Home  /  Alles  / Hoe u mobiele pop-ups met hoge conversies kunt ontwerpen: een diepgaande handleiding

Hoe u mobiele pop-ups met hoge conversies kunt ontwerpen: een diepgaande handleiding

Mobiele telefoons zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden. Ze zijn voortdurend bij ons.

Als we snel iets op internet moeten checken, zullen we zeker niet wachten met thuiskomen, de computer aanzetten en dan pas op zoek gaan naar het antwoord. In plaats daarvan gebruiken we een mobiele telefoon en komen we meteen alles te weten.

Dat is hoe de meeste mensen denken, en nadat ze deze reeds gevestigde trend hebben onderkend, optimaliseren de meeste websites tegenwoordig ook voor mobiele telefoons.

Sociale netwerken en diverse platforms hebben al geruime tijd hun eigen versies in de vorm van een applicatie die je kunt downloaden via de Play Store voor Android of de App Store voor Apple-apparaatgebruikers.

En we moeten het erover eens zijn dat het het zakendoen zeker vergemakkelijkt en voldoet aan onze wens om alles wat ons interesseert niet te missen.

Statistieken over mobiel internetverkeer, geef ons enkele zeer belangrijke informatie:

 • In de VS besteden consumenten 90% van hun mobiele tijd aan apps.
 • Mobiel internet is sinds 504 met 2011% gegroeid in de dagelijkse mediaconsumptie.
 • In 2019 waren er 3,986 miljoen unieke mobiele internetgebruikers. Het totaal aantal actieve internetgebruikers bedraagt ​​4,388 miljoen.

De conclusie is simpel: het mobiele internetverkeer groeit en zal blijven groeien. En daarom moet het optimaal worden benut.

Pop-ups zijn een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie en een van de meest effectieve manieren om de aandacht van bezoekers te trekken.

Om hun doel te bereiken, moeten ze mobielresponsief zijn, net als de rest van uw website.

In dit artikel laten we u zien hoe u mobiele pop-ups met een hoge conversie voor 2020 kunt maken.

Waarom is het belangrijk om mobiel responsieve pop-ups te hebben?

Alles op uw website heeft invloed op uw ranking in de zoekresultaten van Google. De factoren die bepalen wie de hoogste plaats inneemt in de resultaten zijn talrijk en veranderen bijna elke dag.

Maar toch blijven er enkele factoren bestaan, zoals:

 • Laadsnelheid van de pagina
 • Leesbaarheid van de tekst
 • Zoekwoorden die overeenkomen met optie
 • Gebruiksvriendelijke ervaring
 • Lage bouncepercentages

In de eerste plaats willen mensen hun tijd niet verspillen met wachten tot uw website is geladen.

Ook kun je een slechte ervaring voor bezoekers creëren als ze op je website komen en er een pop-up verschijnt die ze niet kunnen verwijderen of als ze niet begrijpen wat je wilde overbrengen omdat de afmetingen niet mobielvriendelijk zijn.

U zult vanaf het begin de indruk wekken onprofessioneel te zijn en mensen zullen uw website verlaten zonder er ooit naar terug te keren. Dit zorgt weer voor een lagere ranking op Google en al met al ontstaat er een cyclisch proces, wat in dit geval een negatief effect zal hebben op uw bedrijf.

En dat wil je zeker niet.

Mobiele pop-ups moeten worden gebruikt om hogere en betere doelen te bereiken, niets minder.

En hier leest u hoe u daar succesvol kunt komen!

1. Kies een geschikte pop-uptool

Om mobiele pop-ups met hoge conversies te ontwerpen, heb je een tool nodig die dit proces eenvoudiger maakt en je tijd bespaart, en niet andersom.

Het is niet nodig om de kennis van ontwikkelaars of ontwerpers te hebben om ze te kunnen gebruiken, omdat er tools zijn die werken volgens het principe van een eenvoudige drag-and-drop-interface en zelfs bedoeld zijn voor beginners.

Selecteer een pop-uptool die de optie bevat om mobiel responsieve pop-ups te maken. Dit is erg belangrijk.

Een zo'n hulpmiddel is Poptin, met behulp waarvan je binnen enkele minuten geweldige mobiele pop-ups kunt maken.

beste pop-up-apps voor bigcommerce poptin-editor

2. Maak het ontwerp van mobiele pop-ups visueel aantrekkelijk

Anno 2020 zijn mensen er al aan gewend dat marketeers hun best doen om hun dienst of product aan hen te verkopen. Ze zijn dus geneigd dergelijke aanbiedingen bijna automatisch af te wijzen.

Wat u echter wel kunt doen, is een mobiele pop-up maken die in contrast staat met alles en effectiever de aandacht van uw gebruikers trekt.

Jouw pop-up kan passen bij de visuele identiteit van jouw website, maar mag ook net even anders en opvallender zijn.

Profiteer van de beschikbare opties en wijzig lettertypen, kleuren en achtergronden om de perfecte set te creëren die ieders aandacht trekt en ervoor zorgt dat u ernaar kijkt en meer te weten komt over het aanbod.

mobiele pop-ups poptin pop-up voorbeeld

In dit voorbeeld ziet u hoe de belangrijkste segmenten worden gemarkeerd. Het getal zelf, dat het kortingspercentage aangeeft, is felrood en veel groter dan alle andere tekst in de pop-up.

De call-to-action-knop onderscheidt zich duidelijk van de rest en roept letterlijk op tot actie die de bezoeker een bepaald privilege oplevert.

Met dit soort aanbiedingen heb je veel meer kans om je e-maillijst uit te breiden en omzet te genereren, omdat je je doelgroep extra waarde geeft maar deze ook beloont met een flinke korting.

3. Toon het onweerstaanbare aanbod

Als u zaken doet, moet u weten met wie u te maken heeft. Uiteraard hebben we het over uw doelgroep.

Alleen als u zich bewust bent van de wensen en behoeften van uw publiek, kunt u een geweldig aanbod definiëren dat zij niet zullen kunnen weigeren.

Sommige van deze aanbiedingen kunnen zijn:

 • Abonnement op uw nieuwsbrief
 • Uitnodiging om deel te nemen aan een winactie
 • Mogelijkheid om te profiteren van de korting
 • Actie zoals 2+1 gratis product
 • Download een e-book of online cursus

Afhankelijk van de affiniteit van het publiek, moet je ook het aanbod bepalen waarmee je een pakkende kopie op een mobiele pop-up gaat vormen.

4. Gebruik de duidelijke CTA-knop

De CTA-knop mag niet meer dan een paar woorden bevatten. Dit kunnen woorden zijn als “Verzenden","Geef mij op","Abonneren“, en dergelijke.

Het kan ook zijn “Stuur mij de bon', zoals we in het bovenstaande voorbeeld zagen.

Het is slechts één klik verwijderd van de actie die we willen dat de bezoeker uitvoert, en daarom moet de CTA-knop duidelijk en eenvoudig zijn.

Vergeet niet om deze te onderscheiden van de rest van de mobiele pop-up door deze effectiever te maken en in contrast te staan ​​met het algehele kleurenschema van het venster.

5. Bedek niet de volledige schermruimte

Ondanks dat je de aandacht van de bezoeker op jouw aanbod wilt vestigen, mag een mobiele pop-up niet het hele scherm in beslag nemen. Vooral omdat schermen op mobiele apparaten veel kleiner zijn dan op desktops.

Ten eerste is het heel goed mogelijk dat u een bezoeker in verwarring brengt, omdat hij plotseling niet meer ziet op welke pagina hij zich bevond, en de kans is groot dat hij besluit uw website te verlaten.

Ten tweede heb je de ‘X’-knop nodig om voldoende zichtbaar te zijn als je je bezoeker de optie wilt geven om de pop-up uit te schakelen en verder te gaan waar hij was gebleven.

Laat, net als in het volgende voorbeeld, voldoende ruimte vrij zodat uw websitepagina zichtbaar is, en een goed ontworpen pop-up zal zeker opvallen.

mobiele pop-ups pop-tin pop-ups voorbeeld

6. Maak verstandig gebruik van triggeropties

Laten we eerlijk zijn: niemand wil een pop-up zien zodra hij de website bezoekt, waardoor hij niet daadwerkelijk kan vinden waarvoor hij gekomen is.

Dat is het moment waarop triggers in actie komen.

Het beste moment om uw onweerstaanbare aanbieding in een pop-upvenster weer te geven, is wanneer een bezoeker al enige interesse heeft getoond.

Er zijn talloze triggeropties waaruit u kunt kiezen.

beste pop-up-apps voor pop-tin-triggeropties voor bigcommerce

Enkele van de belangrijkste zijn:

 • Na een bepaald aantal seconden heeft die bezoeker op uw website doorgebracht
 • Na het scrollen van een bepaald percentage van de pagina
 • Wanneer u op een link, afbeelding of een ander element klikt
 • Wanneer een bezoeker de website begint te verlaten

Exit-intent-technologie is een zeer belangrijk item omdat het de laatste poging vertegenwoordigt om de bezoeker vast te houden, en dit is het moment waarop u een speciale waarde of USP (unique selling proposition) moet uitdrukken.

mobiele pop-ups poptin mobiele pop-up voorbeeld

Wat we proberen te zeggen is dat we de bezoeker niet willen irriteren, maar hem of haar willen aanmoedigen een specifieke actie te ondernemen die duidelijk wordt gedefinieerd door de CTA-knop.

7. Testen, testen, testen…

Om converterende mobiele pop-ups te maken, moet u ze testen en zien welke pop-upvensters beter presteren bij uw publiek.

Het meten van resultaten is uiterst belangrijk en geeft u belangrijke richtlijnen.

Hiervoor kunnen A/B-testen nuttig zijn. Met deze methodologie kunt u twee of meer verschillende mobiele pop-ups vergelijken en op basis van statistieken zien welke beter presteert voor uw specifieke doel.

De meeste pop-uptools bieden deze optie al als onderdeel van hun functies.

The Bottom Line

Er zijn zeker enkele uitdagingen als het gaat om het maken van converterende mobiele pop-ups, maar zoals u kunt zien, kunt u deze overwinnen.

Er is geen reden om het gebruik ervan op te geven, omdat ze u echt veel voordelen kunnen opleveren en een groot onderdeel kunnen vormen van uw algehele marketingstrategie.

Door de tips in dit artikel te volgen, helpen uw mobiele pop-ups u niet alleen uw zakelijke doelen te bereiken, maar ook om een ​​echt gebruiksvriendelijke ervaring te creëren.

Om dit hele proces eenvoudiger te maken en conversiepop-ups te creëren, raden we u aan probeer de pop-uptool Poptin en je eerste pop-up kan binnen enkele minuten klaar zijn!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com