Home  /  Allessocial media  / Maximaliseren van de waarde van Facebook-marketing

Maximaliseren van de waarde van Facebook-marketing

Een paar jaar geleden begonnen mensen zich aan te passen aan online marketing via sociale platforms.

Destijds – ongeveer tien jaar geleden – was marketing minder ongekunsteld en waren de algoritmen van Facebook minder veeleisend.

Tegenwoordig moeten marketeers veel algoritmen omzeilen als ze hoog willen scoren op Facebook en Instagram. Voor sommigen is het gemakkelijk om geld te verdienen op Facebook, misschien vanwege hun populariteit. Dat is de reden waarom steeds meer bedrijven influencers gebruiken om de zichtbaarheid van hun producten te vergroten.

Ontwikkelaars van het online spel Book of Ra gebruikten moderne marketingtechnologieën en bevestigden de effectiviteit van het promoten van hun bedrijf via populaire sociale media op Facebook. Voor de gemiddelde zakenman is geld verdienen op Facebook echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Dus wat gebeurt er als je vrienden of kleine kring van volgers niet geïntrigeerd zijn door wat je te verkopen hebt? Hoe kun je de waarde van Facebook maximaliseren en geld verdienen terwijl je relevant blijft?

Hier zijn enkele tips waarmee u rekening moet houden.

Begrijp het algoritme

Het is gemakkelijker om je de opdracht te geven nieuwe vrienden te vinden of video's te plaatsen, maar als je de dynamiek achter de algoritmen van Facebook niet begrijpt, kun je uiteindelijk meer moeite doen met een lager rendement. Wij streven ernaar om altijd en overal gemakkelijk geld te verdienen. Het zou dus helpen als je de taal van Facebook spreekt.

Het algoritme volgt vier natuurlijke stappen bij het rangschikken van uw berichten en het begrijpen hiervan is de sleutel tot het ontsluiten van onbekend potentieel. Voordat het algoritme beslist wie welke berichten te zien krijgt, doet het eerst het volgende:

  • Inventaris - Het algoritme begint met het inventariseren van elk bericht dat wordt gedeeld via de groepen, pagina's en vrienden van het individu.
  • Signalen – Vervolgens wordt bepaald welke signalen relevant zijn op basis van het gedrag uit het verleden van de persoon. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, hecht het algoritme van Facebook meer gewicht aan de status van mensen dan aan berichten van pagina's.
  • Voorspellingen - Het algoritme berekent vervolgens wiskundig de meest waarschijnlijke reactie van het individu op de post. Dit kan zijn: lees het verhaal, deel het, vind het leuk, geef commentaar of negeer het volledig.
  • Score - Ten slotte brengt het systeem al deze factoren bij elkaar en komt tot a Relevantiescore. Hogere relevantiescores verschijnen dus als eerste in de feed van de persoon.

Sommige bedrijven begrijpen deze taal en doen hun best om de betrokkenheid te vergroten, wat zich vertaalt in positieve signalen en voorspellingen in de toekomst. Gamingwebsites hebben dit voorbeeld gevolgd en dit mechanisme toegepast om online geld te verdienen. Sommigen lokken hun klanten naar hun websites via promotiecodes.

Verdien geld aantrekkelijk

Houd dit in gedachten: Facebook is in de eerste plaats een sociaal netwerk om vrienden te ontmoeten, plezier te hebben, stress te verlichten of gewoon die momenten van ontspanning te laten voorbijgaan. Als je naar Facebook komt met als enig doel geld te verdienen met verkopen, zul je een grote teleurstelling te wachten staan.

Bijna elke sociale media- of onlinemarketeer zal u vertellen hoe belangrijk het is om met uw klantenkring om te gaan. Het is een manier om vertrouwen op te bouwen en uw klantenbasis te vergroten. Dat kost tijd. We bieden je geen goedkope manieren aan om gemakkelijk geld te verdienen, zoals het kopen van nep-likes en nep-volgers. Dat kan op de korte termijn een glimlach op uw gezicht toveren, maar uw bedrijf aanzienlijk schaden.

Creëer betrokkenheid door voortdurend contact te maken met uw volgers. Begrijp eerst uw doelgroep en weet wat hen aanspreekt. Dit kan door middel van betekenisvolle berichten, grappige clips, memes, afbeeldingen en likes. Het is gemakkelijk om geld te verdienen door alleen maar te typen, maar je moet wel de aandacht van je lezer trekken en ze volledig onderdompelen.

Groepen en marktplaats

Wat uw product ook is, er is iemand die het nodig heeft. U hoeft alleen maar het juiste verkooppraatje op het juiste moment voor de juiste mensen te houden. Dit vraagt ​​om doorzettingsvermogen en consistentie. Sluit u aan bij lokale koop- en verkoopgroepen die aansluiten bij uw producten, schrijf kwaliteitsberichten met links naar uw product met behulp van URL-verkorters om geld te verdienen. U hebt ook de mogelijkheid om lid te worden van een marktplaats voor het door u gewenste product. Zo bereik je in één keer meer geïnteresseerden.

Leer van anderen

Mogelijk beschikt u niet over het volgende om een ​​Facebook-advertentieprogramma te starten. Misschien heb je niet eens de ervaring of kennis over hoe je geld kunt verdienen met Facebook. Maar zoals bij elke vaardigheid is het iets dat je kunt leren en perfectioneren.

Bekijk wat uw concurrenten en andere bedrijven doen en beoordeel hoe u hun technieken in uw bedrijf kunt integreren. Het werken met influencers helpt ook om het aantal leads naar uw pagina of berichten te vergroten en toont uw betrouwbaarheid.

Samengevat

Iedereen wil vandaag de dag thuis geld verdienen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vereist inspanning, consistentie, vaardigheden, leren en opnieuw leren. Het kan frustrerend zijn, maar je bent goed op weg om heel veel geld te verdienen als je de juiste dingen doet.

Op welke andere sociale forums heeft u geprobeerd uw producten op de markt te brengen?

Auteur Bio:

Jeffrey Bishop sprong op de sociale media-marketingtrein en keek nooit meer achterom. Jeffrey Bishop, contentanalist en socialmediastrateeg sinds 2015, werkt graag met startups en ziet grote dingen uit het niets groeien – als een feniks uit de as. In zijn vrije tijd houdt hij van lezen, schrijven en zich zeker vermaken gratis spins.