Home  /  AllesCMSe-commerce  / Wix vs Shopify: ultieme gids bij het kiezen van het beste e-commerceplatform

Wix versus Shopify: ultieme gids bij het kiezen van het beste e-commerceplatform

Nog niet zo lang geleden zou het idee om een ​​vergelijking te maken tussen Wix en Shopify niet zo logisch zijn geweest. Hoewel beide tools populair zijn alternatieven voor WordPress en gebruikt voor websiteontwerp en contentbeheer, waren de twee diensten oorspronkelijk bedoeld voor heel verschillende gebruikers.

Wix, met zijn drag-and-drop-ontwerpfuncties en toegankelijke cloudhostingdiensten, was duidelijk bedoeld voor individuen en kleine bedrijven die behoefte hadden aan een goedkope en gebruiksvriendelijke set webontwikkelingstools. 

Shopify daarentegen bracht zichzelf op de markt als een geavanceerder platform voor het bouwen van e-commercewebsites. Het kost misschien wat meer tijd om het te leren gebruiken dan Wix, maar de algemene consensus was dat e-commercewebsites complexer waren dan het soort dingen dat je met Wix kon maken. Natuurlijk zou het moeilijker zijn om grip te krijgen op de software.

Hoewel Shopify zichzelf nog steeds positioneert als dé ontwerptool voor wie een online winkel wil bouwen, wordt zijn dominantie in de sector niet langer als vanzelfsprekend beschouwd. Met de lancering van een speciale e-commerce-oplossing in 2020 biedt Wix nu een vereenvoudigde benadering van online verkopen, waar veel kleine retailers hun lof over uitspreken. 

In deze inleiding tot het Wix eCommerce versus Shopify-debat zal ik kijken hoe de twee platforms zich verhouden als het gaat om de dingen die het belangrijkst zijn voor moderne e-commercebedrijven.

Prijzen

Wix eCommerce

Voor zijn e-commerce-oplossing hanteert Wix een drieledig systeem Prijsstructuur. Met Business Basic betaalt u $ 23 per maand. Business Unlimited kost iets meer: ​​$ 27 per maand. Hun meest geavanceerde abonnement, Business VIP, kost $ 49 per maand.

Shopify

Zoals Wix, Shopify-plannen komen op drie verschillende prijsniveaus. Shopify Basic kost slechts $ 29 per maand. Shopify Standaard kost $ 79 per maand. Shopify Advanced weerspiegelt de markt op ondernemingsniveau waarop het zich richt en is met $ 299 per maand veel duurder.

Vergelijking

Wix is ​​het goedkopere platform met prijzen vanaf $ 23 per maand, vergeleken met Shopify's laagste prijs van $ 29 per maand. Als je kiest voor een jaarabonnement, krijg je bij Wix bovendien het eerste jaar een gratis domeinnaam meegeleverd.

Een belangrijke factor in termen van wat u uiteindelijk voor uw service gaat betalen, is dat Shopify transactiekosten in rekening brengt, tenzij u het interne betalingssysteem gebruikt. Shopify-betalingen. Wix brengt daarentegen geen extra transactiekosten in rekening. 

Makkelijk te gebruiken 

Wix eCommerce

Wix's no-code, drag-and-drop-benadering van webontwerp, waarbij wat je ziet in de ontwerpinterface weerspiegelt hoe de gebruikersgerichte versie eruit zal zien, is een van de drijvende krachten achter het succes van het bedrijf geweest. 

Als u bekend bent met de ontwerpinterface van Wix, zult u blij zijn te weten dat Wix eCommerce veel van de gebruiksvriendelijke functies heeft behouden die het platform in de eerste plaats zo succesvol maakten.

Shopify

Hoewel het wat meer tijd kost om ermee vertrouwd te raken, is Shopify nog steeds krachtige webontwerpsoftware die kan worden gebruikt door mensen zonder enige voorkennis van webontwikkeling.

Als u bereid bent om binnen de basisbeperkingen van een bepaald thema te werken en slechts kleine wijzigingen in de pagina-indeling aan te brengen, kunt u Shopify gebruiken zonder enige kennis van HTML, vooral als u Shopify-pop-ups. Als u echter dezelfde soort wijzigingen wilt aanbrengen die Wix u toestaat aan uw frontend-commerce-interface, is het waarschijnlijk dat u op zijn minst een paar regels code moet invoeren. 

Vergelijking

Sinds Wix zich heeft gespecialiseerd in e-commerce, heeft het geprobeerd dezelfde filosofie van bruikbaarheid en toegankelijkheid toe te passen die het altijd heeft vertegenwoordigd bij de uitdaging van het bouwen van online winkels.

Als gebruiksgemak uw voornaamste zorg is en u vastbesloten bent dat u geen HTML wilt leren, is Wix zeker de oplossing die u zoekt. Dat gezegd hebbende, Shopify is nog steeds een opmerkelijk goed doordachte tool voor iedereen die op zoek is naar een manier om de kunst van webontwikkeling te leren kennen, waardoor het ontwerpen van e-commercewebsites veel eenvoudiger wordt dan anders het geval zou zijn.

Sjablonen

Wix eCommerce

Met 114 gratis te gebruiken e-commerce-specifieke sjablonen en meer dan 800 sjablonen in totaal heeft Wix tal van opties. Bovendien betekent de nadruk van Wix op creatieve vrijheid, als je bereid bent er de moeite voor te doen, dat veel van de generieke sjablonen kunnen worden aangepast voor e-commerce, waardoor je een nog groter bereik hebt om uit te kiezen.

Shopify

In tegenstelling tot Wix biedt Shopify slechts een beperkt aantal gratis thema’s. Om een ​​van de ruim 70 premiumthema’s te kunnen gebruiken, moet je tot €300 uitgeven. 

Betaalde thema's omvatten een scala aan toepassingen, met speciale thema's voor specifieke sectoren en winkeltypen. Het is een eenmalige aankoop die u, eenmaal gedaan, onbeperkt gebruik van het thema en toegang tot de onderliggende codebasis geeft, die u indien nodig kunt aanpassen.

Het goede nieuws is dat u tijdens de ontwerpfase van het bouwen van uw website vrij bent om met een thema te spelen. U hoeft pas te betalen zodra u publiceert, wat betekent dat u een paar thema’s kunt uitproberen voordat u het thema kiest dat u het beste bevalt.

Vergelijking

Omdat er zo veel zijn om uit te kiezen, biedt Wix een grotere diversiteit aan sjablonen dan Shopify. Waar Shopify goed tot zijn recht komt, is de manier waarop u de back-end van uw website kunt programmeren, omdat u toegang heeft tot de volledige codebasis van het thema. Dit vereist uiteraard meer specialistische vaardigheden dan het aanpassen van Wix-sjablonen, maar kan uiteindelijk de moeite waard zijn omdat het het langetermijnbeheer van uw website veel efficiënter kan maken.

Verkoop en voorraad 

Wix eCommerce

De verkoop- en voorraadbeheerfuncties van Wix weerspiegelen het feit dat het doorgaans wordt gebruikt door kleinere online retailers. 

Hoewel er geen limiet is aan het aantal producten dat u kunt toevoegen, worden bepaalde belangrijke functies, zoals de mogelijkheid om meerdere valuta's te accepteren en abonnementsdiensten aan uw klanten aan te bieden, niet ondersteund met het Wix eCommerce Basic-abonnement. Als dit functies zijn die je verwacht te gebruiken, heb je minimaal Business Unlimited nodig.

Shopify 

Als het gaat om verkoop- en voorraadbeheer, is de lijst met functies van Shopify uitgebreid. Zodra je je verdiept in de verschillende beschikbare apps en integraties, begin je te begrijpen waarom het de titan van e-commerce is geworden die het is.

Met apps waarmee u verzendingen, aanbiedingen, live gesprek, orderafhandeling en vrijwel elk aspect van e-commerce dat u maar kunt bedenken, zijn de opties voor het aanpassen van uw verkoopproces vrijwel onbeperkt.

De afgelopen jaren heeft Shopify zich zelfs buiten de wereld van e-commerce uitgebreid door zijn omnichannel-verkoopaanbod te versterken. Met krachtige tools zoals de Point of Sale-app kunt u uw online en offline verkoopprocessen synchroniseren om eenvoudig voorraad-, bestellingen- en klantgegevens voor uw hele bedrijf te beheren.

Vergelijking

Als u volledige aanpasbaarheid van de backend van uw e-commerce website nodig heeft, is er geen discussie. Shopify biedt veel meer geavanceerde functies dan Wix en als je over de juiste kennis beschikt, kun je een aantal behoorlijk coole dingen doen met Shopify-apps.

Niettemin, als u net begint met e-commerce en alleen basisverkoopfunctionaliteit nodig heeft, kunt u nog steeds een prachtige website maken en een hoog niveau van verkoop bereiken. klanttevredenheid met behulp van Wix. 

Bovendien bevat Wix eCommerce tal van functies in één gebruiksvriendelijke oplossing, direct uit de doos. Als u bijvoorbeeld productzoom- of productvideofunctionaliteit wilt toevoegen, vereist Shopify dat u een extra app installeert, terwijl Wix deze mogelijkheden ingebouwd heeft.

Betalingsmogelijkheden

Wix eCommerce

Wix Payments is de eigen betalingsverwerkingsoplossing van Wix. Hiermee kunt u betalingen accepteren van toonaangevende debet-/creditcardmerken, waaronder Visa, Mastercard en American Express. Afhankelijk van je locatie kun je ook Apple Pay, Pix, Boleto, Pay Now by Klarna en meer toevoegen. Als u op zoek bent naar eenvoud, dan zijn de vaste betalingsverwerkingskosten en transparante prijzen van Wix Payments een ideale oplossing.  

Wix eCommerce ondersteunt ook meer dan 50 betalingsgateways en digitale portemonnees van derden. Als je betalingsopties wilt implementeren die niet zijn opgenomen in Wix Payment, moet je deze afzonderlijk instellen. Dit kan uw betalingsverwerkingssysteem omslachtiger maken, maar geeft u uiteindelijk meer flexibiliteit bij het kiezen van betalingsopties

Shopify

Net als Wix heeft Shopify zijn eigen betalingsgateway gebouwd. Shopify Payments faciliteert inkomende en uitgaande transacties in meer dan 130 valuta's en ondersteunt alle belangrijke debet- en creditcards. Het is eenvoudig in te stellen en heeft een handig dashboard waarmee u al uw huidige bestellingen en betalingen kunt volgen.

Shopify kan ook worden geïntegreerd met meer dan 100 andere betalingsgateways als u de eigen betalingsoplossing niet wilt gebruiken. In tegenstelling tot Wix brengt Shopify zijn eigen transactiekosten in rekening bovenop de kosten die de aanbieder van betalingsoplossingen in rekening brengt.

Vergelijking

Zowel Wix eCommerce als Shopify hebben krachtige betalingsoplossingen gebouwd die eenvoudig kunnen worden opgezet en uw klanten een reeks betalingsopties in meerdere valuta's bieden. In de meeste gevallen is het gebruik van Wix Payments of Shopify Payments zowel de gemakkelijkste als de goedkoopste optie. 

Als u een andere betalingsgateway wilt gebruiken, ondersteunt Shopify een groter aantal oplossingen van derden, maar brengt u extra transactiekosten in rekening als u het eigen betalingsverwerkingssysteem wilt omzeilen. 

Conclusie

Uiteindelijk is er een reden waarom Wix bekend staat als de voorkeursoplossing voor e-commerce-beginners. Het gebruiksgemak en de lagere toegangsdrempel maken het een geweldige oplossing voor iedereen die zijn eerste webwinkel bouwt zonder in te boeten aan geweldige functies.

Maar hoewel je dankzij de velen veel kunt doen met Wix eCommerce krachtige apps beschikbaar, Shopify is nog steeds de beste optie voor grotere winkels en winkels die een groot aantal bestellingen moeten verwerken. 

Veel retailers kiezen ervoor om ermee te beginnen Wix en migreer vervolgens naar Shopify zodra hun bedrijf een bepaalde omvang heeft overschreden. Als je verwacht dat je de geavanceerde functies van Shopify nodig zult hebben en het geluid van complexe platformmigratie niet prettig vindt, wil je misschien vanaf het begin voor Shopify kiezen.

Onthoud ten slotte dat het webontwerpplatform waarmee u uw e-commercesite wilt ontwikkelen iets is waarmee u dagelijks te maken zult hebben. Met dit in gedachten, als je om wat voor reden dan ook gewoon de voorkeur geeft aan de ene boven de andere, en het een leukere ervaring vindt om te gebruiken, kun je waarschijnlijk beter voor die ene gaan.

Auteur Bio

Jenna Bunnell is Senior Manager Content Marketing bij Dialpad, een door AI geïntegreerd, in de cloud gehost, verenigd communicatiesysteem, en cloud PBX-oplossingen die waardevolle belgegevens bieden voor bedrijfseigenaren en verkoopvertegenwoordigers.