Home  /  Allesemail marketing  / Top 5 Klaviyo-alternatieven voor e-commerce

Top 5 Klaviyo-alternatieven voor e-commerce

Veel verkopers hebben Klaviyo gebruikt voor hun e-mailmarketingbehoeften.

De meeste mensen laten zich echter afschrikken door de prijs. Natuurlijk hebben online verkopers veel opties tot hun beschikking, dus Klaviyo is niet de enige. Toch is het belangrijk om te weten wat Klaviyo is en waarom het bij sommige mensen populair is.

Wat biedt Klaviyo?

Klaivyo is een complete tool die je alles geeft wat je nodig hebt. De marketingautomatiseringsfuncties omvatten tekst, e-mail, geautomatiseerde workflows, geavanceerde segmentatie, het vastleggen/pop-ups van e-mail en nog veel meer.

Je hebt ook de functie slepen en neerzetten om je e-mails snel op te bouwen. Toch kunnen er enkele bizarre elementen in zitten. Ten eerste maakt u geen kolommen in bestaande inhoudsblokken. Je moet pre-splits toevoegen en deze bewerken. Het is nog steeds eenvoudig om producten aan te passen en toe te voegen.

Waarom mensen overstappen van Klaviyo

De belangrijkste reden waarom mensen overstappen op een alternatief Klaviyo voor hun e-mailmarketingvereisten is vanwege de prijsplannen. Het is de duurste tool op de lijst en de prijzen zijn eigenlijk lastig te begrijpen. Sommige mensen geven zonder het te beseffen meer uit aan dingen die ze niet nodig hebben.

Hoewel het gratis plan zielig is, kan het werken als je begint. Maar hoger opschalen en meer doen is duur. Met 1,001 abonnees betaal je €45 per maand, wat behoorlijk uitgebreid is. Vervolgens stijgen de prijzen met $ 25 voor elke extra 500 abonnees. SMS is mogelijk, maar dat kost ook extra.

1. Omnisend

Omnisend is een multi-channel automatiseringsplatform dat krachtig is en gebouwd voor e-commercebedrijven. Het beschikt over geavanceerde workflows en klantsegmentatie, zodat u uw klant op verschillende manieren kunt bereiken. Deze alles-in-één optie is compleet en heeft 50,000 verkopers geholpen succesvol te worden.

Omnisend Welkom

Voordelen

Het is mogelijk om de effectiviteit van marketingcampagnes te vergroten door pushmeldingen, Facebook-berichten, sms en vele andere aspecten toe te voegen. Zo weet u zeker dat u de klant op het meest geschikte moment bereikt. Segmentatie kan u helpen de betrokkenheid te personaliseren en te verbeteren.

Omnisend-functies

Met geautomatiseerde workflows kunt u relevante en verwachte berichten op het meest geschikte moment verzenden. Er zijn tal van vooraf gebouwde sjablonen die u tijd besparen omdat ze slechts één keer hoeven te worden ingesteld. U heeft altijd toegang tot passende vervolgreacties wanneer u deze nodig heeft.

Voors:

 • Diverse aanmeldingsformulieren
 • Mobielvriendelijke ontwerpen
 • Drag-and-drop-functie

nadelen:

 • Voorbeschouwingen kunnen beter
 • Geen HTML-bewerkingsopties
 • Zou meer sjablonen kunnen hebben

Prijzen

De prijzen voor Omnisend zijn vrij eenvoudig te begrijpen en goedkoop. Er is een optie die voor altijd gratis is, waarmee u e-mailcampagnes, pop-ups en aanmeldingen met enige rapportage krijgt.

Van daaruit voegt het standaardplan ondersteuning, doelgroepsegmentatie en sms-campagnes toe. Vervolgens stapt u over op Pro, dat ook klantmatching, pushmeldingen en geavanceerde rapportagefuncties biedt.

Voor wie is dit?

Omnisend is in de eerste plaats bedoeld voor e-commercemarketeers die meer uit hun e-mailmarketingtools willen. Meestal zijn ze andere opties ontgroeid, maar willen ze toch iets dat betaalbaar is en met verschillende platforms werkt.

2. VerzendLane

Sendlane wordt beschouwd als een cloudgebaseerde oplossing voor e-mailmarketing. Dit betekent dat u elke browser kunt gebruiken en openen om inhoud voor e-mails te maken. Het werkt met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 en macOS.

Sendlane Welkom

Voordelen

Uiteraard is e-mailautomatisering hier een van de belangrijkste kenmerken. U kunt gepersonaliseerde e-mails maken en gerichte segmenten maken. Managers kunnen zich concentreren op mailinglijsten die zich richten op het verkooppunt, demografische gegevens, koopgedrag en vele andere. Re-targeting is ook beschikbaar, wat ervoor zorgt dat u e-mails kunt verzenden op basis van gebruikersinteractie op uw website.

Sendlane-functies

Zelfs tracking is ook beschikbaar om informatie over het publiek en klikken te verzamelen, terwijl de inkomsten uit de e-mails worden geanalyseerd. Uw dashboard bevat ook informatie over websiteactiviteit en gebruikersgeschiedenis.

Integratie van derden is beschikbaar met veel apps, zoals Woocommerce, Privy en Shopify.

Voors:

 • Volledige flexibiliteit voor lijsten en het maken van e-mails
 • Automatisering
 • Werkt met vrijwel elk budget

nadelen:

 • Kan verouderd of druk lijken op het dashboard
 • Landingspagina's zouden meer functies kunnen hebben
 • Kan bevriezen en stoppen met werken

Prijzen

De prijsstructuur is in eerste instantie een beetje verwarrend, maar is relatief eenvoudig te begrijpen. U kunt een gratis proefperiode van 14 dagen krijgen met 100 contacten en alle voordelen van Growth. Er is ook een startpakket voor een eenmalige betaling van $ 497. Je krijgt zes maanden lang toegang tot het Groeiplan en 5,000 contacten.

Pro begint bij $ 125 en omvat toegang voor meerdere gebruikers, ondersteuning aan boord, speciaal accountbeheer en VIP-migratieservices.

Sendlane-prijzen

Voor wie is dit?

Als u een maker van inhoud, e-commercebedrijf of digitale marketeer bent, is Sendlane de juiste keuze voor u. Het heeft tal van functies die u nu of in de toekomst nodig zult hebben.

3. Mailchimp

De meeste mensen denken aan Mailchimp als ze zich richten op een nieuwsbrieftool, omdat het een geweldige marketingtactiek heeft. Het beweert meer dan 10,000 e-mails per seconde naar zijn klanten te sturen.

Mailchimp Welkom

Uiteraard is het eenvoudig te gebruiken en krijgt u ondersteuning wanneer u die nodig heeft. Overweeg de beschikbare functies voordat u beslist welk Klaviyo-alternatief het beste bij u past.

Voordelen

Er is hier een duidelijke navigatie met een duidelijke interface. Hoewel het veel tijd kan kosten om alles in te stellen, gebeurt dit bij elk nieuw systeem. U krijgt een snelle en eenvoudig te gebruiken editor met een drag-and-drop-interface.

Mailchimp-functies

Hoewel de personalisatie niet gebruiksvriendelijk is, is deze er wel. Bovendien kunt u een spiekbriefje vinden om u te helpen alles te leren gebruiken.

Veel van de sjablonen zien er erg modern uit en er zijn talloze opties waaruit u kunt kiezen. Klassieke versies reageren niet, maar de slepen-en-neerzetten-versies wel. Uiteraard staat automatisering voorop en kunt u indien nodig ingewikkelde workflows creëren.

Voors:

 • Grondige rapporten
 • Geweldige sjabloonopstelling
 • Royaal, voor altijd gratis abonnement

nadelen:

 • Abonnementen met hogere kosten
 • Enkele beperkingen met automatisering

Prijzen

Mailchimp-prijzen

Er is een forever-free abonnement waarmee u één doelgroep en 2,000 contacten krijgt. Hiermee krijgt u een CRM, automatisering in één stap, formulieren/landingspagina's, het Mailchimp-domein en een websitebouwer.

Het Essentials-abonnement begint bij $ 9.99, met maximaal 50,000 contacten en drie doelgroepen. Bovendien krijgt u A/B-testen, aangepaste branding en alle beschikbare e-mailsjablonen. Van daaruit kunt u overstappen op het standaardpakket voor $ 14.99 per maand. Je krijgt vijf doelgroepen en 100,000 contacten met alles in de Essentials-versie plus nog veel meer. Ten slotte is er een Premium-abonnement van $ 299 per maand met nog meer contacten en een onbeperkt publiek.

Voor wie is dit?

Als integraties erg belangrijk zijn en je een alles-in-één optie wilt voor CRM en inbound campagnes, dan is Mailchimp geschikt voor jou. Iedereen wil één tool die veel dingen kan, en deze heeft precies wat je nodig hebt. De automatisering is echter niet zo eenvoudig te beheren. Degenen die willen dat het wordt gestroomlijnd, kunnen problemen ondervinden. Het werkt ook niet goed voor affiliate marketeers, en in feite verbiedt het bedrijf affiliate marketing in alle vormen.

4. Reactie terug krijgen

GetResponse heeft altijd beweerd een eenvoudig te gebruiken nieuwsbrieftool te zijn en wordt geleverd met veel professionele functies. Met concurrerende prijzen heeft dit Poolse bedrijf meer dan 1 miljard abonnees en is het actief in meer dan 182 landen.

GetResponse Welkom

Voordelen

GetResponse-functies

Er zijn tal van functies die u misschien niet vindt bij andere soortgelijke e-mailmarketingoplossingen. U kunt aangepaste landingspagina's maken, A/B-tests uitvoeren, video-e-mails verzenden en verschillende ontwerpen testen.

De conversietrechterfunctie is nieuw en kan het genereren van verkeer verwerken. Degenen die het nodig hebben, kunnen het ook gebruiken als online winkel, compleet met betalingsverwerking. Automatisering is krachtig en maakt het mogelijk geavanceerdere campagnes te maken met specifieke voorwaarden of triggers. Bovendien is alles gebruiksvriendelijk.

Natuurlijk is er een webinarfunctie, die alleen beschikbaar is voor abonnementen op een hoger niveau. Dit wordt zelden gezien op een e-mailmarketingplatform in welke prijsklasse dan ook. Natuurlijk waren we zo geïntrigeerd om het op onze lijst te zetten.

Voors:

 • Inclusief landingspagina's en conversietrechters
 • Ontwerptesten; spamtesten
 • Maak een lijst van automatisering met intelligente functies

nadelen:

 • Er kunnen problemen zijn met de leverbaarheid
 • Kan duur worden voor hogere niveaus

Prijzen

GetResponse-prijzen

Met het basisabonnement kun je 1,000 contacten hebben voor $ 15 per maand. Dit geeft u onder andere autoresponders, e-mailmarketing en één verkooptrechter.

Vervolgens heb je Plus, dat is $ 49 per maand bij 1,000 contacten. Je krijgt ook de basisfuncties met samenwerken, contactscores/tagging en andere handige opties. Dan is Professional de volgende en begint bij $ 99 per maand. U krijgt betaalde webinars met maximaal 300 deelnemers en onbeperkte verkooptrechters.

Max is flexibeler en persoonlijker, maar wordt aangepast op basis van uw specifieke behoeften. U dient een vertegenwoordiger te bellen om de opties en betalingen te bespreken.

Voor wie is dit?

Degenen die meer leads willen vastleggen, zullen flexibele formulieren, een editor voor landingspagina's en betere automatisering met segmentatie vinden. Er is ook integratie voor Google Analytics. Natuurlijk houdt de optie Conversietrechter alles georganiseerd en houdt het ook alles bij.

Uiteraard kunnen e-commercebedrijven de functies hier gebruiken om de verkoop te stimuleren en integraties met verschillende platforms te gebruiken. Verkooptracking is ook beschikbaar. Als u geavanceerde automatisering nodig heeft, is dit de tool voor u.

Het kan echter problemen hebben met de leverbaarheid en omvat geen plan voor altijd gratis. Als deze dingen belangrijk voor je zijn, is dit misschien niet het juiste hulpmiddel.

5. Campagnemonitor

Campaign Monitor is een van die eenvoudige marketingtools. Mensen kunnen het gebruiken om gepersonaliseerde en mooie e-mails te verzenden zonder al te veel te weten over HTML en andere benodigdheden.

Campagnemonitor Welkom

Voordelen

Campaign Monitor is in de eerste plaats eenvoudig te gebruiken en biedt een e-mailmarketingplatform met automatisering van professionele kwaliteit. Dit zal een verscheidenheid aan groeiende bedrijven helpen betere resultaten te behalen.

Functies voor campagnemonitor

Hiermee krijg je prachtige sjablonen die modern en stijlvol zijn. Natuurlijk is er de drag-and-drop-editor, die het zoveel gemakkelijker maakt om welk e-mailtype dan ook te maken.

Op betrokkenheid gebaseerde segmentatie is ook beschikbaar om marketeers te helpen gerichtere inhoud te leveren wanneer de tijd rijp is. Dit zorgt er ook voor dat u geen technische ervaring nodig heeft om zaken te doen.

Er is ook een visuele reisontwerper waarmee u e-mails kunt maken die uw publiek wil zien. Dit kan de inkomsten automatisch in de goede richting sturen.

Er is rapportage beschikbaar en het is een volledig analytisch pakket dat u een volledig beeld geeft van uw e-mailprestaties. Dit omvat acquisities, geografie en betrokkenheid binnen elke campagne.

Voors:

 • Uitstekende rapportagemogelijkheden
 • Integraties zijn nuttig
 • Makkelijk te gebruiken
 • API beschikbaar

nadelen:

 • Implementaties kunnen moeilijk op te zetten zijn
 • Soms worden e-mails niet onmiddellijk verzonden
 • Moeilijk over te schakelen tussen accounts

Prijzen

Campagnemonitor Prijsbepaling

Er is geen forever-free abonnement, maar je krijgt wel een gratis proefperiode voor alle beschikbare abonnementen. Met Basic krijg je basisautomatisering, de analytische suite en de mogelijkheid om 2,500 e-mails per maand te verzenden voor $ 9 per maand en 500 contacten.

Het Unlimited-abonnement biedt dat allemaal, plus geavanceerde automatiseringen, verzenden in tijdzones, previews van de inbox en nog veel meer voor $ 29 per maand.

Premier is het laatste abonnement en kost $ 149 per maand. U krijgt alles van het Unlimited Plan, evenals optimalisatie van verzendtijden, geavanceerd volgen van links en pre-build segmentatie.

Voor wie is dit?

Elke marketeer kan Campaign Monitor gebruiken, maar deze is gericht op e-commercewebsites. Als u een snelgroeiende en snelle bedrijfseigenaar bent, heeft u e-mail nodig om resultaten te boeken. Als u dus meer abonnees wilt krijgen, conversies wilt bevorderen en een loyale schare lezers wilt hebben, is dit de juiste tool voor u.

Als u echter een beperkt budget heeft en vooraf gebouwde segmenten, snelle verzendtijden en geavanceerde tracking nodig heeft, is dit misschien niet de juiste keuze. Hogere abonnementen zijn behoorlijk duur.

Conclusie: Klaviyo-alternatieven

Zoals je kunt zien heeft Klaviyo veel voordelen, maar er zijn andere alternatieven die beter en goedkoper kunnen zijn. Het is natuurlijk moeilijk om één e-mailmarketingtool te kiezen, maar het leren kennen van elk platform is de eerste stap. Zo beschikt u over belangrijke informatie en kunt u een weloverwogen keuze maken. Toch moet u nadenken over uw budget, wat u momenteel nodig heeft en wat nodig kan zijn voor de toekomst. Al deze factoren spelen een rol in de e-mailmarketingtool die u nu kiest.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.