Home  /  Allese-commerceverkoop  / Hoe u een naadloze verkooptrechter kunt creëren met Make (Integromat)

Hoe u een naadloze verkooptrechter kunt creëren met Make (Integromat)

 

De verkooptrechter is een van de centrale elementen in de wereld van digitale marketing.

Het beschrijft uw stapsgewijze proces om van bezoekers betalende klanten te maken.

Als dit de eerste keer is dat je van een verkooptrechter hoort, lijkt het op een omgekeerde piramide met filtratiefasen, waarbij een bepaald element wordt ingegoten en naar een bepaalde bestemming gaat.

In het echte leven begint het vaak wanneer bezoekers zich bewust worden van uw merk, zich aanmelden of uw website bezoeken. Ze zullen vervolgens verschillende reizen ondernemen, afhankelijk van het kopen van persona's, niche en vele andere factoren. Het trieste is dat ze niet allemaal van de andere kant zullen kunnen verschijnen.

Het belang van de verkooptrechter

Zonder een systematische verkooptrechter wordt het enorm moeilijker voor u om lekkages te zien en meer inkomsten te verwerven. De impact is echt waanzinnig.

Het goede nieuws is dat er geavanceerde tools zijn die u kunnen helpen elke fase volledig te automatiseren totdat uw prospect klaar is om de deal met u af te ronden.

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een naadloze sales funnel kunt creëren Geïntegreerd dat zou het hele proces gemakkelijk maken voor u en uw prospects.

Laten we erin duiken!

Wat is Make (voorheen Integromat)?

Zoals de website zegt, Geïntegreerd is de lijm van internet. Het is een geavanceerd automatiseringsplatform waarmee u uw platforms kunt verbinden en snellere resultaten kunt behalen.

Met Integromat hoeft u gegevens niet handmatig in te voeren. Het platform doet op elk moment van de dag het werk voor u.

Verbind uw Integromat met uw favoriete apps en bereik onbeperkte mogelijkheden in uw verkooptrechter!

Volg gewoon deze snelle en eenvoudige stappen.

1. Synchroniseer uw leads van uw website naar uw CRM-software

Om een ​​succesvolle verkooptrechter te hebben, wilt u misschien uw strategieën voor het vastleggen van leads onderzoeken, aangezien deze de resultaten van uw bedrijfsdoelstellingen aanzienlijk verrijken.

Uw landingspagina of website moet voorzien zijn van mooie pop-ups en formulieren waar uw bezoekers hun persoonlijke gegevens en e-mailadressen kunnen achterlaten.

Als u er nog geen heeft geïmplementeerd, kunt u er eenvoudig uw eigen maken Poptin.

Ik heb deze pop-up in minder dan 2 minuten gemaakt met behulp van een van hun volledig responsieve sjablonen.

Achtergrond (8)

Websitebezoekers die zich abonneren op deze pop-ups en formulieren, gaan automatisch naar de mailinglijst van uw favoriete CRM-platform, zoals MailChimp, Hubspot, Klaviyo, Pipedrive, Zoho CRM en vele anderen.

Op die manier bespaart u tijd omdat u ze niet één voor één handmatig hoeft in te voeren vanuit een Google-spreadsheet.

Om dat te doen, hoeft u alleen maar een keuze te maken Poptin's lijst met integratiesen met slechts een paar klikken kunt u uw pop-ups succesvol synchroniseren met de software.

Voor een meer naadloze ervaring, integreer Poptin met Integromat so elke keer dat er een nieuwe lead wordt aangemaakt, wordt de Nieuwe leiding module in uw Integromat-scenario wordt geactiveerd. Kijk maar eens naar de stap-voor-stap handleiding over hoe je het moet instellen.

Nu u de contactgegevens van uw leads op uw CRM in handen heeft, kunt u nu doorgaan naar de tweede stap.

2. Genereer automatisch een voorstel voor uw prospects

Natuurlijk wilt u uw leads binnenhalen en een deal met hen sluiten.

Om ervoor te zorgen dat ze u opmerken zonder dat u elk woord hoeft te schrijven, kunt u het proces automatiseren. Dit is de beste optie, vooral als het gaat om honderden leads die moeten worden aangepakt.

Een geweldige tool waarmee u automatische voorstellen kunt genereren, is Prospero. Het heeft een verzameling goedgeschreven voorstellen die u kunt gebruiken op basis van uw niche en doelen.

Wanneer je integreer Prospero met Integromat, kunt u uw gegenereerde voorstellen automatisch naar uw nieuwe leads sturen. 

De stappen zijn vrij eenvoudig.

  • Ga op uw Prospero-account naar de Integraties pagina En klik op de knop Verbind knop voor Integromat.
2020-09-16_20h36_13
  • Maak een nieuw Scenario. Het moet beginnen met een trigger en eindigen met een actie.

De trekker 

Voor dit artikel gebruiken we Pipedrive als ons CRM.

We gaan zitten Nieuw persoon als trigger. Dit betekent dat telkens wanneer een nieuwe persoon wordt aangemaakt/toegevoegd, het scenario wordt geactiveerd.

In ons geval is dit het geval wanneer een nieuw contact zich aanmeldt via uw pop-up en rechtstreeks naar uw CRM-account wordt gestuurd.

2020-09-17_23h45_41

De actie

Dit is waar Prospero in het spel komt. 

Om het scenario compleet te maken, laten we Prospero een voorstel voor ons genereren. 

2020-09-16_21h16_33

Vul gewoon de nodige gegevens in en u bent klaar om te gaan!

geplakte afbeelding 0 (1)

U kunt trouwens de secties van uw voorstel bewerken en zelfs aanpassen hoe u wilt dat uw prijzen worden weergegeven.

Bespaar het scenario.

Nu, wanneer dit exacte hele scenario zich daadwerkelijk voordoet, voila! Een nieuw gegenereerd voorstel verschijnt op uw Prospero-dashboard.

2020-09-17_16h08_38

3. Verstuur uw voorstel via uw favoriete e-mailplatform

Nu u het voorstel bij de hand heeft, wat nu?

In deze stap kunt u het gegenereerde voorstel meteen automatisch naar uw lead sturen. Je hoeft dit niet altijd in de gaten te houden. Integromat voert dit proces 24/7 voor u uit.

Er zijn veel e-mailplatforms die u kunt gebruiken. Waarschijnlijk de meest populaire is Gmail. 

Als u al weet welk platform het beste is om uw prospects te bereiken, stel dit dan in op uw Integromat-dashboard.

In dit voorbeeld voegen we Gmail toe als onze derde module. Vervolgens wordt het geactiveerd om namens u de voorstellen te verzenden.

geplakte afbeelding 0 (2)

Zet de Stuur een email als jouw actie.

2020-09-17_20h20_21

Zodra u erop klikt, verschijnt er een aanpassingsformulier waarin u de relevante informatie kunt invullen, zoals Afzender, ontvanger, inhoud (ondersteunt HTML-tags), bijlagen (afbeeldingen, bestanden, links).

Opmerking: Wanneer u uw inhoud schrijft, vergeet dan niet de link naar uw voorstel te plaatsen, zodat uw potentiële klanten er eenvoudig op kunnen klikken.

2020-09-17_23h51_10

Bovendien kunt u kopie-ontvangers en blinde ontvangers rechtstreeks via Integromat plaatsen – misschien zijn alle noodzakelijke elementen van een e-mail al aanwezig.

Test het hele proces en wacht op uw Gmail-account op de voorbeeld-e-mail.

Zo zag het eruit toen ik de mijne testte. Sinds Integromat ondersteunt HTML-tags, kunt u de tekst vrij aanpassen, spaties maken, andere elementen plaatsen en nog veel meer.

2020-09-17_20h29_23

Dit is ongeveer hoe uw voorstel er in werkelijkheid uit zou zien. Klanten kunnen de offertes met veel gemak doorlezen en ondertekenen.

4. Volg niet-ondertekende voorstellen op

Elke dag worden er miljoenen e-mails verzonden. Wanneer u voorstellen naar klanten stuurt, is de kans klein dat zij dit op het eerste gezicht niet opmerken, of er zelfs niet eens naar kijken.

Het huidige gemiddelde openingspercentage voor e-mail is 17.80%. En hoewel dit sterk varieert afhankelijk van het onderwerp, de timing en de relevantie, heeft u de mogelijkheid om uw kansen op goedkeuring te vergroten.

Creëer met Integromat een scenario waarin u de aandacht van uw potentiële klanten kunt trekken door hun reactie op te volgen. Het is een optie die op de lange termijn positief kan uitpakken. Vergeet niet dat gevoede leads dat wel hebben gedaan 47% grotere aankopen dan niet-gekoesterde leads.

U kunt dit scenario overwegen:

2020-09-21_16h20_10

In dit scenario kunt u de e-mails bekijken die u via Gmail heeft verzonden, en wanneer de klant niet binnen de door u opgegeven tijd reageert, vraagt ​​Integromat automatisch aan Gmail om nog een vervolgbericht te sturen.

Om ervoor te zorgen dat dit scenario wordt geactiveerd in het juiste e-mailadres, op de Trigger aangepast vak, plaats de oorspronkelijke berichtdetails, of het nu om hetzelfde onderwerp gaat of om een ​​bepaalde zin.

2020-09-21_16h30_12

Ondertussen, voor jouw Actie, kunt u een nieuw e-mailbericht opstellen of gerelateerde bestanden bijvoegen.

2020-09-21_16h36_19

Er zijn ook veel manieren om dit te benaderen. Je kunt willekeurige groeten sturen, inhoud delen of zelfs enkele van de eerdere projecten sturen waarvan je denkt dat ze best interessant voor ze zijn.

Plan dit scenario op basis van uw voorkeurstijd en het zit goed. Ik heb dit ingesteld op de eerste twee dagen nadat ik mijn voorstellen heb verzonden. Als prospects na twee dagen nog niet reageren, doet Integromat dat wel doe dan zijn werk.

geplakte afbeelding 0 (3)

Er zijn ook andere intervallen, variërend van minuten, dagen tot weken, die u wanneer nodig kunt instellen. Meer weten over Planningsinstellingen van Integromat hier.

Door follow-ups te verzenden, kunt u relaties met potentiële klanten opbouwen. Het helpt je ook om een ​​goede verstandhouding met hen op te bouwen, omdat je hierdoor heel professioneel en serieus overkomt in je vak.

5. Update deals voor uw CRM

Wanneer een klant de deal goedkeurt, kunt u deze automatisch synchroniseren met uw CRM-account, zodat u deze direct vanaf daar kunt volgen.

Hier is een voorbeeld:

Op uw Integromat-dashboard, maak een scenario dat begint vanaf Prospero en eindigt met uw CRM-platform. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

2020-09-21_15h23_41

Om u een beter begrip te geven, open ik de voorstellink in de e-mail en onderteken ik deze vanaf daar.

2020-09-21_15h42_22

En daar ga je! Toen ik het ondertekende, werd de deal op mijn CRM-account nu gecategoriseerd als "Won".

2020-09-21_15h37_01

U kunt dit proces ook gebruiken met andere triggers wanneer er wijzigingen en updates zijn voor uw specifieke deal, net zoals wanneer de klant deze opent of weigert.

geplakte afbeelding 0 (4)

6. Nadat u bent ondertekend, kunt u nieuwe taken naar uw projectbeheersoftware sturen

Wanneer u bericht krijgt dat een klant het voorstel heeft ondertekend, kunt u nu aan uw nieuwe projecten gaan werken en de voortgang efficiënt volgen via Trello of andere projectbeheersoftware.

Om dat te doen, stelt u in Bekijk het ondertekende voorstel als jouw trigger.

2020-09-17_22h38_52

En maak een Nieuwe kaart op Trello of andere software die u momenteel gebruikt.

geplakte afbeelding 0 (5)

U kunt zelfs uw favoriete berichten-app, zoals Slack en FB Messenger, zodat je elke keer dat er een nieuwe taak wordt toegevoegd een melding op je mobiel krijgt.

Nu is het tijd om aan het werk te gaan en wat te schoppen!

Afsluiten!

Als u echt meer leads in klanten wilt omzetten, is er geen betere manier om dat te doen dan door een soepele verkooptrechter te creëren. 

Zoals we uit dit artikel hebben geleerd, hoeft dit geen bron van stress te zijn voor bedrijfseigenaren. Met het juiste platform zoals Integromat kunt u verder gaan dan uw gebruikelijke handmatige processen en alles wat u op veel apps doet automatiseren voor meer bedrijfsefficiëntie.

Het creëren van een verkooptrechter is nog nooit zo soepel en eenvoudig geweest. Hoewel het misschien een tijdje duurt om de technische details van de software onder de knie te krijgen, zal het allemaal de moeite waard zijn als je eenmaal de resultaten hebt behaald.

Het is ook gemakkelijker om contact te maken met leads en langdurige relaties op te bouwen als u van tijd tot tijd met hen communiceert. 

Het komt er op neer dat u de macht heeft om de scenario's die zich zouden voordoen te orkestreren, waardoor bezoekers met succes weer aan de andere kant van uw verkooptrechter terechtkomen.

Dit is het perfecte moment om te proberen wat je hebt geleerd en meer klanten te behouden, winnen en tevreden te stellen terwijl je grotere hoogten verovert!

En Verder?

Als u zich in een andere branche bevindt of waarschijnlijk een specifieke reeks taken wilt uitvoeren anders dan wat we hebben geïllustreerd, kan Integromat u nog steeds helpen.

De diensten en partnerintegraties zijn perfect voor sectoren die zich bezighouden met sociale media, projectmanagement, bankieren, softwareontwikkeling, tijdmanagement, zelfs persoonlijke dagelijkse activiteiten en vele andere.

Bekijk Integromat en laat hun ondersteuningsteam weet of u wegversperringen tegenkomt.

Geniet!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.