Home  /  Allese-mailmarketing  / Omnisend-alternatieven: 4 geavanceerde e-mailmarketingplatforms

Omnisend-alternatieven: 4 geavanceerde e-mailmarketingplatforms

Omnisend-alternatieven

E-mailmarketing vormt de kern van alle zakelijke functies. Het is een geweldige manier om met potentiële en huidige klanten te communiceren. Of u nu facturen of kwitanties verzendt of een nieuw product presenteert, e-mail kan het allemaal. Toch is het belangrijk om over de juiste tools te beschikken om u te helpen het proces te stroomlijnen.

E-mail marketing platforms zijn overal, en sommige zijn gratis, terwijl andere geavanceerde functies hebben. We gaan bespreken Omnisend nog even en leg dan uit waarom mensen overstappen. Vervolgens kunt u meer te weten komen over vier verschillende geavanceerde platforms die mogelijk beter of geschikter zijn voor uw behoeften.

Wat biedt Omnisend?

Omnisend is een geavanceerde marketingtool die biedt automatisering en integraties. Het helpt vooral verkoopgedreven marketeers die e-commercebedrijven hebben. 

Het alles-in-één platform is omnichannel, wat betekent dat het veel meer doet dan alleen e-mailen. U kunt sociale media-berichten en vele andere dingen instellen. Uiteraard werkt het met verschillende e-commerceplatforms, zoals Magento, Shopify, WooCommerce en anderen. 

Opgericht in 2014, is het nog steeds een nieuwkomer in de wereld van e-mailmarketing. Het is echter een topkandidaat voor dergelijke platforms. 

Waarom mensen overstappen van Omnisend

Hoewel Omnisend bijna alles biedt wat je maar kunt wensen in een e-mailmarketingtool, hebben sommige mensen er om verschillende redenen een hekel aan. Bovenaan de lijst staat dat het standaardabonnement slechts $ 16 per maand kost en veel opties biedt.

Als u echter omnichannel-marketing en sms-berichten wilt, springt de prijs naar $ 99 per maand. Als u vervolgens e-mailmigratie wilt (van het ene platform naar dit platform), moet u kiezen voor Enterprise, een prijs op maat op basis van uw specifieke behoeften. 

Degenen die meer dan 500 contacten hebben, gaan in eerste instantie nog meer betalen. Dit kan behoorlijk duur zijn, maar het doel is om gevestigde e-commercebedrijven aan te trekken. Dat betekent echter vaak dat deze bedrijven soms hulp nodig hebben, die beschikbaar is, maar niet zo intuïtief als deze zou kunnen zijn. 

Laten we nu enkele van de andere e-mailmarketingplatforms bespreken die Omnisend waar voor zijn geld geven.

4 Omnisend-alternatieven

 1. Stuurlaan

Als cloudgebaseerde e-mailmarketingoptie werkt Sendlane goed voor verschillende industrieën. Het richt zich in de eerste plaats op digitale marketeers, omdat de belangrijkste functies het volgen van prestaties, e-mailautomatisering, analyses, retargeting van e-mail en realtime rapportage kunnen omvatten. 

allesomvattende alternatieven

De makers zijn allemaal internetondernemers en ze waren niet tevreden met wat er momenteel beschikbaar was. In zekere zin wilden ze een uitgebreid platform dat hun digitale marketingactiviteiten beheerde. Ze realiseerden zich dat anderen dezelfde nadelen ervoeren, dus werd Sendlane geboren.

Voordelen

Sendlane-functies

Er zijn talloze functies van Sendlane, en veel daarvan zijn wat e-commerce en digitale marketeers nodig hebben.

Een landingspaginamaker is een aparte tool. Terwijl veel andere e-mailmarketingplatforms de landingspagina's bundelen met de rest, is deze afzonderlijk, hoewel opgenomen in elk tariefplan. Er zijn meer dan 50 sjablonen beschikbaar en veel ontwerpen waarmee u verbinding kunt maken met het publiek. Bovendien kunt u ervoor kiezen om afteltimers, video's en pop-ups aan uw website toe te voegen.

Met de e-maileditor met slepen en neerzetten wordt het proces gestroomlijnd. Er is geen vertraging of vreemde lay-outproblemen. Al je elementen zijn toegankelijk via het menu en je hebt controle over alles. 

Rapportage en analyse zijn essentieel voor elke e-mailmarketingcampagne. Hoewel ze hier eenvoudig zijn, krijg je wel de essentiële zaken, zoals:

 • Link klikken
 • bounces
 • Open tarieven
 • Kliktarieven
 • Meest actieve abonnees
 • uitschrijft 

Voors:

 • Geavanceerde workflows (automatisering)
 • Modern, intuïtief ontwerp
 • Geweldige leermiddelen (tutorials)
 • Vlotte editors (landingspagina's en e-mails)

nadelen:

 • Kosten
 • Weinig integraties
 • Geen directe migratieoptie

Prijzen

Hoewel er geen gratis abonnement is, kunt u een gratis proefperiode krijgen om elk van de pakketten uit te proberen. Met het Groeiplan heb je toegang tot kant-en-klare sjablonen en automatiseringstrechters. U kunt ook contacten exporteren en importeren en hebt toegang tot de sjabloonbibliotheek.

omnisend alternatieven sendlane

Er is ook een realtime HTML-builder, maar je kunt nog steeds de optie slepen en neerzetten gebruiken. Het kost $ 99 per maand.

Dan heb je het Pro-abonnement, dat $ 150 per maand kost en alles in het groeipakket omvat. U krijgt ook toegang voor meerdere gebruikers en krijgt $ 10 aan tegoeden voor marketingbehoeften op het gebied van sms-automatisering. Onboarding-ondersteuning en VIP-migratie zijn ook inbegrepen, evenals andere.

Er is ook het Starter-abonnement, dat als eenmalige betaling $ 497 kost. Je krijgt zes maanden lang alles uit het Groeiplan live gesprek ondersteuning 24/7. Daarbij zijn er acht uur training en diverse videolessen om u te helpen het systeem te begrijpen.

Voor wie is het?

Sendlane is in de eerste plaats een e-mailmarketingplatform dat is ontworpen voor digitale marketeers. Degenen die een volledig op maat gemaakt systeem willen, zullen zeker waarderen wat ze met deze tool kunnen doen. Het kan ook werken voor e-commercebedrijven en makers van inhoud.

 1. ActiveCampaign

ActiveCampaign is gevestigd in Chicago en heeft 90,000 klanten. Het doel is om u te helpen minder e-mails te verzenden, maar betere resultaten te behalen. Natuurlijk heeft het tal van integraties en functies, evenals ondersteuning wanneer je die nodig hebt. 

omnisend alternatieven actieve campagne

Het doel van ActiveCampaign is om een ​​full-service tool te zijn die helpt bij het opbouwen van een betere klantervaring. Dit omvat alle kanalen en gaat verder dan e-mail naar uw website, sociale-mediaplatforms en meer.

Voordelen

In de eerste plaats is automatisering de belangrijkste functie van een e-mailmarketingtool. Met ActiveCampaign krijgt u autoresponders voor verschillende aandoeningen, maar kunt u ook het lijst- en contactbeheer automatiseren. Het bevat ook een CRM-systeem, waardoor het meer geschikt is voor grotere bedrijven. 

omnisend alternatieven actieve campagne

De CRM heet "Deals" en biedt u de mogelijkheid notities toe te voegen, directe berichten naar bepaalde contacten te sturen en afspraken in te stellen. 

Er is ook een functie voor klantberichten, waarmee u gerichte berichten naar websitebezoekers kunt sturen. Je kunt duidelijk zien dat dit een omnichannel marketingtool is.

Voors:

 • Grondige rapportagefuncties
 • Gratis migraties
 • Krachtige automatisering
 • Geweldige resultaten op het gebied van leverbaarheid

nadelen:

 • Overweldigende lijst met functies
 • Misschien niet geschikt voor beginners
 • Geen gratis abonnement en beperkte proefperiode

Prijzen

Het Lite-abonnement kost $ 15 per maand voor 500 contacten. U beschikt over onbeperkte verzendmogelijkheden, e-mailmarketing en de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen. Drie mensen kunnen het platform gebruiken en marketingautomatisering is inbegrepen.

ActiveCampaign-prijzen

Met het Plus-abonnement betaal je $ 70 per maand voor 500 contacten en krijg je alles uit de Lite-versie. U heeft ook toegang tot landingspagina's, integraties, het scoren van leads/contacten en een CRM voor verkoopautomatisering. Maximaal 25 mensen kunnen hetzelfde abonnement gebruiken en u kunt de machtigingen voor elke gebruiker aanpassen. 

Vervolgens stappen we over op het Professional-abonnement, dat $ 159 kost voor 500 contacten. U krijgt alles van Plus, samen met voorspellende verzending en inhoud, conversierapporten, siteberichten, gesplitste automatisering, en u kunt maximaal 50 gebruikers hebben. Daarmee heb je toegang tot één-op-één trainingen.

Het uiteindelijke plan is Enterprise en kost $ 279 per maand voor 500 contacten. U krijgt alle functies van het Professional-pakket, en telefonische ondersteuning, gratis ontwerpservices, een aangepast domein en aangepaste rapportageopties. Daarnaast zijn er onbeperkte gebruikers en meer.

Voor wie is het?

Digitale marketeers en e-commercebedrijven die een geïntegreerd marketing- en verkoopplatform nodig hebben, zullen ActiveCampaign zeker waarderen. Het helpt u snel te handelen met functies zoals sociale gegevens en leadscores. Deze zijn echter alleen beschikbaar op de hogere abonnementen, dus verwacht meer te betalen om toegang te krijgen tot wat je nodig hebt.

 1. Klaviyo

Als het om e-mailmarketingtools gaat, heeft Klaviyo alles om u te helpen krachtigere campagnes op te zetten. Degenen die een betrouwbare optie nodig hebben om op een dieper en betekenisvoller niveau contact te maken met hun publiek, zullen Klaviyo zeker waarderen. 

Klaviyo Welkom

Het biedt talloze functies om u te helpen het leven gemakkelijker te maken, maar in de kern is het een e-mailcomponist met slepen en neerzetten. Je kunt er dus meer mee doen dan alleen perfecte e-mails versturen.

Voordelen

Automatisering is hier de sleutel en Klaviyo biedt talloze workflows. Deze kunnen bestaan ​​uit gepersonaliseerde productaanbevelingen, segmentatie op basis van verschillende factoren, follow-ups na aankoop, verlaten winkelwagenstromen en nog veel meer.

Je zult het leuk vinden dat het de basisbenodigdheden heeft van elk e-mailautomatiseringstool, zoals een drag-and-drop-builder. Het biedt ook inhoudsblokken zodat u geen opmaakfouten krijgt.

omnisend alternatieven klaviyo

Er zijn ook tal van sjablonen beschikbaar. Hiermee kunt u alles aanpassen om uw e-mails te laten schitteren.

Het is bijna onmogelijk om een ​​e-mailautomatiseringstool te hebben zonder integraties. De belangrijkste hier is Shopify, maar er zijn er nog meer. Zelfs de rapporten (waarvan er veel zijn) kunnen worden geïntegreerd met uw e-commercetools. Zo kun je bepalen wat werkt en hoe goed.

Voors:

 • Drag-and-drop-functie met talloze sjablonen
 • Segmentatieopties op basis van vele factoren
 • Integreer met aangepaste Facebook-doelgroepen
 • Gepersonaliseerde productaanbevelingen

nadelen:

 • Beperkte begeleiding en ondersteuning
 • Ingewikkelde interface
 • Hoge prijsstructuur

Prijzen

De Klaviyo-prijsstructuur is eenvoudig; u betaalt voor de contacten die u heeft en krijgt toegang tot alle beschikbare functies. Dit omvat personalisatie en segmentatie, vooraf gebouwde automatisering, A/B-testen, ROI-gebaseerde rapportage, integraties met één klik en meer.

Klaviyo Prijzen

Verwacht voor 500 contacten $ 20 per maand te betalen. Bij 1,000 contacten betaal je €300, terwijl je voor 60 contacten €2,000 kunt verwachten. 

Je kunt ook sms-berichten toevoegen en $ 5 betalen voor 500 berichten per maand. Het is echter mogelijk om het sms- en e-mailabonnement te kiezen en alles in één keer te betalen.

Voor wie is het?

Klaviyo is in de eerste plaats ontworpen voor degenen die zeer bekend zijn met e-mailmarketing, deze vaak gebruiken en iets beters willen dan opties voor beginners. Enterprise-gebruikers zullen het zeker met veel plezier gebruiken, hoewel het enige tijd kost om het in te stellen en er meer over te leren. Als je een geavanceerde oplossing voor e-mailmarketing nodig hebt en daarin wilt investeren, is Klaviyo een uitstekende keuze.

 1. Campaign Monitor

Campaign Monitor is een uitstekende e-mailmarketingtool en is eenvoudiger dan sommige andere. Marketeers kunnen gepersonaliseerde en elegante e-mails sturen om een ​​fanbase van abonnees te creëren die loyaal zijn aan het merk.

Campagnemonitor Welkom

Voordelen

Er zijn talloze functies beschikbaar, maar de optie voor abonneebeheer vinden wij uitstekend. Het is zo eenvoudig om nieuwe abonnees aan de lijst toe te voegen. Bovendien mag u ze uit andere tools importeren om het migreren gemakkelijker te maken. 

Autoresponders zijn een groot voordeel en vereist voor alle e-mailmarketingplatforms. Campaign Monitor noemt zijn autoresponders 'reizen' en bouwt deze voor u op door u vragen te stellen. Dit is handig voor degenen die nieuw zijn in het systeem. 

allesomvattende alternatieven Campaign Monitor

We vinden het ook leuk dat transactionele e-mails beschikbaar zijn, dus Campaign Monitor dekt een breed scala aan behoeften. Degenen die producten online verkopen, zullen het zeker waarderen dat ze dit soort e-mails kunnen testen, ontwerpen en monitoren, net zoals ze dat doen met producten en nieuwsbrieven.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken interface
 • Solide analyses en inzichten
 • Aangepaste autoresponders
 • Veelzijdige sjablonen

nadelen:

 • Geen directe onlineondersteuning
 • Uitdagend om contacten te importeren
 • Geen landingspaginabouwer

Prijzen

Met het Basisabonnement kunt u 2,500 e-mails per maand verzenden en 500 contacten hebben. Er is toegang tot inzichten-analysetools en marketingautomatisering. De prijs is slechts $ 9 per maand, en je hebt de mogelijkheid om de proefperiode te gebruiken.

Campagnemonitor Prijsbepaling

Dan is er het Unlimited-abonnement met 500 contacten en onbeperkte e-mailverzending voor $ 29 per maand. Je krijgt alles van Basic, evenals spamtests, verzenden in tijdzones en voorbeelden van inbox, evenals een afteltimer.

Als laatste hebben we het Premier-abonnement van $ 149 voor 500 contacten en onbeperkt verzenden van e-mails. Met deze optie krijgt u telefonische ondersteuning en alles uit het Unlimited-pakket. U heeft ook toegang tot geavanceerde linktracking, vooraf ingebouwde segmentatie en optimalisatie van de verzendtijd.

Voor wie is het?

Campaign Monitor werkt goed voor alle soorten marketeers, zelfs als u nog nooit een campagne heeft gemaakt of als u aanzienlijk complexe campagnes heeft.

Met een breed scala aan functies is het een solide keuze. U zult zeker genieten van de autoresponderfunctionaliteit en van het gebruiksgemak. De interface is echter niet modern en enigszins gedateerd in vergelijking met andere, maar dat weerhoudt je er niet van om geweldige campagnes te maken.

Conclusie

Het kiezen van een e-mailmarketingplatform kan lastig zijn. Degenen die van Omnisend houden, willen misschien ook andere opties overwegen. U moet er niet in springen en een e-mailmarketingtool gebruiken zonder op de hoogte te zijn van de alternatieven.

We hebben het gehad over vier verschillende Omnisend-alternatieven die allemaal geavanceerde functies bieden. Met hogere prijzen en meer manieren om e-mails te personaliseren, bent u op weg om uw bedrijf te laten groeien.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.