Home  /  Alles  / 10 Praktische toepassingen van pop-ups (+ inspirerende voorbeelden)

10 praktische toepassingen van pop-ups (+ inspirerende voorbeelden)

28 Augustus 2023
10 Praktische toepassingen van pop-ups

Je hebt dit keer op keer gehoord.

Popups zijn vervelend, ze onderbreken de winkelervaring en werpen mensen af. 

Hoewel ze de slechte reputatie hebben dat ze vervelend zijn, zijn pop-ups nog steeds een van de meest effectieve manieren voor bedrijven van elke omvang om via hun websites in contact te komen met hun klanten en leads te genereren. 

Vaak verkeerd begrepen en onderschat, zijn pop-ups veel verder geëvolueerd dan hun reputatie als louter hinderlijk

Het feit is dat je nog steeds pop-ups nodig hebt als je serieus bezig bent met het genereren van leads. Zeker nu ze tegenwoordig een hoger conversiepercentage hebben op mobiele apparaten (4.08%) dan op desktops (2.85%) – zegt dit staat.

U hoeft pop-ups niet te vermijden – sterker nog, dat zou u niet moeten doen. Die kleine vensters die op verschillende tijdstippen of op verschillende pagina's van uw website verschijnen, kunnen wonderen doen voor uw bedrijf als u praktische stappen onderneemt en u aan de hoofdregels houdt die pop-ups begeleiden.

Regels voor pop-upgebruik

Relevantie is de sleutel

Het succes van een pop-up begint met relevantie. Pas uw pop-ups aan naar de specifieke pagina waarop een bezoeker zich bevindt. Of het nu een productpagina, een blogpost of een landingspagina is, de inhoud van de pop-up moet aansluiten bij de interesses en intenties van de bezoeker.

Timing is belangrijk

Timing kan de ervaring van een gebruiker maken of breken. Gebruik pop-ups met exit-intentie om bezoekers te vangen voordat ze de site verlaten en tijdvertraagde pop-ups om ze te betrekken nadat ze enige tijd op verkenning hebben doorgebracht. Een delicaat evenwicht tussen op tijd zijn en niet onderbreken is cruciaal.

Duidelijke en overtuigende waardepropositie

Communiceer duidelijk de waarde die uw aanbod biedt. Of het nu gaat om een ​​korting, een eBook, een webinar of exclusieve inhoud, de voordelen moeten duidelijk, beknopt en overtuigend zijn.

Minimalistisch ontwerp

Houd het ontwerp eenvoudig en onopvallend. Het doel is om de aandacht te trekken zonder de gebruiker te overweldigen. Gebruik opvallende kleuren, leesbare lettertypen en een intuïtieve lay-out die de aandacht vestigt op de call-to-action (CTA).

A/B-testing

Experimenteer met verschillende varianten van uw pop-ups om erachter te komen wat het beste werkt voor uw publiek. A/b-test verschillende koppen, CTA’s, kleuren en afbeeldingen om de meest effectieve combinatie te identificeren die resoneert met uw bezoekers.

Houd het mobielvriendelijk

Omdat mobiele gebruikers een aanzienlijk deel van het webverkeer voor hun rekening nemen, Zorg ervoor dat uw pop-ups mobiel reageren. Ze moeten correct worden weergegeven op verschillende apparaten en schermformaten zonder de gebruikerservaring te belemmeren.

Niet-intrusieve exitstrategie 

Als een gebruiker ervoor kiest een pop-up te negeren, respecteer dan zijn beslissing. Implementeer niet-opdringerige manieren waarop gebruikers kunnen afsluiten, zoals duidelijke sluitknoppen of een subtiele 'Nee, bedankt'-optie.

Beperkte frequentie

Het bombarderen van gebruikers met pop-ups kan tot ergernis en zelfs een hoger bouncepercentage leiden. Stel regels in om te bepalen hoe vaak een gebruiker een bepaalde pop-up ziet. Overweeg het gebruik van sessiegebaseerde triggers om te voorkomen dat dezelfde bezoeker wordt overweldigd.

Personalisatie

Benut de kracht van data om pop-ups te personaliseren. Gebruik de browsegeschiedenis, eerdere interacties en demografische informatie om op maat gemaakte inhoud te leveren die resoneert met individuele gebruikers.

Analyse en tracking

Implementeer analysetools om de prestaties van uw pop-ups bij te houden. Houd statistieken bij zoals conversiepercentages, klikfrequenties en betrokkenheid om de effectiviteit ervan te evalueren en weloverwogen aanpassingen te maken.

Praktisch gebruik voor Popus (+ voorbeelden van succesvolle bedrijven) 

Ontvang meer e-mailaanmeldingen 

Pop-ups zijn aandachtsmagneten. Een goed getimede pop-up die verschijnt wanneer een bezoeker betrokken is bij uw inhoud, kan onmiddellijk de aandacht trekken.

Om e-mailaanmeldingen aan te moedigen, moet u tastbare waarde bieden. Dit kan de vorm hebben van een exclusieve korting, een downloadbare bron of toegang tot waardevolle inhoud – net zoals Dolce & Gabbana dat op hun website deed.

Hun gebruik van pop-ups om e-mailaanmeldingen te stimuleren is geweldig omdat het hun websitebezoekers toegang biedt tot al het nieuws en evenementen in hun e-mailbox.

Ze hoeven niet meer het internet af te struinen om op de hoogte te blijven van hun favoriete modemerk.

Waarom we ervan houden:

Eenvoud spreekt boekdelen. De minimalistische pop-upontwerpen behouden de focus op de waardepropositie en CTA, die duidelijk worden benadrukt in contrasterende kleuren.

pop-up op de Dolce & Gabbana-website

Bied nuttige verzendinformatie aan 

Een belangrijk aspect van het stimuleren van de verkoop op uw website is het aanbieden van nuttige bronnen op verschillende contactpunten van het klanttraject. Cartier, een naam die synoniem staat voor elegantie en luxe, begrijpt deze balans goed.

Hun simplistische en elegante pop-up brengt hun boodschap over verzending duidelijk over. Dit is een geweldige ervaring voor een nieuwe gebruiker die nog nooit op hun website heeft gewinkeld. 

Het is ook een fantastische manier om uw klanten te laten zien dat u om hen geeft – veel meer dan alleen maar iets verkopen.

pop-up op de Cartier-website

Waarom we ervan houden: 

Verzendkosten zijn vaak een doorslaggevende factor in het aankooptraject van een klant. Mensen willen weten wat er nodig is om hun producten rechtstreeks bij hen te laten bezorgen.

Door simpelweg informatie over verzending aan te bieden via goed getimede pop-ups die in de kop van hun website verschijnen, kan Cartier een aanzienlijke barrière voor verkoopconversie verminderen. 

Deze pop-ups bieden klanten de stimulans die ze nodig hebben om hun aarzeling te overwinnen en hun aankopen af ​​te ronden. 

Speciale promoties weergeven 

Het afstemmen van uw promotieboodschappen op specifieke doelgroepen en tijden is essentieel.

Kijk maar eens naar dit pop-upvoorbeeld van Shopify dat abonnementen tegen een gereduceerde prijs aanbiedt voor nieuwe klanten.

Het is geen toeval dat deze pop-up op hun 'start een bedrijf'-pagina staat om klanten aan te trekken die overwegen een shopify-winkel te starten.

pop-up op de shopify-website


Waarom we ervan houden: 

Deze pop-up heeft de mogelijkheid om onmiddellijk de aandacht te trekken met levendige beelden en overtuigende teksten, zodat de speciale aanbieding niet onopgemerkt blijft.

Het is ook niet opdringerig of onderbrekend dat het de hele ervaring van de gebruiker verstoort.

Verzamel leads met exit-intentie

Soms hebben klanten net dat extra zetje nodig voordat ze uw site verlaten. Exit-intent pop-ups detecteren wanneer een gebruiker op het punt staat de pagina te verlaten en presenteren hem een ​​verleidelijke kortingsaanbieding. 

Exit-intent-pop-ups zijn strategisch getimede interventies die worden geactiveerd wanneer een gebruiker gedrag vertoont dat aangeeft dat hij op het punt staat een website te verlaten.

Deze unieke timing speelt in op een cruciaal moment – ​​wanneer bezoekers zich al terugtrekken – en presenteert een aantrekkelijk aanbod dat hen aanmoedigt om te heroverwegen. 

Een duidelijke waardepropositie, zoals een exclusieve korting, een waardevolle bron of een abonnement op een nieuwsbrief, gebruikt op een pop-up met exit-intentie, probeert het verlatingsproces te onderbreken en bezoekers te motiveren een gewenste actie te ondernemen.

Waarom we van ze houden

Wie houdt er niet van een goede deal? U kunt een in de tijd beperkte kortingscode of speciale aanbieding aanbieden in ruil voor het e-mailadres van de bezoeker via een exit-intent-pop-up.

Showkortingen en aanbiedingen

Op het moment dat een bezoeker op uw website terechtkomt, heeft u een gouden kans om een ​​blijvende indruk achter te laten. Een toegangspop-up, die verschijnt terwijl de pagina wordt geladen, kan uw publiek snel informeren over de lopende kortingsaanbiedingen – net zoals Asos dat doet op hun website. 

pop-up op de website van Asos

Wanneer klanten artikelen aan hun winkelwagentje toevoegen of op de knop 'Nu winkelen' klikken (zoals in dit geval) is dit een duidelijk teken van interesse. 

U kunt eenvoudig van deze intentie profiteren door een pop-up weer te geven waarin kortingen worden aangegeven voor de artikelen die ze gaan kopen. 

Dit vergroot niet alleen de kans dat de aankoop wordt afgerond, maar stimuleert ook up- en cross-selling, waardoor de gemiddelde bestelwaarde stijgt.

Tesla gebruikte deze strategie ook op hun website, maar dan met belastingkredieten.

pop-up op de Tesla-website

Waarom we ervan houden:

Nogmaals, eenvoud vormt de kern van niet-opdringerige pop-ups. Een duidelijke boodschap, duidelijke CTA, minimaal gebruik van elementen en complementaire kleuren zijn enkele van de redenen waarom we van deze pop-ups houden.

Lever relevante inhoud 

Pop-ups kunnen strategisch worden ontworpen om tijdige en relevante inhoud aan gebruikers te leveren. Of het nu een blogpost, een eBook, een whitepaper of een handleiding is, pop-ups kunnen gebruikers de kans bieden toegang te krijgen tot waardevolle bronnen die rechtstreeks verband houden met hun interesses of behoeften.

Deze bronnen kunnen bedrijven positioneren als experts uit de sector en gebruikers waardevolle kennis en vaardigheden bieden.

pop-up op de chatgpt-website

In dit geval worden pop-ups gebruikt om gebruiksscenario's aan te bieden waarmee kleine bedrijven ChatGPT beter kunnen gebruiken. 

Stimuleer de verkoop met sociaal bewijs

Sociaal bewijs is het psychologische concept waarbij mensen de neiging hebben hun beslissingen en acties te baseren op het gedrag en de meningen van anderen. 

Voor e-commerce is dit erg belangrijk omdat potentiële klanten eerder geneigd zijn een aankoop te doen als ze zien dat anderen dit al hebben gedaan en een positieve ervaring hebben gehad. 

Zie het als mond-tot-mondreclame, maar dan weergegeven op digitale platforms.

Het kan verschillende vormen aannemen, zoals klantrecensies, beoordelingen, getuigenissen en door gebruikers gegenereerde inhoud. 

Door effectief gebruik te maken van sociaal bewijs kan vertrouwen en geloofwaardigheid worden opgebouwd, essentiële elementen voor het stimuleren van verkoopconversies.

Door gebruikers gegenereerde inhoud onder de aandacht brengen, zoals foto's van klanten die uw producten gebruiken of hun ervaringen gedeeld op sociale media; klantrecensies en hoge beoordelingen voor uw producten of diensten; of real-time meldingen weergeven van recente aankopen of aanmeldingen

Update over bedrijfs- of productwijzigingen 

Als het gaat om het delen van belangrijke updates, wilt u ervoor zorgen dat uw publiek de informatie snel ontvangt. 

Door gebruik te maken van goed ontworpen pop-ups die strategisch op uw website zijn geplaatst, zorgt u ervoor dat bezoekers de laatste ontwikkelingen niet missen – ook al is het een update van uw privacybeleid, net zoals de New York Times deed met deze pop-up op hun website.

pop-up op de website van New York Times

Tel uw aanbiedingen af

Aftelpop-ups Voeg een element van schaarste en urgentie toe aan uw promoties. De menselijke psychologie is geprogrammeerd om te reageren op tijdelijke aanbiedingen, uit angst dat ze een waardevolle deal mislopen. 

De afteltimer versterkt het idee dat tijd van essentieel belang is, waardoor bezoekers snelle beslissingen nemen.

Countdown-pop-ups kunnen ook strategisch worden gebruikt om gebruikersinformatie, zoals e-mailadressen, te verzamelen via aanmeldingsformulieren. 

Het aanbieden van exclusieve aanbiedingen of vroege toegang in ruil voor contactgegevens kan u helpen uw mailinglijst te laten groeien.

Vergroot uw nieuwsbriefaanmeldingen 

Het verdiepen van uw relatie met klanten vereist meer interactie dan alleen maar op een website komen.

U moet hen de waarde blijven tonen die uw bedrijf hen kan bieden. Daarom moeten uw pop-ups niet alleen actie op uw website stimuleren, maar ook buiten uw website naar uw CRM.

Of u nu pop-ups gebruikt voor aanmeldingen voor nieuwsbrieven of e-mailmarketing, uw creativiteit moet tot uiting komen om echte aanmeldingen te krijgen die geïnteresseerd zijn in wat u te zeggen heeft.

Houd in verband daarmee rekening met de mobiele responsiviteit, gebruiksvriendelijkheid en triggers die uw pop-ups optimaliseren. 

Vermijd dat ze onmiddellijk worden weergegeven nadat de pagina is geladen, omdat dit vervelend kan zijn voor bezoekers. Gebruik in plaats daarvan triggers zoals de exit-intentie, het scrollpercentage of de tijd die op de pagina is doorgebracht. Er kan bijvoorbeeld een pop-up worden geactiveerd wanneer een gebruiker door een bepaald percentage van de inhoud heeft gescrolld, wat zijn betrokkenheid aangeeft.

Afsluiten

Nu u helemaal klaar bent met praktische manieren om uw inspanningen voor het genereren van leads een boost te geven, waarom gaat u dan niet aan de slag met onze interactieve en gebruiksvriendelijke pop-upbouwer om prachtige pop-ups te maken die converteren.


Begin hier.

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.