Home  /  Alleslead generatie  / De juiste pop-upbouwer voor uw behoeften kiezen: Poptin versus Privy

De juiste pop-upbouwer voor uw behoeften kiezen: Poptin versus Privy

Heeft u ooit gewenst dat u de kracht van pop-ups kon benutten om de betrokkenheid, conversies en loyaliteit van uw publiek te vergroten? Het blijkt dat die droom werkelijkheid kan worden met de juiste pop-upbouwer. Maar met zoveel opties die er zijn, kan het kiezen van de perfecte het gevoel geven dat je door een doolhof navigeert.

Daarom vergelijken we Poptin en Privy, twee populaire pop-upbouwers om je te helpen een weloverwogen keuze te maken. 

We gooien elke functie, prijskaartje en sterkte/zwakte onder de microscoop, zodat u dat niet hoeft te doen.

Uiteindelijk weet u niet alleen welke pop-upbouwer het beste bij uw bedrijf past, maar ook waarom dat zo is, en u weet het zeker.

Installatie en gebruiksgemak

Wanneer u een pop-upbouwer kiest, wilt u genoegen nemen met een bouwer die het maken van een pop-up snel maakt. U wilt uw geld niet investeren en later ontdekken dat uw teamleden het moeilijk vinden om marketingcampagnes op uw website op te zetten omdat de pop-upbouwer verwarrend is. 

Poptin

Een van de eerste dingen die je opvalt als je je aanmeldt voor Poptin, is het opvallende en simplistische gebruikersinterface. Het is voor nieuwe gebruikers eenvoudig om meteen te beginnen met creëren, omdat de pop-upbouwer vrij intuïtief is. Poptin staat ruimschoots in zijn recht als het stelt dat er “geen technische ervaring” nodig is om zijn product te gebruiken. Het is echt zo eenvoudig.

Poptin pop-upbouwer die het maken van een pop-up laat zien

Naarmate je dieper onderzoekt, merk je ook al snel de andere dingen die je kunt doen met de pop-upbouwer aan de linkerkant van het dashboard: pop-ups, formulieren, autoresponders maken en je leads volgen. 

Als je verdergaat met het maken van een “Nieuwe Poptin”, krijg je twee opties: maak een pop-up of ingebedde vorm. Zodra u hierop klikt, wordt u doorgestuurd naar de sjablonenbibliotheek waar u kunt kiezen uit een selectie kant-en-klare sjablonen voor verschillende doeleinden. 

Vanaf dit moment kunt u de details van uw website en pop-up toevoegen en beginnen met het ontwerpen van uw bericht in de pop-upbuilder. 

Als u een beetje creatief bent of gewoon meer autonomie wilt, kunt u de sjablonen overslaan en uw pop-up helemaal opnieuw ontwerpen. Wat voor jou ook werkt, deze bouwer zorgt ervoor dat jij over het beste gereedschap beschikt.

privaat

Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een gratis Privy-account, krijgt u gedurende een beperkte tijd toegang tot hun volledige pakket tools – inclusief hun e-mailmarketing functies. Als u eenvoudigweg uw e-maillijst wilt uitbreiden en geen behoefte hebt aan extra e-mailmarketingfuncties, moet u naar 'Privy Convert' op de navigatiebalk navigeren. Vanaf dat moment heeft u toegang tot hun pop-upbouwer en kunt u uw reis beginnen met het maken van pop-ups voor welke zakelijke doelen u ook heeft ingesteld.

Privy pop-upbouwer die het bewerkingsproces voor een pop-up laat zien

Zodra je op de navigatiebalk klikt, zul je zien dat Privy een goed ingedeelde interface heeft waarmee je meteen aan de slag kunt. U kunt een van de sjablonen selecteren of op 'Bouw uw eigen' klikken om uw pop-up helemaal opnieuw te ontwerpen.

Vonnis

Zowel Poptin als Privy bieden ongelooflijk gebruiksvriendelijke interfaces met soepele installatieprocessen. Dankzij de duidelijke instructies en intuïtieve tools kan iedereen snel beginnen met het opstellen van boeiende marketingboodschappen.

Pop-up Builder-dashboard

De meeste bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar tools voor het genereren van leads, hunkeren vaak naar eenvoud. Ze willen een gebruiksvriendelijk platform boordevol essentiële functies, zoals intuïtief slepen en neerzetten, kant-en-klare sjablonen, nauwkeurige targetingopties, diverse pop-uptypen en inzichtelijke analyses. Geen gedoe, alleen functies die de klus snel klaren.

Poptin

Nogmaals, Poptin maakt het u vrij gemakkelijk om uw gewenste doel in een paar eenvoudige stappen te bereiken. Het biedt essentiële functies zoals slepen en neerzetten – waarvan we het er allemaal over eens zijn dat dit noodzakelijk is – waardoor u eenvoudig elementen zoals knoppen, afbeeldingen en tekst kunt toevoegen en rangschikken. 

U kunt elementen snel slepen en neerzetten, stijlen aanpassen en inhoud eenvoudig aanpassen. 

Poptin-dashboard met de bewerkingsinstellingen van een pop-up

Poptin biedt een volledig vrije bewerkingservaring voor zijn pop-ups, in tegenstelling tot sommige concurrenten die u beperken tot vooraf gedefinieerde blokken. U bent niet gebonden aan een rastersysteem en kunt elk element dat u maar wilt, waar u maar wilt, in uw pop-up plaatsen.

Alle elementen die u mogelijk nodig heeft om aantrekkelijke aanbiedingen te ontwerpen en te creëren, bevinden zich handig aan de linkerkant van het dashboard. U kunt tekst, afbeeldingen, achtergronden, knoppen, pictogrammen, afteltimer en HTML toevoegen en de pop-upgrootte bewerken door eenvoudig op de relevante instellingen te klikken. 

Dat is nog niet alles: u kunt een teaser toevoegen voordat uw hoofdpop-up verschijnt, in- en afsluiteffecten voor uw pop-ups selecteren, velden in uw pop-up opnemen om contactgegevens vast te leggen, aangepaste lettertypen toevoegen, een autoresponder instellen die wordt verzonden wanneer een bezoeker converteert , inhoud uw bericht, of bewerk een deel van de pop-up met aangepaste CSS.

privaat

Privy biedt ook drag-and-drop-functionaliteit in zijn builder. U kunt elementen toevoegen, waaronder afbeeldingen, tekst en knoppen, om een ​​marketingboodschap te creëren die weerklank vindt bij uw klanten. Het is ook eenvoudig om uw pop-ups aan te passen aan de persoonlijkheid van uw merk. 

Deze bouwer beperkt uw ontwerpmogelijkheden echter tot vooraf gedefinieerde blokken, wat betekent dat u minder controle heeft over waar elk element naartoe gaat. 

Net als bij Poptin kunt u met deze builder formuliervelden toevoegen, uw pop-up ontwerpen en een bedankpagina of couponcode toevoegen om echt aan de behoeften van uw publiek te voldoen. 

Privy dashboard met een pop-up die wordt bewerkt.

Vonnis

De instellingen van Privy voor het ontwerpen van pop-ups schieten tekort in vergelijking met die van Poptin. Hun bouwer biedt geweldige functies, maar mist geavanceerde instellingen zoals het gebruik van aangepaste lettertypen en CSS.

Als u een HTML-element moet toevoegen, kunt u dat ook niet doen met Privy. We weten niet zeker waarom deze functie in de editor is vergrendeld, maar we kunnen ervan uitgaan dat deze beperkt is tot betalende gebruikers. Er is ook geen instelling voor in- en uitstapeffecten waarmee u kunt bepalen hoe uw pop-up verschijnt 

Pop-uptypen

Pop-upbouwers zijn krachtige tools voor website-eigenaren, waarmee ze leads kunnen vastleggen, promoties kunnen presenteren en conversies kunnen stimuleren. Ze stellen u in staat dit te bereiken door verschillende soorten pop-ups aan te bieden waaruit u kunt kiezen. Sommige hiervan omvatten lightbox-pop-ups, volledig scherm, spin-to-win, banners, slide-ins, video-pop-ups, mobiele pop-ups, pop-ups met afteltimer, ingesloten formulieren, pop-ups voor afsluitintenties en pop-ups tijdens het scrollen.

Poptin

Welke boodschap u ook wilt overbrengen, er is een geschikt pop-uptype dat u kan helpen dat te bereiken met deze pop-upbouwer. 

De meeste bouwers bieden lightbox-pop-ups aan – een populaire keuze op de markt – met specifieke triggers als basisfunctie. Poptin stopt daar niet alleen. 

Ten eerste geeft Poptin verschillende doelen weer en koppelt deze doelen aan de beschikbare pop-uptypen. U kunt boeiende berichten maken met overlays op volledig scherm, mobiele pop-ups, pop-ups met intentie om af te sluiten, of een afteltimer toevoegen aan uw dia-ins, onderste balken en gegamificeerde pop-ups.  

Met deze vele soorten pop-ups kunt u marketingcampagnes maken op basis van specifieke doelen, of het nu gaat om het vastleggen van e-mailadressen, het begroeten van nieuwe bezoekers, het vastleggen van verlaten bezoekers of het stimuleren van conversies met kortingen. 

privaat

Net als Poptin biedt Privy ook verschillende pop-uptypen. Ze vangen dit moeiteloos op door u geschikte pop-ups te tonen op basis van de specifieke doelen die u voor ogen heeft. Als u bijvoorbeeld nieuwe contacten voor uw website wilt vastleggen, krijgt u twee opties te zien: een "welkomstkortingspop-up" en een "welkomstkortingsflyout" in het Privy-dashboard. 

Dit maakt het maken een stuk eenvoudiger, omdat de pop-uptypen zijn verfijnd voor specifieke doelen.

Vonnis

Over het geheel genomen besparen beide bouwers u veel tijd. In plaats van tijd te verspillen aan het brainstormen over het ideale pop-uptype, kunnen website-eigenaren deze gebruiksvriendelijke bouwers gebruiken om gemakkelijk hoog-converterende pop-ups te ontwerpen en in te zetten, waardoor hun marketinginspanningen worden gestroomlijnd.

Triggers en targeting 

Poptin

Poptin blinkt uit als het gaat om het optimaliseren van uw pop-ups om de juiste doelgroep te bereiken. Met deze builder kunt u instellen dat uw pop-ups verschijnen nadat bepaalde parameters zijn bereikt. Deze omvatten wanneer een gebruiker uw website probeert te verlaten; nadat u een bepaalde periode op uw website heeft doorgebracht; nadat een gebruiker door een bepaald percentage van uw landingspagina scrollt; wanneer de gebruiker inactief is; of wanneer een gebruiker op een andere pop-up op uw website klikt. 

Daarnaast biedt Poptin een breed scala aan targetingopties om verder te verfijnen wie uw websiteaanbiedingen ziet. U kunt segmenten van uw doelgroep targeten op basis van hun apparaat, URL, Shopify-tags, cookies, verwijzing, verkeersbron, geolocatie, land, datum en tijd. Als deze opties niet voldoende zijn voor uw behoeften, kunt u geavanceerde targetingopties toevoegen op basis van de titeltag, broncode, advertentieblok of IP-adresblok. Al deze opties helpen u om uw aanbiedingen, kortingen en berichten onder de aandacht te brengen van uw gedefinieerde doelgroep. 

privaat

In vergelijking met Poptin biedt Privy fatsoenlijke opties om uw doelgroep te targeten met aanbiedingen die bij hen aanslaan. U kunt gebruikers targeten op basis van land, taal, postregio, apparaat, URL, tijdstip, dag van de week, websiteactiviteit, paginaweergaven en verwijzende URL. Het is misschien niet zo robuust als dat van Poptin, maar het klopt wel. 

Vonnis

Hoewel beide bouwers geweldige opties bieden om verschillende segmenten van uw doelgroep te targeten als u prioriteit geeft aan gebruikersgedrag en flexibiliteit, is Poptin wellicht beter geschikt omdat het meer targetingmogelijkheden heeft. 

Betaalbare prijzen 

De uiteindelijke beslissing nemen over de juiste pop-upbouwer voor uw website komt vaak neer op twee cruciale factoren: functies en prijs. 

Poptin

We weten dat elk bedrijf ergens begint, en daarom bieden we een gratis abonnement aan dat speciaal is ontworpen voor mensen die net beginnen of websites met weinig verkeer hebben. Met ons gratis abonnement kunt u leads vastleggen en uw publiek uitbreiden met maximaal 10,000 maandelijkse bezoekers en een onbeperkt aantal pop-ups. Personaliseer uw pop-ups voor verschillende gebruikers met basistargetingopties en krijg waardevolle inzichten in uw doelgroep en de prestaties van pop-ups met de meegeleverde analyses.

Poptin-prijsplannen met de gratis en betaalde abonnementen

We bieden ook drie tariefplannen vanaf $ 25/maand voor 10,000 bezoekers per maand, één domein, 1000 autoresponders, onbeperkte pop-ups, geavanceerde targeting, A/B-testen en analyses. Deze geprijsde abonnementen lopen op tot $ 119/maand voor bedrijven met veel grotere behoeften. 

privaat

Hoewel Privy e-mailmarketingfuncties biedt als kers op de taart voor de belangrijkste abonnementen, biedt het wel verschillende prijsopties voor gebruikers die eenvoudigweg hun e-maillijst willen laten groeien met Privy Convert. 

Ze kunnen zich aanmelden voor een abonnement, gedurende een beperkte periode toegang krijgen tot de volledige functies en vervolgens terugschalen naar het gratis abonnement als ze geen van de geprijsde abonnementen kopen.

Schermafbeelding van Privy-abonnementen met de verschillende tariefplannen

Het gratis abonnement biedt toegang tot alle pop-uptypen, synchronisatie met e-mailserviceproviders, geavanceerde pop-uptargeting en is gratis voor maximaal 100 e-mailbare contacten. Het biedt echter geen toegang tot e-mail- en chatondersteuning zoals de betaalde abonnementen. 

Het volgende betaalde abonnement begint bij $ 30/maand voor 1500 mailbare contacten en biedt robuustere e-mailmarketingfuncties voor gebruikers. 

Als u eenvoudigweg geïnteresseerd bent in het uitbreiden van uw e-maillijst, kunt u kiezen voor een Privy Convert-abonnement dat begint bij $ 24/maand voor 10,000 paginaweergaven. Als je meer views wilt, zul je meer geld moeten uitgeven. 50,000 paginaweergaven bedragen momenteel bijvoorbeeld $ 84/maand. 

Schermafbeelding van Privy Convert-prijzen

Ons eindoordeel: welke biedt meer waarde voor u?

Bij het vergelijken van de prijs-kwaliteitverhouding heeft Poptin een voorsprong op Privy door zich te concentreren op unieke bezoekers in plaats van op paginaweergaven. 

Elke keer dat een pagina op uw website op het scherm van een gebruiker wordt geladen, telt dit als een paginaweergave. Dit omvat vernieuwingen, herladen en het meerdere keren bekijken van dezelfde pagina tijdens één bezoek. Als een gebruiker op een link naar uw blogbericht klikt, is dat één paginaweergave. Als ze de pagina vernieuwen, is dat weer een paginaweergave. Als ze vervolgens op een andere pagina op uw website klikken, is dat een nieuwe paginaweergave.

Aan de andere kant is een bezoeker een unieke persoon die binnen een specifiek tijdsbestek interactie heeft met uw website, doorgaans ingesteld op 24 uur of 30 minuten, afhankelijk van de analysetool.

Wat dit betekent is dat u met Poptin niet hoeft te betalen voor vernieuwingen of meerdere bezoeken aan dezelfde pagina, waardoor u mogelijk geld kunt besparen als uw bezoekers de neiging hebben om dieper op uw inhoud in te gaan.

Bovendien kunt u met de uitgebreide targetingfuncties van Poptin verder gaan dan de basistargeting, uw berichten verfijnen en deze bezorgen aan de exacte gebruikers die u wilt bereiken, waardoor de impact van uw pop-ups wordt gemaximaliseerd.

Hoewel Privy wellicht beter presteert dan Poptin met zijn ingebouwde e-mailmarketingfuncties waarmee u in de loop van de tijd conversies kunt genereren, indruk kunt maken en verbinding kunt maken met uw klanten, staat u niet in het ongewisse omdat u Poptin kunt integreren met populaire e-mailmarketingtools zoals ConstantContact , MailChimp, Brevo, enz. 

Uiteindelijk is de keuze aan jou en we hopen dat we een goede vergelijking hebben gemaakt om die beslissing een beetje gemakkelijker te maken.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.