Home  /  Allesemail marketing  / De 9 beste e-mailmarketingtools voor kleine bedrijven

De top 9 e-mailmarketingtools voor kleine bedrijven

Top e-mailmarketingtools voor kleine bedrijven

E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren om uw klanten te bereiken en uw kleine onderneming te laten groeien. Hiermee kunt u op persoonlijk niveau contact maken met uw publiek, relaties opbouwen en uw producten of diensten promoten.

Goedkope maar effectieve e-mailmarketingtools kunnen een klein bedrijf helpen snel te groeien. Het grote probleem voor kleine bedrijven is dat het niet gebruiken van de juiste tools het niet alleen moeilijker maakt om hun marketinginspanningen om te zetten in verkoop, maar dat het hun inspanningen ook volledig kan laten ontsporen. 

Maar omdat er zoveel e-mailmarketingtools op de markt zijn, kan het lastig zijn om te bepalen welke de juiste voor u is. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de top 10 e-mailmarketingtools voor kleine bedrijven in 2023.

Deze tools bieden een verscheidenheid aan functies, van het eenvoudig maken, verzenden en laten groeien van e-mail tot meer geavanceerde marketingautomatisering en -analyses. Dus of u nu net begint met e-mailmarketing of op zoek bent naar een krachtiger hulpmiddel, er staat voor iedereen iets op deze lijst.

1. Poptin – Beste voor groeiende e-maillijsten

De meeste andere opties op de lijst zijn volledige e-mailmarketingsuites. Poptin past perfect als aanvulling op de e-mailmarketinginspanningen die de meeste bedrijven leveren. 

Poptin pop-up builder-dashboard met een e-mailpop-up

Hoe? Poptin is een pop-upbouwer waarmee u prachtige pop-ups kunt maken die overal op uw website kunnen worden toegevoegd. Deze pop-ups kunnen worden gebruikt om verleidelijke aanbiedingen weer te geven die bezoekers van uw website aantrekken en omzetten in e-mailabonnees.

Het toevoegen van enkele van deze pop-ups aan de bedrijfswebsite kan de beste manier zijn om mensen ertoe aan te zetten zich aan te melden voor de e-maillijst.

De software heeft tal van fantastisch uitziende sjablonen die gemakkelijk te bewerken zijn om verschillende soorten pop-ups te maken, waaronder e-mailpop-ups, slide-ins, pop-ups op het scrollpad, lightbox-pop-ups, gegamificeerde pop-ups, draai aan het wiel pop-ups en pop-ups met exit-intentie.

Ook triggers instellenen bewerk de verschillende bewegingen, het uiterlijk en de timing van de pop-up volgens uw voorkeuren. 

Meer nog, u kunt uw pop-ups verbinden met uw favoriete e-mailmarketingautomatiseringsplatform en een e-mail sturen naar een nieuwe abonnee telkens wanneer deze interactie heeft met uw pop-up.

Er is een gratis versie van de software beschikbaar, maar daarmee kunnen slechts 1000 bezoekers de pop-up bekijken. Prijzen voor het basisabonnement beginnen bij $ 25 voor het maandabonnement. Dit is een geweldige aanvulling op grotere e-mailmarketingtools die een bedrijf mogelijk al gebruikt. 

Kijk hier eens naar: E-mailpop-ups: 6 creatieve aanbiedingen die u kunt gebruiken om uw e-maillijst te laten groeien

2. Google Forms – Enquêtes maken voor e-mailabonnees

Dit is een van de beste e-mailmarketingtools om enquêtes mee uit te voeren. Het is een app die wordt gehost in de Google Suite, dus bedrijven die al veel werk op Google Drive doen, zullen bekend zijn met hoe Formulieren werken. Hoewel Google niet veel creatieve elementen biedt om aan deze enquêtes toe te voegen, maken veel bedrijven er wel gebruik van. 

Dat betekent dat de bezoekers van de site niet naar enquêtes op deze sjablonen zullen kijken en het gevoel zullen hebben dat ze worden opgelicht. Het is ook een van de goedkoopste e-mailmarketingtools die er zijn. 

Er is een behoorlijk uitgebreide gratis versie en een betaalde versie die $ 12 per maand kost, waardoor het bedrijf verdere toegang krijgt tot andere Google Suite-apps.   

3. Constant contact – E-mailmarketingcampagnes

Constant Contact is een van de grootschalige e-mailmarketingplatforms op de markt. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om enquêtes uit te voeren en verschillende soorten tests met e-mails binnen hun gebruikersbestand. Als er één ding is dat het misschien mist, kunnen het de creatieve elementen zijn. 

Hoewel er veel zijn constante contactalternatieven op de markt zijn er echter twee belangrijke redenen waarom het in populariteit groeit. Het is een platform geworden dat zijn gebruikers altijd training wil bieden en beschikt over een van de beste klantenserviceafdelingen op de markt. Bedrijven kunnen voor slechts ongeveer $ 12 per maand een marketing-CRM, drag-and-drop-builder krijgen met het goedkoopste abonnement. 

Het zou een goed idee kunnen zijn om voor sommige creatieve elementen nog steeds apps als Photoshop of Canva te gebruiken, aangezien het platform niet zoveel interessante sjablonen bevat. Voor die prijsklasse en met zo'n goed klantenserviceteam is het zeker een van de grotere platforms die het bekijken waard zijn. 

4. Amazon SES (eenvoudige e-mailservice)

Dit is een van die e-mailmarketingtools die een must-have zal zijn voor bedrijven die veel Amazon-verkopen genereren. Het is een pay-as-you-go-service waarbij kosten in rekening worden gebracht op basis van het aantal verzonden e-mails.

In wezen is het de service die de e-mails gaat faciliteren die naar klanten moeten worden verzonden wanneer ze een product op het Amazon-platform kopen. Op die manier kan het het volgen van deze producten voor klanten eenvoudiger maken. 

Het nadeel is dat het voor een bedrijf dat niet veel op Amazon verkoopt, weinig zin heeft om het te implementeren. Het is ook geen volledig gratis service, zoals sommige mensen misschien al geraden hadden. De gratis dienst duurt tot het eerste jaar van gebruik en stelt klanten in staat elke maand tot 3,000 gratis berichten te ontvangen nadat ze SES zijn gaan gebruiken.

Het betaalde prijsmodel dat het platform in rekening brengt, is afhankelijk van het aantal e-mails dat het bedrijf via het platform ontvangt.    

Hoe dan ook, het kan een geweldige optie zijn voor bedrijven die op AWS-platforms draaien.

5. SendPulse – E-mailcreatie en automatisering

SendPulse is een multi-channel marketingautomatiseringsplatform dat een verscheidenheid aan tools biedt waarmee bedrijven van elke omvang hun publiek en omzet kunnen vergroten.

Het is een populaire keuze voor kleine bedrijven omdat het betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. Het biedt ook een verscheidenheid aan functies die essentieel zijn voor de groei van een bedrijf, zoals e-mailautomatisering en segmentatie.

Met dit platform kunt u eenvoudig e-mailcampagnes maken en verzenden, e-maillijsten importeren, beheren en segmenteren en geautomatiseerde workflows creëren. Elk bedrijf kan aan de slag met de kernfuncties van het gratis abonnement dat maximaal 15,000 e-mails per maand toestaat.

6. Kortom – Combineer e-mailmarketing met verkoop en CRM

Notendop is nog een van deze platforms die verder gaat dan de e-mailmarketingfuncties. Het kan een geweldig CRM zijn voor kleine bedrijven om mee te werken. Vooral omdat het gebruikers in staat stelt gegevens uit apps zoals Slack of zelfs software uit de Google Suite te migreren of direct te integreren. 

De belangrijkste focus van Nutshell ligt op deze integratiemogelijkheden. Het heeft wel een e-mailmarketingtak als onderdeel van de software, maar het bevat mogelijk niet zoveel sjablonen en ontwerpopties als andere apps die al op de lijst staan.  

Notendop prijzen voor e-mailmarketingdiensten

Voor bedrijven die hun verkoopproces willen stroomlijnen, van bewustwording tot conversie, kan het echter het prijskaartje waard zijn. Anders zou €300 te hoog kunnen zijn voor e-mailmarketingdiensten voor veel kleinere bedrijven die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie.

7. Drip – E-mailbetrokkenheid en marketing 

Drip is een e-mailmarketingplatform dat mogelijkheden biedt voor segmentatie, het maken van e-mails en automatisering. Mensen kunnen ontwerpen wat ze die dag willen versturen en het platform rechtstreeks gebruiken om dit naar de mensen op hun lijst te sturen. 

Het is gemakkelijker te gebruiken dan veel andere opties. Bedrijven die op zoek zijn naar e-mailmarketingtools met een goed ontwerppakket kunnen profiteren van Drip. Het kost $39 per maand om e-mails te sturen naar maximaal 2500 gebruikers. 

8. Mailchimp – E-mailsegmentatie en marketing

Mailchimp is een al lang bestaand e-mailmarketingplatform dat in de loop van de tijd een populaire keuze is geworden. Veel mensen kennen en vertrouwen deze software vanwege de uitgebreide reeks tools die e-mailmarketing zo eenvoudig maken. 

Het biedt kant-en-klare e-mailsjablonen, automatisering, integraties, e-mailplanning, a/b-testmogelijkheden, segmentatie en, meer recentelijk, generatieve AI-functies.

De gratis versie is behoorlijk uitgebreid, maar bevat de Mailchimp-branding op de e-mails en is beperkt tot 1000 maandelijkse e-mails en 1 licentie. 

Bedrijven die hun eigen ontwerp willen implementeren, moeten overstappen op de basisoptie, die $ 13 per maand kost. 

9. Flodesk  

Flodesk is een Mailchimp alternatief dat is ontwerpgericht. De interface lijkt meer op wat mensen van Canva zouden verwachten. De afbeeldingseditor is vrij eenvoudig te gebruiken, waardoor iedereen met beperkte ontwerpervaring fatsoenlijk uitziende e-mails kan maken.  

Met de versie van 38 dollar per maand kunnen gebruikers onbeperkt e-mails verzenden ingebedde vormen en creëer workflowautomatisering. Dat is een geweldige deal waar een klein bedrijf van zou kunnen profiteren.

Wat dit platform een ​​beetje zou kunnen tegenhouden, zijn de methoden voor gegevensverzameling. Ze zijn niet zo uitgebreid als in andere apps.  

Conclusie

Sommige van deze e-mailmarketingtools kunnen elkaar aanvullen, terwijl andere volledige CRM-suites of marketingplatforms zijn. Daarom zijn sommige prijsvergelijkingen een beetje oneerlijk. Andere opties kunnen een leuke add-on zijn voor bedrijven die fatsoenlijk websiteverkeer beginnen op te bouwen.

Het lijkt misschien vreemd dat een pop-upbouwer op deze lijst staat, maar deze speelt een belangrijke rol in e-mailmarketing, waardoor gebruikers eenvoudigweg door uw website kunnen bladeren en interactie met uw e-mails kunnen hebben.

Het is een van de beste manieren om leads te genereren voor bedrijven in het huidige digitale marketinglandschap. Het beste aan deze leads is dat het mensen zijn die via de website al met het bedrijf in contact zijn gekomen. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.