Home  /  Allese-mailmarketing  / 4 van de beste GetResponse-alternatieven voor kleine bedrijven

4 van de beste GetResponse-alternatieven voor kleine bedrijven

Iedereen in de zakenwereld weet dat e-mail de koning van alle communicatievormen is. Hoewel sommige mensen nog steeds gebeld willen worden, geven de meeste mensen de voorkeur aan informatie onderweg. Teksten zijn misschien niet genoeg als je veel te zeggen hebt. Daarom werkt e-mail nog steeds als de beste manier om potentiële klanten te bereiken.

Het maken van e-mailcampagnes kan echter lastig zijn zonder de juiste tools. GetResponse is een populair e-mailmarketingplatform, maar wat is het en welke andere opties zijn er? We komen er achter!

Wat is GetResponse?

GetResponse is een populair e-mailmarketingplatform waarmee u lijsten kunt maken voor partners, potentiële klanten en klanten. U kunt betere relaties met mensen ontwikkelen en een winstgevend en responsief klantenbestand hebben.

Met dit platform kunt u contacten uit een bestaande lijst toevoegen of aanmaken. U kunt ook de verkoop beheren en uw marketingcampagnes plannen. Automatisering is hier de sleutel, maar er zijn nog zoveel andere functies die u zeker leuk zult vinden.

Waarom u misschien een alternatief wilt

Ook al is GetResponse erg populair, sommige mensen vinden het nog steeds een tekort. Er is geen gratis accountoptie, dus u moet betalen om deze te gebruiken. Hoewel er een gratis proefperiode beschikbaar is, is bij sommige budgetten zelfs de basisprijs niet mogelijk.

Hoewel je veel functies krijgt, levert de Basic-versie (laagste prijs) je niet veel op. In feite bent u vrij beperkt in wat u kunt doen. Dit is vervelend als u uw klantenbestand probeert uit te breiden of uw merk wilt laten groeien.

Anderen willen misschien gewoon een andere stijl of systeem. Hoewel het vrij eenvoudig te gebruiken is, kent het platform enkele kleine problemen. De formulieren reageren bijvoorbeeld niet en er zijn problemen met het opslaan. Daarom kunt u werk verliezen en tijd verspillen.

Soms leken de e-mailsjablonen verouderd en is het vaak moeilijk om antwoord te krijgen van de klantenservice. Ongeacht uw reden waarom u een alternatief voor GetResponse wilt, we hebben vier andere soortgelijke diensten gevonden.

ConvertKit

ConvertKit is een full-service e-mailserviceprovider. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft veel belangrijke functies, zoals automatisering. Daarom is het een snelgroeiend e-mailmarketingbedrijf geworden. U kunt ook aanpasbare aanmeldingsformulieren en landingspagina's maken om meer abonnees te krijgen.

ConvertKit-welkomstpagina

Het verschilt van GetResponse omdat het is ontworpen met de nieuwste technologie. Daarom is het geschikt voor de hedendaagse behoeften. Bovendien zijn de tools niet moeilijk te gebruiken.

ConvertKit is heel gemakkelijk te gebruiken en behoorlijk krachtig. Het biedt ook eerlijke prijzen en een gratis abonnement voor bestemmingspagina's.

Voordelen

Er lijken eindeloze functies te zijn voor ConvertKit-leden. U kunt zien wie zich op de mailinglijst heeft geabonneerd. Bovendien zijn er veel aanpasbare en responsieve sjablonen voor formulieren en landingspagina's. Het bevat alle prijsniveaus om u te helpen nog meer e-mailaanmeldingen te krijgen.

ConvertKit-functies

Segmentatie is beschikbaar via uitzendingen. Dit is een eenmalige e-mail op de lijst, die goed werkt voor traditionele nieuwsbrieven. Er zijn ook reeksen opgenomen, zodat u e-mails met meerdere delen kunt maken. Als dat nog niet genoeg is, is er voor de meeste dingen automatisering beschikbaar. Stuur een e-mail naar verschillende mensen op basis van bepaalde acties.

Het beste nieuws is dat er integraties beschikbaar zijn. Je kunt dit platform gebruiken met andere tools, zoals Shopify of Teachable. Met een lijst die maar door blijft gaan, maakt u het zeker gemakkelijker om e-mails naar uw klanten te sturen.

ConvertKit beschikt over integraties

Voors:

 • Maak landingspagina's en e-mails
 • Integreer met andere apps
 • Verzamel abonnees van de website

nadelen:

 • Verwarrend om een ​​account aan te maken
 • Uitdagend om over te stappen naar ConvertKit vanuit een ander e-mailmarketingplatform
 • Problemen met klantenondersteuning mogelijk

Prijzen

Wanneer u ervoor kiest om met ConvertKit te werken, zult u er zeker van genieten. Bovendien zijn er twee prijsniveaus beschikbaar. Het forever-free account geeft je toegang tot veel dingen. U kunt 1,000 abonnees, een onbeperkt aantal pagina's/formulieren, onbeperkt verkeer en een aangepast domein hebben.

ConvertKit-prijzen gratis

Op het volgende niveau krijgt u dezelfde functies als bij de gratis versie, maar krijgt u ook premiumondersteuning, geautomatiseerde e-mailreeksen en trechters, en integraties.

ConvertKit-prijzen voltooid

Gezien het feit dat je zoveel krijgt voor zo weinig, is het een koopje. Bovendien zijn de prijsniveaus niet zo moeilijk te begrijpen. Schuif de balk gewoon naar voren om te zien hoeveel abonnees je hebt en ga vanaf daar verder.

Voor wie is het?

In de eerste plaats is ConvertKit ontworpen voor een bepaald type publiek. Dit omvat online makers, zoals YouTubers en bloggers. Daarom werkt het goed als u niet gefocust bent op e-commerce en het verkopen van producten.

Er is hier een voorbehoud; degenen die wel online winkels runnen, kunnen merken dat deze niet de functies bieden die ze nodig hebben. Misschien wilt u een ander alternatief hiervoor overwegen.

AWeber

AWeber is een ander alternatief voor GetResponse en wij vinden het een uitstekende keuze. Het beheert en ontwikkelt opt-in e-mailmarketingdiensten voor kleine bedrijven, ondernemers en bloggers over de hele wereld. Het is een webgebaseerd programma en biedt tools om bedrijven te helpen groeien. U kunt eenvoudig contact houden met uw prospects en klanten.

EenWeber-welkomstpagina

Voordelen

Er zijn veel functies die leuk zijn aan AWeber. Ten eerste is alles aanpasbaar. Er zijn ook opties voor uitgezonden berichten, abonneebeheer en rapporten.

Met broadcastberichten kunt u een e-mail verzenden met een belangrijk bericht, bijvoorbeeld voor een evenement. U kunt ervoor kiezen om een ​​bepaalde e-mail naar iedereen, bepaalde mensen of een andere e-maillijst te sturen. Plan het van tevoren voor een bepaalde dag.

AWeber beschikt over e-mails

Ook de rapporten zijn uitstekend. Er zijn lijst- en accountopties. Met het accountrapport kunt u de gegenereerde inkomsten, klikken en openen zien voor elke lijst die u heeft.

Met het lijstrapport kunt u uw abonnees per week/dag/maand bekijken, de uitgezonden e-mails opvolgen, advertenties volgen en nog veel meer.

AWeber beschikt over rapporten

Het is ook mogelijk om na een bepaalde tijd automatisch vervolgmails te sturen. Omdat je het zo druk hebt, zul je deze functie erg leuk vinden!

Voors:

 • Eenvoudig te gebruiken webgebaseerd platform
 • Vooraf gebouwde rapporten voor eenvoudig gebruik
 • Veel integraties beschikbaar

nadelen:

 • Er zijn maar weinig functies beschikbaar met de gratis versie
 • Merk-e-mails met gratis versie
 • Moeilijk te bereiken klantenservice

Prijzen

De tariefplannen zijn eigenlijk vrij eenvoudig, wat prettig is als je probeert uit te vinden wat je nodig hebt. Over het algemeen kunt u kiezen voor de gratis versie, die voor altijd gratis is, of voor de Pro-optie.

AWeber-prijzen

Hoewel het leuk is om een ​​gratis versie te hebben, kun je er niet veel mee. Met slechts één profiel bent u beperkt tot 500 abonnees en 3,000 e-mails per maand.

U krijgt geen e-mailsplittests en er staat AWeber-branding op elke e-mail en landingspagina. Er is weinig segmentatie en ook nauwelijks rapportagefuncties.

Het is echter een geweldige manier om het platform te testen en te kijken of het geschikt voor u is. Dan stap je eenvoudig over naar de Pro-versie, die relatief goedkoop is. Daarmee krijgt u alle rapportage-, automatiserings- en e-commercetools die u nodig heeft, zonder enige bedrijfsbranding.

Voor wie is het?

Elke ondernemer kan AWeber gebruiken. Zelfs bloggers hebben zich ertoe gewend om de boodschap over hun pagina te helpen verspreiden. Het betaalde abonnement bevat een e-commercefunctie, dus u kunt deze gebruiken om uw klantenkring uit te breiden en de inkomsten bij te houden die rechtstreeks verband houden met e-mails.

EngageBay

Als u op zoek bent naar betaalbaar en uitgebreid software, EngageBay is de juiste keuze voor u. EngageBay is een alles-in-één marketing-, verkoop- en serviceplatform – met gratis CRM. 

Het is een cloudgebaseerd platform, wat betekent dat je er overal toegang toe hebt, zolang je maar een goede internetverbinding hebt. De iOS- en Android-apps van EngageBay zijn uitstekend geschikt voor mobiel werken. 

De functies van EngageBay zijn netjes onderverdeeld in vier secties: de Marketing Bay, de CRM & Sales Bay, de Service Bay, en Live Chat.

2021-06-17_20h22_07

Voordelen

Met EngageBay kunt u snel prachtige landingspagina's en e-mailformulieren maken met de intuïtieve drag-and-drop-builder. Bovendien kunt u uw pagina's responsief maken op verschillende apparaten dankzij mobiel-compatibele ontwerpen. 

Zodra uw landingspagina voltooid is, kunt u elk element op uw pagina A/B-testen, inclusief uw CTA’s. 

Bovendien kunt u complexe workflows automatiseren, krachtige multichannel-campagnes bouwen en lanceren en inzichtelijke rapporten over elk marketingaspect ontvangen. 

Met 2-weg agendasynchronisatie kunt u al uw afspraken vanaf één plek bekijken. Met de sociale suite van EngageBay kunt u al uw sociale accounts – LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter – vanuit één dashboard beheren.

Is het verkoopproces saai voor uw team? Met de klassementen en gamificatie van EngageBay kunt u verkopen leuk maken, de medewerkerstevredenheid verbeteren en de productiviteit verhogen. 

EngageBay biedt ook een groot aantal integraties van derden, waaronder Zapier, Outlook 365, Mandrill, Sendgrid, Xero en nog veel meer. 

VOORDELEN

 • Zeer betaalbaar
 • Geïntegreerde sociale suite
 • Geavanceerde landingspagina- en e-mail-A/B-tests
 • Netjes en intuïtief dashboard, uitstekende gebruikerservaring

NADELEN

 • Kan meer sjablonen toevoegen
 • Heeft meer gedetailleerde documentatie nodig voor enkele nieuwe en geavanceerde functies
 • Kan meer integraties toevoegen

Prijzen

EngageBay is een van de het meest betaalbaar alles-in-één CRM-software. 

De Gratis alles-in-één abonnement is voor altijd gratis voor maximaal 15 gebruikers, en biedt landingspagina's, CRM-automatiseringsfuncties, contactbeheer, e-mailtracking en -campagnes en agenda-integraties. Je ontvangt ook 1,000 merk-e-mails per maand. 

De alles-in-één Basic Suite begint om $14.99 per maand en omvat 1 GB cloudopslag, standaardantwoorden, conversatie-inbox, voorspellende leadscores en een 360-graden klantbeeld. Met dit abonnement ontvangt u elke maand 3,000 merk-e-mails. 

De alles-in-één Suitekosten $49.99 per maand en voegt marketingautomatisering, pushmeldingen, A/B-testen op landingspagina's en andere geavanceerde functies toe. Het plan staat ook 50,000 contacten toe, met 25,000 merk-e-mails per maand.

De alles-in-één Pro Suite begint bij $ 79.99 per maand en voegt geavanceerde tools toe zoals aangepaste rapportage, webanalyses, een speciale accountmanager, telefonische ondersteuning, webanalyses en meer.

Alle betaalde abonnementen krijgen 20% korting op jaarabonnementen en 40% korting op tweejaarlijkse abonnementen. 

2021-06-17_20h23_06

Voor wie?

EngageBay wel For klein en middelgroot bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare prijzen zonder concessies te hoeven doen aan de functies. Het publiek van EngageBay bestaat uit verzekeringsagenten, digitale marketingbureaus, coachingbedrijven en duizenden kleine bedrijven en startups.

Druppelen

Als u een ECRM-platform (e-commerce klantrelatiebeheer) wilt, is Drip wellicht iets voor u. Het kan u helpen bij het organiseren en verzamelen van gegevens over klanten. Bovendien kunt u het vervolgens gebruiken om gepersonaliseerde e-mails te maken en deze naar potentiële klanten en klanten te sturen.

Drip-welkomstpagina

U krijgt dezelfde automatiserings- en personalisatiemogelijkheden als de grote marktplaatsen. Als onafhankelijk merk geeft dit je een vechtkans tegen de concurrentie.

Het is een nieuwer bedrijf en kan op zichzelf als een start-up worden beschouwd. Hoewel het misschien nieuw is, verovert het de wereld stormenderhand en verandert het de manier waarop e-commercebedrijven plannen.

Voordelen

Er zijn talloze functies om van te houden Druppelen. Ten eerste kunt u klantgegevens opslaan via marketing en storefronts en alles bij elkaar houden. Tags, aangepaste velden en gedragingen worden allemaal opgeslagen. Bovendien zijn er talloze integraties beschikbaar.

Klantgegevens druppelfunctie

Je krijgt ook personalisatie op elk niveau. Dankzij diepgaande segmentatie kunt u kiezen naar welke mensen u e-mails wilt sturen. Automatisering kan op gedrag zijn gebaseerd, wat betekent dat u op het juiste moment in het koopproces met hen in gesprek gaat.

Druppelpersonalisatie

Betrokkenheid is essentieel, en u krijgt dit met gepersonaliseerde e-mails, hulp via sociale media en nog veel meer. Er zijn ook veel integraties, zodat u de apps kunt gebruiken die u al verkiest en kent.

Druppel-integraties

Voors:

 • Veel integraties beschikbaar
 • Leermiddelen (webinars, cursussen en handleidingen)
 • Makkelijk te gebruiken platform

nadelen:

 • Geen eeuwig gratis account
 • Verwarrende demonstratie
 • Korte proefperiode; niet genoeg tijd om de functies te testen

Prijzen

De prijsstructuur van Drip is iets verwarrender dan de andere die we hebben genoemd. U betaalt eerst $ 19 per maand voor 500 contacten, maar u kunt onbeperkt e-mails verzenden.

Druppelprijzen

Er is geen gratis account beschikbaar, dus je krijgt alle getoonde functies. Hoewel er een proefperiode van 14 dagen is, denken we dat dit niet genoeg tijd is om te zien hoe het allemaal werkt. Toch hoef je geen creditcardnummer in te voeren, dus je kunt het uitgebreid testen.

Vanaf daar gaan de prijzen omhoog, dus als je 501-2000 contacten hebt, betaal je $ 29. De prijs stijgt met $ 10 voor elke duizend contacten.

Voor wie is het?

Met lage prijzen kan elke ondernemer Drip een meerwaarde vinden. Het is echter meer gericht op kleine en middelgrote bedrijven met een sterke focus op e-commerce. Het is een geweldig hulpmiddel met veel functies voor een lage prijs. Degenen met minder e-mailcontacten kunnen dit nuttig vinden.

Toch kunnen de prijzen omhoogschieten als je meer dan 3,000 contacten hebt. Daarom is Drip misschien niet de beste keuze voor grote bedrijven.

MailerLite

Als u geïnteresseerd bent in betaalbare e-mailmarketingopties, is MailerLite wellicht wat u nodig heeft. Het werd opgericht in 2005 en helpt maandelijks meer dan 800,000 bedrijven.

MailerLite-welkomstpagina

Wij zijn van mening dat dit een eenvoudige en effectieve keuze is die de klus klaart. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken en heeft het een grote variëteit.

Voordelen

Voor iets dat zo gemakkelijk te gebruiken is, kan het zoveel doen. MailerLite heeft een verscheidenheid aan functies waarvan u zeker zult genieten.

MailerLite-functies

U kunt e-mailnieuwsbrieven maken en promoties versturen. RSS is ook beschikbaar om automatisch samenvattingen van uw blog te verzenden.

Er zijn ook A/B-splittests beschikbaar, waarmee u de inhoud van e-mails, onderwerpregels en meer kunt wijzigen. Creëer gerichte pop-ups en formulieren met het MailerLite-platform om meer abonnees te krijgen.

Het is ook mogelijk om abonnees te segmenteren om ervoor te zorgen dat ze de juiste boodschap op het juiste moment krijgen. Groepeer ze op activiteiten en kenmerken om eenvoudig te gebruiken lijsten te maken.

Uiteraard kunt u met dit platform uw landingspagina en website bouwen. U kunt zelfs rechtstreeks bij MailerLite hosting krijgen.

Of u nu iets eenvoudigs voor de e-mailstroom of een complex systeem wilt, automatisering is er om u te helpen.

Voors:

 • Verwijder automatisch inactieve abonnees
 • Veel integraties
 • Sterke e-maileditor

nadelen:

 • Automatisering is niet erg uitgebreid
 • Verwarrend om in te stellen
 • Geen automatisering van websitebezoeken

Prijzen

De prijsstructuur kan een beetje verwarrend zijn voor MailerLite. Natuurlijk is er een versie die voor altijd gratis is, maar je kunt er slechts 12,000 e-mails per maand mee versturen. U bent ook op andere manieren beperkt, bijvoorbeeld door de toegang tot topfuncties.

MailerLite-prijzen

Met de premium-abonnementen (betaalde versies) krijgt u live ondersteuning, aangepaste HTML-editors en nieuwsbriefsjablonen.

Bovendien is bij het gratis abonnement elke verzonden e-mail voorzien van het MailerLite-logo. Dit kan onprofessioneel overkomen en vervelend zijn. Deze worden echter verwijderd uit de betaalde abonnementen.

Andere functies die niet in het gratis abonnement zijn opgenomen, zijn automatisch opnieuw verzenden, levering op basis van tijdzone en de mogelijkheid om sjablonen te maken.

Voor wie is het?

Of u nu een beperkt budget heeft of niet, u zult MailerLite leuk vinden. Het lijkt er echter op dat het gericht is op bloggers en makers van inhoud in plaats van op e-commercebedrijven. Maar als je vooral behoefte hebt aan automatisering en het bouwen van websites, is dit een geweldig alternatief voor GetResponse.

Conclusie

Degenen die GetResponse hebben geprobeerd en niet onder de indruk waren, kunnen veel andere alternatieven vinden. Op dezelfde manier kunt u twijfelen en gratis een andere optie proberen voordat u een definitieve beslissing neemt.

We hebben de vier belangrijkste alternatieven voor GetResponse besproken en zijn tot de conclusie gekomen dat elk alternatief zijn voor- en nadelen heeft. Nu u gewapend bent met informatie, kunt u degene kiezen die het beste bij uw behoeften en budget past.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.