Home  /  Alles  / Wil je een blogpost schrijven? Dit zijn onze schrijfrichtlijnen

Wil je een blogpost schrijven? Dit zijn onze schrijfrichtlijnen

2 januari 2023
Richtlijnen voor het schrijven van gastposts

We zijn blij dat u overweegt uw mening over een breed scala aan onderwerpen op onze blog te delen. We waarderen de diversiteit in perspectief die auteurs zoals jij naar voren brengen.

Hoewel we veel gastpostverzoeken krijgen, kunnen we ze niet allemaal accepteren. De onderstaande richtlijnen leiden u door de best practices voor het publiceren van uw gastposts op onze blog. 

Onze doelgroep

Ons publiek bestaat uit SaaS-bedrijven, e-commerce-chauffeurs, marketeers, freelancers, verkoopteams en digitale bureaus. Alle gastposts moeten relevant zijn voor ons gezamenlijke publiek.

Onze toon

Onze blog spreekt vanuit een informatief en gezaghebbend standpunt, maar onze toon is gemoedelijk. Zie het als het delen van waardevolle informatie met uw vrienden en familie. Gebruik bij het schrijven het perspectief van de tweede persoon. 

Onze onderwerpen

We schrijven over eCommerce, SaaS, B2B, B2C, leadgeneratie en -conversie, marketingideeën/strategieën/ontwikkelingen, sociale media, pop-upmarketing, website-optimalisatie, etc. 

Vereisten voor gastposts

We accepteren alleen gastposts van hoge kwaliteit voor onze blog. Als je een gastpost wilt schrijven die op onze blog wordt gepubliceerd, volg dan deze regels:

Waar we van houden

 1. Artikelen die onze toon en schrijfstijl nabootsen. Vriendelijk, spraakzaam en informatief. 
 2. Minimaal 1500 woorden. (Voeg geen onnodige pluisjes toe om dit doel te bereiken)
 3. Korte introducties. Denk aan 100 – 150 woorden. Voeg geen backlinks toe aan deze intro.
 4. Gebruik kopjes, subkoppen en korte alinea's om uw punten te delen. 
 5. Inzendingen over onderwerpen die we nog niet hebben behandeld. Voer een sitezoekopdracht uit op Google site:websitenaam.com [onderwerp]
 6. Een informatief, beknopt en goed onderbouwd artikel dat waarde toevoegt aan onze lezers. Wees objectief. Probeer niets te verkopen.

Afbeeldingen

 1. Er zijn GEEN VOORRAADAFBEELDINGEN TOEGESTAAN. Het artikel zou moeten bevatten minimaal vijf (5) relevante screenshots of afbeeldingen die waarde kunnen toevoegen aan onze lezers. 

SEO en backlinks

 1. Als u een onderwerpvoorstel indient, alstublieft geef uw doelzoekwoord aan en maandelijks zoekvolume.
 2. omvatten minimaal vijf (5) interne links de andere Poptin-blogposts en naar onze andere sites: Prijs, Prospero, Klutch en Cottages.
 3. Slechts twee uitgaande links naar uw site. Inclusief die in de biografie van je auteur. Link niet naar websites met DA onder de 40 en DR onder de 70.
 4. Als er statistieken en bevindingen zijn, zorg er dan voor dat u de oorspronkelijke bron linkt en vermeldt, inclusief grafieken en diagrammen indien nodig.

Externe links naar andere sites dan de uwe zijn prima voor het citeren van afbeeldingen, het tonen van relevantie en het opnemen van statistieken. Probeer geen backlinks voor andere sites te verdienen door te veel backlinks op te nemen.

 1. Strikt GEEN promotionele links. Link alleen naar blogposts/bronnen. Geen links naar productpagina's of startpagina's.
 2. Voeg een metabeschrijving toe van maximaal 160 tekens.
 3. Stuur uw Gravatar e-mailaccount als u die heeft, samen met 1-2 zinnen over u.

Belangrijke opmerking

Poptin heeft het recht en de autoriteit om enig element uit het artikel toe te voegen, te bewerken of te verwijderen als wij dit van toepassing vinden op onze richtlijnen, normen en overeenkomsten.

Poptin houdt de definitieve beslissing over de publicatiedatum van uw gastpost.

Klaar om te pitchen?

Stuur dan een e-mail naar [e-mail beveiligd].

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.