Home  /  Alleswordpress  / Is Chaty Pro de beste WordPress-chatplug-in voor u? (Een beoordeling)

Is Chaty Pro de beste WordPress-chatplug-in voor u? (Een beoordeling)

Chaty Pro voor WordPress

Als het gaat om het verbeteren van uw communicatie op uw WordPress-website, zijn er veel opties die u kunt uitproberen om de kloof tussen uw klanten en uw bedrijf te overbruggen. 

Er bestaan ​​zoveel plug-ins om dit mogelijk te maken, waarvan sommige chat-apps, contactformulieren, livechat-apps of plug-ins voor sociale media omvatten. 

Een populaire optie die veel WordPress-websites heeft geholpen, is Chaty, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke chat-app die de communicatie eenvoudig stroomlijnt. 

In deze blogpost beoordelen we de Chaty-plug-in en bepalen we of de Chaty Pro-abonnementen het een waardevolle optie maken voor het verbeteren van de communicatie op uw WordPress-websites. 

Overzicht Chaty Pro

Chaty Pro is een intuïtieve chat-app waarmee u verbinding kunt maken met uw klanten op sociale en communicatiekanalen, allemaal vanuit één enkele chatwidget. Het biedt meer dan 20 sociale kanalen, waaronder WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Viber, Skype, Line, Instagram, Twitter, WeChat, Snapchat en TikTok. 

Met deze apps kunt u de interacties van uw klanten consolideren en hun chatervaring afstemmen op hun specifieke behoeften of voorkeuren met een van de beschikbare opties. 

Chaty biedt een betaalbare prijsstructuur en een gratis abonnement waarmee u snel aan de slag kunt met communicatie. Laten we deze functies eens bekijken.

Wat zit er in het gratis abonnement van Chaty?

Toon alle kanalen

Een belangrijk kenmerk dat de voordelen van deze chat-app benadrukt, is de mogelijkheid om meer dan 20 sociale en communicatiekanalen weer te geven, zoals Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Viber, Instagram, LinkedIn, X(Twitter), Line en Slack. 

Gebruikers hebben vaak hun favoriete berichtenplatforms tijdens het communiceren. Door meerdere kanalen via een chatwidget in uw website te integreren, zorgt u voor gemak door hen te laten communiceren via het platform waar zij zich het prettigst bij voelen.

Het gratis abonnement beperkt zich niet alleen tot deze kanalen. U kunt ook aangepaste kanalen toevoegen om uw communicatiemogelijkheden te vergroten. 

Als u andere vormen van ondersteuning aanbiedt, kunt u ook een click-to-call-knop, sms of zelfs kaarten toevoegen om rechtstreeks via de chatwidget een routebeschrijving naar uw fysieke winkel te geven. 

Weergavetriggers instellen

Het instellen van weergavetriggers voor uw chatwidget is een cruciale stap die de betrokkenheid en ervaring van gebruikers kan verbeteren. U kunt uw chatwidget na een paar seconden op de pagina weergeven, bij het scrollen van de pagina, of een trigger voor exit-intentie gebruiken om de aandacht van uw bezoeker te trekken

Deze triggers kunnen op cruciale punten in het gebruikerstraject tot reacties of acties leiden. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid tijd op een pagina doorbrengt of de intentie heeft om de site te verlaten, kan een trigger een nuttig bericht oproepen of hulp bieden voordat hij of zij de site verlaat. Dit kan uw kansen op leadgeneratie aanzienlijk vergroten.

Aandachtseffecten

Een andere geweldige functie in het gratis abonnement is de mogelijkheid om aandachtseffecten te gebruiken om de aandacht te vestigen op de chatwidget zoals deze op de websitepagina staat, waardoor de kans groter wordt dat erop wordt geklikt. 

Er kunnen verschillende soorten aandachtseffecten op Chaty worden gebruikt, waaronder stuiteren, wiebelen, glans, draaien, vervagen, schokgolf, knipperen en pulseren. 

Als aanvulling kunt u een pictogram voor openstaande berichten toevoegen aan uw chatwidget om de aandacht van uw gebruiker te trekken en hen te laten weten dat u klaar en beschikbaar bent om hulp te bieden. 

Pas de chatwidget aan 

Het gratis abonnement biedt ook basisaanpassingsopties voor uw chatwidgets. U kunt de kleuren, het pictogram, de widgetpositie en de grootte aanpassen. Dit verbetert de gebruikerservaring door de app visueel aantrekkelijk en comfortabeler te maken voor gebruikers.

WhatsApp-pop-up 

Met deze functie kunt u rechtstreeks op uw chatwidget een WhatsApp-chatpop-up tonen met een CTA die hulp, assistentie of meer informatie biedt over uw producten en diensten. 

Toon verschillende kanalen op mobiel en desktop 

Een andere geweldige functie van het gratis abonnement is de optie om chatwidgets te maken en deze op mobiel of desktop weer te geven. Wat betekent dit voor jou? U kunt dezelfde widgets weergeven op mobiel en desktop, of u kunt verschillende widgets weergeven op mobiel en een geheel andere op uw desktopapparaten. Gebruikers die uw WordPress-website op mobiel bezoeken, zien bijvoorbeeld een Facebook Messenger-pictogram, terwijl bezoekers die een desktop gebruiken een WhatsApp-knop zien. 

Nu we de functies van het gratis abonnement hebben benadrukt, gaan we verder met de betaalde abonnementen.

Chaty Pro-abonnementen 

Chaty Pro-abonnementen zijn onderverdeeld in drie opties die worden betaald via een jaarlijks abonnementsmodel. De prijzen zijn als volgt: 

  • Basis - $ 49
  • Meer - $ 109
  • Agentschap - $ 179
Chaty Pro-prijsplannen voor WordPress-websites

Uitsplitsing van Chaty Pro-functies

Naast de functies die beschikbaar zijn in het gratis abonnement, bieden Chaty Pro-abonnementen ook de volgende functies: 

Toon widgets in de chatweergave 

U kunt uw weergeven Popup bericht op de chatwidget in een eenvoudige weergave of in de chatweergave. 

Chaty WordPress-plug-in die de chatweergavefunctie toont

Wat interessanter is aan de chatweergave, is dat je samenvoegtags zoals paginatitel, URL en WooCommerce-tags zoals productnaam gebruikt om de chatpop-up te personaliseren voor een verbeterde gebruikerservaring op je website.

Chat-agenten

Voeg meerdere agenten toe om uw chatkanalen te beheren en de kwaliteit van uw ondersteuningservaring te verhogen. 

Chaty WordPress-dashboard met de Agents-functie

U kunt bijvoorbeeld meerdere agenten toevoegen om meertalige ondersteuning te bieden, of meerdere agenten van verschillende afdelingen toevoegen om gespecialiseerde ondersteuning te bieden – facturering, verkoop, technische ondersteuning. 

Meer aanpassingsopties voor chatwidget 

Krijg meer dan alleen basisaanpassingsopties voor uw chatwidget op een van de professionele abonnementen. U kunt bijvoorbeeld de kleur van de chatknopwidget aanpassen met HEX-code. U kunt ook de locatie van de chatknop wijzigen, zodat deze op elk deel van het scherm kan worden geplaatst. 

Targeting op verkeersbronnen 

Met deze functie kunt u de chatkanalen alleen tonen aan bezoekers die afkomstig zijn van specifieke verkeersbronnen, waaronder direct verkeer, sociale netwerken, zoekmachines, Google Ads of een andere verkeersbron. 

Chaty Pro-dashboard met de functie voor verkeerstargeting

Zo kunt u bijvoorbeeld een Twitter-icoon laten zien aan bezoekers die van Google komen, en Facebook Messenger aan bezoekers van Facebook.

Dubbele widgetinstellingen 

Met een Chaty Pro-abonnement kunt u eenvoudig uw bestaande widgetinstellingen dupliceren naar vergelijkbare pagina's op uw website. Dit bespaart u veel tijd die u mogelijk hebt besteed aan het bewerken van de widget.

Contactformulier Leads 

Met een Chaty Pro-abonnement heeft u de mogelijkheid om contactformulierleads naar uw e-mails te sturen. Chaty Pro WordPress plug-in dashboardoverzicht

Targeting op basis van uren en dagen 

U kunt uw widget ook zo instellen dat deze op bepaalde uren of dagen wordt weergegeven. Zo kun je je widget zo instellen dat er buiten kantooruren een contactformulier wordt getoond en tijdens kantooruren een WhatsApp-icoontje. U kunt ook targetingregels instellen op basis van specifieke datums. Toon de widget bijvoorbeeld alleen op speciaal vakantie verkoop zoals Kerstmis, Halloween of Black Friday. 

Chaty Pro WordPress-plug-indashboard met de functie voor targetingregels

Wat kunnen Chaty Pro-functies voor uw WordPress-website betekenen?

Gecentraliseerde communicatie 

Met deze functies kunt u de communicatie op uw website centraliseren, waardoor u minder hoeft te schakelen tussen verschillende apps bij de communicatie met uw websitebezoekers. Ze kunnen eenvoudigweg de beschikbare opties op uw chatwidget kiezen en beginnen met communiceren. 

Klanttevredenheid verbeteren 

Sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan WhatsApp voor snelle vragen, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan Facebook Messenger. Door op deze voorkeuren in te spelen, kunnen de responstijden en de algehele klanttevredenheid worden verbeterd.

Persoonlijke ervaring 

Chaty zorgt voor interactie en reactie op vragen van gebruikers. Deze communicatie zorgt ervoor dat individuele behoeften snel worden beantwoord. Of het nu gaat om het beantwoorden van vragen, het bieden van begeleiding of het oplossen van problemen, de reactie zorgt voor een persoonlijkere interactie vergeleken met vertraagde of geautomatiseerde e-mailreacties.

Meertalige ondersteuning

Met de mogelijkheid om met meerdere agenten in meerdere talen te praten, kunnen bedrijven een breder publiek bedienen, ongeacht hun geografische locatie of taalvaardigheid. Deze inclusiviteit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en een groter bereik voor de website.

Wanneer gebruikers in de taal van hun voorkeur kunnen communiceren, is de kans groter dat ze zich op hun gemak en zelfverzekerd voelen in de omgang met het bedrijf. Dit verhoogde comfortniveau kan een positieve invloed hebben op de conversiepercentages en leiden tot betere resultaten op het gebied van verkopen of vragen.

Feedback & Verbetering

Chatplug-ins maken directe en realtime communicatie mogelijk tussen bezoekers en websitebeheerders of ondersteunend personeel. Gebruikers kunnen tijdens het surfen op de site direct hun gedachten, meningen, suggesties of zorgen delen.

Bezoekers kunnen feedback geven over verschillende aspecten, zoals de bruikbaarheid van de site, de relevantie van de inhoud, het ontwerp of eventuele problemen die ze tegenkomen. Ze kunnen benadrukken wat ze leuk vinden, wat ze verwarrend vinden, of gebieden die verbetering behoeven.

Eindoordeel

Hoewel het kiezen van de “beste” WordPress-chatplug-in afhangt van specifieke behoeften en voorkeuren, onderscheidt Chaty zich als een robuuste en veelzijdige optie voor website-eigenaren die op zoek zijn naar naadloze communicatie. De kenmerken en functionaliteiten maken het een sterke kandidaat voor het verbeteren van gebruikersinteractie en ondersteuning. 

Chaty Pro WordPress-plug-indashboard met beschikbare chatkanalen

Moreso, Chaty Pro-abonnementen blijken een uitstekende keuze voor WordPress-gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige, veelzijdige en gemakkelijk aanpasbare chatplug-in. De mogelijkheid om meerdere chatplatforms te integreren in één gestroomlijnde interface, in combinatie met het gebruiksvriendelijke ontwerp, maakt het een sterke kandidaat voor degenen die prioriteit geven aan verbeterde gebruikersbetrokkenheid en ondersteuningsopties.

Of Chaty Pro de beste WordPress-chatplug-in voor u is, hangt uiteindelijk af van uw specifieke vereisten en budget. Als de functies ervan aansluiten bij uw doelen en u vertrouwd bent met de prijsstructuur, kan Chaty Pro een uitstekende keuze zijn om de communicatiemogelijkheden van uw website te verrijken.

Zelfs met een beperkt budget raden we ten zeerste af om een ​​nulled- of gekraakte versie van Chaty Pro te installeren of zelfs een GPL-bestand te gebruiken dat doorgaans wordt verkregen uit ongeautoriseerde bronnen en wordt verspreid zonder de juiste licenties. 

Waarom Nulled Chaty Pro het risico niet waard is

U loopt een groot risico slachtoffer te worden van een van de volgende zaken:

  • Uw website laten hacken. Het kan leiden tot instabiliteit van de website, crashes of conflicten.
  • Het downloaden van kwaadaardige codes die backdoors, malware of andere beveiligingsbedreigingen kunnen bevatten die de veiligheid van de website in gevaar kunnen brengen.
  • Geen toegang tot klant- en ontwikkelingsondersteuning als u problemen tegenkomt met de nulled- of gekraakte versie.
  • Geen toegang tot updates die cruciaal zijn voor het patchen van beveiligingsproblemen, het oplossen van bugs en het garanderen van compatibiliteit
  • Juridische stappen of sancties voor onethisch en ongeoorloofd gebruik van ongeldig gemaakte apps

Ook kunnen nulled-versies van Chaty Pro ransomware in uw website injecteren, een soort kwaadaardige software die de bestanden van een slachtoffer versleutelt of buitensluit van zijn systeem, waarbij losgeld wordt geëist in ruil voor het herstellen van de toegang. 

Voor de meeste van deze ransomware-aanvallers is Bitcoin de favoriete betaalmethode voor ransomware-aanvallen geworden vanwege de waargenomen anonimiteit en het gemak van transacties. Cybercriminelen kunnen betaald worden met Bitcoin zonder hun naam prijs te geven, omdat transacties anoniem zijn. Dit maakt het moeilijk voor de politie om ze op te sporen. 

In plaats van de risicovolle en stressvolle ervaring van het gebruik van een nulled-versie van Chaty Pro te ondergaan, kunt u gratis genieten van de basisfuncties door hier aan de slag

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.