Home  /  email marketing  / 5 beste MailerLite-alternatieven die elke marketeer zullen verrassen

5 beste MailerLite-alternatieven die elke marketeer zullen verrassen

Iedere marketeer heeft wel eens hulp nodig. U wilt zich concentreren op het maken en verzenden van perfecte e-mails, maar heeft daar misschien niet de tijd voor.

Normaal gesproken kunt u het beste kiezen voor e-mailmarketingoplossingen. Met zoveel keuze is het moeilijk om de juiste te kiezen.

Vandaag gaan we meer leren over MailerLite en enkele van de beste alternatieven ontdekken die u verrassende functies en opties kunnen bieden.

Wat biedt MailerLite?

MailerLite is in de eerste plaats een email marketing aanbieder die mensen kan helpen hun bedrijf uit te breiden door een groter publiek te bereiken. Het is cloudgebaseerd en vrij eenvoudig te navigeren. Vaak merken mensen op dat het een aantrekkelijke gebruikersinterface heeft.

Je zult merken dat het veel opwindende functies heeft, zoals de drag-and-drop-editor, HTML-editors, sjablonen en een website-/landingspagina-bouwer. Het is een full-service marketing tool dat omvat e-mail, websites en sociale media. 

Waarom mensen overstappen van MailerLite

Met alle voordelen van het gebruik van MailerLite vraag je je misschien af ​​waarom mensen overstappen naar een andere aanbieder van e-mailmarketingdiensten. Er is automatisering, personalisatie en promotie pop-ups, en zoveel meer. 

Wij zijn van mening dat de diensten die het levert vrij duur zijn in vergelijking met andere opties. Dit is de voornaamste reden om over te stappen naar een andere marketingtool. Hoewel het een gratis versie heeft, is deze vrij beperkt. Bovendien zijn sommige van de tools die u mogelijk nodig heeft 'add-ons', waardoor het gebruik van de service nog duurder wordt.

Bekijk deze MailerLite-alternatieven:

 1. Mailjet

Mailjet is opgericht in 2010 en wordt door talloze bedrijven gebruikt. Het is redelijk betaalbaar en biedt samenwerking op de duurdere niveaus, die andere producten niet kunnen bieden. Laten we er meer over te weten komen.

Mailjet Welkom

Voordelen

Het is mogelijk om een ​​speciale ruimte te creëren waar het team kan werken. U kunt ook de machtigingen en rollen binnen de e-mailserviceprovider wijzigen om te bepalen wat deze kan doen. Bovendien kan de hele groep in realtime aan het ontwerp werken om de stress en tijd die nodig is om de taak te voltooien te verminderen.

mailerlite alternatieven mailjet

Er zijn tal van e-mailsjablonen in de galerij, maar je hebt ook toegang tot een drag-and-drop-editor. Dit helpt u bij het ontwerpen van e-mails die correct worden weergegeven, ongeacht het gebruikte apparaat of de inbox. Transactionele e-mails kunnen ook worden gemaakt en verzonden.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Multi-user samenwerking
 • Hoge leverbaarheidspercentages
 • Lage prijzen

nadelen:

 • Beperkte segmentatie
 • Zeer beperkte automatiseringsomstandigheden
 • Is niet gebruiksvriendelijk voor lijstbeheer

Prijzen

De prijsstructuur voor Mailjet is op het eerste gezicht een beetje ingewikkeld. De gratis versie verloopt nooit en stelt u in staat 200 e-mails per dag te verzenden voor 6,000 e-mails per maand. U betaalt altijd per e-mail in plaats van per contact. Met het gratis abonnement krijgt u onbeperkte contacten, geavanceerde statistieken, de e-maileditor en verschillende API's.

mailerlite alternatieven mailjet

Met het basisabonnement kunt u 30,000 e-mails per maand verzenden zonder dagelijkse verzendlimiet voor $ 9.65. U krijgt alle gratis functies met online ondersteuning en geen logo van Mailjet op de e-mails. Het is mogelijk om 60,000, 150,000, 450,000 en 900,000 e-mails te verzenden met dit plan, en de prijs gaat omhoog op basis van die behoeften.

Dan heb je Premium, dat is $ 20.95 per maand voor 30,000 e-mails. U krijgt de basisfuncties, maar u beschikt ook over samenwerking tussen meerdere gebruikers, A/B-testen, segmentatie en marketingautomatisering. Het is nog steeds mogelijk om meer e-mails te sturen en een hogere prijs te betalen.

Degenen die elke maand meer dan 900,000 e-mails nodig hebben, kunnen Enterprise kiezen voor een aangepaste prijs. U krijgt alle mogelijke functies, waaronder een speciale accountmanager, migratieservices en meer.

Voor wie is het?

Mailjet werkt goed voor bedrijven die moeten samenwerken om e-mails te maken. Het biedt ook verschillende integraties, waardoor het geschikt is voor middelgrote bedrijven en e-commercebedrijven. Toch is het misschien niet haalbaar voor degenen die geavanceerde automatisering en segmentatie nodig hebben.

 1. SendGrid

SendGrid richt zijn inspanningen primair op afleverbaarheid, zodat de kans groter is dat de e-mails die u maakt en verzendt, worden geopend. Twilio, een communicatieplatform, heeft SendGrid in 2018 overgenomen. Daarmee wilde het zich concentreren op marketingautomatisering en klantbetrokkenheid gebruiken om een ​​samenhangende inspanning te creëren.

mailerlite-alternatieven sendgrid

Voordelen

Het is een allegaartje van functies met SendGrid. We houden van de analyse- en rapportageopties, evenals van de e-maileditor. Omdat het zich richt op leverbaarheid, is dit geweldig om te hebben.

U kunt de beschikbare sjablonen aanpassen, maar het is ook mogelijk om een ​​geheel nieuwe e-mail te maken met codering of de drag-and-drop-editor. 

mailerlite-alternatieven sendgrid

Automatiseringen zijn beschikbaar, maar ze zijn enigszins beperkt. U kunt alleen statistieken bijhouden voor unieke openingen en klikken, afgeleverde e-mails en uitschrijvingen. Hoewel het mogelijk is om zelf automatisering te bouwen, zijn er weinig triggers beschikbaar.

Voors:

 • Gedetailleerde analyses
 • Personalisatie van individuele e-mails
 • Geavanceerde e-mailbezorgbaarheid

nadelen:

 • Weinig opties voor segmentatie
 • Gewoon standaard autoresponders
 • Weinig steun voor laagdrempelige plannen

Prijzen

Met het gratis abonnement kunt u de eerste maand 40,000 e-mails verzenden en daarna 100 e-mails per dag. U krijgt wel een sjablooneditor, API's, webhooks en verschillende tools voor leveringsoptimalisatie. Van daaruit gaan we over op Essentials, waarmee u voor $ 40,000 tot 14.95 e-mails per maand kunt versturen. Je krijgt dezelfde opties als de gratis versie, samen met chatondersteuning.

SendGrid-prijzen

Met het Pro-abonnement kun je 50,000 e-mails per maand verzenden voor $ 89.95. U ontvangt alle voordelen van de Free- en Essentials-abonnementen, evenals telefonische ondersteuning, e-mailvalidatieservices, beheer van subgebruikers en een speciaal IP-adres. Voor degenen die meer dan 1.5 miljoen e-mails per maand verzenden, overweeg dan het Premier-abonnement met aangepaste prijzen.

Voor wie is het?

SendGrid werkt goed voor ontwikkelaars en marketeers die zich willen concentreren op doelgroepbetrokkenheid en campagnes gemakkelijk willen beheren. In de eerste plaats richt het zich op betere bezorgingspercentages, waardoor uw algehele beoordeling wordt verhoogd en u uit de map met ongewenste e-mail van de ontvanger wordt gehouden.

 1. Omnisend

Omnisend richt zijn inspanningen op marketeers en e-commercebedrijven. Dit automatiserings- en e-mailmarketingplatform biedt e-mailsjablonen, segmentatie en verschillende sociale-mediatools. Degenen zonder enige ervaring zullen het zeker gemakkelijk te gebruiken vinden.

mailerlite-alternatieven omnisend

Voordelen

Er zijn verschillende functies om van Omniesnd te genieten. Met automatiseringsopties kunt u workflows bouwen om berichten op tijd te verzenden wanneer u maar wilt. Op die manier plant u ze niet voor elke abonnee.

U kunt ook sms- en e-mailcampagnes maken om de conversiepercentages te verhogen. Met zo’n omnichannelstrategie breng je de boodschap op het juiste moment over. Bovendien is segmentatie beschikbaar om klanten op het juiste moment te targeten.

mailerlite-alternatieven omnisend

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Biedt segmentatie- en automatiseringsfunctionaliteit

nadelen:

 • Er zijn maar weinig functies beschikbaar in het gratis abonnement
 • Kan af en toe storingen vertonen

Prijzen

Het forever-free abonnement geeft je 15,000 e-mails per maand voor 500 contacten. U krijgt basisrapportage, aanmeldingsformulieren en e-mailcampagnes.

Als je iets meer nodig hebt, overweeg dan het standaardabonnement van $ 16 per maand met 15,000 e-mails per maand. Hiermee krijg je alles van de gratis versie, plus e-mailautomatisering, sms-campagnes, doelgroepsegmentatie en e-mail-/chatondersteuning.

mailerlite-alternatieven omnisend

Vervolgens hebben we het Pro-abonnement dat $ 99 kost voor 15,000 e-mails per maand en 500 contacten. Je krijgt ook elke maand gratis sms-tegoeden. In dit plan krijg je alles van Standard, maar heb je ook toegang tot geavanceerde rapportage, prioriteitsondersteuning, Google Customer Matching en pushmeldingen.

Enterprise is het laatste abonnement dat beschikbaar is voor aangepaste prijzen en onbeperkte e-mails per maand. U krijgt alles van Pro, evenals een aangepast IP-adres, een speciale accountmanager en gratis migratie. 

Voor wie is het?

In de eerste plaats werkt Omnisend goed voor mensen die algemene marketing-e-mails willen sturen, zoals wekelijkse nieuwsbrieven. Degenen met online- of e-commercewinkels kunnen profiteren van de vele beschikbare integraties. 

 1. AWeber

AWeber is al 20 jaar op de markt en is gevestigd in Pennsylvania. Het beweert de autoresponder te hebben geïnvesteerd, en wij geloven deze verklaring omdat het bedrijf al zo lang bestaat. We vinden het leuk dat het vanaf het begin al zijn functies ook biedt op het laagstbetaalde abonnement.

mailerlite-alternatieven aweber

Voordelen

Met AWeber kunt u landingspagina's en e-mails maken die er geweldig uitzien. De Smart Designer beschikt over kunstmatige intelligentie om u te helpen perfecte communicatie te creëren. Gebruik de sjabloonbibliotheek om een ​​ontwerp te bedenken en pas het vervolgens aan uw behoeften aan.

mailerlite-alternatieven aweber

Automatiseringen zijn essentieel en u kunt stromen en triggers aan e-mails toewijzen om dingen op het meest geschikte tijdstip voor de ontvanger te bezorgen. Het is ook mogelijk om het taggen te automatiseren om de doelgroep op de juiste manier te targeten en tijd te besparen.

Voors:

 • Er zijn verschillende lijstbeheertools beschikbaar
 • Snelle ondersteuning
 • Verkoop volgen

nadelen:

 • Oneerlijk aantal abonnees
 • Zou meer geavanceerde functies kunnen hebben
 • Niet-intuïtieve gebruikerservaring

Prijzen

We houden van simpele dingen, en de prijsstructuur van AWeber is precies dat. De voor altijd gratis versie geeft je 3,000 e-mails per maand voor 500 abonnees. Hiermee ontvangt u een RSS-naar-e-mailservice en kunt u nieuwsbrieven verzenden en maken. Dynamische inhoud en HTML-e-mails zijn inbegrepen, evenals de drag-and-drop-editor en verschillende sjablonen.

mailerlite-alternatieven aweber

Het Pro-abonnement biedt u een onbeperkt aantal lijstprofielen, 500 abonnees en onbeperkte e-mailverzendingen voor slechts $ 19 per maand. Vervolgens stijgt de prijs naar $ 29 voor maximaal 2,500 abonnees, enzovoort. Je krijgt alles van het gratis abonnement, maar ook gedragsautomatisering en geen AWeber-branding op de e-mails, onder andere.

Voor wie is het?

Als u altijd hulp nodig heeft bij uw e-mailmarketingcampagnes, kunt u het beste voor AWeber kiezen. Het biedt telefonische ondersteuning en live gesprek op de hogere plannen. Wij vinden echter dat het vrij duur is, dus het is meestal het meest geschikt voor bedrijven met een groot budget.

 1. Emma

Emma is een e-mailmarketingservice die in 2005 de grote competities bereikte. Er werken 150 mensen en er zijn kantoren in de Verenigde Staten. Natuurlijk vinden we het leuk dat de focus enigszins atypisch is, omdat het uitstekende klantenondersteuning biedt en gemakkelijk te gebruiken is.

mailerlite alternatieven emma

Voordelen

Emma biedt veel functies waarmee bedrijven e-mails kunnen maken en verzenden en verschillende campagnes kunnen laten lopen. Automatisering is hier de sleutel, en deze functie is solide. U krijgt vertakkingslogica om de juiste berichten af ​​te leveren wanneer mensen e-mails openen. Lijstsegmentatie en triggerberichten zijn ook beschikbaar.

Het is mogelijk om meerdere versies van één e-mail te maken en deze vrij te geven aan een gericht publiek. Dit bespaart u tijd en helpt u gegevens over de gebruikers te verzamelen.

mailerlite alternatieven emma

Er zijn ook A/B-testen beschikbaar, zodat u de prestaties van twee verschillende versies van dezelfde e-mail kunt volgen. U krijgt een beter beeld van wat uw klanten willen en kunt dat onthouden voor toekomstige campagnes.

Voors:

 • Innovatief en georganiseerd ontwerp
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geweldige klantenservice

nadelen:

 • Vereist een contract van één jaar, ongeacht het tariefplan
 • Weinig integraties
 • Kan bugs en glitches bevatten

Prijzen

Emma begint met het Pro-abonnement voor $ 89 per maand voor 10,000 contacten en een contract van één jaar. U kunt één gebruiker en workflow hebben en toegang krijgen tot integraties, A/B-testen, aanmeldingsformulieren voor lightboxen, het importeren van lijsten, realtime analyses en verschillende sjablonen met een editorfunctie voor slepen en neerzetten.

mailerlite alternatieven emma

Het volgende is het Plus-abonnement voor $ 159 per maand met 10,000 contacten en een contract van één jaar. Je krijgt alles van Pro, evenals onbeperkte workflows en 10 gebruikers. Litmus-inbox-previews en aangepaste API-automatisering zijn ook inbegrepen.

Het Emma HQ-abonnement kost $ 279 per maand voor 10,000 contacten en een contract van één jaar. Alles van Plus is beschikbaar, evenals gebruikersrechten, sjabloonbeheerders, sjabloonvergrendeling en een onbeperkt aantal gebruikers.

Voor wie is het?

Het bedrijf beweert dat het is ontworpen voor kleine bedrijven, maar de hoge prijzen maken dat voor de meesten niet mogelijk. Het biedt echter niet de complexiteit die u als groot bedrijf nodig heeft. Daarom denken wij dat het goed werkt voor middelgrote bedrijven die niet te veel nodig hebben.

Conclusie

Wanneer u een e-mailmarketingplatform kiest, wilt u dat het doet wat u nodig heeft, zonder dat het al te veel kost. Marketeers overal ter wereld zullen deze vijf MailerLite-alternatieven zeker waarderen.

We hebben geprobeerd ons te concentreren op het laag houden van de kosten en tegelijkertijd dezelfde functies te bieden als de MailerLite-versie. Natuurlijk hebben sommige van deze providers nog betere dingen te bieden en kosten ze ongeveer hetzelfde. 

Ongeacht welke u kiest, profiteer van de gratis proefperiode. Zo kun je het allemaal uitproberen, een campagne versturen en er feedback op krijgen. Je zult blij zijn dat je bent overgestapt, welke optie je ook kiest.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.