Home  /  AllesCRMlead generatie  / Hoe u meer leads kunt omzetten in verkopen met CRM

Hoe u meer leads kunt omzetten in verkopen met CRM

Een van de belangrijkste methoden om het bedrijf uit te breiden is via evenementen, seminars of online. Als uw verkoopteam daarentegen niet in staat of bereid is om online gegenereerde leads op te volgen, zullen uw inspanningen tevergeefs zijn.

Om de prestaties van een internetmarketingcampagne te meten, kijken marketeers naar het aantal gegenereerde leads op websites. Hoewel het weken of zelfs maanden kan duren voordat iemand dit doel bereikt, kan het zijn dat hij/zij zijn interesse eerder verliest dan u verwacht.

Het onderzoek van Dr. James Oldroyd uit 2011: “Het korte leven van online verkoopleadsconcludeerde dat de meeste organisaties er niet in slagen om leads snel genoeg op te volgen. Volgens het onderzoek reageerde slechts 46 procent van de 2,240 organisaties binnen 24 uur op leads. Het belangrijkste doel van een marketeer bij B2B-verkoop is het vinden van nieuwe bronnen van potentiële klanten.

Als algemene regel geldt dat de meeste van uw prospects geen klant zullen worden alleen maar omdat ze door uw verkooptrechter zijn geduwd. De conversie heeft mogelijk extra hulp nodig. U kunt deze acht methoden gebruiken om het aantal leads dat in klanten verandert te vergroten.

Als algemene regel geldt dat de meeste van uw prospects geen klant zullen worden alleen maar omdat ze door uw verkooptrechter zijn geduwd. De conversie heeft mogelijk extra hulp nodig. U kunt uw omzet verhogen door deze ideeën te volgen.

1. Laat leads niet wachten

Als het om leads gaat, is er geen tijd te verliezen. Na een uur neemt de interesse van de prospect aanzienlijk af en is hij of zij mogelijk al overgestapt naar een rivaal. Daarom is het van cruciaal belang om interne procedures vast te stellen voor het omgaan met nieuwe leads.

Door een overdaad aan e-mail, vergeetachtigheid, ziekte of vakantie kan het doorsturen van leads naar een persoonlijke inbox over het hoofd worden gezien. U kunt klantondersteuningssoftware gebruiken of uw webleads naar een zakelijke post sturen waar tal van medewerkers toegang toe hebben om een ​​snelle behandeling te garanderen.

Traceerbaarheid en snelheid zijn voor marketingleads hetzelfde als voor ondersteuningsvragen. Steeds meer bedrijven zien de waarde in van klantenservicesoftware (CRM), dat nu op verschillende afdelingen wordt gebruikt in plaats van alleen maar voor klantenondersteuning. CRM-betekenis: staat voor Klantrelatiebeheer.

2. Kwalificeer eerst de lead

Verkoopgekwalificeerde leads vragen eerder om een ​​gesprek dan marketinggekwalificeerde leads download een gratis whitepaper. De kans is groot dat zij verschillende kwaliteiten hebben en zich op een ander punt in de aankoopcyclus bevinden dan jij.

Elke lead heeft echter het potentieel om een ​​verkoopkans te zijn. Nadat u de lead heeft gekwalificeerd, kunt u een positieve impact op hen hebben. Dit kan worden gedaan door een aangewezen organisator of door het verkoopteam. Als u contact opneemt met een lead die nog niet klaar is om een ​​aankoop te doen, voltooit u geen transacties.

Het is ook mogelijk dat je ze afschrikt met een te agressieve start. Google de persoon of het bedrijf, of als u gebruikt CRM-software, typ de bedrijfsnaam. Bepaal of de lead al actie heeft ondernomen, zoals het bijwonen van een conferentie, in plaats van contact met hem op te nemen en te ontdekken dat hij momenteel in een verkoopgesprek met iemand anders bezig is.

3. Structureer verkoopteams voor snelheid

Het is gebruikelijk dat sommige bedrijven hun verkooppersoneel in twee groepen splitsen, één voor huidige klanten en één voor nieuwe klanten. De structuur van het team is niet zo cruciaal als de methoden die u hanteert zorg ervoor dat uw verkoopteam efficiënt kan werken. Dit geldt voor alle fasen van het verkoopproces, niet alleen voor nieuwe leads.

  • Welke vragen moet je jezelf stellen om aan de slag te gaan?
  • Hoe komen we voor het eerst met elkaar in contact?
  • Wie heeft toegang tot de contactgegevens?
  • Hoe registreren wij een transactie?
  • Wat zijn onze mogelijkheden om vervolg te geven aan het werk dat we tot nu toe hebben gedaan?

4. Houd de leads warm

Een potentiële klant is misschien nog niet klaar om verder te gaan in de B2B-verkooptrechter zelfs na het voltooien van een webformulier in 10 minuten. Houd er desondanks rekening mee dat ze tijdens het telefonische contact interesse hebben getoond in het product of de dienst. Eén manier om ze te helpen groeien is door ze te vragen of ze geïnteresseerd zijn om op uw mailinglijst te worden opgenomen.

Voordat een transactie wordt gedaan, begint de klantenservice. Ze komen terug wanneer ze klaar zijn om de volgende stap te zetten, omdat je ze op de hoogte hebt gehouden en hebt laten zien dat je om ze gaf.

5. Bewaak uw verkooppijplijn

Uw verkooptrechter biedt een uniek perspectief op de prospects waarmee u te maken heeft. Het gebruik van een CRM-systeem, kunt u de voortgang van de prospects tijdens de verkoopcyclus en de acties die ze hebben voltooid in de gaten houden. Om een ​​volledig beeld te krijgen, kan dit door de verkoopmanager en door elke individuele verkoper worden gedaan.

Een groot CRM-software voor bedrijven biedt verkoop- en business intelligence-rapportage. Uw verkoopgegevens zijn zichtbaar via grafieken en kunnen worden aangepast aan uw specifieke vereisten. Aan het einde van de verkoopbijeenkomst van elke week kunt u de casus van elke verkoop bekijken en evalueren waar deze zich bevindt in termen van voortgang. Het is gemakkelijk te begrijpen op welke situaties u zich moet concentreren als de pijplijn voortdurend wordt bijgewerkt.

6. Bied een stimulans

Er is geen enkel individu ter wereld dat het niet leuk vindt om gratis geschenken te ontvangen. Om klanten aan te moedigen om te kopen, kunt u een gratis exemplaar aanbieden of gedurende een beperkte periode een tijdelijke korting aanbieden.

Kortingen en gratis geschenken hoeven niet buitensporig te zijn, en ze hoeven niet van grote waarde te zijn. Een freebie of een tijdelijke korting kan door de gemiddelde klant niet worden genegeerd.

7. Vraag naar de verkoop

Welk deel van ‘vraag om te kopen’ is revolutionair marketingadvies? Het is geen gimmick; Het is heel simpel, maar toch slagen veel bedrijven er niet in het te implementeren. Wat als u uw leads zou vragen of ze klaar zijn om te kopen? Ze zijn een lead geworden vanwege hun interesse in de producten of diensten die uw bedrijf levert. Denk hier eens over na: uw concurrentie zal om de verkoop vragen als uw bedrijf dat niet doet.

8. Hang de potentiële ROI-wortel op

Uw product of dienst moet worden vermeld als deze de potentie heeft om de ROI van uw lead te vergroten. “Dus, wanneer bent u klaar om uw omzet te verhogen?” is wat hen wordt gevraagd. Mensen zullen eerder bij u kopen als u hen herinnert aan de voordelen van uw product of dienst.

9. Ontwikkel een geweldige FAQ-pagina op uw website

Wanneer potentiële klanten vragen hebben, is de kans kleiner dat ze bij u kopen. Maak het uw bezoekers gemakkelijk om de antwoorden te vinden waarnaar ze op uw site zoeken door veelgestelde vragen te beantwoorden. Maak een lijst met de meest gestelde vragen van uw verkoop- en klantenservicepersoneel. Om te zien hoe een fantastische FAQ-pagina eruit zou moeten zien; uitchecken Poptin's geweldige FAQ-website.

10. Stel een tijdslimiet in

Er moet een ‘geen communicatie’-deadline worden vastgesteld om niet-reagerende prospects uit uw marketingtrechter te verwijderen. Het volgende is een voorbeeld: “Het is 30 dagen geleden dat we iets van u hebben gehoord. Hoewel dit onze laatste correspondentie is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft.” Uw verkooppersoneel zal geen tijd en middelen verspillen aan een dode lead als u dit doet, wat doorgaans tot een reactie leidt.

11. Eenvoudige opvolging

U kunt uw leads opnieuw betrekken met een follow-up e-mail of een telefoontje waarin wordt gevraagd of ze nog andere vragen hebben. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van deze methode om leads snel om te zetten in verkopen. Nadat onze website een lead heeft gegenereerd, neemt mijn organisatie onmiddellijk contact op met het individu en biedt aan om eventuele vragen te beantwoorden. Vrijwel iedere sector kan baat hebben bij een eenvoudige opvolging.

12. Zorg ervoor dat uw e-mailmarketing opvalt

U moet ervoor zorgen dat uw e-mails zich onderscheiden van de overdreven promotionele e-mails die waarschijnlijk de inbox van uw potentiële klanten zullen vullen. Houd het luchtig en laat het niet als een verkooppraatje overkomen door interessante informatie over uw bedrijf of de omliggende regio in uw e-mails op te nemen. Uw bedrijf zal zich onderscheiden van de massa als u creatieve e-mails verstuurt.

13. Stel vragen aan uw leads

Uw leads reageren doorgaans als u een vraag stelt. Een voorbeeld hiervan kan zijn: 'We hebben al meer dan een week niets van u gehoord. Zo niet, wanneer heeft u dan de tijd om de informatie te bekijken en tot een besluit te komen? “Helpt bij het uitoefenen van druk, terwijl je ook andere vragen of problemen kunt vinden die je lead kan hebben.

Conclusie

Het idee dat verkopers geboren zijn met het vermogen om te verkopen, werd jarenlang breed gedragen, maar de waarheid is dat verkoop een wetenschap is die je kunt leren. Een goed gestructureerde en goed georganiseerde verkoopaanpak is essentieel voor succes.

Natuurlijk is het behouden van een menselijk tintje van cruciaal belang, maar een CRM-systeem helpt bij het stroomlijnen van de dagelijkse activiteiten, zoals het volgen van activiteiten, het leveren van aanbiedingen en het herinneren aan vervolgacties, terwijl u ook de klantgeschiedenis kunt onderzoeken.

Help uw verkooppersoneel om internetleads om te zetten in klanten door deze stappen te volgen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over Super Office CRM en hoe dit u kan helpen bij het organiseren van uw verkoopproces.

Als u op zoek bent naar een krachtig hulpmiddel om meer omzet in leads om te zetten, probeer dan met Poptin boeiende pop-ups en formulieren te maken. Aanmelden vandaag nog en controleer het zelf!