw leadmagneet te promoten. Hier haalt Superdrug de klant binnen met een spannende onderwerpregel – 'Klik hier voor € 10 aan punten!'. Vervolgens toont het merk verschillende promoties en leadmagneten, allemaal ontworpen om een ​​markerende klant opnieuw aan te spreken:

Pop-ups

loodmagneet

Pop-ups zijn groot, krachtig en moeilijk te negeren. Ze zijn een beproefde manier om conversies te genereren en kunnen zeer effectief zijn als ze goed worden uitgevoerd. Maak ze aantrekkelijk genoeg; ze zijn een snelle, gemakkelijke manier om uw leadmagneet te laten zien.

Zorg er echter voor dat u uw pop-up niet te hinderlijk maakt. Mensen vinden het niet erg om een ​​paar pop-ups te zien als ze gemakkelijk te verwijderen zijn, maar als je de 'X' verbergt of op een andere manier ervoor zorgt dat je pop-up moeilijk weg te sturen is, zullen mensen het tabblad gefrustreerd sluiten. En dat wil je niet.

Wilt u pop-ups maken? Probeer Poptin gratis!

Webpagina's

Het is over het algemeen een goed idee om uw leadmagneet een landingspagina te geven. Mensen hebben daarvoor een beveiligde site nodig formulieren invullen, leer meer, enzovoort.

U kunt echter ook vrije ruimte op uw website gebruiken om reclame te maken voor uw leadmagneet. Geef het een sectie in de zijbalk van uw blogs, of besteed er wat ruimte aan op uw startpagina. Alles wat helpt om het woord te verspreiden!

Social media

Er zijn verschillende manieren waarop u uw leadmagneet kunt promoten op sociale media. Van ouderwetse tijdlijnposts tot advertenties en zelfs (zoals in dit voorbeeld van Jessica Lorimer) omslagfoto's: sociale media bieden veel mogelijkheden voor leadmagneetpromotie.

Bios

Dit sluit aan bij sociale media, maar het is een kopje waard.

Het kan moeilijk zijn om een ​​leidende magneet te krijgen op platforms zoals Instagram, waar delen niet is toegestaan. Plaats de link naar jouw leadmagneet dus als volgt in je bio:

Iedereen die naar je biografie gaat om meer over je te weten te komen, zal het zien. En als ze de rest van uw inhoud leuk vinden, kunnen ze op de link klikken.

Gebruik leadmagneten om uw bedrijf een boost te geven.

Doe het goed, en uw hoofdmagneet kan de perfecte 'gratis lunch' zijn. Leadmagneten moedigen conversies aan en vergroten daarbij de goodwill voor uw merk.

U kunt duizenden nieuwe leads binnenhalen door zoiets eenvoudigs als het geven van korting en uw ROI de pan uit rijzen. Als je nog niet met loodmagneten hebt geëxperimenteerd, probeer het dan eens. Je zult versteld staan ​​van wat er allemaal mogelijk is.

Auteur Bio

Patty Yan is de EMEA Product Marketing Manager voor RingCentral Office, de leider in cloudcommunicatieoplossingen. Patty heeft een passie voor analyse van klantervaringen, het creëren van waarde en differentiatie en het garanderen van een betere ervaring voor klanten en partners.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.