Home  /  AllesCRO  / 8 Belangrijke functies waar u op moet letten in een pop-upbouwer

8 belangrijke functies waar u op moet letten in een pop-upbouwer

Pop-ups zijn een eenvoudige maar effectieve manier om de conversiepercentages te verhogen en uw algehele zakelijke succes te verbeteren.

Tegenwoordig gebruiken veel online marketeers ze voor verschillende doeleinden, maar in wezen worden ze gebruikt om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden in de hoop meer omzet te genereren.

Statistieken zeg dat een aantal mensen dat voor het eerst een pop-up ziet, besluit zaken te doen met het betreffende merk met een conversiepercentage van 11%, dus het lijkt erop dat ze zeker een goede kans zijn die je beter niet kunt missen.

Bij het zoeken naar een ideale pop-upbouwer, moet u op zoek gaan naar specifieke functies waarmee u uw bedrijfsdoelen met minimale inspanning kunt bereiken.

Let dus op deze 8 essentiële features waar je op moet letten in een pop-up builder en ontdek welke items verplicht zijn als het gaat om een ​​goede marketing- en salesstrategie.

1. Hoge conversiepercentages

Conversiepercentages worden weerspiegeld in het vermogen van een specifieke pop-up om bezoekers in klanten om te zetten, dat wil zeggen om bezoekers op de een of andere manier aan te moedigen en uw product of dienst te laten kopen.

De intentie van uw bezoekers moet door iets worden uitgedaagd, zodat ze kunnen beslissen dat ze hun tijd en geld aan u willen besteden.

Je hebt jezelf zeker afgevraagd wat de beste strategieën zijn om pop-upvensters met hoge conversies te maken, aangezien er veel opties en tips op de markt zijn over wat je moet doen om precies dat te bereiken.

Hier zijn enkele van de cruciale dingen die u kunt doen om zeer converterende pop-ups te maken:

 • Houd het simpel en duidelijk 
 • Gebruik afbeeldingen die verwijzen naar een bepaald invulformulier
 • Geef extra context aan uw bericht
 • Voeg er een bepaalde smaak/humor/persoonlijkheid aan toe
 • Bied uw bezoekers iets waardevols aan
 • Voeg relevante CTA-knoppen toe die aansluiten bij de aanbieding zelf
 • Kies de juiste timing voor het verschijnen van uw pop-up

Door kort maar krachtig te zijn, biedt uw pop-up precies zoveel informatie als nodig is voor een lezer om de boodschap te ontvangen en duidelijk te begrijpen om eventueel actie te ondernemen.

Afbeeldingen die verwijzen naar een bepaalde vorm bevestigen indirect wat de bezoeker moet doen en wat er van hem verwacht wordt.

Als het om extra context gaat, betekent dit meestal dat uw pop-up, dat wil zeggen de boodschap van uw pop-up, alleen mag voortbouwen op de reeds gevestigde waarde van uw website-inhoud.

Context moet relevant en nuttig zijn voor uw bezoekers.

Als u zich wilt onderscheiden van de rest van de concurrentie, moet u een specifieke indruk achterlaten bij uw bezoekers door een perfecte dosis humor en persoonlijkheid in uw pop-ups op te nemen. 

Ze moeten interessant genoeg en uniek zijn, zodat de prospects wat langer op uw e-commerce website kunnen blijven.

Het aanbieden van iets waardevols aan uw bezoekers is cruciaal als het gaat om het trekken van aandacht.

Dit kunnen couponcodes, kortingen, speciale aanbiedingen, wedstrijden uitvoeren, inhouddownloads en dergelijke.

Zoals u in het onderstaande voorbeeld kunt zien, kunt u hen een kortingsbon aanbieden in ruil voor hun e-mailadres en zo aan uw e-maillijst werken.

belangrijke kenmerken pop-upbouwer zooshoo pop-upvoorbeeld

Bron: ZooShoo

Ze moeten gestimuleerd worden om actie te ondernemen.

Je moet ook voorzichtig zijn bij het toevoegen van CTA-knoppen, omdat deze moeten overeenkomen met de aanbieding zelf en meestal gemarkeerd zijn in vergelijking met de rest van de pop-up.

Gebruik bij het maken van CTA’s actieve werkwoorden en wees ook kort en duidelijk.

Het kiezen van de juiste timing voor het verschijnen van een pop-up is een ander zeer belangrijk detail dat we in de volgende paragraaf verder gaan onderzoeken.

Houd er rekening mee dat u zich vaak eerst zorgen moet maken over het creëren van de perfecte trechter om alle stappen goed en met systemen, dat is niet iets om je zorgen over te maken.

2. Geavanceerde triggeropties

Triggeropties zijn erg belangrijk omdat ze bepalen wanneer uw pop-ups op uw website verschijnen en een bepaalde boodschap aan uw bezoekers tonen.

Afhankelijk van het doel en de locatie van de pop-up kun je een bepaalde trigger kiezen, en het is het beste als een pop-upbouwer meerdere opties heeft om uit te kiezen en te gebruiken.

De pop-upbouwer heeft gebeld Poptin biedt verschillende triggeropties die zeer effectief zijn, en enkele hiervan zijn:

 • Trigger voor exit-intentie
 • Na X seconden
 • Nadat X percentage is gescrolld
 • Na het bezoeken van X-aantal pagina's
 • Bij klikken
 • Na X klikken

Als u ervoor kiest om ze handmatig in te stellen, kunt u dit heel eenvoudig doen, zoals hieronder weergegeven:
belangrijke functies pop-up builder poptin geavanceerde triggeropties

Ook kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om gebruik te maken van de autopilot trigger, wat betekent dat de tool automatisch de juiste trigger kiest op basis van het gedrag van uw bezoekers. 

Bovendien Nikola Roza zegt dat pop-ups met exit-intentie het meest effectief zijn, omdat ze voorkomen dat uw potentiële klanten uw bedrijfswebsite verlaten zonder een aankoop te doen.

Het vinden van de juiste maat is essentieel omdat u uw bezoekers niet wilt irriteren of irriteren voordat u ze zelfs maar de kans geeft om goed te zien waar uw website over gaat.

Pagina-scrolltriggers zijn ook erg handig omdat ze hen aanvullende informatie kunnen geven die ze op dat moment nodig hebben en hen verder kunnen begeleiden.

Zodra de bezoeker de muiscursor omhoog beweegt om de pagina te sluiten, verschijnt er plotseling een pop-up die hem een ​​leadmagneet biedt die hyperrelevant is voor de pagina waarop hij zich bevindt.

Denkt u niet dat de kans groot is dat er een klik plaatsvindt?

Natuurlijk is dat zo.

3. Geavanceerde targetingopties

Direct na het instellen van de triggeropties zijn de targetingopties de volgende in de rij.

Met targetingopties kunt u de juiste en geschikte doelgroep voor uw aanbiedingen selecteren.

Poptin biedt ook tal van targetingopties voor uw website, en enkele hiervan zijn:

 • Targeting op verkeersbron – dit betekent dat bezoekers worden getarget op basis van de bron waar ze vandaan komen (of ze nu afkomstig zijn van bepaalde zoekmachines, sociale netwerken, of vergelijkbaar);
 • Targeting op landen of regio's – het betekent dat we ze moeten targeten op basis van het land waarin ze zich bevinden;
 • Targeting op datums en tijd van de dag – deze zijn bijvoorbeeld belangrijk als het gaat om bepaalde tijdspecifieke producten;
 • Targeting op bepaalde websitepagina's – dit betekent dat u pop-ups op specifieke pagina's kunt weergeven door URL's toe te voegen; 

In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u alles instellen:

belangrijke functies pop-up builder poptin targetingopties

Deze opties moeten worden aangepast en op de juiste manier worden gebruikt om er het maximale uit te halen.

Het is gemakkelijker om het publiek te segmenteren en de juiste boodschap aan de juiste mensen te tonen, omdat dit zowel kosteneffectief is als meer gekwalificeerde leads oplevert.

4. Zeer aanpasbare drag-and-drop-editor

Drag-and-drop-editor is een zeer nuttig hulpmiddel waarmee u uw pop-ups eenvoudig kunt aanpassen om ze effectiever, mooier en geschikter te maken voor het ontwerp en het merk van uw website.

Hiermee kun je in principe bepaalde elementen slepen en neerzetten waar je maar wilt, om het grootst mogelijke effect te creëren. 

Aanpassingsopties kunnen cruciaal zijn om de aandacht van uw bezoeker te trekken, en de juiste pop-upbouwer zal er een groot aantal beschikbaar hebben.

Het hebben van een drag-and-drop-editor vergemakkelijkt het hele proces van het maken van pop-ups en maakt het nog leuker en interessanter.

Het zorgt er ook voor dat je er professioneler uitziet.

Als het gaat om het visuele uiterlijk van uw pop-ups, is het belangrijk dat u:

 • Verander kleuren, lettertypen, maten
 • Bepaalde elementen toevoegen of verwijderen, zoals afbeeldingen, tekst, pictogrammen, logos, animaties, video's en meer

U moet uw pop-up interactief en professioneler maken, wat u kunt doen door deze perfect aan te passen aan uw merk.

Kijk maar eens hoe Vogue het doet met de bijpassende kleuren en lettertypes en een mooie foto:

belangrijke kenmerken pop-up builder vogue pop-up voorbeeld

Bron: mode

Branding mag niet worden verwaarloosd, omdat u uw klanten moet aanspreken en een goede indruk wilt maken.

5. Geen codeervaardigheden nodig

Je hoeft niet meer perfect te kunnen coderen, want alles is eenvoudig te gebruiken en ideaal voor iedereen die technisch niet onder de knie heeft, maar ook te maken heeft met een online bedrijf en bijvoorbeeld pop-ups maakt.

Door een drag-and-drop-editor te gebruiken, heb je geen enkele vorm van expertise of kennis meer nodig om geweldige pop-upvensters te maken.

Je kunt ze eenvoudig en zonder enige moeite maken.

6. Mooie kant-en-klare sjablonen

Als u het creatie- en aanpassingsproces niet helemaal opnieuw wilt beginnen, kunt u met de juiste pop-uptool gebruik maken van kant-en-klare sjablonen uit de sjablonen bibliotheek.  

Ze maken uw werk eenvoudiger en helpen u snel en eenvoudig verschillende soorten prachtige pop-upvensters te maken.

Enkele van de meest populaire vooraf gemaakte pop-upsjablonen zijn:

 • Drijvende balken
 • Lichtbak
 • Fullscreen
 • Slide-in
 • Sociale widgets
 • Countdown
 • Draai het wiel
 • Mobiele sjablonen

Het aftelsjabloon kan bijvoorbeeld worden gebruikt om urgentie te creëren en een gevoel van noodzaak te creëren als het gaat om een ​​bepaald product of een bepaalde dienst, zoals we hieronder kunnen zien:

belangrijke kenmerken pop-up builder kampioen aftellen pop-up voorbeeld

Bron: Stuntrijden

De zwevende balken bevinden zich bovenaan of onderaan en blijven zichtbaar zolang de bezoeker naar beneden of naar boven scrollt op uw websitepagina.

Ze onderbreken uw bezoekers niet en irriteren ze niet, ze zijn er alleen ter herinnering.

Spin-the-wheel-sjablonen zijn een nieuwe trend omdat ze zeer interessant zijn voor bezoekers en ook zeer converterend zijn.

7. Diepgaande analyses

Om volledig geïnformeerd te zijn over het gedrag, de behoeften, voorkeuren, attitudes en meer van uw bezoekers, moet u bepaalde statistieken bijhouden.

U moet uw publiek om verschillende redenen beter leren kennen, en een van deze redenen is om uw gebruikerservaring op elke gewenste manier en voor zover uw mogelijkheden dit toelaten, te kunnen aanpassen.

Diepgaande analyses kunnen u laten zien of de prestaties van uw pop-ups over het algemeen goed zijn of dat er iets moet worden veranderd.

Door de conversiepercentages van elke pop-up bij te houden, krijgt u een volledig beeld van de doeltreffendheid ervan. 

Wat bovendien kan helpen om de juiste oplossing voor uw probleem te vinden, is A/B-testen.

A/B-testen zijn gebaseerd op het vergelijken van twee enigszins verschillende versies van de pop-ups om de versie te vinden die het beste presteert.

U kunt hun timing, triggers, interacties en ontwerp vergelijken en zien wat u kunt doen om de bouncepercentages te verlagen en uw pop-ups nog succesvoller te maken.

Een andere goede tip is om te integreren met Google Analytics en de effectiviteit en ROI van uw individuele pop-ups te controleren.

belangrijke functies pop-up builder google analyticsBron: Google Analytics

U hoeft alleen maar uw doelen te stellen en u bent klaar om te gaan.

Het zal u helpen uw klanten op een dieper niveau te leren kennen en begrijpen en zo uw bedrijf op het goede spoor te zetten.

8. Talrijke integraties

Integraties vergemakkelijken de verbinding tussen uw software en apps van derden, zodat alle processen soepel en tegelijkertijd kunnen functioneren.

Ze verhogen de algehele productiviteit van uw bedrijf en stellen u in staat op meerdere fronten te werken.

Door gebruik te maken van integraties, dat wil zeggen werken met de hulp van verschillende online marketingplatforms, e-mailmarketing of CRM-platforms en dergelijke, krijgt u de extra hulp die u nodig heeft om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Naast het bieden van aanvullende informatie, helpen integraties bij het automatiseren van bepaalde taken om alles snel en met minimale/geen fouten gedaan te krijgen.

The Bottom Line

Er zijn tegenwoordig een groot aantal verschillende pop-upbouwers op de markt, en jouw taak als marketeer is om de beste tool te vinden die er is.

Om uw conversiepercentages te verhogen en de meest effectieve pop-ups voor uw e-commercewebsite te creëren, moet uw pop-upbouwer u met tal van taken kunnen helpen.

Deze taken kunnen eenvoudig worden uitgevoerd als uw pop-upbouwer over bepaalde functies beschikt.

De mogelijkheid om hoge conversiepercentages te bieden, uw pop-ups aan te passen en te stylen zodat ze passen bij het ontwerp van uw website, verschillende kant-en-klare sjablonen te gebruiken, analyses bij te houden en meer – dit zijn allemaal cruciale functies die nodig zijn om de beste pop-ups te maken.

U moet ook niet nalaten opties te activeren en te targeten, aangezien deze bepalen wanneer uw pop-ups verschijnen en voor wie.

Een van de hulpmiddelen die bij beide kunnen helpen is Poptin. Het helpt u bij het maken van aantrekkelijke pop-ups die u op bepaalde momenten kunt laten verschijnen om uw bezoekers te stoppen, te intrigeren of eraan te herinneren. U kunt ook kiezen voor wie deze vensters verschijnen en hoe vaak.

Houd rekening met deze 8 belangrijke functies waar u op moet letten bij een pop-upbouwer en kies de juiste tool om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com