Home  /  Allesproject management  / 7+ Beste tijdregistratietools voor freelancers en externe teams

7+ beste tijdregistratietools voor freelancers en externe teams

tijdregistratietools, freelancers, teams op afstand

Tijdregistratie verwijst naar het proces van het registreren en meten van de tijd die u aan uw werk besteedt. U kunt meerdere methoden gebruiken om de tijd te registreren, zoals een goede inschatting maken, Excel-spreadsheets die de in- en uitlooptijden weergeven, het op papier schrijven of het gebruik van software voor het monitoren van medewerkers.

Over het algemeen is het gemakkelijker om tijdregistratietools te gebruiken om de tijd nauwkeurig en snel bij te houden. Ze meten de tijd die op het werk of aan specifieke toepassingen wordt besteed. Sommige opties bieden ook functies die helpen bij het budgetteren of genereren van facturen.

Alle hier genoemde systemen zullen uw tijd nauwkeurig registreren en beheren, die indien nodig ook kunnen worden gebruikt om rapporten ter bewijs te genereren. Op die manier kunnen freelancers en externe teams kunnen de factureerbare tijd eenvoudig bijhouden en ervoor zorgen dat ze betaald krijgen voor het werk dat ze doen.

Houd bij het selecteren van de juiste app voor uw tijdregistratiebehoeften rekening met de meegeleverde functies. Ze kunnen bestaan ​​uit nauwkeurigheid, waarschuwingsfunctionaliteit, ondersteunde integratie, bedieningselementen voor pauzeren/uit-pauzeren, rapportagemogelijkheden, prijzen en factureringsopties.

Hier zijn zeven van de beste tijdregistratietools:

#1 Wisselen

Degenen die op zoek zijn naar iets eenvoudigs en gemakkelijk te gebruiken, zullen Toggl leuk vinden.

Wissel. tijdregistratie

Teams, bureaus en freelancers kunnen deze software allemaal gebruiken, waardoor u een beter beeld krijgt van hoe u uw tijd heeft besteed. Je krijgt ook basisfuncties, zoals rapportage en tijdregistratie. Geavanceerde functies zijn tegen betaling ook inbegrepen. Deze bestaan ​​uit het e-mailen van rapporten en het automatiseren van uw urenregistratiebeheer.

Met dit programma kunt u de gegevens opsplitsen en verschillende rapporten ontvangen. Bovendien kunt u op elk apparaat werken. Download de app op uw computer of download hem naar uw smartphone of tablet. Hoe dan ook, het is gemakkelijk om het in te stellen en jezelf te timen wanneer je werkt. Afstandswerk en slaap hebben vaak een vreselijke relatie, maar als je dit soort goede tools gebruikt, kun je het leven van jezelf en je team op afstand gemakkelijker maken.

De Toggl-interface is eenvoudig, maar vrij gemakkelijk te gebruiken. Natuurlijk is er een gratis abonnement genaamd Basic. Er zijn beperktere rapportagemogelijkheden. De andere abonnementen omvatten Starter ($9 per maand per gebruiker), Enterprise (aangepaste prijzen) en Premium ($18 per maand per gebruiker). Toggl biedt ook een gratis proefperiode van elk abonnement gedurende 30 dagen.

#2 Klokken

Als u op zoek bent naar een soort gratis tijdregistratiesoftware, en dan wil je het gratis hebben klokken misschien iets voor jou.

klokken, tijdregistratie

Hoewel het is ontworpen voor freelancers, kan het ook door externe teams worden gebruikt. U kunt op de bovenstaande afbeelding zien dat u eerst uw naam bekijkt en een samenvattend rapport kunt krijgen. Het is mogelijk om een ​​team samen te stellen en te zien hoe lang leden aan projecten besteden, hun geregistreerde activiteiten en de totale tijd die in een bepaald project is geïnvesteerd.

De reden dat het op de lijst staat, is dat het gratis is en kan worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan PM-apps (Project Management). Bovendien is het accuraat.

Je zult het leuk vinden dat het vanuit elke browser werkt en Android- en iOS-apparaten kan ondersteunen, evenals Mac-, Windows- en Linux-besturingssystemen. De tool biedt u ook een visueel overzicht van elke bijgehouden tijd op het tabblad Rapporten. Bovendien krijgt u geautomatiseerde wekelijkse samenvattende rapporten.

Het is vrij eenvoudig te gebruiken en u kunt evalueren hoeveel uw project u kost.

Hoewel het gratis is en onbeperkte projecten, gebruikers en tijd biedt, zijn er betaalde abonnementen beschikbaar. Het Plus-abonnement kost $ 10 per maand; De premie bedraagt ​​$ 30 per maand; Serverpakketten beginnen bij $ 450 per maand. Bovendien krijgt u een gratis proefperiode waarin u eerst alle geavanceerde functies kunt uitproberen.

#3 Hubpersoneel

Als je meer dan basisfuncties nodig hebt en een team hebt, naaf misschien wel de plek waar u terecht kunt voor tijdregistratiesoftware.

hubstaff, tijdregistratie

U kunt eenvoudig de dag of week kiezen waarover u meer informatie wilt zien, maar u kunt ook controleren op lid en totaal.

Dit is een volledige trackingoplossing en biedt urenstaten, screenshots en nog veel meer. Als u facturen, taakbeheer en budgettering wilt integreren, is deze tool behoorlijk nuttig. Bovendien kunt u zelfs een offline tracker aanschaffen, wat handig kan zijn als u niet altijd online of onderweg bent.

De functie voor personeelsplanning is geweldig omdat je ploegendiensten kunt plannen, het team kunt beheren en ervoor kunt zorgen dat mensen werken wanneer ze moeten werken. Als u vacaturesites moet bezoeken of moet reizen, is er ook een GPS-tracker. Payroll en online facturatie zijn behoorlijk populaire functies.

Er zijn twee abonnementen beschikbaar, waaronder het Basic-abonnement voor $ 5 per gebruiker per maand en het Premium-abonnement voor $ 10 per gebruiker per maand. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van de gratis proefperiode van 14 dagen.

#4 Reddingstijd

Individuele freelancers en teams kunnen de tijdregistratietool RescueTime om vele goede redenen waarderen.

reddingstijd, tijdregistratie

Het is voornamelijk een webgebaseerd systeem en werkt op Mac-, Windows-, Android- en Linux-besturingssystemen. Hoewel het op individuen is gericht, bestaat er ook RescueTime voor organisaties, waarmee u talent verstandiger kunt gebruiken en u kunt concentreren op bedrijfsdoelstellingen.

Met dit programma kunt u zien hoe u uw tijd besteedt en welke activiteiten u dagelijks doet. De primaire manager kan ook inzichten krijgen over het hele team. Met deze service kunt u ook alarmen instellen voor allerlei taken, zodat u meer tijd kunt besteden aan wat het belangrijkst is.

Andere functies zijn beschikbaar, waaronder realtime meldingen, opties voor afleidingsbeheer en privacyfuncties. U kunt ook een wekelijks rapport per e-mail ontvangen. Gegevens die op de website worden gegenereerd, kunnen echter niet naar een bestand worden geëxporteerd. Een oplossing is om een ​​screenshot van de pagina te maken, deze toe te voegen aan een Word-document en deze op die manier op te slaan.

Er zijn twee plannen voor deze tijdregistratieservice. RescueTime Premium begint bij $ 9 per maand en RescueTime Lite is een gratis versie. Bij Premium krijg je wel een proefperiode van 14 dagen om het eerst uit te proberen, dus je springt er niet blindelings in.

#5 TMetrisch

Als u een team van mensen heeft en ervoor moet zorgen dat ze werken en betaald worden, dan is TMetric wellicht ideaal voor u.

tmetrisch, tijdregistratie

Als u naar de bovenstaande schermafbeelding kijkt, ziet u dat deze laat zien hoeveel uur het team in totaal aan een project heeft gewerkt. Het geeft ook aan hoeveel van die uren factureerbaar zijn en welk loon u krijgt. Er is ook een handig cirkeldiagram beschikbaar voor meer visuele leerlingen.

Hoewel u naar het grote geheel kunt kijken, kunt u het ook opsplitsen in specifieke gebruikers. Zo kun je zien wie wat heeft gedaan en voor hoe lang. Als u van plan bent om aan het einde van het project bonussen aan te bieden, kan dit een nuttige functie zijn.

TMetric is echter ook vrij eenvoudig en zeer nauwkeurig. U kunt het gebruiken in uw desktopbrowser of op Android- en iOS-apparaten. Het werkt met Edge-, Firefox-, Opera- en Chrome-browsers.

Degenen die rapportage, projectmanagement en teammanagement nodig hebben, zullen deze optie zeker leuk vinden. U kunt gebruikers aan een groep toevoegen, machtigingen geven en intrekken, profielen bewerken en nog veel meer.

Bovendien kunt u ook uw voorkeursdagen voor het begin van de week en feestdagen instellen. Tijdschattingen en budgetteringsopties zijn ook beschikbaar.

Houd er rekening mee dat deze tijdregistratietool niet geschikt is voor particulieren. Het werkt veel beter voor meerdere gebruikers. Hoewel u zoveel gebruikers kunt hebben als nodig is, zijn er in de gratis versie slechts vijf gebruikers toegestaan. Als je meer hebt en alle geavanceerde functies wilt, zul je wat geld moeten uitgeven.

Het Professional-abonnement kost $ 4 per maand, terwijl het Business-abonnement $ 6 per maand kost. U krijgt ook een gratis proefperiode van 30 dagen, ongeacht het abonnement dat u kiest. Gedurende die tijd is alle functionaliteit inbegrepen.

#6 Oogst

Als het gaat om het kiezen van tijdregistratietools, heeft u iets nodig met rapportage en tijd-/onkostenregistratie. Harvest is misschien de juiste optie voor u.

oogst, tijdregistratie

Het werkt goed voor teams en individuen. U ziet dat er manieren zijn om naar specifieke informatie te zoeken die u mogelijk nodig heeft. U kunt ook een naam en de verwachte voltooiingsdatum toevoegen en de voortgang van een bepaald project bekijken.

Uiteindelijk kunt u zien hoeveel uren u in totaal aan het project heeft besteed, en welke uren factureerbaar waren en welke niet. U kunt ook gemakkelijk zien hoeveel u wel en niet heeft gefactureerd en u kunt rechtstreeks vanuit de tracker facturen maken.

Dit alles gebeurt online en biedt beveiligingsfuncties zoals die u bij een bank kunt vinden. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over het risico dat iemand de informatie te zien krijgt die hij niet zou moeten zien. Facturen kun je direct naar een klant sturen, waardoor je een stap te kort komt en sneller en slimmer kunt werken.

Met het bijhouden van uitgaven kunt u zien hoeveel u uitgeeft, hoeveel u betaald krijgt en meer. Bovendien is de rapportagetool behoorlijk krachtig en een van de beste die we ooit eerder hebben gezien.

Natuurlijk kunt u ook met deze app plannen. Om dat te doen, heb je de zuster-app genaamd Forecast nodig. Op die manier kunt u dingen voor het team plannen, schattingen verbeteren en zien hoe lang het gaat duren om een ​​project af te ronden.

Dat zul je leuk vinden het kan met veel apps worden geïntegreerd. Deze omvatten Basecamp, Asana, Trello, QuickBooks, PayPal en vele anderen. Als er iets is waarmee het niet werkt en je nodig hebt, bouw het dan zelf met de Button & Widget of gebruik het API-systeem.

Er is een gratis abonnement, maar het is slechts geschikt voor twee projecten. Er is een betaald abonnement beschikbaar met een volledig functionele proefperiode van 30 dagen. Het heet Pro en maakt onbeperkte projecten en mensen mogelijk. Het kost slechts $ 12 per maand per persoon.

#7 Altijd uur

Wil je gewoon iets eenvoudigs, of je nu in teamverband werkt of alleen? Dan is Everhour wellicht ideaal voor u.

everhour, urenregistratie, onkosten

Vanuit deze weergave kunt u gemakkelijk zien dat de website veilig is. Vervolgens hebt u meerdere tabbladen die u nuttige informatie kunnen geven. Deze toont toevallig het tabblad Kosten. U kunt eenvoudig uitgaven toevoegen, een diagram bekijken waarin wordt uitgelegd hoeveel geld u waar heeft uitgegeven en bepalen voor welke periode u de informatie wilt vinden.

Andere opties zijn planningen, projecten, rapporten, facturen en tijd. Het is duidelijk dat u facturen kunt genereren voor het werk dat u hebt uitgevoerd en deze rechtstreeks naar de klanten kunt sturen. Uw medewerkers kunnen ook facturen maken en versturen, zodat u ze op tijd kunt betalen.

Alleen al uit de bovenstaande schermafbeelding kunt u zien dat het dashboard visueel van aard is, maar ook schoon en gemakkelijk te navigeren is. Je hebt niet veel gedurfde kleuren en woorden die je kunnen verwarren. Het is mogelijk om snel de informatie te krijgen die u nodig heeft en door te gaan met ander werk.

Integratie is ook populair bij veel andere projectmanagementtools. Deze kunnen Basecamp, GitHub, Jira, Trello en Asana omvatten. Hoewel het niet met zoveel opties kan worden geïntegreerd als sommige andere, is het nog steeds behoorlijk nuttig.

De functie voor resourceplanning rechtvaardigt zijn paragraaf. Hiermee kunt u uw team volgen en zien hoe ze in verschillende projecten worden gebruikt. Zo kun je zien waar kan worden bezuinigd of waar moet worden uitgebreid. Uiteraard kunt u ook inschatten hoe lang elke taak zal duren en krijgt u een idee of u wel of niet op tijd klaar zult zijn.

Het enige voorbehoud is echter dat de timer alleen kan worden gestart als u aan een project werkt dat al op de lijst staat. Daarom, als je de leiding hebt over het maken van projecten, kun je jezelf niet veroorloven daarvoor betaald te krijgen. Mogelijk moet u een andere tijdregistratietool gebruiken of deze aan een werknemer geven die per uur wordt betaald.

Er is geen gratis abonnement, maar je krijgt wel een proefperiode van 14 dagen. Het Solo-abonnement kost $ 8 en is voor individuen. Het teamabonnement kost $ 5 per gebruiker per maand.

#8 ezClocker

Screenshot_28

Deze hoog gewaardeerde freelance-uurtracker-app is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. De app is ideaal als je als freelancer thuis werkt of als zzp’er in de buitendienst werkt. ezClocker heeft ook een zakelijke versie die werkt voor bedrijven met externe medewerkers.

De app geeft je de nodige tools om eenvoudig en efficiënt declarabele uren bij te houden, je totale loon te berekenen (op basis van uurtarief/gewerkte uren) en nog veel meer! Je kunt met één tik in- en uitklokken; Bekijk vervolgens uw gewerkte uren voor de dag, week of maand, of stel uw eigen aangepaste tijdsbestek in.

Zodra het project of de klus is afgerond, kunt u met één tik uw urenstaat en een bericht naar uw klant/baas e-mailen! Als u uw uurtarief instelt, wordt uw e-mail omgezet in een factuur, zodat uw klant gemakkelijk kan zien hoeveel hij u verschuldigd is.

De zakelijke versie voor teams op afstand heeft extra functies, zoals planning, arbeidskostenberekening, voorkomen dat werknemers vroegtijdig inklokken en het bijhouden van overuren.

#9 factoHR

geplakte afbeelding 0 (7)

Denkt u aan een tijdregistratieoplossing waarmee uw personeel hun werkgegevens kan invoeren en uw manager dit zelfs onder externe omstandigheden in de gaten kan houden? factoHR is wellicht de juiste oplossing die aan uw behoeften voldoet.

Met factoHR kunnen werknemers hun taken invoeren volgens hun gedefinieerde schema's. Terwijl ze deze taken toevoegen, kunnen medewerkers eenvoudig details toevoegen over de naam van de corresponderende klant, het project waaronder ze werken, een specifiek product, de werkplek en specifieke opmerkingen daarover. Ondertussen kunnen ze hun begin- en einddatum en -tijd vermelden. 

Omdat al deze details toegankelijk zijn voor de managers, wordt het voor hen eenvoudig om de totale tijd die aan het project wordt besteed te analyseren. Denk er gewoon over na. U kunt zelfs monitoren hoe productief uw personeel is. Medewerkers en managers hebben zelfs vanaf elke externe locatie toegang tot onze trackingtool. 

Na voltooiing van het project kunt u het totale aantal factureerbare en niet-factureerbare uren splitsen, wat u helpt bij het nauwkeurig berekenen van de uiteindelijke projectkosten.

De urenregistraties van het personeel kunnen ter goedkeuring worden voorgelegd aan hun leidinggevenden. factoHR Hiermee kunt u een gepersonaliseerde goedkeuringsworkflow instellen waarin u ook goedkeuringsmanagers in een hiërarchisch formaat kunt aanstellen. 

Naast het beheren van taken en projecten kent factoHR het belang van rapportage en biedt daarom kant-en-klare rapporten aan, gedetailleerd over werkuren, projecten, de klantafhandelingen en nog veel meer.

Dit alles gebeurt via ons online cloudgebaseerde platform en een mobiele applicatie die zowel op iOS als Android draait. Vanwege de aard van de opslag in de cloud heeft u de gegevens die u opslaat volledig zelf in de hand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het risico dat uw gegevens door een derde partij worden geschonden. 

Samen met de urenstaattool biedt factoHR een uitgebreid pakket voor het beheren van alledaagse en eentonige HR-activiteiten die de last voor uw personeel verminderen en hen in staat stellen zich te concentreren op de essentiële taken.

#10 Indy

Tijdregistratie

Als u op zoek bent naar urenregistratiesoftware voor freelancers en zelfstandigen, dan is de Indy Tijdregistratie-tool helpt u gefocust te blijven op de taken en niet op de klok. De interface van de tool is heel eenvoudig, zoals je kunt zien in de schermafbeelding. Indy's Time Tracker-tool is ontworpen om freelancers te helpen gefocust te blijven op hun projecten, niet op de klok. De tool is eenvoudig te gebruiken, waardoor u uw tijd kunt beheren terwijl u van de ene taak naar de volgende gaat.

Met deze tool kunt u met een simpele klik op de knop inklokken en op pauze drukken wanneer u een pauze neemt. Met de urenregistratie kunt u uw urenstaten op verschillende manieren filteren, zodat u een overzicht krijgt van uw werkuren en taken. Aan het einde van de week of maand koppel je je uren aan een factuur. Je hoeft dus alleen nog maar je uurtarief toe te voegen en ter betaling naar je klant te sturen.

In tegenstelling tot andere concurrenten heeft Indy helemaal geen verborgen kosten: alles is inbegrepen in een laag maandbedrag. Bij de eerste poging krijg je 15 keer gratis toegang tot de track.
Onbeperkte toegang tot de Indy pro-bundel kost slechts $ 5.99 per maand.

Conclusie

We hebben enkele van de beste tijdregistratietools vergeleken die u kunt gebruiken voor respectievelijk externe teams en freelancers.

Als u op zoek bent naar iets dat goed werkt voor teams en individuen, dan zijn Everhour, RescueTime en Toggl enkele van de beste, terwijl TMetric alleen goed werkt voor teams.

Nu u alle prijspunten heeft doorgelezen, inclusief die met volledig gratis opties, hopen we dat u nu de beste tijdregistratietool kunt vinden die past bij uw budget en zakelijke behoeften.