Home  /  Allese-mailmarketing  / Is in-app-berichten de nieuwe e-mailmarketing?

Is in-app-berichten de nieuwe e-mailmarketing?

E-mails zijn een effectieve en betaalbare manier om nieuwe en bestaande klanten te bereiken. Merken over de hele wereld maken er gebruik van om hun contactendatabase op te bouwen en te beheren, hun targeting te personaliseren, gegevens over hun doelgroep te verzamelen en meer. Maar het consumentengedrag verandert voortdurend. Tegenwoordig besteden consumenten het grootste deel van hun online tijd aan het gebruik van mobiele apps en moeten marketeers hun berichten aanpassen aan deze toenemende behoefte:

(Bron – financiënonline.com)

In-app messaging is een nieuwe vorm van marketing waarmee marketeers en bedrijfseigenaren de omzet kunnen verhogen en tegelijkertijd de klantloyaliteit kunnen vergroten. Het gaat om het personaliseren van de gebruikerservaring in realtime en het bieden van directe communicatie. Het is ook kosteneffectief. Er gaat een belletje rinkelen, toch? Deze kenmerken hebben ertoe geleid dat marketingprofessionals in-app-berichten vergelijken met e-mails. 

In deze handleiding bespreken we wat in-app-berichten zijn, samen met de voordelen, beperkingen en best practices ervan. Ook zullen we de slepende vraag beantwoorden: is dit de nieuwe e-mailmarketing? 

Wat is in-app-berichten?

In-app-berichten verwijzen naar het bezorgen van berichten aan gebruikers terwijl ze interactie hebben met uw mobiele applicatie. Het is een realtime, directe en lasergerichte methode waarmee merken op verschillende momenten tijdens het klanttraject met app-gebruikers kunnen communiceren. Van het opnemen van in-app berichten in je onboarding tot het onderdeel maken ervan klantbelevingsstrategie, ze gaan verder dan het vermarkten van uw producten of diensten. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van in-app-berichten in uw bedrijfsstrategie.

Waarom zou u in-app-berichten gebruiken?

In-app-berichten bieden verschillende voordelen, zakelijk en klantgericht. Laten we beginnen:

Ze vergroten de betrokkenheid van gebruikers

Met in-app-berichten bereikt u gebruikers waar ze zich bevinden: in uw mobiele app. Dit type bericht wordt weergegeven terwijl de gebruiker door uw app navigeert, waardoor u gemakkelijker zijn aandacht kunt trekken. Het is waarschijnlijker dat consumenten via uw app met uw merk in contact komen dan via een externe methode zoals een post op sociale media. Gebruik dus uw in-app-berichten om tweerichtingscommunicatie tot stand te brengen en gebruikers aan te moedigen voordeel te halen uit alle functionaliteiten van uw app. 

Je neemt op het juiste moment contact op met gebruikers

Met externe marketingboodschappen garandeert niemand dat u consumenten op het best mogelijke moment bereikt. Robuust gebruiken bijvoorbeeld e-mailautomatiseringssoftware Hiermee kunt u de levering van uw e-mailcampagne plannen, maar u weet nog steeds niet wanneer de gebruiker deze daadwerkelijk zal openen. Met in-app-berichten kunt u instellen dat ze op bepaalde plaatsen en in specifieke groepen verschijnen, waardoor u alle gebruikers op het juiste moment en op de juiste plaats kunt bereiken.

Ze zorgen voor meer conversies

De kracht van in-app messaging ligt in het feit dat het hen motiveert om op dat moment actie te ondernemen. Laten we ons bijvoorbeeld eens voorstellen dat u een dergelijk bericht verzendt om een ​​nieuwe functie aan te kondigen. De gebruiker heeft de mogelijkheid om het ter plekke te testen op basis van uw instructies. Door lasergerichte berichten te verzenden wanneer gebruikers uw app gebruiken, wordt hen gevraagd het maximale uit het gebruik ervan te halen. Daarom is de kans groter dat ze op uw boodschap reageren en converteren. 

Je target verschillende segmenten met gepersonaliseerde berichten

Uw gebruikers hebben verschillende profielen, voorkeuren en behoeften. Bovendien varieert hun in-app-gedrag en hun fase binnen de levenscyclus van de klant. Het is dus essentieel om uw communicatie op maat te maken, zodat u ze een persoonlijke ervaring kunt bieden. In-app-berichten kunnen eenvoudig worden aangepast, zodat u ze kunt aanpassen aan gebruikersprofielen en ze eruit kunt laten zien alsof u ze speciaal voor elke consument hebt gemaakt. U kunt bijvoorbeeld in-app-berichten gebruiken als onderdeel van uw klantenloyaliteitsprogramma om loyale klanten te belonen. 

(Bron – smartinsights.com)

Wat zijn de beperkingen van in-app-berichten? 

We hebben de voordelen van in-app-berichten op een rij gezet. Maar hoe zit het met hun beperkingen? Zoals bij elke methode zijn er zaken waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van in-app-berichten. Dit zijn de meest cruciale uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen:

Je komt vooral in contact met betrokken gebruikers 

Door hun aard bereiken in-app-berichten meestal betrokken gebruikers, omdat ze actief moeten zijn in de app om uw berichten te herkennen. Als gevolg hiervan zijn ze waarschijnlijk geen goede optie om inactieve gebruikers opnieuw te betrekken. Daarom wordt het des te belangrijker om vanaf het eerste contact met uw product indruk te maken op nieuwe gebruikers en hen ertoe aan te zetten actief te blijven. 

Het is mogelijk dat ze niet elk marketingdoel dienen

Vanwege hun urgente en actuele karakter zijn in-app-berichten het meest geschikt voor specifieke doelstellingen, zoals het aankondigen van een flash-uitverkoop om conversies te stimuleren. Maar stel dat u binnenkort een webinar heeft over hoe u op de Facebook-marktplaats kunt verkopen, en dat u daarmee uw merkbekendheid wilt vergroten. Dan zijn wellicht e-mailmarketing of social media de meest geschikte kanalen om jouw prospects hierover te vertellen.

Ze zijn onderworpen aan beknoptheidsregels

Mensen zijn gewend aan het consumeren van grote blokken tekst binnen een e-mailmarketingcampagne. E-mails kunnen, afhankelijk van de gelegenheid, lange inhoud bevatten. Maar in-app-berichten hebben karakterbeperkingen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat uw publiek verwacht dat dit soort communicatie kort en bondig is en tegelijkertijd actuele inhoud levert. Het opnemen van onnodige informatie in dit soort berichten is dus een recept voor een ramp. 

Ze kunnen vervelend worden

Wanneer u in-app-berichten verkeerd gebruikt, kan dit het tegenovergestelde resultaat opleveren en gebruikers irriteren. Als u te veel berichten verzendt of niet weet wanneer het juiste moment is, kan dit leiden tot vermoeidheid bij de gebruiker. Overweldigde consumenten hebben alle redenen ter wereld om te stoppen met de interactie met uw product, dus zorg ervoor dat u dat doet A/B-testen uitvoeren regelmatig om erachter te komen wat het beste aansluit bij uw doelgroep. 

(Bron-mindsea.com)

5 best practices voor in-app-berichten om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten

We hebben besproken wat in-app-berichten uw bedrijf te bieden hebben en welke beperkingen dat met zich meebrengt. Nu is het tijd om de best practices te bespreken om berichten te maken die de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

  1. Maak een korte, duidelijke en beknopte kopie

Bij in-app-berichten draait alles om duidelijke en beknopte communicatie. Uw boodschap moet kort en duidelijk zijn, zodat gebruikers de belangrijkste informatie gemakkelijk kunnen begrijpen. Door duidelijke taal en nauwkeurige bewoordingen te gebruiken, kunt u uw boodschap overbrengen en gebruikers ertoe aanzetten ernaar te handelen. Vermijd technisch jargon en onnodige details om potentiële frustratie te verminderen. 

Zorg er altijd voor dat u betekenisvol bent in wat u zegt om de aandacht van gebruikers te trekken zonder hen te overweldigen of te irriteren. Investeer in teksten die zo snel en effectief mogelijk ter zake komen, en houd de zaken simpel, zodat consumenten zich kunnen concentreren op uw call-to-action.

  1. Bepaal uw doelgroep

Zonder kunnen we niet praten over gepersonaliseerde in-app-ervaringen het definiëren van de doelgroep van een bedrijf Eerst. Verschillende doelgroepen hebben verschillende doelstellingen en vertonen verschillend gedrag bij het gebruik van uw product. Om ze allemaal te voorzien van gepersonaliseerd marketingmateriaal, moet u uw doelgroep segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals hun demografische gegevens, behoeften en pijnpunten. 

Gebruik de gegevens die u tijdens het aanmeldingsproces heeft verzameld om de in-app-ervaring aan te passen. Als u vindt dat deze onvoldoende zijn, overweeg dan om aanvullende informatie op te vragen bij nieuwe en bestaande klanten. Vervolgens bent u op weg om berichten te bezorgen die specifiek zijn afgestemd op elk gebruikerssegment, op basis van de criteria die u heeft ingesteld. 

Het belang van het creëren van koperspersona's (Bron-met de klok mee.software)

  1. Voeg waarde toe aan hun ervaring

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar elk in-app-bericht dat u verzendt, moet bijdragen aan de ervaring van uw gebruikers. Wanneer u in-app-berichten maakt, moet u eerst nadenken over hoe dit de gebruiker gaat helpen. Of het nu gaat om het aanpakken van een specifieke uitdaging of om het van punt A naar punt B brengen, uw belangrijkste doel is om gedurende het hele traject waarde te bieden. 

In-app-berichten moeten gericht zijn op uw waardepropositie en oproep tot actie zonder alles uit te leggen over uw productupdate of nieuwe functie. Gebruikers waarderen het dat merken direct aan de slag gaan, dus benadruk snel wat het hen oplevert en op een moment dat uw boodschap de betrokkenheid bevordert.

  1. Optimaliseer uw call-to-action

Ongeacht de moeite die u in uw in-app-berichten heeft gestoken, het heeft geen zin als u geen zichtbare, uitvoerbare en opvallende call-to-action heeft. Een slecht ontworpen of ontwrichtende CTA kan uw campagne maken of breken. Het is immers het element dat gebruikers uitnodigt om een ​​specifieke actie uit te voeren. 

Dus allereerst moet de formulering ervan zo duidelijk mogelijk zijn, zodat ze begrijpen wat u wilt dat ze vervolgens doen. Maak gebruik van felle kleuren en plaats uw CTA prominent, zodat geen enkele gebruiker deze mist zonder de in-app-ervaring te verstoren. Het verdient ook de voorkeur om met één CTA te werken, omdat meerdere CTA's uw klanten waarschijnlijk zullen frustreren en voorkomen dat ze converteren. 

  1. Gebruik ze voor feedback van gebruikers

In-app-berichten zijn niet beperkt tot het informeren van gebruikers over verkopen, aanbiedingen, productlanceringen of nieuwe functies. Ze zijn ook een effectieve manier om belangrijke zaken te verzamelen klanten feedback. De kans is groot dat uw gebruikers eerder bereid zijn een in-app-enquête te beantwoorden dan een enquête in een e-mailcampagne. Het verzamelen van dit soort gegevens helpt u niet alleen uw berichten te optimaliseren, maar zorgt er ook voor dat klanten u gaan zien als een klantgericht merk dat hun inbreng waardeert. 

Er is ook de mogelijkheid om NPS-enquêtes (Net Promoter Score) te gebruiken om erachter te komen hoe tevreden uw gebruikers zijn over uw product. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je hen vraagt ​​uit te leggen waarom ze een bepaalde score hebben gekozen binnen de schaal die jij hebt ingesteld. Hiermee kunt u bepalen over welke aspecten van uw app gebruikers enthousiast zijn, en welke aspecten een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Of u kunt een beoordelingssysteem uitproberen waarbij gebruikers uw app beoordelen op basis van hun ervaring. Vervolgens kunt u betere beslissingen nemen op basis van hun beoordelingen. Bovendien kunnen positieve recensies hierbij helpen klantenwerving omdat ze de geloofwaardigheid van uw app vergroten.

(Bron-fastercapital.com)

Het oordeel: zijn in-app-berichten de nieuwe e-mails?

In-app-berichten zijn ongetwijfeld het gesprek van de dag. Ze zijn aantrekkelijk en moeilijk te negeren, waardoor ze een kogelvrije manier zijn om het gedrag van gebruikers te beïnvloeden en conversies te stimuleren. E-mails bestaan ​​daarentegen al lang genoeg om hun belang in de algemene marketingstrategie van elk merk te bewijzen. Er zijn veel dingen die de twee kanalen gemeen hebben, van het leveren van gepersonaliseerde ervaringen tot het verzamelen van waardevolle feedback. 

Maar marketeers en bedrijfseigenaren moeten begrijpen dat ze verschillende doeleinden en gelegenheden dienen. Een e-mail is bijvoorbeeld het meest geschikt om inactieve klanten opnieuw te betrekken via waardevolle, lange inhoud, zoals branchetips en casestudy's of educatief materiaal, zoals video's en veelgestelde vragen. Maar als er belangrijke updates of aankondigingen aankomen, zijn in-app-berichten waarschijnlijk een betere optie om actieve gebruikers er alles over te vertellen. Waarom? Omdat je de kans hebt om ze op dat moment te betrekken bij relevante inhoud die ze waarschijnlijk niet zullen negeren. 

We zullen dus moeten zeggen dat het oordeel nee is. E-mailmarketing is zeker niet dood en in-app-berichten zullen dit niet vervangen. In-app-berichten en e-mails verschillen in veel opzichten. Ze hebben echter iets gemeen: het zijn onmisbare hulpmiddelen voor marketeers die bedrijfsgroei nastreven. Daarom moeten ze deze op een complementaire manier gebruiken om sterkere verbindingen met hun doelgroep op te bouwen en van hen loyale klanten te maken. 

Auteur Bio:

Maria Fintanidou werkt als copywriter voor de e-mailmarketingautomatiseringssoftware Moosend, nadat ze de Help-artikelen (FAQ's) heeft gemaakt en toezicht heeft gehouden op de vertalingen van het platform in het Grieks en Spaans. Ze houdt ervan om nieuwe culturen en manieren van denken te ontdekken door middel van reizen, lezen en het leren van talen.