Home  /  e-mailmarketing  /  5 Best MailerLite Alternatives That Will Surprise Every Marketer

5 Beste MailerLite-alternatieven die elke marketeer zullen verrassen

Elke marketeer heeft op een bepaald moment hulp nodig. U wilt zich concentreren op het maken en versturen van perfecte e-mails, maar u heeft daar misschien geen tijd voor.

Normaal gesproken kunt u zich het beste richten op e-mailmarketingoplossingen. Met zoveel keuzes is het moeilijk om de juiste te kiezen.

Vandaag gaan we leren over MailerLite en komen we erachter wat de beste alternatieven zijn die u kunnen voorzien van verrassende functies en opties.

Wat levert MailerLite?

MailerLite is in de eerste plaats een e-mailmarketingprovider die mensen kan helpen hun bedrijf uit te breiden door een groter publiek te bereiken. Het is cloud-gebaseerd en vrij eenvoudig te navigeren. Vaak merken mensen op dat het een aantrekkelijke gebruikersinterface heeft.

Je zult merken dat het veel spannende functies heeft, zoals de drag-and-drop editor, HTML-editors, sjablonen en een website/landing page builder. Het is een full-service marketingtool die e-mail, websites en sociale media omvat. 

Waarom mensen overstappen van MailerLite

Met alle voordelen van het gebruik van MailerLite kunt u zich afvragen waarom mensen overstappen naar een andere e-mailmarketingdienstverlener. Er is automatisering, personalisatie, promotionele pop-ups en nog veel meer. 

We vinden dat de diensten die het levert vrij duur zijn in vergelijking met andere opties. Dit is de belangrijkste reden om over te stappen op een andere marketingtool. Hoewel het een gratis versie heeft, is het vrij beperkt. Ook zijn sommige van de tools die u nodig heeft 'add-ons', waardoor het nog duurder wordt om de dienst te gebruiken.

Bekijk deze MailerLite alternatieven:

 1. Mailjet

Mailjet is in 2010 opgericht en wordt door talloze bedrijven gebruikt. Het is vrij betaalbaar en biedt samenwerking op de hoger geprijsde niveaus, die andere producten niet kunnen bieden. Laten we er meer over te weten komen.

Mailjet Welkom

Kenmerken

Het is mogelijk om een speciale ruimte te creëren voor het team om te werken. U kunt ook rechten en rollen binnen de e-maildienstverlener wijzigen om te controleren wat ze kunnen doen. Bovendien kan de hele groep in real-time aan het ontwerp werken om de stress en de tijd die nodig is om de taak te voltooien te verminderen.

mailerlite-alternatieven mailjet

Er zijn genoeg e-mailsjablonen in de galerij, maar je hebt ook toegang tot een drag-and-drop editor. Dit helpt u bij het ontwerpen van e-mails die correct worden weergegeven, ongeacht het gebruikte apparaat of de gebruikte inbox. Transactie-e-mails kunnen ook worden gemaakt en verzonden.

Profs:

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Samenwerking met meerdere gebruikers
 • Hoge leveringspercentages
 • Lage prijzen

Nadelen:

 • Beperkte segmentatie
 • Zeer beperkte automatiseringsvoorwaarden
 • Is niet gebruiksvriendelijk voor lijstbeheer

Prijzen

De prijsstructuur voor Mailjet is op het eerste gezicht een beetje ingewikkeld. De gratis versie vervalt nooit en maakt het mogelijk om 200 e-mails per dag te versturen voor 6.000 e-mails per maand. U betaalt altijd per e-mail in plaats van per contact. Met het Gratis plan krijgt u onbeperkte contacten, geavanceerde statistieken, de e-mail editor en verschillende API's.

mailerlite-alternatieven mailjet

Met het Basic Plan kunt u 30.000 e-mails per maand versturen zonder een dagelijkse verzendlimiet voor $9,65. U krijgt alle gratis functies met online ondersteuning en geen logo van Mailjet op de e-mails. Het is mogelijk om 60.000, 150.000, 450.000 en 900.000 e-mails te sturen over dit plan, en de prijs gaat omhoog op basis van die behoeften.

Dan heb je Premium, dat is $20,95 per maand voor 30.000 e-mails. U krijgt de basisfuncties, maar u hebt ook multi-user-samenwerking, A/B-tests, segmentatie en marketingautomatisering. Het is nog steeds mogelijk om meer e-mails te versturen en een hogere prijs te betalen.

Wie meer dan 900.000 e-mails per maand nodig heeft, kan kiezen voor Enterprise voor een aangepaste prijs. U krijgt alle mogelijke functies, waaronder een toegewijde accountmanager, migratiediensten en meer.

Voor wie is het?

Mailjet werkt goed voor bedrijven die moeten samenwerken om e-mails te maken. Het biedt ook verschillende integraties, waardoor het geschikt is voor middelgrote bedrijven en e-commerce bedrijven. Toch is het misschien niet haalbaar voor degenen die geavanceerde automatisering en segmentatie nodig hebben.

 1. SendGrid

SendGrid richt zijn inspanningen vooral op deliverability, zodat de e-mails die u maakt en verstuurt meer kans hebben om geopend te worden. Twilio, een communicatieplatform, heeft SendGrid in 2018 overgenomen. Daarmee wilde het zich richten op marketingautomatisering en klantbetrokkenheid gebruiken om een samenhangende inspanning te creëren.

mailerlite alternatieven sendgrid

Kenmerken

Het is een gemengde zak met functies met SendGrid. We houden van de analyse- en rapportagemogelijkheden, evenals van de e-mail editor. Aangezien het zich richt op deliverability, is dit een geweldig ding om te hebben.

U kunt de beschikbare sjablonen aanpassen, maar het is ook mogelijk om een nieuwe e-mail te maken met codering of de drag-and-drop editor. 

mailerlite alternatieven sendgrid

Er zijn wel automatiseringen beschikbaar, maar die zijn enigszins beperkt. U kunt alleen metrieken bijhouden voor unieke openingen en kliks, afgeleverde e-mails en uitschrijvingen. Hoewel het mogelijk is om automatisering voor uzelf te bouwen, zijn er weinig triggers beschikbaar.

Profs:

 • Gedetailleerde analyse
 • Personalisatie van individuele e-mails
 • Geavanceerde e-mail deliverability

Nadelen:

 • Weinig opties voor segmentatie
 • Gewoon basis autoresponders
 • Weinig ondersteuning bij laagdrempelige plannen

Prijzen

Met het Gratis plan kunt u de eerste maand 40.000 e-mails versturen met 100 e-mails per dag daarna. U krijgt wel een sjabloon-editor, API's, Webhooks en diverse tools voor optimalisatie van de bezorging. Van daaruit gaan we over op Essentials, waarmee we tot 40.000 e-mails per maand kunnen versturen voor $14,95. Je krijgt dezelfde opties als de gratis versie, samen met chat-ondersteuning.

SendGrid-prijzen

Met het Pro-plan kun je 50.000 e-mails per maand versturen voor $89,95. U ontvangt alle voordelen van de Gratis en Essentiële plannen, evenals telefonische ondersteuning, e-mailvalidatiediensten, subgebruikersbeheer en een speciale IP. Voor degenen die meer dan 1,5 miljoen e-mails per maand versturen, kunt u het Premier-plan met aangepaste prijzen overwegen.

Voor wie is het?

SendGrid werkt goed voor ontwikkelaars en marketeers die zich willen focussen op publieksbetrokkenheid en campagnes met gemak willen beheren. Het richt zich vooral op een betere deliverability, wat uw algehele waardering verhoogt en u uit de rommelmap van de ontvanger houdt.

 1. Alwetend

Omnisend richt haar inspanningen op marketeers en e-commerce bedrijven. Dit automatiserings- en e-mailmarketingplatform biedt e-mailtemplates, segmentatie en diverse social media tools. Wie geen ervaring heeft, vindt het zeker gemakkelijk te gebruiken.

mailerlite-alternatieven omnisend

Kenmerken

Er zijn verschillende mogelijkheden om te genieten van Omniesnd. Met automatiseringsopties kunt u workflows opbouwen om op tijd berichten te versturen wanneer u dat wenst. Zo plant u ze niet voor elke abonnee in.

U kunt ook sms- en e-mailcampagnes maken om de conversie te verhogen. Met zo'n omnichannelstrategie gaat u de boodschap op het juiste moment naar buiten brengen. Bovendien is de segmentatie beschikbaar om klanten op het juiste moment te bereiken.

mailerlite-alternatieven omnisend

Profs:

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Biedt segmentatie- en automatiseringsfunctionaliteit

Nadelen:

 • Weinig functies beschikbaar op Free plan
 • Kan soms fouten hebben

Prijzen

Het eeuwigdurende gratis plan geeft u 15.000 e-mails per maand voor 500 contacten. U krijgt basisrapportage, inschrijvingsformulieren en e-mailcampagnes.

Als u iets meer nodig hebt, overweeg dan het standaardplan voor $16 per maand met 15.000 e-mails per maand. Hiermee krijgt u alles in de gratis versie, plus e-mailautomatisering, sms-campagnes, doelgroepsegmentatie en e-mail/chat-ondersteuning.

mailerlite-alternatieven omnisend

Vervolgens hebben we het Pro-plan dat $99 kost voor 15.000 e-mails per maand en 500 contacten. U krijgt ook gratis sms-credits om elke maand te gebruiken. In dit plan krijgt u alles van Standard, maar u hebt ook toegang tot geavanceerde rapportages, prioriteitsondersteuning, Google Customer Matching en push-meldingen.

Enterprise is het laatste plan dat beschikbaar is voor aangepaste prijzen en onbeperkt aantal e-mails per maand. U krijgt alles van Pro, evenals een aangepast IP-adres, een toegewijde accountmanager en een gratis migratie. 

Voor wie is het?

Omnisend werkt vooral goed voor mensen die algemene marketingmails willen sturen, zoals wekelijkse nieuwsbrieven. Mensen met online of e-commerce winkels kunnen profiteren van de vele integraties die beschikbaar zijn. 

 1. AWeber

AWeber is al 20 jaar op de markt en is gevestigd in Pennsylvania. Het beweert de autoresponder te hebben geïnvesteerd, en wij geloven dat deze verklaring sinds het bedrijf zo lang bestaat. We vinden het prettig dat het ook al zijn functies vanaf het begin op zijn laagstbetaalde plan aanbiedt.

mailerlite-alternatieven aweber

Kenmerken

Met AWeber kunt u landingspagina's en e-mails maken die er geweldig uitzien. De Smart Designer is voorzien van kunstmatige intelligentie om u te helpen perfecte communicatie te creëren. Gebruik de sjabloonbibliotheek om een ontwerp te maken en pas het vervolgens aan om aan uw behoeften te voldoen.

mailerlite-alternatieven aweber

Automatisering is essentieel, en u kunt stromen en triggers toewijzen aan e-mails om dingen af te leveren op het meest geschikte moment voor de ontvanger. Het is ook mogelijk om het taggen te automatiseren om de doelgroep op de juiste manier te bereiken en tijd te besparen.

Profs:

 • Diverse lijstbeheerinstrumenten beschikbaar
 • Snelle ondersteuning
 • Verkoop tracking

Nadelen:

 • Oneerlijke abonnee telt
 • Kan meer geavanceerde functies hebben
 • Niet-intuïtieve gebruikerservaring

Prijzen

We houden van eenvoudige dingen, en de prijsstructuur van AWeber is precies dat. De eeuwigdurende gratis versie geeft u 3.000 e-mails per maand voor 500 abonnees. Daarmee ontvangt u een RSS-naar-emailservice en kunt u nieuwsbrieven versturen en aanmaken. Dynamische content en HTML-mails zijn inbegrepen, evenals de drag-and-drop editor en diverse sjablonen.

mailerlite-alternatieven aweber

Het Pro-plan geeft u een onbeperkt aantal lijstprofielen, 500 abonnees en een onbeperkt aantal e-mailberichten voor slechts $19 per maand. Dan, de prijs hobbels tot $ 29 voor maximaal 2.500 abonnees, en ga zo maar door. U krijgt alles uit het Gratis plan, evenals gedragsautomatisering en geen AWeber branding op de e-mails, onder andere.

Voor wie is het?

Als u altijd hulp nodig heeft bij uw e-mailmarketingcampagnes, kunt u het beste voor AWeber kiezen. Het biedt telefonische ondersteuning en live chat op de hogere plannen. Wij vinden het echter vrij duur, dus is het meestal het meest geschikt voor bedrijven met een groot budget.

 1. Emma

Emma is een e-mailmarketingdienst die in 2005 de grote competities bereikte. Het bedrijf heeft 150 mensen in dienst en heeft kantoren in de Verenigde Staten. We vinden het natuurlijk prettig dat de focus een beetje atypisch is, omdat het een uitstekende klantenservice biedt en gemakkelijk te gebruiken is.

mailerlite-alternatieven emma

Kenmerken

Emma biedt vele mogelijkheden voor bedrijven om e-mails te maken en te versturen en om verschillende campagnes te laten lopen. Automatisering staat hier centraal, en deze functie is solide. U krijgt vertakkingslogica om de juiste berichten af te leveren wanneer mensen e-mails openen. Er zijn ook lijnsegmentatie en triggerberichten beschikbaar.

Het is mogelijk om meerdere versies van een enkele e-mail te maken en deze vrij te geven aan een doelpubliek. Dit bespaart u tijd en helpt u bij het verzamelen van gegevens over de gebruikers.

mailerlite-alternatieven emma

Er zijn ook A/B-tests beschikbaar, zodat u de prestaties van twee verschillende versies van dezelfde e-mail kunt volgen. U krijgt een beter beeld van wat uw klanten willen en kunt dat onthouden voor toekomstige campagnes.

Profs:

 • Innovatief en georganiseerd ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geweldige klantenservice

Nadelen:

 • Vereist een eenjarig contract, ongeacht het prijsplan
 • Weinig integraties
 • Kan bugs en glitches hebben

Prijzen

Emma begint met het Pro-plan bij $89 per maand voor 10.000 contacten en een contract van een jaar. U kunt één gebruiker en een workflow hebben en hebt toegang tot integraties, A/B-tests, lightbox-aanmeldingsformulieren, lijstimport, real-time analyses en verschillende sjablonen met een drag-and-drop editor-functie.

mailerlite-alternatieven emma

Vervolgens is er het Plus-plan tegen $159 per maand met 10.000 contacten en een contract van een jaar. Je krijgt alles van Pro, maar ook onbeperkte workflows en 10 gebruikers. Lakmoes inbox previews en aangepaste API-automatisering zijn ook inbegrepen.

Het Emma-hoofdkwartierplan kost $279 per maand voor 10.000 contacten en een contract van een jaar. Alles van Plus is beschikbaar, evenals gebruikersrechten, sjabloonmanagers, sjabloonvergrendeling en onbeperkte gebruikers.

Voor wie is het?

Het bedrijf beweert dat het is ontworpen voor kleine bedrijven, maar de hoge prijzen maken dat voor de meesten niet mogelijk. Het biedt echter niet de complexiteit die u als groot bedrijf nodig heeft. Daarom vinden we dat het goed werkt voor middelgrote bedrijven die niet al te veel eisen stellen.

Conclusie

Als u een e-mailmarketingplatform kiest, wilt u dat het doet wat u nodig hebt zonder dat het te veel kost. Marketeers zullen deze vijf MailerLite-alternatieven zeker waarderen.

We hebben geprobeerd de kosten laag te houden en tegelijkertijd dezelfde functies te bieden als de MailerLite-versie. Natuurlijk hebben sommige van deze aanbieders nog betere dingen te bieden en kosten ongeveer hetzelfde. 

Ongeacht degene die je kiest, profiteer van de gratis proef. Zo kunt u alles uitproberen, een campagne sturen en feedback krijgen. Je zult blij zijn dat je bent overgestapt, welke optie je ook kiest.

 

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.