Home  /  Allese-mailmarketing  / Top SendX-alternatieven en concurrenten (een diepgaande analyse)

Top SendX-alternatieven en concurrenten (een diepgaande analyse)

Bedrijven overal ter wereld weten dat e-mailmarketing een uitstekende keuze is om meer omzet te genereren. Je werkt zo hard om kwaliteitsproducten en geweldige klantenservice te hebben en te adverteren waar je maar kunt. 

Bijna iedereen heeft een e-mailadres, ook al is het gratis. Ze controleren ze vaak om dicht bij familie en vrienden te blijven, en u kunt die kracht benutten door e-mails naar potentiële klanten te sturen.

Wat biedt SendX?

SendX is een e-mailmarketingtool die het meeste werk van het verzenden van e-mails helpt automatiseren. Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar, die u kunt aanpassen aan de behoeften en doelstellingen van uw bedrijf. 

Met de krachtige functies kunt u regels en segmentlijsten samenstellen. Bovendien zult u de ingebouwde automatiseringstriggers voor een soepele werking en optimalisatie zeker waarderen.

Waarom mensen overstappen van SendX

Omdat SendX zo krachtig is en veel voor je doet, zijn veel mensen tevreden. Er zijn echter SendX-alternatieven beschikbaar, en het loont de moeite om te weten wat ze zijn. 

Hoewel u op dit moment misschien tevreden bent, vinden veel klanten van SendX dat de automatisering niet flexibel genoeg is voor de complexe reeksen die u mogelijk nodig heeft. Bovendien kunt u uw contacten alleen importeren met een CSV-bestand.

Bovendien zijn er slechts 15,000 abonnees mogelijk. Als je dat punt bereikt, kun je het bedrijf niet meer uitbreiden. Dit is de reden waarom u zich moet concentreren op de SendX-alternatieven die we hieronder hebben vermeld. Mogelijk zijn ze beter voor uw bedrijf en behoeften, nu en in de toekomst.

1.SendGrid

SendGrid biedt personalisatie voor al uw e-mails. We houden van de geavanceerde editorfunctie omdat je eenvoudig kunt maken wat je wilt. Je zult het op prijs stellen dat het gemakkelijk te gebruiken is, hoewel we vinden dat de navigatie enigszins ontbreekt.

SendGrid Welkom

Voordelen

Wanneer u voor SendGrid kiest, weet u dat de afleverbaarheid van e-mail een van de sterke punten is. Daarom komt de e-mail die u maakt in de inbox terecht in plaats van in de spammap.

SendinBlue-functies

We houden van de API-service, waarmee je kunt integreren met andere apps. Bovendien kunt u zich concentreren op klantbetrokkenheid met functies voor e-mailmarketingautomatisering.

Voors:

 • Gedetailleerde analyses
 • Kan individuele e-mails personaliseren
 • Geavanceerde deliverability-functionaliteit

nadelen:

 • Basis autoresponders
 • Gebrek aan segmentatie

Prijzen

SendGrid-prijzen

SendGrid biedt vier abonnementen, en één daarvan is voor altijd gratis. U kunt 100 e-mails per dag verzenden. Bovendien krijgt u ticketondersteuning, inzichtelijke analyses en een sjablooneditor. Daarmee krijg je ook verschillende optimalisatietools.

Dan is er de Essentials 40K. U kunt 40,000 e-mails per maand verzenden voor $ 14.95 voordat de overschrijdingen in rekening worden gebracht. Hiermee krijg je alles van het gratis abonnement, maar krijg je ook chatondersteuning.

Pro is de volgende en u kunt 100,000 e-mails per maand verzenden voor slechts $ 89.95. Hiermee krijg je alles van Essentials. U krijgt echter ook telefonische ondersteuning, beheer van subgebruikers, een speciaal IP-adres en 2,500 e-mailvalidaties.

Als laatste heb je Premier, waarmee je aangepaste prijzen kunt hanteren op basis van het aantal e-mails dat elke maand wordt verzonden. U krijgt alles van Pro, maar u beschikt ook over testfuncties, prioriteitsondersteuning en 5,000 e-mailvalidaties per maand.

Voor wie is het?

We twijfelen er niet aan dat bijna iedereen SendGrid kan gebruiken om betere e-mails te maken, deze efficiënt te verzenden en zich te concentreren op de afleverbaarheid. Het ontbreekt echter aan automatisering en segmentatie, dus het is het beste voor mensen die geen op maat gemaakte of complexe berichten hoeven te maken.

2. SendinBlue

SendinBlue is een serieuze concurrent in de wereld van e-mailmarketing. Dat is een deel van de reden waarom het op onze lijst met SendX-alternatieven staat. U krijgt uitgebreide functies, waaronder sms, Facebook-advertenties en een CRM. Op dit moment heeft het meer dan 80,000 gebruikers en verzendt het elke dag 100 miljoen e-mails. Sinds de oprichting in 2012 zegt dat wat!

SendinBlue Welkom

Voordelen

Met SendinBlue kunt u formulieren en e-mailcampagnes maken. Er is een rich-text-editor, nieuwsbriefsjablonen en de HTML-builder. Het brengt echter ook de stappen in kaart die moeten worden genomen om de taak te voltooien.

SendinBlue-functies

Segmentatie is ook mogelijk. Hiermee kunt u lijsten genereren op basis van paginaweergaven, geopende e-mails en nog veel meer.

Voors:

 • A/B-testen (op hogere abonnementen)
 • Aanpasbare en intuïtieve interface
 • Toeschrijvingsfunctionaliteit

nadelen:

 • Geen transactionele statistieken
 • Nee live gesprek ondersteuning

PrijzenSendinBlue prijzen

Met SendinBlue krijgt u een voor altijd gratis abonnement waarmee u 300 e-mails per dag kunt verzenden. U krijgt onbeperkte contacten en eenvoudige e-mailmarketingtools.

Vervolgens heb je Lite, dat $ 25 per maand kost voor 10,000 e-mails. U krijgt alles gratis, evenals 100,000 e-mails, geen dagelijkse limiet en e-mailondersteuning. Daarmee kunt u A/B-testen en geavanceerde statistieken toevoegen en het SendinBlue-logo verwijderen.

Premium is het derde abonnement en kost $ 65 per maand voor 25,000 e-mails. Je krijgt alles van Lite, maar je kunt ook tot een miljoen e-mails versturen. Er is ook toegang voor meerdere gebruikers, landingspagina's en telefonische ondersteuning. Bovendien krijgt u retargeting en Facebook-advertenties, evenals marketingautomatisering.

Ten slotte heb je Enterprise, dat wordt aangepast op basis van jouw behoeften. Enkele van de belangrijkste functies zijn onder meer prioriteitsondersteuning, aangepast volume voor e-mails, meer dan 20 landingspagina's en toegang voor meer dan 10 gebruikers.

Voor wie is het?

SendinBlue is gemakkelijk te gebruiken en duidelijk wat e-mailmarketing betreft. Daarom is het geschikt voor mensen die geen groot budget hebben of voor ervaren marketeers. 

3. Omnisend

Als het gaat om SendX-alternatieven, Omnisend neemt de taart. Het is een omnichannel e-mailmarketingoplossing waarmee u uw campagnes op verschillende kanalen kunt maken en delen. Het gebeurt echter allemaal op één dashboard.

Omnisend Welkom

Voordelen

Met dit platform kunt u zeer op maat gemaakte communicatie krijgen en deze segmenteren op basis van gedrag en nog veel meer. U kunt ook promotiecodes, verjaardagskortingen en andere functies toevoegen die de conversiepercentages verhogen. 

Omnisend-functies

Het is mogelijk om reizen voor de gebruiker te creëren. E-mailberichten worden geactiveerd op basis van specifieke gebeurtenissen, zodat u eenvoudig kunt volgen waar de potentiële klant zich tijdens zijn 'reis' bevindt.

Voors:

 • Er zijn verschillende aanpasbare sjablonen beschikbaar
 • Eenvoudige integratie met meerdere e-commerceplatforms
 • Mogelijkheid om kortingsbonnen, cadeaubonnen, enz. op te nemen.

nadelen:

 • Geen aangepaste thema's
 • Moet informatie vanaf het begin invoeren in campagnes op sociale media

Prijzen

Omnisend prijzen

Met Omnisend krijgt u een voor altijd gratis abonnement. Hiermee kunt u 15,000 e-mails per maand verzenden en e-mailcampagnes maken. Hiermee krijg je aanmeldingsformulieren, pop-ups, rapporten en een paar andere voordelen.

Vervolgens heb je Standard, wat $ 16 per maand kost voor 15,000 e-mails. U krijgt alle functies van Free, evenals 24/7 chat-/e-mailondersteuning en doelgroepsegmentatie. Ook e-mailautomatisering en sms-campagnes vallen hieronder.

Pro is de derde optie en kost $ 99 per maand voor 15,000 e-mails. Hiermee krijgt u onder meer de standaardfuncties, maar ook geavanceerde rapportage, prioriteitsondersteuning en webpushmeldingen.

Enterprise is de laatste optie en u krijgt gratis sms-tegoeden, onbeperkte e-mails en een aangepaste prijs op basis van uw behoeften. U krijgt alle beschikbare functies, inclusief gratis migratie en een aangepast IP-adres.

Voor wie is het?

Omnisend werkt goed voor e-commercebedrijven, maar is ook ideaal voor creatievelingen en andere digitale marketeers.

4. SendFox

SendFox is een e-mailmarketingplatform dat zich vooral richt op makers van inhoud. U kunt het proces van het verzenden en aanpassen van e-mails naar volgers en abonnees eenvoudig automatiseren.

Het maakt deel uit van de Sumo Group-suite, gemaakt door Noah Kagan en wordt door miljoenen gebruikt. De ESP bestaat nog maar een paar jaar, maar verovert de wereld stormenderhand.

SendFox Welkom

Voordelen

SendFox richt zich op het bieden van een snel en licht e-mailmarketingplatform. Daarom kunt u uw e-mails voor uw contacten maken en plannen. Bovendien kunt u het proces automatiseren en dingen personaliseren voordat u ze verzendt.

SendFox-functies

Voors:

 • Personalisatie functies
 • Testen beschikbaar
 • Plan e-mails zodat ze op het beste tijdstip worden verzonden

nadelen:

 • Gebrek aan sjablonen
 • Geen directe verzendknop

Prijzen

Prijzen voor SendFox zijn vrij eenvoudig. Het Forever-Free-abonnement maakt 1,000 contacten en een beperkt aantal verzendingen mogelijk. We weten niet zeker hoeveel dat zijn. Er is enige SendFox-branding, je krijgt niet de HTML-editor en je moet de dubbele opt-in doen.

SendFox-prijzen

Met het Lifetime Plan kunt u 50,000 e-mails per maand verzenden en 5,000 contacten hebben. Er is een eenmalige vergoeding van $ 49, en de SendFox-branding is 'verlaagd'. Nogmaals, u bent verplicht om de dubbele aanmelding te doen en een betere server te krijgen waarop u uw e-mails kunt verzenden.

Er is de Empire Add-on beschikbaar, die het aantal verzendingen verhoogt naar 70,000 per maand. U heeft geen branding en toegang tot de HTML-editor. Het kost $ 18 per maand bovenop de prijs van het Lifetime Plan.

Voor wie is het?

SendFox is ideaal voor contentmakers, zoals vloggers en bloggers, omdat je nieuwe verkooptrechters kunt creëren. Het kan ook werken voor het MKB en e-commercebedrijven die de zaken eenvoudig willen houden.

5. Druppelen

Druppelen is een geweldige ESP waarmee u campagnes kunt bouwen en het proces kunt automatiseren. Met deze cloudgebaseerde oplossing krijgt u verschillende triggers en acties, waarmee u workflows kunt aanpassen die voor u werken.

Druppel Welkom

Voordelen

Er is genoeg leuks aan Drip. We denken dat je het visuele sollicitatieproces leuk zult vinden. Het is leuk om een ​​nieuwe campagne te maken met een interactieve tool. Bovendien kunt u met de workflowbuilder de klantreis kiezen en de juiste triggers/acties invullen.

Druppelfuncties

Met de triggerfunctie kunt u verschillende reacties kiezen, waardoor u tijd bespaart. Bovendien is het mogelijk om uw doelgroep te targeten, zodat de boodschap naar de juiste mensen wordt gestuurd.

Voors:

 • betaalbare
 • Makkelijk te gebruiken 
 • Nuttige ondersteuning

nadelen:

 • Bevat bugs (nieuw op de markt)
 • Automatiseringsproblemen

Prijzen

De prijzen voor Drip zijn gemakkelijk te begrijpen. U betaalt $ 19 per maand voor 500 contacten en ontvangt onbeperkt e-mails. Elke beschikbare functie is inbegrepen, zoals de flexibele API, segmentatie en trackingopties.

Druppelprijzen

Vanaf daar stijgen de prijzen, dus u kunt verwachten $ 29 per maand te betalen voor maximaal 2,000 contacten. Vervolgens gaat de prijs naar $ 39 voor 2,500 contacten, enzovoort.

Voor wie is het?

Zoals bij veel van de andere SendX-alternatieven biedt Drip e-mailmarketing beheer en de CRM-functionaliteit in één. Wij denken dat het geschikt is voor het MKB, startups en grote bedrijven.

Conclusie

Al deze SendX-alternatieven kunnen helpen bij uw e-mailmarketingcampagne. Het is voor ons echter onmogelijk om u hier een 'beste winnaar' te geven. Elk biedt iets andere functies, services of prijzen. 

Dit is zodat u kunt kiezen wat het beste voor u werkt. Meestal wilt u rekening houden met uw budget en ervoor zorgen dat u de e-mailmarketingtool kunt betalen. U moet echter ook nadenken over de waarde en wat het product voor u doet.

Elk van deze zes SendX-alternatieven kan nuttig en nuttig zijn. Ze hebben goedkope of voor altijd gratis abonnementen. Bovendien bieden ze schaalbaarheid om uw bedrijf te laten groeien en uitbreiden.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.