Home  /  Allesemail marketing  / 6 elementen van e-mailontwerpen die boeien en converteren (met voorbeelden)

6 elementen van e-mailontwerpen die boeien en converteren (met voorbeelden)

e-mailontwerpelementen

We leven in een digitaal tijdperk waarin iedereen rondloopt met een computer op zak. Over de hele wereld zijn er meer dan 2.5 miljard smartphonegebruikers. En als u erover nadenkt, worden uw e-mailcampagnes hoogstwaarschijnlijk op deze kleine apparaten geopend.

In feite is desktop alleen verantwoordelijk voor 15% van de e-mail wordt geopend en mobiel is goed voor 61%. Ongeveer 3 op de 5 consumenten checken graag hun e-mail onderweg en nog eens 75% gebruikt hun smartphone om e-mails te controleren.

Als je iets leert in marketing, is het dat je moet voldoen aan de eisen van je doelgroep. En zoals u zich kunt voorstellen, gebruiken consumenten hun smartphones voor vrijwel alles.

Het is dus zinvol om e-mailcampagnes te maken die reageren op mobiele apparaten. Het kan de klikfrequenties en conversies van uw e-mail verbeteren.

In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop u uw e-mailontwerpen kunt verbeteren om mobiele consumenten te boeien en te converteren.

Laten we erin duiken.

1. Korte alinea's, geen blokkerige teksten

Desktopgebruikers blijven zelden hangen op een site met grote blokken tekst. Dus waarom zouden ze op een kleiner scherm? Dat is wat deze tip tot een must maakt: hij werkt zowel voor desktop- als mobiele apparaatgebruikers.

Verdeel uw tekst zodat deze licht verteerbaar is. Hier is een geweldig voorbeeld van Caterpillar:

Ze doen geweldig werk door de e-mail aantrekkelijk te maken en gemakkelijk te scannen door mobiele gebruikers. De kleuren en tekstvakken maken het gemakkelijker om te consumeren. Bovendien bevatten ze onderaan een CTA waarop mobiele gebruikers kunnen tikken om naar Cat-laarzen te zoeken.

2. Sterke en krachtige kleuren en beelden

Je wilt dat je e-mails op een goede manier opvallen. Daarom zijn uw kleurenschema's en afbeeldingen zo belangrijk. Je contrasten moeten opvallend zijn en de foto's intrigerend genoeg om ervoor te zorgen dat de gebruiker wil stoppen en kijken.

Hier is een geweldig voorbeeld van easyJet:

Kleur toevoegen aan uw e-mailnieuwsbrieven gaat niet alleen over voorkeur. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat kleur dat kan verhoog de merkherkenning met 80%. Dit is de reden waarom je toonaangevende merken zult vinden zoals Starbucks (groen), Target (rood), Dell (blauw) en andere bekende merken met consistente en gedenkwaardige kleurenschema's.

Zorg ervoor dat de kleuren die u kiest aantrekkelijk zijn.

En wat afbeeldingen betreft, je wilt dat ze relevant zijn en uitdrukking geven aan de boodschap die je probeert over te brengen. Als u bijvoorbeeld een reisorganisatie bent, moet u afbeeldingen gebruiken van bestemmingen, leuke plekken of kwaliteitsaccommodaties.

Studies tonen dat aan mensen behouden 65% in de beelden die ze zien. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die u laat zien van hoge kwaliteit zijn.

3. Typografie die interessant is, maar niet overdreven

Naast je kleurenpalet en tekstopmaak draait het allemaal om je typografie. Uiteraard wil je niets kiezen dat moeilijk te lezen is. De lettertypen die u kiest, kunnen echter helpen de aandacht te trekken en persoonlijkheid aan uw e-mails toe te voegen.

Dat is precies wat Jack Daniels deed in deze e-mail:

Het slimme aan de manier waarop ze typografie gebruikten, is de manier waarop ze de verschillende lettertypen door elkaar gebruikten. Zoals u in de kop ziet, heeft het eerste woord een unieke cursieve typografie, gevolgd door een 'Tennessee'-script.

Vervolgens spelen ze met hoofdlettergebruik en lettergrootte in de kop om wat pit toe te voegen. Voor de hoofdtekst van de e-mail wordt schreeftekst gebruikt, passend bij de titel en de CTA-knop (die linkt naar hun Facebook-pagina).

Probeer verschillende lettertypen en -groottes uit in verschillende splittests om te zien wat het beste werkt voor uw campagnes.

4. Een mond vol inhoud om te engageren

Het feit dat uw e-mailabonnees zich op kleine apparaten bevinden, betekent niet dat u de hoeveelheid inhoud die u verzendt, moet verminderen. Er is een slimme manier om ze een scherm vol inhoud te geven, zodat ze toegang krijgen tot wat ze willen.

En als u aandacht besteedt aan uw analyses en uw campagnes segmenteert, zou het een stuk eenvoudiger moeten zijn om e-mailcontentclusters te bedenken.

Hier is een blik op hoe Starbucks het doet:

Ze bieden aan:

  • recepten voor zelfgemaakte ijskoffie
  • een gratis aanbieding voor de aankoop van hun Iced Coffee Brewer
  • een snel recept met een Pinterest-link naar meer ideeën
  • een promotie voor een van hun smaakmengsels
  • een productpromotie en recept
  • een productactie voor hun koffie-on-the-go-product en een winkel nu-link

Als klap op de vuurpijl bieden ze hun abonnees een manier aan om kortingen te krijgen op hun producten die in supermarkten worden verkocht (pakketten met sterren erop). Natuurlijk maken ze het af met CTA’s voor hun forum en sociale mediapagina’s.

5. Animaties om uw lezers te boeien

Beelden zijn geweldig, maar bewegende beelden zijn nog beter. Deze GIF's trekken niet alleen de aandacht, maar kunnen er ook voor zorgen dat uw abonnees de tijd nemen om uw e-mail te lezen.

Hier is een voorbeeld van een banneranimatie die u in een e-mail kunt opnemen.

Het is een geanimeerde telefoon die symboliseert dat de lezer wordt gebeld. En dan speelt het onderschrift dit af en zegt dat ze niet willen dat het bericht naar de voicemail gaat (waardoor een gevoel van urgentie ontstaat).

6. Voeg video toe aan het onderwerp en de e-mailtekst

Als u de verschillende casestudy's bekijkt, zult u merken dat het toevoegen van het woord 'video' aan uw onderwerpregel uw open- en klikfrequenties kan verhogen. En in sommige gevallen kan het uw afmeldingen tot een minimum beperken.

In een rapport van HighQ blijkt a 19% stijging in open rates, 65% hogere CTR en 26% minder afmeldingen door simpelweg ‘video’ toe te voegen aan de onderwerpregels van e-mails.

U kunt de video vervolgens in uw e-mail insluiten of een link naar een landing page of YouTube-video.

Hier is een voorbeeld uit Patagonië (ze besloten te linken):

Ze hebben de video tot het middelpunt van hun e-mail gemaakt om ervoor te zorgen dat de lezer deze ziet en niets anders. Toch bevatten ze bovenaan nog steeds links die lezers kunnen gebruiken om te winkelen. Het bevat ook een korte samenvatting van de inhoud (en een waarschuwing).

E-mails maken die boeien en converteren

Nu is het tijd om deze elementen te gebruiken in uw komende e-mailcampagnes. Met deze eenvoudige tips kunt u uw open rates en CTR mogelijk verhogen.

Als u dan een boost nodig heeft voor uw lijst met e-mailabonnees, dan Poptin kan helpen. Dit is een eenvoudig platform dat u kunt gebruiken om snel pop-ups met exit-intentie te ontwerpen die uw publiek boeien voordat ze vertrekken.

U kunt pop-ups ontwerpen voor uw e-mailabonnementsformulier om zoveel mogelijk leads vast te leggen. Je kunt je pop-ups ook laten verschijnen nadat je een bepaalde tijd op een pagina hebt doorgebracht of nadat je naar het einde van een blogpost hebt gescrolld.

Als je meer wilt weten over deze tool, dan GRATIS! en maak er een proefrit van!

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.