Home  /  saas  / Wat is SAAS? Voorwaarden die u moet kennen voordat u een SaaS-startup start.

Wat is SAAS? Voorwaarden die u moet kennen voordat u een SaaS-startup start.

4 september 2016
saas opstarten

De afgelopen jaren staan ​​steeds meer bedrijven open voor internettools, -diensten en internetinfrastructuur en kopen (of beter gezegd: huren) SaaS-diensten. Van online facturatie, klantenbeheer en leadgeneratie via CRM tot leaseservers.

Dus wat is SAAS?

SaaS – afkorting voor Software as a Service. Als we in het verleden lokale software moesten aanschaffen en deze lokaal moesten gebruiken, kan tegenwoordig veel software worden gebruikt met een webinterface die voor iedereen en elke computer of mobiel apparaat beschikbaar is en die meestal veel minder kost.

SaaS kan worden gezien als een vorm van outsourcing van softwarediensten, applicaties en infrastructuur. In plaats van kostbare tijd en geld te verspillen aan het bouwen van een landingspagina en het praten met een ontwerper en programmeur, kunt u bijvoorbeeld een van de SaaS-diensten huren, een systeem dat is gebouwd op de landingspagina's die online worden aangeboden. Voor een maandelijks bedrag van meestal een paar dollar (afhankelijk van de omvang van het gebruikte systeem) kunt u snel en eenvoudig uw eigen landingspagina's bouwen. Aanvullende voorbeelden: Google-plaatsingstesttools, CRM-systeem, cloud, heatmaps en analyses, en virtuele chatwebsites, enzovoort.

Hier zijn een paar namen van de grootste SAAS-bedrijven van vandaag: Salesforce, Linkedin, Workday, DropBox, Service Now, New Relic, Zendesk en meer. Hier kunt u de lijst met 250 van de grootste SAAS-bedrijven bekijken.

Veel startups die de laatste tijd groeien, zijn gebouwd op het SaaS-bedrijfsmodel dat de winst en de groei daarvan meet klantverloop tarief is vooraf bekend.

SaaS-voorwaarden

Welke SaaS-startupconcepten moeten we kennen?

MRR - betekent Maandelijks terugkerende inkomsten. Het is de bedoeling dat de maandelijkse conjunctuurcyclus de klanten tot abonnees maakt. MRR die elke maand groeit, betekent groei.

ARR – Hetzelfde principe geldt voor Annual Recurring Revenue, dat wil zeggen jaarlijkse inkomstenrendementen.

ARPU – Staat voor Gemiddelde opbrengst per gebruiker. Dit betekent wat het gemiddelde inkomen is (een klant die een bepaald pakket heeft gekocht). De berekening is eenvoudig: MRR gedeeld door het aantal actieve klanten. Meestal toont een lage ARPU het werk bij kleine klanten en niet bij ondernemingen. Elk bedrijf streeft ernaar zijn ARPU zoveel mogelijk te verhogen zonder gebruikers te verliezen

GEBRUIKERSVERVAL – verlatingspercentage volgens gebruikers. De berekening is: (aantal klanten dat heeft opgezegd / aantal actieve klanten in de voorgaande maand) vermenigvuldigd met 100. Dit cijfer streven SaaS-bedrijven ernaar zoveel mogelijk te verlagen, evenals het volgende cijfer

INKOMSTENVERLOOP – verlatingspercentage afhankelijk van de winst. De berekening is: (Daling in MRR vanwege annuleringen en downgradepakketten/MRR van de voorgaande maand) vermenigvuldigd met 100.

LTV – Staat voor Lifetime Value. Dit concept betekent in feite hoeveel geld de gemiddelde klant in totaal voor u waard is. De berekening wordt als volgt uitgevoerd: ARPU gedeeld door gebruikersverloop. Bijvoorbeeld: als een gebruiker gemiddeld € 50 per maand betaalt en de gebruikerschurn is 10%, dan is de LTV € 500. Vanaf hier zal het bedrijf bezuinigen op het bedrag dat het financieel kan investeren om een ​​klant te werven .

CAC – Staat voor klantacquisitiekosten. Met andere woorden, wat de kosten zijn om een ​​klant te krijgen. Inbegrepen in deze kosten kunnen de kosten zijn voor het in dienst nemen van verkooppersoneel, marketing- en advertentiekosten van alle soorten, enzovoort.

Wil je al deze data live zien?

De startup Baremetrics (wat zelf SaaS is) is de ontwikkeling van een analysesysteem voor SaaS-bedrijven die met bepaalde betalingsproviders werken en hen de bovengenoemde en vele andere gegevens op een visueel mooie en eenvoudige manier presenteert. De echte data van Baremetrics zelf of van SaaS-bedrijven kun je op hun websites bekijken.

baremetrie

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.