Home  /  Allese-mailmarketingsocial media  / Hoe gebruik je Instagram om je e-mailmarketinglijst te laten groeien?

Hoe gebruik je Instagram om je e-mailmarketinglijst te laten groeien?

Wist je dat je Instagram kunt gebruiken om je e-maillijst te laten groeien? Het is een slimme en effectieve manier om de weg naar de inbox van je volgers te vinden. Hoewel het voor Instagrammers niet mogelijk is om zich rechtstreeks op je e-maillijst op het platform te abonneren, zijn er veel manieren waarop je je volgers vanaf Instagram naar een landingspagina of je website kunt leiden, waar een creatieveling opt-in formulier wacht op hen.

In dit artikel ga ik je door de verschillende methoden leiden die je kunt proberen om je e-maillijst uit te breiden met Instagram. Maar laten we eerst eens kijken wat er zo speciaal is aan e-mail, waardoor het een van de meest robuuste en effectieve marketingstrategieën is. Hier gaan we:

Waarom zou je Instagram moeten gebruiken om je e-maillijst uit te breiden?

Bron: Unsplash
Bron: Unsplash

Verschillende digitale marketingstrategieën komen en gaan door de jaren heen, maar de e-mail raakt nooit uit de mode. Hoe vaak per dag check jij je inbox? Hoeveel e-mails ontvangt u van merken? Zelfs Gen Z-leden gebruiken e-mail – ondanks hun slechte reputatie omdat ze zich niet zoveel om e-mails bekommeren – om met merken te communiceren en aankopen te doen.

Hieronder schets ik enkele van de belangrijkste redenen waarom u uw tijd en energie zou moeten investeren in e-mailmarketing, vooral als het gaat om het werven van abonnees via Instagram. 

1 – E-mails hebben geen vervaldatum

Als je een bericht op Instagram publiceert, bedraagt ​​de effectieve levensduur ongeveer 24 uur. Je bericht gaat nergens heen, maar het probleem is dat mensen er na deze periode niet meer zo veel mee bezig zullen zijn.

Wat als dat bericht iets belangrijks over uw merk bevat en u wilt dat al uw volgers dit zien? 

Gelukkig is dit bij e-mail niet het geval. Wanneer u e-mail gebruikt om met uw publiek te communiceren, kunt u er 100% zeker van zijn dat zij deze in ieder geval zullen ontvangen. Afhankelijk van uw niche kan het openingspercentage van e-mails verschillen, maar het kan oplopen tot 36.15%, wat geweldig is aangezien het gemiddelde openingspercentage voor e-mails voor alle sectoren 22.15% bedraagt ​​(GetResponse). En als ze uw e-mail zien, kunnen ze er altijd naar terugkeren in hun inbox.

2 – E-mailadressen van Instagram zijn waardevol

Jouw volgers op Instagram hebben hun interesse in jouw bedrijf al getoond door op de knop ‘volgen’ te klikken, toch? Het kan dus zijn dat zij ook geïnteresseerd zijn om meer van u te horen. 

Het mooie van Instagram is dat het een van de hoogste betrokkenheidspercentages op sociale media heeft. Dus als je goed werk verricht in de interactie met je volgers, is de kans groter dat ze je aanbod om je te abonneren op de e-maillijst accepteren. 

Als er meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers op Instagram zijn die het meest betrokken zijn, waarom nodig je ze dan niet uit voor je e-maillijst? 

3 – E-mail elke cent waard!

Wist u dat u voor elke €1 die u uitgeeft aan e-mailmarketing een gemiddeld rendement van €42 kunt verwachten? Is het niet gewoon geweldig?

Krediet: DMA, 2019
credit: DMA, 2019

Aan de andere kant is het verzenden van bulk-e-mails niet zo duur. U kunt bijvoorbeeld dagelijks 2,000 e-mails verzenden vanuit uw Gmail. Maar als dat niet genoeg voor je is, probeer dan bulk-e-maildiensten.

4 – Iedereen gebruikt e-mail

In deze digitale wereld is het vrijwel zeldzaam om iemand te vinden die geen e-mail gebruikt; nou ja, misschien behalve oma's. Mensen geven misschien de voorkeur aan sociale media boven andere, maar ze gebruiken allemaal e-mail. Het maakt ook niet uit welke e-mailservice ze gebruiken; je kunt met ze allemaal contact opnemen.

Nu je weet hoeveel e-mailmarketing je merk kan helpen, gaan we kijken hoe je dit kunt uitbreiden met Instagram.

5 tips om uw e-mailmarketingcampagne te laten groeien met Instagram

Hoewel Instagram een ​​beetje beperkt lijkt als het om e-mail gaat, zijn er nog steeds manieren te vinden en ontvang de e-mailadressen van uw volgers. Laten we ze eens bekijken:

1- Gebruik call-to-actions in uw biografie

Instagram biografie is een perfecte plek om je volgers uit te nodigen om lid te worden van je e-maillijst. Met Instagram kun je één klikbare link toevoegen aan je bio. Je kunt die link gebruiken om je volgers naar een e-mailbestemmingspagina of gewoon uw website waar ze zich kunnen abonneren op uw e-maillijst door een opt-in-formulier in te vullen.

Maar je kunt die link niet zomaar aan je biografie toevoegen en wachten tot volgers erop klikken. Je moet de call-to-action-zinnen gebruiken om ze te overtuigen. 

Als ze bijvoorbeeld gratis e-boeken, sjablonen of andere soorten freebies op uw website kunnen downloaden, zorg er dan voor dat u dat in uw biografie vermeldt. 

Credit: BBC News Instagram-pagina
Credit: BBC News Instagram-pagina

Als je een zakelijk account hebt, staat Instagram bovendien toe dat je de knop 'E-mail' in je biografie toevoegt, waardoor de volgers rechtstreeks naar hun schrijfgedeelte van hun e-mailapp worden geleid. Maar deze methode is niet zo effectief, omdat ze u daadwerkelijk een e-mail moeten sturen in plaats van deze alleen maar toe te voegen.

Screenshot_2020-09-07-19-05-40

2 – Nodig ze uit om zich te abonneren met behulp van video's

Wist je dat video's twee keer zoveel betrokkenheid genereren als foto's op Instagram? Video's kunnen echt de aandacht van uw volgers trekken. Als u een YouTube-kanaal heeft, weet u dat de beste manier om uw kijkers uit te nodigen zich te abonneren op het kanaal of uw nieuwsbrief, is door middel van video. 

Deze methode is uitstekend geschikt voor degenen die een YouTube-kanaal hebben en deze methode willen gebruiken. Als dat het geval is, kun je je volgers uitnodigen om zich te abonneren die YouTube-video delen op het Instagram-verhaal of zelfs je IGTV.

Zelfs als je geen YouTube-kanaal hebt, kun je eenvoudig een video opnemen met je Instagram Stories, feed of Reels en je volgers uitnodigen om zich bij je e-maillijst aan te sluiten. 

3 – Veeg Instagramverhalen omhoog

Als je meer dan 10 volgers hebt, kun je de functie ‘Omhoog vegen’ van Instagram Story gebruiken. Net als de link in bio leidt deze je volgers rechtstreeks naar je website of een andere externe link die je leuk vindt.

Krediet: moed en duidelijkheid Instagram-pagina
Krediet: moed en duidelijkheid Instagram-pagina

Dit is een uitstekende kans omdat Instagram Stories een hogere betrokkenheidsgraad heeft in vergelijking met feedposts.

Bovendien bieden Stories nog veel meer hulpmiddelen, zoals quizstickers, vraagstickers, emoji-schuifregelaars en vermeldingen die de aandacht van elke bezoeker zullen trekken. Gebruik deze tools om uw volgers te overtuigen zich te abonneren op uw e-maillijst.

4 – Wedstrijd uitvoeren 

Instagrammers houden van de competitie en het krijgen van gratis dingen! Zorg er dus voor dat er wedstrijden en weggeefacties plaatsvinden Instagram-marketingchecklist.

U kunt uw volgers vertellen dat u een van uw producten of diensten weggeeft en u selecteert de winnaar uit degenen die zich abonneren op uw e-maillijst.

Credit: Scilynk Instagram-pagina
Credit: Scilynk Instagram-pagina

Je kunt ook een speciale korting aanbieden op een van je artikelen en je volgers vervolgens vertellen om de e-mailknop op je Instagram te gebruiken om een ​​e-mail te sturen en in ruil daarvoor ontvangen zij de kortingsbon.

Het is de moeite waard te vermelden dat er enkele zijn Instagram-beheer diensten die zich gedragen als virtuele assistenten en laat je kortingsbonknoppen toevoegen aan je biografie.  

5 – Bied gratis webinars aan

Een andere manier om je volgers super enthousiast te maken om zich aan te melden voor je e-maillijst, is door een gratis webinar voor ze aan te bieden. Dit is een zeer populaire aanpak onder business- en verkoopcoaches, maar het kan wel een webinar organiseren met elk onderwerp dat verband houdt met uw bedrijf.

Als u bijvoorbeeld een aardewerkbedrijf heeft, kunt u een webinar aanbieden en praten over de tips en trucs voor het maken van aardewerk, of misschien mensen uitnodigen om zich aan te melden voor uw workshop. 

Het belangrijkste hier is om erachter te komen welke lessen uw volgers echt van uw bedrijf willen leren. Jouw webinar moet over iets gaan wat ze heel graag willen leren. Als je er twijfels over hebt, kun je altijd vragen wat hun voorkeur heeft. Gebruik Story polls of vraag ze zelfs om een ​​reactie voor je achter te laten.

Wanneer u besluit welk onderwerp het beste is voor uw webinar, vraag dan uw volgers om een ​​plaats te reserveren. U kunt kiezen vanuit welke software u uw webinar wilt uitvoeren deze lijst gemaakt door Content Mavericks.

Hier is een voorbeeld van een feedpost van Amy Porterfield waarin ze haar nieuwste webinar over het lanceren van een digitale cursus promootte. Kijk hoe ze haar volgers aanmoedigde om zich bij haar aan te sluiten door een mooie CTA toe te voegen aan het einde van haar bijschrift.

Krediet: Instagram - Amy Porterfield
Krediet: Instagram – Amy Porterfield

En vergeet niet een opvallende landingspagina te ontwerpen!

Krediet: Amy Porterfield-website
Krediet: Amy Porterfield-website

En tot slot kun je je vrienden vragen je te promoten op Instagram.

Credit: Goal Digger Podcast Instagram-pagina
Credit: Goal Digger Podcast Instagram-pagina

6 – Vraag volgers om zich aan te melden voor uw nieuwsbrief

Het is prima om je volgers te vragen zich in je Instagram-posts aan te melden voor je nieuwsbrief. Eigenlijk bezoeken je volgers je biografie misschien niet dagelijks, maar ze zien je berichten wel in hun feed. 

Zorg er dus voor dat u uw nieuwsbrief af en toe in uw ondertiteling vermeldt en vergeet niet aan het einde een call-to-action toe te voegen. Bovendien kun je ze nog meer overtuigen door korting aan te bieden!

Krediet: de Instagram-pagina van de borduurwagen
Krediet: de Instagram-pagina van de borduurwagen

Een andere goede manier om een ​​sterke relatie met de volgers te onderhouden, is door hen te vragen of ze blij zijn met de e-mails die ze van je ontvangen. Zo kunt u hun waardevolle feedback gebruiken en uw nieuwsbrief verbeteren.

Credit: Trickers Shoes Instagram-pagina
Credit: Trickers Shoes Instagram-pagina

Laatste woorden 

We weten allemaal dat e-mail nooit oud wordt! Het is actueel, goedkoop, professioneler en iedereen heeft het! Omdat Instagram misschien een beetje beperkt lijkt als het gaat om externe links, beschouwen de meeste mensen Instagram niet als een platform om e-mails te verzamelen en hun lijst uit te breiden. Met behulp van de tips die ik in dit bericht noemde, kun je echter je e-maillijst sneller opbouwen als je Instagram en zijn ongelooflijke tools gebruikt. Dus waar wacht je op? Probeer ze nu!

Auteur Bio

Ik ben recvan, freelance tekstschrijver bij SociaalPros waar ik schrijf over Instagram-marketing. Ik ben een Potterhead, bestand tegen een overdosis cafeïne, en hou van oude liedjes.