Home  /  Allesemail marketing  / Top 5 MailChimp-alternatieven: breng uw e-mailmarketing naar een hoger niveau

Top 5 MailChimp-alternatieven: breng uw e-mailmarketing naar een hoger niveau

Veel mensen vinden het idee van MailChimp leuk, maar zijn niet tevreden met de functies of prijzen. Hier vindt u vijf verschillende alternatieven voor het MailChimp-systeem. Ze hebben allemaal uitstekende interfaces en geweldige functies, maar ze hebben goede aanbiedingen en kunnen je helpen zonder dat je het budget overschrijdt.

Hoewel MailChimp de standaard is in de branche, is het een automatiserings- en e-mailmarketingplatform dat wellicht moeilijk op te schalen is als dat nodig is. Daarom is het een goed idee om deze alternatieven te bekijken.

Waarom is MailChimp populair?

MailChimp heeft een verscheidenheid aan geweldige sjablonen en biedt enkele gratis abonnementen. Daarom kunnen zelfs kleine bedrijven profiteren van de voordelen van dit platform. Het helpt je echter niet als je groeit. Toch zijn er segmentatieopties en A/B-testen die het zeer populair maken.

Dat gezegd hebbende, het is niet voor iedereen. Als u merkt dat MailChimp niet meer voldoet aan uw behoeften, is er hoop.

Constant Contact

Constant Contact is een goed alternatief voor MailChimp. We noemen het de nuttige omdat het team dat het heeft gemaakt cursussen en webinars aanbiedt om gebruikers te helpen er meer over te leren. Bovendien is het platform vrij eenvoudig te gebruiken.

Je hebt talloze opties voor de belangrijke dingen die je wilt doen, inclusief leermateriaal en e-mailsjablonen. Aanmelden is eenvoudig en ook gratis om te beginnen.

Constante contactaanmelding

Voordelen

Constant Contact biedt vele functies die gebruiksvriendelijk en nuttig zijn bij de groei van uw kleine of middelgrote onderneming.

Je kunt veel tools voor het maken van lijsten krijgen, maar je hebt ook toegang tot afbeeldingen, sjablonen en opties voor promoties en delen op sociale media. Er zijn ook manieren om uw klikfrequenties bij te houden. Met uitstekende klantenondersteuning en tools voor contactbeheer bent u klaar om aan de slag te gaan!

Constante contactfuncties

Prijzen

Met Constant Contact kunt u ervoor kiezen om hulp te krijgen bij uw website of e-mailmarketing. Voor beide zijn er verschillende prijsopties.

Met E-mailmarketing kunt u kiezen voor de optie voor kleine bedrijven of voor de Plus-versie, die betere automatisering biedt en meer functies biedt.

Constante e-mailprijs voor contact

De websitebouwer kan kleine bedrijven helpen hun merk op te bouwen en producten online te verkopen. Het kost $ 10 per maand en biedt veel functies.

Constante contactwebsiteprijs

VOORDELEN

 • Vriendelijke klantenservice
 • Krachtige en eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface
 • Meer dan alleen e-maildiensten (enquêtes, A/B-testen, enz.)

NADELEN

 • Onvoldoende tweefactorauthenticatie (beveiliging)
 • Kan rapportagefuncties niet aanpassen
 • Geen meldingen voor nieuwe abonneeaanmeldingen

Voor wie is het?

Als u een klein bedrijf runt, is dit het e-mailmarketingplatform voor u. Constant Contact geeft u een gratis proefperiode van 60 dagen en heeft goedkope opties. Bovendien kan het u helpen bij het maken van een website, waardoor u veel tijd bespaart. Ook middelgrote bedrijven kunnen hier enorm van profiteren.

Moosend

Moosend is altijd gratis, wat betekent dat u alle aangeboden functies kunt gebruiken zonder dat u iets hoeft te betalen.

Moosend-aanmelding

Er zijn nooit beperkingen op e-mails of de functies die u kunt gebruiken. Bovendien kunt u ze gebruiken zoals u ze nodig heeft. Er is onbeperkte klantsegmentatie, zelfs als gratis gebruiker.

Natuurlijk is het nu ook eenvoudiger om het lijstbeheer voor uw bedrijf onder de knie te krijgen. De automatiseringsbouwer is betrouwbaar en snel en beschikbaar in alle tariefplannen.

Deze betaalbare keuze is ook geavanceerd en kan u bieden wat u nodig heeft, zelfs met een beperkt budget. U krijgt ook gratis nieuwsbriefsjablonen voor elke gelegenheid en u kunt hulp vragen aan vriendelijke medewerkers van de klantenservice.

Voordelen

Moosend-functies

U kunt hier de vele functies zien die beschikbaar zijn, zodat u gemakkelijk kunt doen wat u nodig heeft. Jij krijgt:

 • Een krachtige drag/drop-editor om u te helpen met uw gratis nieuwsbriefsjablonen
 • Automatiseringsopties voor e-mailmarketing om repetitieve taken eenvoudiger te maken
 • Vooraf gemaakte automatiseringsworkflows
 • Landingspagina's met een landingspaginabuilder
 • Aanmeldingsformulieren
 • Realtime analyses
 • Vermeld segmentatieopties om de klikfrequentie te verhogen
 • Integraties met uw favoriete diensten en apps

Prijzen

Iedereen kan het gratis abonnement gebruiken en een verscheidenheid aan functies krijgen. Sommige ervan zijn echter mogelijk niet beschikbaar, zoals landingspagina's. Met het Pro-abonnement krijgt u alles behalve aangepaste rapportage. Toch werkt dit voor de meeste mensen goed. Natuurlijk is er een plan op maat dat je alle beschikbare functies biedt.

Moosend prijzen

VOORDELEN

 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Geweldige features
 • Professionele tool om campagnes uit te voeren

NADELEN

 • De sjablooneditor kan beter
 • Meer integraties zouden nuttig kunnen zijn
 • Het kost tijd om alles op te zetten

Voor wie is het?

Dit e-mailmarketingplatform is geschikt voor start-ups en grote bedrijven. Omdat u kunt upgraden naar verschillende lidmaatschappen, kunt u uw bedrijf blijven laten groeien en precies krijgen wat u nodig heeft.

ActiveCampaign

De meeste mensen die op zoek zijn naar marketingautomatisering zouden dat moeten doen bekijk ActiveCampaign in detail is het een zeer populair MailChimp-alternatief. De makers omschrijven het als een alles-in-één marketingplatform, waarmee je gemakkelijk e-mails kunt verzenden. We denken dat de automatiseringsfuncties redelijk goed zijn. Het is gemakkelijk om een ​​complexe reeks e-mails te maken en bijna eindeloze parameters toe te voegen.

ActiveCampaign-aanmelding

Voordelen

Op het eerste gezicht lijkt het natuurlijk alsof er eindeloze functies zijn met ActiveCampaign, en dat is wat je wilt in een e-mailmarketingplatform. U kunt uw e-maildoelgroep targeten om de juiste prospects te krijgen.

Er is echter ook de mogelijkheid om de informatie op elke klant af te stemmen met segmentatie en voorspellende inhoud. U kunt ook gebeurtenissen volgen en u concentreren op hoe goed de campagne het doet.

Sluit meer deals dankzij de mogelijkheid om winstkansen te zien, acties op te splitsen en zelfs te integreren met de Salesforce-app.

ActiveCampaign-functies

Je krijgt wel één-op-één training om je te helpen het platform te gebruiken. Dit geeft aan dat het niet eenvoudig is om dingen op te zetten. Met een beetje hard werken bent u echter goed op weg om aangepaste e-mails naar de juiste mensen te sturen. Wanneer u zich richt op waarde, vertrouwen en goede service, ziet u eenvoudig hoe ActiveCampaign er voor u is.

Prijzen

Er is hier geen gratis abonnement, maar u kunt wel een gratis proefperiode krijgen. Er zijn ook vier lidmaatschapsniveaus bij ActiveCampaign. De Lite-versie bevat drie gebruikers, de mogelijkheid om onbeperkt e-mails te verzenden en nog een paar andere.

Natuurlijk bouwt het Plus-abonnement vanaf daar voort, waardoor u opties krijgt voor sociale media, leadscores, integraties en vele andere. Dan heb je de Professional-versie, die onder meer voorspellende inhoud en verzending bevat. Het Enterprise-plan werkt goed voor grote bedrijven.

ActiveCampaign-prijzen

De prijs van elk abonnement gaat omhoog op basis van het aantal contacten dat u heeft.

VOORDELEN

 • Verschillende prijsniveaus voor elk budget
 • Een duidelijke, eenvoudige website
 • Geweldige klantenservice

NADELEN

 • Geen gratis-voor altijd abonnement
 • Kan alleen toegang krijgen tot integraties met hogere abonnementen
 • Beperkt aantal gebruikers met goedkope abonnementen

Voor wie is het?

Kleine bedrijven kunnen dit platform nuttig vinden bij de goedkopere abonnementen. Bijna elk bedrijf – groot of klein – kan ActiveCampaign echter gebruiken om het verzenden van e-mails eenvoudiger te maken.

Mailjet

Als je een tool wilt die al een tijdje bestaat en je automatisering, innovatie en ervaring kan bieden, komt Mailjet je te hulp.

Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord, maar je kunt er mailinglijsten mee traceren en volgen met realtime analyses. U kunt zelfs zien hoe gebruikers op e-mails reageren.

Bovendien is Mailjet gemakkelijk te gebruiken, dus beginners vinden het leuk. Je gaat geen tijd verspillen met het instellen van alles. Toch is het een proces, dus verwacht niet dat u die eerste dag e-mails verzendt.

Mailjet-aanmelding

Voordelen

Met een verscheidenheid aan e-mailsjablonen vindt u zeker iets dat u kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat ze het gratis abonnement hebben.

Toch is het een geweldige optie voor mensen met een beperkt budget en die het niet erg vinden om andere bedrijven te promoten. We weten niet zeker of dit er goed uitziet voor klanten, maar dat is een keuze die u moet maken.

Er zijn veel geavanceerde functies beschikbaar. Deze omvatten trackingtools, e-mailsjablonen en automatisering. Je krijgt meer kennis en hulp dan ooit tevoren.

Dat is ook niet alles. Vergelijk uw campagnes en volg het gebruikersgedrag om ervoor te zorgen dat u over voldoende gegevens beschikt. Gebruik het later om te bepalen of de campagne succesvol is of niet. SMS-marketing is ook beschikbaar, waardoor het een goede keuze is.

Mailjet-functies

Prijzen

De prijzen voor Mailjet kunnen in eerste instantie een beetje verwarrend lijken. Het is belangrijk om te weten hoeveel e-mails u elke maand wilt verzenden. Naarmate u meer e-mails gebruikt, moet u mogelijk overstappen van Basic naar Premium en vervolgens naar Enterprise. Natuurlijk is er ook een forever-free optie.

Mailjet-prijzen

Het Pay as you Grow-idee lijkt te werken voor de klanten. U hoeft alleen te betalen voor de e-mails die u verzendt, maar u kunt nog steeds genieten van alle functies van het onderstaande abonnement, met enkele nieuwe toevoegingen aan de mix.

VOORDELEN

 • Goedkope opties
 • Eenvoudig lijsten importeren
 • Gratis-voor altijd abonnement

NADELEN

 • Merk-e-mails in het gratis abonnement
 • Problemen met betrouwbaarheid
 • Kan geen e-mail opnieuw verzenden als vervolgbericht

Voor wie is het?

Dit platform kan door vrijwel elk bedrijf ter wereld worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt door kleine en middelgrote bedrijven. Startups die meerdere e-mailcampagnes willen voeren, kunnen het ook aantrekkelijk vinden. Ook grote bedrijven kunnen met Mailjet aan hun behoeften voldoen.

Campaign Monitor

Campaign Monitor is een uitstekend platform voor e-mailcampagnes, maar het is niet goedkoop. Degenen met een groter budget willen misschien meer betalen om deze service te gebruiken vanwege de personalisatiemogelijkheden, functionaliteit en automatisering.

Je zult merken dat je elke e-mail kunt personaliseren, zodat deze je eigen wordt. De automatiseringsstroombouwer is ook geweldig en kan op meer dan één manier helpen. Als u de voorkeur geeft aan interfaces die goed ontworpen zijn en gemakkelijk te navigeren, dan is dit de keuze voor u.

Campagnemonitor-aanmelding

Voordelen

Wanneer u zich aanmeldt voor het gebruik van Campaign Monitor, heeft u automatisch toegang tot een visuele reisontwerper. Hierdoor kunt u de automatiseringsstromen gedetailleerd instellen. Terwijl u uw klantenkring opbouwt, krijgt u gedetailleerde klantinformatie van elke abonnee. U kunt er ook voor kiezen om e-mails op een bepaald tijdstip aan een specifieke persoon te bezorgen.

Functies voor campagnemonitor

Om het geheel af te ronden, heeft u toegang tot analyses (rapportage) en segmentatie tussen klanten. Natuurlijk is personalisatie ook iets uitstekends.

Prijzen

U kunt een demovideo bekijken voor meer informatie over Campaign Monitor. Er is ook een gratis proefperiode waarmee u het systeem kunt testen en kunt bepalen of het voor u werkt.

Net als bij een paar andere MailChimp-alternatieven moet u uitzoeken hoeveel contacten u van plan bent te hebben. Het begint met 500, en je kunt er gaandeweg altijd meer aan toevoegen.

campagne Monitor prijzen

Het basisabonnement is niet te duur, maar je krijgt niet veel functies. Naarmate je overstapt naar Unlimited of Premier, krijg je meer opties en kun je meer doen met het platform.

VOORDELEN

 • Gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken
 • Uitstekende drag-and-drop-builder
 • Aanpasbare HTML-e-mails

NADELEN

 • Geen CRM
 • Soms beperkte segmentatie
 • Kan niet integreren met sommige populaire apps

Voor wie is het?

Campaign Monitor werkt goed voor middelgrote en grote bedrijven die personalisatie en automatisering willen. Het is echter niet goedkoop, dus je zou een groter budget moeten hebben.

Conclusie

MailChimp is een van de populairste e-mailmarketingdiensten die beschikbaar zijn en kan eenvoudig met WordPress worden geïntegreerd. Toch biedt het misschien niet veel ruimte voor vooruitgang. Anderen houden misschien niet van het prijskaartje dat erbij hoort.

We hebben vijf alternatieven besproken waarmee uw bedrijf kan groeien of met een krap budget kan werken als u net begint. Omdat ze allemaal zijn afgestemd op verschillende behoeften, is het moeilijk om een ​​duidelijke winnaar aan te wijzen. Velen van hen zijn gratis of hebben een gratis proefperiode; er is niets te verliezen door er een te kiezen en te zien waar het je naartoe brengt.

Het is een uitdaging om de juiste e-mailmarketingtool voor jezelf te vinden. Met zoveel diensten zoals MailChimp en zijn alternatieven krijg je meer dan een simpele e-mail. We raden u aan zich te concentreren op analyses en rapportage. Dit zal u helpen bepalen wat voor u werkt als het gaat om uw e-mailcampagnes.

Bovendien kunt u eerdere campagnes vergelijken en meer informatie krijgen over potentiële klanten. Dan is het veel eenvoudiger om de e-mails op de juiste klanten te richten.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.