Home  /  Alleswebsite ontwikkelingwordpress  / WordPress een boost geven: 7 manieren om de snelheid en prestaties van uw website te optimaliseren

WordPress een boost geven: 7 manieren om de snelheid en prestaties van uw website te optimaliseren

Terwijl de wereld buiten spreekt over het geven van een kans aan vrede te midden van geweld en verontwaardiging overal om zich heen, roepen gebruikers op internet er altijd om dat snelheid en prestaties een betere kans en prioriteit krijgen.

Ja, snelheid en prestaties zijn de twee grootste overwegingen voor websites en dit verschilt niet van WordPress-websites. Omdat WordPress door een derde van alle websites wereldwijd wordt gebruikt, zijn er te veel WordPress-websites met lage prestaties en traag ladende websites. 

wordpress

Hebben uw WordPress-websites last van slechte prestaties en een trage laadsnelheid? Welnu, deze slechte prestatie kan net zo goed de reden zijn voor een slechte bezoekersaantallen en traagheid zakelijke conversie.

Wilt u deze situatie veranderen en zorgen voor betere prestaties voor uw WordPress website? Nee, zonder het inhuren van een WordPress-ontwikkelingsbedrijf Om uw bestaande website opnieuw te ontwerpen, kunt u het tempo en de prestaties van uw website verbeteren door simpelweg de onderstaande maatregelen en tips te volgen. 

De verantwoordelijke factoren begrijpen

Voordat we de algemene snelheidsverhogende maatregelen en tips uitleggen, beginnen we met de basistip. Ja, u moet een volledige audit van de gehele website uitvoeren. Ontdek de verantwoordelijke factoren voor trage prestaties en laadsnelheid. Gelukkig is WordPress 5.5, de nieuwste WordPress-versie biedt een overvloed aan prestatiegerichte kenmerken. 

Hier zijn enkele van de vaak verantwoordelijke factoren die een grondige website-audit aan het licht zal brengen.

  • Een slechte websitestructuur en een slecht navigatieontwerp kunnen de prestaties van een website negatief beïnvloeden. 
  • Een ingewikkeld ontwerp met te zware pagina's kan het aantal laadpagina's verlagen. 
  • Het gebruik van te veel plug-ins, waaronder verschillende ondergeoptimaliseerde of onderling niet-compatibele plug-ins, kan de prestaties van de website vertragen. 
  • Het gebruik van slechte thema’s die niet zijn geoptimaliseerd voor snellere prestaties kan de prestaties van de website ondermijnen. 
  • Een niet-responsief ontwerp kan de prestaties ondermijnen bij toegang via mobiele apparaten. Omdat de meeste internetgebruikers websites bezoeken via mobiele apparaten, is dit absoluut cruciaal. 

Nu we met de vinger hebben gewezen op enkele van de gemeenschappelijke factoren die verantwoordelijk zijn voor het vertragen van de snelheid en prestaties van een website, gaan we verder met andere belangrijke factoren: tips voor het verbeteren van snelheid en prestaties

Een WordPress caching-plug-in gebruiken

Wanneer een bezoeker op een website verschijnt, moet WordPress op de achtergrond alle elementen samenstellen. Dit dynamische karakter van de website brengt meerdere backend-taken met zich mee. Dit is de reden waarom een ​​WordPress-website langzamer kan presteren als er te veel bezoekers tegelijk op de website komen. 

Om dit probleem aan te pakken, kan het gebruik van een caching-plug-in zeer effectief zijn. Door de pagina's en hun inhoud lokaal in de cache op te slaan, kan het hele proces van het genereren van een paginaweergave bij elk websitebezoek worden vermeden. En de bezoekers kunnen de in de cache opgeslagen versie snel te zien krijgen. Deze aanpak laat geen ruimte voor een trage laadsnelheid voor een van de pagina's. 

Het hele proces van het ophalen van de gegevens uit de MySQL-database en de PHP-bestanden en het verwerken van de gegevens in HTML-inhoud kan bij elk volgend bezoek worden vermeden, aangezien eenmaal geopende webpagina's in de cache kunnen worden opgeslagen en aan de gebruikers kunnen worden aangepast, waardoor ze direct kunnen worden geladen.   

Er is geen gebrek aan kwaliteitscaching plugins voor WordPress gebruikers. Twee van de meest aanbevolen en veelgeprezen plug-ins om uit te kiezen zijn de plug-ins WP Rocket (premium) en WP Super Cache (gratis). Veel website hosting platforms bieden ook geweldige cachingdiensten om dingen gemakkelijker te maken. 

Website-afbeeldingoptimalisatie voor sneller laden 

Het is algemeen bekend dat de afbeeldingen en de visuele inhoud daadwerkelijk flair geven aan een website en een rol spelen bij het trekken van de aandacht van bezoekers en het betrekken van het publiek.

image3

Omdat gebruikers tegenwoordig vooral websites scannen in plaats van lange blokken tekst te lezen, spelen afbeeldingen en visuele inhoud een heel grote rol bij het opbouwen van grip en het garanderen van de bruikbaarheid van websites. Omdat afbeeldingen veel geheugen en ruimte in beslag nemen, kunt u ze dus niet van uw website verwijderen.

Maar u kunt afbeeldingen altijd optimaliseren voor een snellere laadsnelheid. En dat ook zonder de kwaliteit van de afbeeldingen of de algehele visuele flair van uw website echt te ondermijnen. Op beginnerswebsites vertraagt ​​het rechtstreeks laden van afbeeldingen vanaf mobiel de prestaties en laadsnelheid van de website. 

Hoewel de originele afbeeldingsbestanden groot kunnen zijn, waardoor de bandbreedte en servercapaciteit overmatig worden belast wanneer te veel bezoekers een website bezoeken, kunt u dit probleem altijd voorkomen door hoogwaardige fotobewerkingstools te gebruiken om het formaat van de afbeeldingen te wijzigen en deze te optimaliseren. Met deze hulpmiddelen kunt u de grootte van afbeeldingsbestanden eenvoudig minimaal vijf keer verkleinen.  

Laten we nu ook enkele woorden wijden aan de keuze van beeldformaten. JPEG is een gecomprimeerd formaat met een kleiner beeldformaat, terwijl het PNG-formaat niet-gecomprimeerd is en dus groter van formaat. Als de afbeeldingen veel kleuren hebben, is JPEG het ideale formaat om de grootte onder controle te houden. In het geval van monochrome of transparante afbeeldingen is PNG goed om de kwaliteit te optimaliseren. 

Kiezen voor de beste hostingdiensten 

Nu komen we bij de olifant in de kamer voor optimalisatie van websiteprestaties. Om snel laden te garanderen, spelen ook de hostingdiensten een belangrijke rol. Wanneer u kiest gedeelde WordPress-hosting diensten en een economisch plan, het is goed zolang je het Indiase stadium niet voorbij bent en niet populair bent geworden. 

image2

Zodra u op een bepaald uur duizenden bezoeken krijgt, is de bandbreedte die door een dergelijk hostingplan wordt geboden waarschijnlijk te klein om optimale laadsnelheid en prestaties te behouden. 

Als u serieus bezig bent met bedrijfsconversie via de website en consistent wilt groeien met het verkeer, moet u hoge kwaliteit gebruiken WordPress hosting diensten met schaalbare hostingplannen die geen ruimte laten voor ondermaatse prestaties, ondanks een plotselinge toename van het verkeer. 

U kunt altijd kiezen voor dynamische cloudhostingplatforms om optimale laadsnelheid en prestaties te behouden. De SiteGround is een goede keuze voor cloudhostingplannen. 

Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Content Delivery Networks (CDN) helpt uw ​​inhoud aan te prijzen vanaf de dichtstbijzijnde servers, afhankelijk van de locatie van de specifieke gebruiker die uw website bezoekt. En dus, ongeacht de server- en gebruikerslocatie, behoudt de inhoud van de website altijd een optimale laadsnelheid. 

Een CDN slaat alle statische websitebestanden op, inclusief de afbeeldingen, stylesheet en JavaScript, en laadt deze snel wanneer de gebruiker de website opent. Voor het opslaan van deze statische bestanden distribueert een CDN-service de website-inhoud over meerdere servers in verschillende delen van de wereld, zodat elke gebruiker, ongeacht de locatie, direct kan zien hoe een website wordt geladen. 

In plaats van Pingbacks en Trackbacks Gebruik Google Webmaster

Wanneer uw website een nieuwe link ontvangt, stuurt de Pingbacks- en Trackback-functie u standaard waarschuwingen die veel serverbronnen in beslag nemen. Omdat ze verantwoordelijk zijn voor het verbruiken van serverbronnen en het vertragen van de websiteprestaties, moet u ze uitschakelen. 

google-webmaster-tools

Als alternatief kunt u altijd de webmasterhulpprogramma's van Google gebruiken om de websitelinks te controleren. Als u de prestaties van WordPress wilt verbeteren, mag zelfs deze marginale verbetering niet worden weggelaten. 

Zorg voor een schone database 

Naarmate uw website ouder wordt, blijven er veel ongewenste en irrelevante gegevens ophopen. En verbruikt veel serverbronnen terwijl u bezig bent met het verbeteren van uw inhoud. Wanneer u de websitesnelheid probeert te verhogen, moet u ook aandacht besteden aan deze irrelevante hoeveelheid inhoud. 

Verwijder deze ongewenste websitegegevens gewoon door de database op te schonen. Deze eenvoudigere oplossing voor het prestatieprobleem van uw website kan eenvoudig zo nu en dan worden uitgevoerd. Van het vrijgeven van de ongebruikte concepten van geplande inhoud tot het verwijderen ervan spam-inhoud tot het verwijderen van de ongebruikte afbeeldingen in de database, dit alles kan effectief zijn om van de ongewenste belasting af te komen. 

Conclusie 

WordPress is vaak populair vanwege de gestroomlijnde en modulaire benadering van webontwikkeling. Door deze tips te volgen, kunt u dit robuuste platform verder optimaal benutten. Bovendien zorgt u voor compromisloze snelheid en prestaties voor uw website. 

Auteur Bio: Yakshit Bose is de Senior Developer bij een toonaangevend bedrijf voor WordPress-ontwikkelingsdiensten CMARIX Technolabs Pvt. Ltd. Hij is een ervaren WordPress-ontwikkelaar. Hij deelt graag zijn mening over webontwikkeling, CMS-ontwikkeling en technologienieuws.