Home  /  Allesgroeihackinginzichtwordpress  / INZICHT: Hoe Elementor het bouwen van WordPress-sites gaat overnemen

INZICHT: Hoe Elementor het bouwen van WordPress-sites gaat overnemen

Naam: Yaniv Goldenberg
Leeftijd: 32
Rol: Marketing Manager
Achtergrond: Ik ben een technische marketeer die zich richt op kansen die worden gedreven door gebruikerservaring en data. Ik ben verantwoordelijk voor het creëren, optimaliseren en onderhouden van het verkeers- en conversiesysteem van Elementor met als doel klantenwerving en omzet.
Hoe heet uw bedrijf: Pojo.me – Elementor
Opgericht: juni 2016
Hoeveel mensen zitten er momenteel in het team? 15
Waar woon je? Tel Aviv, Israël
Heb je geld ingezameld?
Ja, aanvankelijk hebben we na de bootstrapperiode ongeveer 500 euro opgehaald bij particuliere investeerders om zo snel mogelijk te blijven groeien.

Kun je ons vertellen wat Elementor is en hoe je geld verdient?
Elementor is een front-end drag & drop paginabuilder voor WordPress, waarmee u prachtige websites visueel kunt maken en ontwerpen.

Elementor is een gratis plug-in, het is een compleet product met veel geweldige functies (onlangs meer dan 200,000 actieve installaties doorstaan). Elementor Pro bevat uitgebreidere ontwerp- en marketingfuncties.

Hoewel je met de gratis versie prachtige websites kunt maken, eisen veel gebruikers meer geavanceerde functies en kiezen ze daarom voor een upgrade naar Elementor pro.

Elementor-startpagina
Elementor-startpagina

Hoe kwam je op dit idee?
Toen we aan WordPress begonnen te werken, zagen we terugkerende patronen. De klant was nooit echt tevreden, hoewel onze thema's het grootste deel van hun behoeften beantwoordden. er was altijd één kleine verandering die ze moesten doorvoeren, en ze konden het niet zelf doen. Toen begrepen we de noodzaak en begonnen we te werken aan Elementor, een visuele paginabouwer met slepen en neerzetten die op elk sjabloon en elk thema werkt.

Hoe lang heb je eraan gewerkt voordat je van start ging? Wanneer zag u uw eerste dollar?
Het kostte ons een jaar om Elementor te lanceren, en nog eens zes maanden om Elementor Pro te lanceren (en onze eerste dollar te verdienen).

Wie zijn uw klanten? Wat is uw doelgroep?
De meeste van onze klanten zijn webontwerpers, freelancers en bureaus, er zijn ook veel site-eigenaren en marketeers. Dat zijn de belangrijkste segmenten die het meeste profijt zouden moeten hebben van Elementor.

Bent u winstgevend? Zo niet, wanneer denkt u daar te komen?
Nog niet, we proberen nooit gratis gebruikers te overtuigen met behulp van een harde verkoop, we proberen ons te concentreren op het oplossen van een echt probleem voor hen en hen beter van dienst te zijn.

Wij zijn een snelgroeiend bedrijf, op dit moment richten we ons vooral op ontwikkeling en het bereiken van nieuwe markten, ons belangrijkste doel is enorme groei.

We denken dat we er snel zullen komen, Elementor bleek al een hulpmiddel van onschatbare waarde voor veel professionele ontwerpers. Het neemt de pijn weg bij ontwerpproblemen op WordPress, waardoor onze klanten in de helft van de tijd betere websites kunnen maken.

Daarom geloven wij dat de groei van onze klanten wekelijks zal blijven versnellen.

Aantal betalende klanten: Ruim 10,000 betalende klanten

Aantal gratis gebruikers: 200,000+ actieve installaties

Hoe heb je je eerste 100 klanten gekregen?
Twee weken voor de officiële lancering van Elementor pro (tijdens Black Friday) voerden we een pre-order e-mailmarketingcampagne uit en kregen we onze eerste 100 betalende klanten in minder dan een dag.

Wat zijn de twee tot drie belangrijkste distributiekanalen die voor u het beste werken? Welk kanaal werkte niet voor jou?

Ons hoofdkanaal is WordPress Repo (WordPress plugin directory). Andere kanalen die uitstekend voor ons werken zijn: SEO, AdWords en Facebook.

We hebben een korte periode andere programmatische leveranciers geprobeerd, maar het werkte niet goed.

Groei gaat over beslissen wat je wilt bereiken, begrijpen wat mensen blokkeert en wat hen echt motiveert. Daarom hechten wij meer waarde aan intent-based targeting.

Onze groeistrategie is eenvoudig:
– Zorg voor goede gegevens (als deze niet bestaan)
– Creëer solide conversietrechters en verdeel ze in subdoelgroepen
– Vind een enorm laaghangend fruit (de grootste conversiedaling)
– Val het aan met een paar innovatieve ideeën.

Elk kanaal dient een ander doel, hoewel het verspreiden van middelen riskant kan zijn. We hebben gezien hoe een multi-channelstrategie een hogere ROI oplevert.

Vertel ons twee tot drie groei-uitdagingen die u onlangs bent tegengekomen (en of u een strategie heeft om deze op te lossen).
We werken altijd aan het verbeteren van ons product en onze berichtgeving.
Alles kan een uitdaging zijn, er zijn geen wondermiddelen of één truc. Je moet het werk erin stoppen.

Volg niemands ‘regels’.

Of leer ze tenminste, maar vergeet ze dan. Je zult het uiteindelijk op jouw manier moeten doen.

We hebben altijd een mentaliteit van urgentie, zijn nooit zelfgenoegzaam en zijn voortdurend in beweging.

Er is geen duidelijke manier om het pad van een tevreden betalende klant uit te stippelen, geen manier om duidelijk in te zoomen op het aha-moment dat zij ervaren en dat voor hen de knop omzet.

Persoonlijk ben ik niet tevreden met ons tempo van experimenteren. We testen lang niet zoveel dingen als we zouden moeten.

Toeschrijving kan ook lastig zijn, omdat we de privacy van onze gebruikers respecteren en alle andere kanalen gebruiken om de lege plekken in te vullen.

Het ondersteunen van onze gratis gebruikers kan ook een uitdaging zijn. Omdat we zo snel groeien is het moeilijk bij te houden, maar gelukkig hebben we een geweldige Facebook-groep (al meer dan 6700 leden). We hebben zoveel feedback en steun ontvangen van onze community, en ze helpen andere leden altijd graag verder de groep.

Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit is altijd een uitdaging, maar we doen ons best om meer diepgaande tutorials op onze website en YouTube.

Hoe we de meeste van deze uitdagingen proberen het hoofd te bieden: testen.
Ons raamwerk – een duidelijk begrip hebben van de hypothese van de test, de meetgegevens die we moeten monitoren en ervoor zorgen dat ze volledig traceerbaar zijn.

Hoe meer kwalitatief (en kwantitatief) onderzoek u doet voordat u met ideeën komt, hoe groter uw kansen om een ​​winnende variant te vinden.

Sommige taken zijn niet de moeite waard om intern te doen. Wat besteedt u uit?
Alles is schaalbaar totdat het dat niet meer is. Soms besteden we het schrijven uit, waarbij we meestal contact opnemen met andere ontwerpers.

Wat zijn de 3 tools waar jij en je team niet zonder kunnen?
Ik ben waarschijnlijk de grootste tool-nerd die je ooit zult ontmoeten, maar ik denk dat de tools er niet zoveel toe doen als de filosofie en het raamwerk.

Het zal niemand verbazen: Slack, Google Analytics, Google Spreadsheets.

Persoonlijk zijn mijn favoriete tools - Smaak (inhoud), SuperMetrieken (Gegevens/analyse). IFTTT & Zapier (productiviteit).

Vertel ons de grootste fout die u heeft gemaakt bij het bouwen en promoten van uw product en wat u ervan heeft geleerd.
Wij hebben onze kernwaarden, waarbij klantgerichtheid bovenaan staat. In eerste instantie gingen we ervan uit dat marketing niet onze voornaamste nadruk zou moeten zijn, maar richtten we de meeste middelen op ontwikkeling en ondersteuning. Nu begrijpen we dat het niet uitmaakt hoe geweldig uw product is, u zult geen enorme groei kunnen realiseren zonder uitzonderlijke marketing en zonder altijd sceptisch te zijn over data, aangezien er fouten zullen gebeuren op de manier waarop u absoluut wilt zijn. ergens zeker van zijn voordat u in middelen investeert. Daarom is voortijdige optimalisatie of het focussen op de verkeerde dingen op het verkeerde moment nog steeds een top killer voor veel startups.

Als je vandaag met Elementor zou moeten beginnen, wat zou je dan anders doen?
We hebben altijd een klantgedreven aanpak gehad, maar we hadden meer moeten doen.
Meer investeren in klantsucces en remarketing (bezoekers terughalen is essentieel), kanalen elimineren die nooit succes hebben gekend en meer experimenteren in een hoger tempo.

Waar zie je Elementor over vijf jaar?
Biedt een breed scala aan ontwerp- en marketingoplossingen op WordPress.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.