Home  /  Allese-mailmarketing  / Een praktische gids voor het uitvoeren van een e-mailaudit: tips die u moet weten

Een praktische gids voor het uitvoeren van een e-mailaudit: tips die u moet weten

E-mailmarketing is een krachtig hulpmiddel dat bij correct gebruik diepgaande resultaten kan opleveren. Trends veranderen echter voortdurend en om ervoor te zorgen dat uw marketingstrategie effectief is, is het belangrijk om regelmatig audits uit te voeren. 

Deze audits zijn bedoeld om probleemgebieden te identificeren, wat werkt en elementen die verbetering behoeven. 

Als u meer wilt weten over e-mailaudits, dan bent u hier aan het juiste adres. Dit artikel biedt een uitgebreide handleiding over hoe u dergelijke audits kunt uitvoeren ter verbetering van uw marketingstrategie en uw bedrijf als geheel. 

Wat is een e-mailaudit? 

Een e-mailaudit is in wezen een rapport dat een uitgebreide beoordeling biedt van de ‘gezondheid’ van uw bestaande e-mailadvertentiecampagne over een bepaalde periode. 

Het doel van een goede e-mailaudit is om de doelstellingen van uw bedrijf te noteren en de beste weg vooruit te bepalen op basis van de informatie die u heeft verkregen. Het genereert ook uitgebreide analyses voor marketeers. Deze gegevens kunnen hen helpen effectievere e-mailmarketingcampagnes te ontwerpen en implementeren. 

Een e-mailaudit kan tekortkomingen en fouten in een campagne aan het licht brengen, evenals de sterke punten van de algehele prestaties van uw bedrijf, waardoor u problemen kunt aanpakken en toekomstige resultaten kunt verbeteren. Het zal u ook helpen betekenisvollere relaties met potentiële klanten op te bouwen en verkeer naar uw website te leiden. 

Het is belangrijk om e-mailaudits niet te verwarren met e-mailmarketing. Dit laatste is het proces waarbij e-mails naar bestaande en potentiële klanten worden verzonden om een ​​product, deal of dienst te promoten, terwijl audits de metrische gegevens van een campagne gebruiken en deze verwerken om mogelijke tekortkomingen en gebieden die verbetering behoeven te identificeren. 

Er zijn drie hoofdtypen e-mailaudits. Ze zijn als volgt:

  • Strategische audits. Effectieve strategische e-mailaudits zorgen voor consistentie door de afstemming van e-mailcommunicatie op de bedrijfsdoelstellingen te beoordelen. 
  • Nalevingsaudits. Deze e-mailaudits zorgen ervoor dat de wettelijke en industriële normen worden nageleefd, waardoor het bedrijf wordt beschermd tegen datalekken en een juiste gegevensverwerking wordt gegarandeerd.
  • Technische audits. Om de functionaliteit te verbeteren, richten technische audits zich op de e-mailinfrastructuur, waarbij zaken als afleverbaarheid, de prestaties van de server en gegevensbeveiliging worden onderzocht.

Idealiter wilt u dat uw e-mailaudit deze drie typen combineert. 

Stapsgewijze handleiding voor het uitvoeren van een e-mailaudit

Nu u goed begrijpt wat e-mailaudits zijn en waarom ze worden gebruikt, is het tijd om te praten over hoe u deze krachtige tool kunt gebruiken om het meeste uit uw e-mailmarketingcampagne te halen. 

Stap één: plannen en voorbereiden

Zoals de meeste dingen in het leven, is het altijd goed om met een plan aan de slag te gaan. De waarheid is dat e-mailaudits vervelend en overweldigend kunnen zijn, dus het is altijd goed om te beginnen door deze op te delen in duidelijke en haalbare stappen. 

In deze stap moet u het type audit kiezen dat u uitvoert. Je kunt kiezen voor een van de bovengenoemde typen of een combinatie gebruiken. 

Schrijf vervolgens uw doelstellingen voor het project op en wat u hoopt te bereiken. Dit geeft u duidelijke richtlijnen over waar u op moet letten bij het uitvoeren van uw audit. Het is ook nuttig om tijdens dit proces uw bedrijfsdoelen bij de hand te hebben en deze te gebruiken om de doelstellingen voor het project te definiëren. 

Wil je meer weten over de tools die beschikbaar zijn voor succesvolle e-mailmarketing? Lees de Top 9 e-mailmarketingtools voor kleine bedrijven.

Stap twee: Verzamel de benodigde gegevens en hulpmiddelen voor het uitvoeren van de audit

Zodra u enige richting heeft, is het tijd om de tools en gegevens te verzamelen die u nodig heeft. Hiervoor heb je geen dure software nodig. Een eenvoudig spreadsheet is voldoende. Om het in te stellen, zijn hier een paar kopjes die u zou kunnen toevoegen: 

  • campagne naam
  • E-mail onderwerpregel
  • Doelgroep
  • Abonnement opzeggen
  • Klikfrequentie (CTR)
  • open rate

U kunt dit verkrijgen met behulp van gegevens van marketingteamleden en uw e-mailmarketingtool. Zodra dit is gebeurd, verzamelt u de informatie en gebruikt u deze om uw spreadsheet in te vullen. 

Stap drie: Voer de e-mailaudit uit

Nadat u de informatie in de spreadsheet heeft gecategoriseerd, analyseert u deze en vergelijkt u deze met branchebenchmarks, de resultaten van eerdere succespercentages en campagnedoelen om te bepalen of uw marketingstrategie succesvol is. 

Hierdoor kunt u zien hoe uw campagne zich verhoudt tot soortgelijke campagnes en kunt u probleemgebieden en zaken die goed werken identificeren. 

Als u een technische audit uitvoert, moet u kijken naar zaken als authenticatieprotocollen, feedbackloops, de SMTP-server en DNS-records. 

U moet ook zoeken naar wijzigingen in uw abonneelijst, klantbetrokkenheid, verkoopcijfers en meer om te begrijpen hoe goed de e-mailmarketingcampagne heeft gepresteerd als u een strategische audit uitvoert.

Zorg ervoor dat u deze gegevens vergelijkt met de bedrijfsdoelen en verwachtingen voor het project. 

Stap vier: Identificeer potentiële nalevingsproblemen en juridische overwegingen 

U moet ook controleren of uw e-mailmarketingcampagne voldoet aan de wettelijke normen. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat het kan helpen juridische gevolgen te voorkomen en de bedrijven te beschermen tegen onnodige kosten die kunnen ontstaan ​​als gevolg van niet-naleving. 

Kijk niet alleen naar de geldende wet- en regelgeving, maar kijk ook naar de voorwaarden van de dienstverleners waar het bedrijf gebruik van maakt. Het overtreden van de regels kan ernstige gevolgen hebben en ertoe leiden dat het bedrijf wordt verboden. Zorg er dus voor dat u grondig onderzoek doet. 

Als u potentiële problemen opmerkt, noteer deze dan zodat u deze kunt opnemen in uw rapport, dat u in de volgende stap zult genereren. 

Stap vijf: bruikbare aanbevelingen en rapportage

Zodra u de naleving van de wet heeft geverifieerd, is het tijd om uw gegevens onder de loep te nemen en echt tot de kern van de zaak te komen. Onderzoek alle statistieken en gegevens die u heeft verzameld en identificeer campagnes die afwijken van de industriestandaarden vanwege aanzienlijke verschillen in statistieken.  

Stel vragen om te bepalen of het resultaat van de campagne in het algemeen positief of slecht was. Houd rekening met de verschillende aspecten, zoals het verzendtijdstip, de onderwerpregel en diverse andere elementen, en bepaal wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de prestaties van de campagne. 

Het is belangrijk dat u de e-mails bekijkt en noteert hoe deze er voor u uit zouden zien als u de eindgebruiker was. 

Schrijf uw bevindingen op en gebruik ze om een ​​rapport te maken met uw aanbevelingen die het bedrijf kan implementeren om deze problemen aan te pakken en toekomstige campagnes te verbeteren. 

Zodra u er zeker van bent dat u alle belangrijke aspecten van de campagne heeft behandeld, is het tijd om uw informatie te verfijnen tot een presentatie en/of rapport dat u aan belanghebbenden kunt voorleggen. 

Stap zes: Vat de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen van de e-mailaudit samen

Als u uw bevindingen en aanbevelingen wilt delen met het management of belanghebbenden, zorg er dan voor dat u een samengevat, goed afgerond rapport opstelt waarin uw resultaten gedetailleerd worden beschreven. U kunt grafieken toevoegen om het rapport aantrekkelijker te maken en uw punt te bewijzen. 

Het is ook een goed idee om een krachtige presentatie die u in de volgende stap kunt gebruiken.

Stap zeven: Presenteer het rapport aan belanghebbenden en verkrijg goedkeuring voor de implementatie van de aanbevelingen

De laatste stap is het presenteren van uw bevindingen aan het management. Zorg ervoor dat u de belangrijkste statistieken vermeldt en vermeldt hoe de campagne heeft gepresteerd in vergelijking met eerdere campagnes en branchenormen. U moet ook eventuele nalevingsproblemen onder de aandacht brengen en ervoor zorgen dat u belanghebbenden alomvattende oplossingen biedt die het bedrijf goed van pas zullen komen. 

Conclusie

Nou, daar heb je het! Door deze stappen te volgen, kunt u een uitgebreide e-mailaudit uitvoeren waarmee u probleemgebieden, nalevingsproblemen en meer kunt identificeren. Met behulp van deze informatie kunt u toekomstige e-mailmarketingcampagnes beter plannen om het succes van het bedrijf te garanderen. 

Als u hoopt uw ​​e-mailmarketingstrategie te optimaliseren en de conversies voor uw site te stimuleren, dan moet u Poptin proberen te gebruiken om leads van uw website te verzamelen met aantrekkelijke pop-ups, formulieren en nog veel meer. 

Gratis inschrijven, of neem contact met ons op voor meer informatie!

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.