Home  /  AllesCRMe-mailmarketing  / Laat uw bedrijf snel groeien met deze 5 EmailOctopus-alternatieven

Laat uw bedrijf snel groeien met deze 5 EmailOctopus-alternatieven

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van e-mail, hoewel de meeste mensen zich niet realiseren hoeveel. Hoewel u het kunt gebruiken om met anderen in het bedrijf te praten, kunt u ook elektronische post naar uw klanten en potentiële klanten sturen.

Het is belangrijk om hen te laten weten wat er aan de hand is, bijvoorbeeld via promoties en transactionele e-mails. Het is echter een uitdaging om dit allemaal alleen te doen. E-mailmarketingdiensten kunnen u helpen uw bedrijf snel te laten groeien, omdat het het proces stroomlijnt en een groot deel van uw werk automatiseert.

Hoewel EmailOctopus een goede optie is, is het misschien niet de beste keuze. Concentreer u op deze EmailOctopus-alternatieven om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Wat biedt EmailOctopus?

Het is belangrijk om te weten wat EmailOctopus te bieden heeft, zodat u het kunt vergelijken met de EmailOctopus-alternatieven die we u gaan geven.

EmailOctopus is behoorlijk krachtig en biedt een verscheidenheid aan functies en voordelen. Hoewel het niet zoveel integraties biedt als mensen willen, doet het op prachtige wijze wat het doet. Het houdt de kosten laag, maar verwijdert ook enkele van de belangrijkste functies die u mogelijk nodig heeft. 

Er zijn bijvoorbeeld weinig e-mailsjablonen beschikbaar, dus je moet de e-mail altijd zelf maken. Hoewel dit eenvoudig te doen is, kost het wel meer werk. We waren ook niet onder de indruk van de mobiele responsiviteit. De e-mail wordt op smartphones niet zo goed weergegeven als op laptops en tablets.

Waarom mensen overstappen van EmailOctopus

De meeste mensen overwegen EmailOctopus-alternatieven omdat dit product moeilijk te installeren en te starten is. Anderen hebben problemen met de afleverbaarheid, daarbij verwijzend naar het feit dat EmailOctopus de meeste van hun e-mails in de spammap plaatst. Dit is niet ideaal als u meer conversies en leads wilt genereren.

1. MailJet

Degenen die een oplossing voor het middensegment willen voor hun problemen met e-mailmarketing, moeten wellicht Mailjet overwegen. Het biedt voldoende functionaliteit zodat het levensvatbaar is, maar het valt niet echt op met geweldige functies of waarde. Degenen die snelle en gemakkelijke oplossingen nodig hebben, vinden dit misschien een goed begin, maar het is misschien niet goed te vergelijken met sommige van de andere EmailOctopus-alternatieven.

Mailjet Welkom

Voordelen

Bij de duurdere abonnementen kun je samenwerken met een team, waardoor e-mailmarketing een teamprestatie wordt. We vinden het leuk dat het gemakkelijk is om e-mails te maken die op alle fronten responsief zijn. Bovendien kunt u transactionele en marketing-e-mails verzenden met de intuïtieve editorfunctie voor slepen en neerzetten.

Mailjet-functies

Het is mogelijk om verschillende gegevens over uw klanten te verzamelen om gerichte segmenten te creëren. Zo stuur je gepersonaliseerde berichten naar de juiste mensen. Dit is gebaseerd op hun interesses, gedrag, identiteit en demografie.

Voors:

 • Installatiehandleiding inbegrepen
 • Transactionele e-mailsjablonen beschikbaar
 • Gezamenlijk e-mail bewerken

nadelen:

 • Beperkte autoresponder-opties
 • Weinig segmentatiekeuzes

Prijzen

Wanneer u voor Mailjet kiest, krijgt u een voor altijd gratis accountoptie. Hiermee kunt u 200 e-mails per dag en 6,000 e-mails per maand verzenden. U kunt een onbeperkt aantal contacten hebben en toegang hebben tot geavanceerde statistieken, standaard e-mailmarketingtools, een geavanceerde e-maileditor en API's.

Mailjet-prijzen

Vervolgens heb je Basic, wat $ 9.65 per maand kost. Er is geen dagelijkse verzendlimiet en u ontvangt 30,000 e-mails per maand. Hiermee krijgt u alle functies van het gratis abonnement, evenals online ondersteuning. Bovendien wordt de bedrijfsbranding verwijderd en kan deze worden vervangen door uw eigen merk.

Premium komt daarna en kost $ 20.95 per maand voor 30,000 e-mails per maand zonder dagelijkse limiet voor verzending. U krijgt alle functies van het Basisplan. Bovendien krijgt u A/B-testen, segmentatie, samenwerking tussen meerdere gebruikers en marketingautomatisering.

Als laatste hebt u Enterprise, dat wordt aangepast op basis van uw behoeften. U krijgt alle beschikbare functies, waaronder deliverability-services, accountmanagers en nog veel meer.

Voor wie is het?

Mailjet is niet ontworpen voor een specifiek type ondernemer. Wij zijn echter van mening dat ervaren marketeers wellicht vinden dat het te veel geavanceerde functionaliteit mist om lang bruikbaar te zijn. Daarom is het wellicht beter geschikt voor het MKB.

2. Constant contact

Constant Contact biedt een indrukwekkende mix van bruikbaarheid en functionaliteit. Je kunt er snel mee aan de slag en het biedt een meer op maat gemaakte aanpak van e-mailmarketing. Daarom werkt het voor een verscheidenheid aan bedrijven en ondernemers. Er zijn echter een paar gebieden waarin het ontbreekt, en de prijs kan een beetje hoog zijn.

Constant contact Welkom

Voordelen

Met Constant Contact heeft u toegang tot diverse templates en marketingautomatisering. Segmentatie en e-commercemarketing zijn ook beschikbaar. 

We vinden het ook leuk dat er geavanceerde rapportagefuncties zijn. Zo kun je op basis van het type e-mail zien hoe goed jouw campagne het doet. Vergelijk verschillende statistieken naast elkaar in één grafiek.

Constante contactfuncties

Het is mogelijk om indrukwekkende e-mails te maken die erom vragen geopend te worden. U kunt uw contacten ook segmenteren om de betrokkenheidsstatistieken te verbeteren, contacten te optimaliseren en de statistieken bij te houden om uw doelen te bereiken.

Je gaat diep in op de prestatiefactoren van je e-mail om te bepalen wat werkt. Bovendien is het allemaal visueel en kan het je helpen je vaardigheden en capaciteiten te verbeteren.

Voors:

 • Maatschappelijke hulp
 • Geavanceerd contactbeheer
 • Intuïtieve gebruikersinterface

nadelen:

 • Basis bestemmingspagina's
 • Weinig segmentatiemogelijkheden

Prijzen

Constant Contact biedt een eenvoudige prijsstructuur. De e-mailversie kost $ 20 per maand en de prijs is gebaseerd op het aantal contacten dat u heeft. Hiermee krijgt u e-commercemarketing, A/B-testen voor onderwerpregels, geautomatiseerde berichten voor niet-openers en nog veel meer. 

Constante contactprijzen

Op het volgende niveau is E-mail Plus, en het kost $ 45 per maand, gebaseerd op het aantal contacten dat je hebt. U krijgt alles van het e-mailplan, maar ook enquêtes, opiniepeilingen, geautomatiseerde gedragsautomatisering, automatisering van welkomstreeksen en nog veel meer.

Er is ook Pro, die $ 195 kost op basis van het aantal contacten. Het heeft alle mogelijke functies, inclusief slimme onderwerpregels, segmentatie, integraties en meer.

Voor wie is het?

Wij zijn van mening dat Constant Contact aanzienlijk geavanceerde functies biedt zonder de hoge prijs. Contactbeheer, rapportage en automatisering staan ​​bovenaan deze lijst. Daarom werkt het voor creatieven, e-commercewebsites en het MKB. De kosten zijn echter iets hoger dan bij andere EmailOctopus-alternatieven.

3. ZendX

SendX is een topoplossing voor e-mailmarketing omdat het betaalbaar is, vol geweldige functies zit en intuïtief is. De eenvoudige software is gemaakt voor de drukke marketeer en bedrijfseigenaar om te helpen met e-mailmarketing en efficiëntie.

SendX Welkom

Voordelen

Met SendX heeft u toegang tot betrouwbare functies. U zult de e-mailsjablonen en druppelcampagnes zeker waarderen. Het maakt het zoveel gemakkelijker om te verzenden wat u wilt.

We houden van de nieuwsbriefoptie omdat het het gemakkelijker maakt om e-mails te verzenden wanneer iemand zich abonneert. Ze worden automatisch aan de lijst toegevoegd, wat minder werk voor u betekent.

SendX-functies

Dat is echter niet alles. Je krijgt ook leadregistratieformulieren en pop-ups. Als iemand de website bezoekt, verschijnen deze dingen en maken het gemakkelijker om leads te grijpen terwijl ze de site bezoeken.

Je gaat hoog-converterende formulieren, call-to-action-pop-ups, landingspagina's en nog veel meer maken. Bovendien is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een ​​e-mail te sturen op basis van specifieke situaties. Stuur bijvoorbeeld een welkomstmail of nieuwsbrief als iemand zich abonneert of een bedankmail als hij iets koopt.

Voors:

 • Intuïtieve gebruikersinterface
 • Bewerkingsopties via slepen en neerzetten
 • Gemakkelijk om e-mails aan te passen

nadelen:

 • Niet flexibel voor complexe automatiseringsbehoeften
 • Basistargeting- en personalisatiemogelijkheden
 • Geen forever-free abonnement

Prijzen

Ongeacht het abonnement dat u nodig heeft, u krijgt alle functies en kunt elke maand onbeperkt e-mails verzenden. De prijs die u betaalt, is gebaseerd op het aantal abonnees dat u heeft. 

Bij maximaal 1,000 abonnees betaal je €9.99. Van daaruit kunt u 2,500 hebben en $ 19.99 betalen. Vervolgens betaalt u $ 39.99 voor maximaal 5,000 contacten. Voor $ 59.99 kun je maximaal 10,000 contacten hebben, en het springt naar $ 79.99 voor 15,000 contacten.

SendX-prijzen

Voor wie is het?

Wij zijn van mening dat SendX een uitstekend hulpmiddel is voor kleine en middelgrote bedrijven, professionele bloggers en cursusmakers. Het is echter mogelijk niet ideaal voor e-commercebedrijven of zeer grote bedrijven die geavanceerde instellingen vereisen.

4.Emma

Emma is nog steeds een nieuwe kanshebber in de e-mailmarketingsector. Het bestaat pas sinds 2005 en de makers wilden iets maken dat veel deed. Daarom beschikt u, naast e-mailmarketingtools, ook over een CRM-achtige opzet waarmee u alles kunt ordenen en lijsten overzichtelijk kunt houden.

Emma Welkom

Voordelen

Hoewel e-mailmarketing hier de belangrijkste functie is, kun je dat niet echt goed doen zonder segmentatie en opties voor lijstgroei. Daarom kunt u lijsten maken en mensen toevoegen op basis van specifieke behoeften of gebieden. Bovendien zijn er aanmeldingsformulieren voor e-mail en een gastenboek voor degenen op de iPad.

Emma-kenmerken

Analyse en rapportage zijn essentieel voor elke e-mailcampagne. Met Emma krijg je gesplitste tests voor onderwerpregels, op klikken gebaseerde kaarten, integraties en kun je e-mails vergelijken.

U zult ook de dynamische inhoud, marketingautomatisering, sjablonen en e-maileditor die beschikbaar zijn, waarderen.

Voors:

 • Veel sjablonen beschikbaar
 • Geweldige klantenservice
 • Gebruiksvriendelijk formaat

nadelen:

 • Jaarcontract vereist
 • Weinig integraties

Prijzen

Emma heeft een eenvoudige betalingsstructuur, maar het enige voorbehoud is dat je een jaarcontract moet ondertekenen. 

Met Pro geeft u $ 89 per maand uit voor 10,000 contacten. U krijgt de editor voor slepen en neerzetten, e-mailsjablonen, realtime analyses/rapportage, het importeren van lijsten, dynamische inhoud en segmentatietools. Bovendien kunt u A/B-testen gebruiken en uw eigen e-mails coderen.

Emma prijzen

Plus is het volgende plan, en het kost $ 159 per maand voor 10,000 contacten. Je krijgt alles van Pro, evenals 10 gebruikers, onbeperkte workflows en een landingspagina-bouwer. Daarbij horen aangepaste gebeurtenisautomatisering en inbox-preview.

Ten slotte heb je Emma HQ, dat $ 279 per maand kost voor 10,000 contacten. Elke functie is beschikbaar, waaronder een activiteitendashboard, sjabloonvergrendeling, private branding en gebruikers-/accountrechten.

Voor wie is het?

Wij geloven dat Emma goed werkt voor ondernemers met langetermijndoelen. Hoewel we niet blij zijn met het jaarcontract, is dit een van de beste EmailOctopus-alternatieven vanwege de vele functies die het biedt.

5. AWeber

Wat de EmailOctopus-alternatieven betreft, is AWeber misschien wel de beste keuze. Het is de beste oplossing voor e-mailmarketing en is zeer bekend. De gebruiksvriendelijke, solide en betaalbare software is geschikt voor vrijwel iedereen. 

AWeber Welkom

Voordelen

Degenen die veel functies willen zonder een hoge prijs, zullen AWeber zeker waarderen. Het heeft de mogelijkheid om contacten te uploaden of handmatig toe te voegen. Bovendien kunt u alle velden aanpassen op basis van geslacht, favoriete kleur en nog veel meer. 

AWeber-functies

Er zijn ook talloze manieren om e-mails te maken. Je kunt aanzienlijke hoeveelheden tijd besteden aan het creëren van iets volledig unieks. Er zijn echter verschillende sjablonen beschikbaar om binnen enkele seconden e-mails te verzenden. We houden van de functie voor slepen en neerzetten, zodat u informatie aan de sjabloon kunt toevoegen en deze kunt aanpassen.

Automatisering is essentieel en u kunt met AWeber uw eigen workflows creëren. Bovendien helpt het u campagnes te activeren op basis van de gewenste criteria.

Voors:

 • Geavanceerde analyses
 • Automatiseringsbouwer beschikbaar
 • Opties voor contactbeheer

nadelen:

 • Geen manier om een ​​voorbeeld van e-mails te bekijken
 • Gemakkelijkere navigatie nodig

Prijzen

Met AWeber krijgt u een optie voor altijd gratis voor maximaal 500 abonnees. U kunt 3,000 e-mails per maand verzenden en één lijst hebben. Hiermee kunt u nieuwsbrieven maken/versturen, de drag-and-drop-editor gebruiken en e-mailautomatisering gebruiken. E-mails zijn echter voorzien van het AWeber-logo.

AWeber-prijzen

Het Pro-abonnement kost $ 19 per maand voor 500 abonnees, en je krijgt onbeperkte lijsten en e-mailverzendingen. Alles van Free is inbegrepen, maar je krijgt zoveel meer. Split-testen en gedragsautomatisering zijn nu bijvoorbeeld beschikbaar. Bovendien is de AWeber-branding verwijderd.

Voor wie is het?

AWeber is ideaal voor iedereen. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar soms kunnen de functies verwarrend zijn. Toch kunnen onervaren marketeers er doorheen komen. Ervaren marketeers zullen zeker ontdekken dat het over veel geavanceerde functies beschikt.

Conclusie

Het bezitten van een bedrijf betekent uiteindelijk het verzenden van e-mails naar uw klanten en hoopvolle mensen. Hoewel je het zonder e-mailmarketingtool kunt doen, kost het meer tijd en vervelend werk. 

ESP's kunnen u helpen het proces te automatiseren en segmentatie te bieden, zodat u e-mails naar de juiste mensen stuurt. Het is belangrijk om te weten wat de beste EmailOctopus-alternatieven zijn, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Hoewel EmailOctopus veel te bieden heeft, denken we dat deze vijf EmailOctopus-alternatieven wellicht beter aansluiten bij uw behoeften. Hoe dan ook, u beschikt over de informatie die nodig is om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.