Home  /  Allemaale-mailmarketing  /  6 Elements of Email Designs that Engage & Convert (w/ Examples)

6 Elementen van e-mailontwerpen die inwerken en omzetten (w/voorbeelden)

e-mailontwerpelementen

We leven in een digitaal tijdperk waarin iedereen rondloopt met een computer op zak. Wereldwijd zijn er meer dan 2,5 miljard smartphonegebruikers. En als je erover nadenkt, worden je e-mailcampagnes waarschijnlijk op deze kleine apparaten geopend.

In feite is de desktop slechts goed voor 15% van het aantal geopende e-mailberichten en de mobiele telefoon is goed voor 61%. Ongeveer 3 op de 5 consumenten controleren hun e-mail graag onderweg en nog eens 75% gebruikt hun smartphone om e-mails te controleren.

Als er iets is wat je leert in marketing, is het dat je moet voldoen aan de eisen van je doelgroep. En zoals u zich kunt voorstellen, gebruiken consumenten hun smartphones voor zowat alles.

Het is dus zinvol om e-mailcampagnes te maken die reageren op mobiele apparaten. Het kan uw e-mail click-through rates en conversies helpen.

In dit artikel bespreken we enkele van de manieren waarop u uw e-mailontwerpen kunt verbeteren om mobiele consumenten te betrekken en te converteren.

Laten we erin duiken.

1. 1. Korte paragrafen, geen blokkerige teksten

Desktopgebruikers blijven zelden rondhangen op een site met grote blokken tekst. Waarom zouden ze dan op een kleiner scherm blijven? Dat is wat deze tip een must maakt - het werkt voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.

Breek je tekst op zodat hij gemakkelijk te verteren is. Hier is een mooi voorbeeld van Caterpillar:

Ze doen hun uiterste best om de e-mail aantrekkelijk en gemakkelijk te scannen door mobiele gebruikers. De kleuren en tekstvakken maken het makkelijker om te consumeren. Plus, ze bevatten een CTA aan de onderkant mobiele gebruikers kunnen tikken om te zoeken naar Cat laarzen.

2. 2. Sterke en gedurfde kleuren en beelden

U wilt dat uw e-mails op een goede manier opvallen. Daarom zijn uw kleurenschema's en afbeeldingen zo belangrijk. Uw contrasten moeten in het oog springen en de foto's moeten intrigerend genoeg zijn om de gebruiker te laten stoppen en te laten kijken.

Hier is een mooi voorbeeld van easyJet:

Het toevoegen van kleur aan uw e-mail nieuwsbrieven gaat niet alleen over voorkeur. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat kleur de merkherkenning met 80% kan verhogen. Daarom vindt u toonaangevende merken als Starbucks (groen), Target (rood), Dell (blauw) en andere notabelen met consistente en gedenkwaardige kleurenschema's.

Zorg er alleen voor dat de kleuren die u kiest aantrekkelijk zijn.

En wat beelden betreft, wil je dat ze relevant en expressief zijn voor de boodschap die je probeert over te brengen. Als je bijvoorbeeld een reisbureau bent, moet je gebruik maken van beelden van bestemmingen, leuke plekken of kwaliteitsvolle verblijfplaatsen.

Studies tonen aan dat mensen 65% behouden in de beelden die ze zien. Zorg ervoor dat de beelden die u laat zien van hoge kwaliteit zijn.

3. Typografie die interessant is, maar niet overdreven...

Naast uw kleurenpalet en tekstopmaak gaat het om uw typografie. U wilt natuurlijk niet iets kiezen dat moeilijk te lezen is. De lettertypes die u kiest kunnen echter wel helpen om de aandacht te trekken en persoonlijkheid toe te voegen aan uw e-mails.

Dat is precies wat Jack Daniels deed in deze e-mail:

Het slimme aan de manier waarop ze typografie hebben gebruikt is de manier waarop ze de verschillende lettertypes hebben gemixt. Zoals u ziet in de kop, heeft het eerste woord een unieke cursieve typografie, gevolgd door een "Tennessee"-script.

Vervolgens spelen ze met kapitalisatie en lettergrootte in de kop om een beetje pit toe te voegen. Voor de body van de e-mail wordt serif-tekst gebruikt, die overeenkomt met de titel en de CTA-knop (die een link naar hun Facebook-pagina bevat).

Probeer verschillende lettertypes en formaten uit in verschillende splittests om te zien wat het beste werkt voor uw campagnes.

4. 4. Een mond vol met inhoud om mee bezig te zijn

Het feit dat uw e-mailabonnees zich op kleine apparaten bevinden, betekent niet dat u de hoeveelheid inhoud die u verstuurt moet verminderen. Er is een slimme manier om ze een scherm vol content te geven zodat ze toegang hebben tot wat ze willen.

En als u aandacht besteedt aan uw analyses en het segmenteren van uw campagnes, zou het een stuk makkelijker moeten zijn om met e-mail "content clusters" te komen.

Hier is een blik op hoe Starbucks het doet:

Ze bieden:

  • recepten voor zelfgemaakte ijskoffie
  • een gratis aanbod voor de aankoop van hun Ijskoffiebrouwer
  • een snel recept met een Pinterest-link naar meer ideeën
  • een promotie voor een van hun smaakmengsels
  • een productpromotie en een recept
  • een productpromotie voor hun koffie on the go product en een winkel nu link

En als klap op de vuurpijl hebben ze een manier om hun abonnees korting te geven op hun producten die in de supermarkten worden verkocht (pakketten met sterren). Natuurlijk maken ze het af met CTA's voor hun forum en social media pagina's.

5. 5. Animaties om uw lezers op te vangen

Beelden zijn geweldig, maar bewegende beelden zijn nog beter. Deze GIF's trekken niet alleen de aandacht, maar kunnen uw abonnees ook de tijd laten nemen om uw e-mail te lezen.

Hier is een voorbeeld van een banneranimatie die u kunt opnemen in een e-mail.

Het is een geanimeerde telefoon die symbool staat voor het bellen van de lezer. En dan speelt het bijschrift op dit gezegde dat ze het bericht niet naar de voicemail willen laten gaan (waardoor een gevoel van urgentie ontstaat).

6. 6. Video toevoegen aan het onderwerp & de e-mailcorporatie

Als je kijkt naar de verschillende case studies die er zijn, zul je merken dat het toevoegen van het woord "video" aan je onderwerpregel je open rates en click-through rates kan verhogen. En in sommige gevallen kan het je afmeldingen tot een minimum beperken.

In een rapport van HighQ, toont het een 19% stijging in open tarieven, 65% stijging in CTR, en 26% verminderde uitschrijvingen alleen al door het toevoegen van "video" aan e-mail onderwerp lijnen.

U kunt dan de video in uw e-mail opnemen of een link naar een landingspagina of YouTube-video plaatsen.

Hier is een voorbeeld uit Patagonië (ze besloten te linken):

Ze maakten de video het middelpunt van hun e-mail om ervoor te zorgen dat de lezer het ziet en niets anders. Toch bevatten ze nog steeds links aan de bovenkant die de lezer kan gebruiken om te winkelen. Het bevat ook een korte samenvatting van de inhoud (en een waarschuwing).

Het maken van e-mails die zich bezighouden met Engage & Converteren

Nu is het tijd om deze elementen te gebruiken in uw komende e-mailcampagnes. Met deze eenvoudige tips kunt u uw openstaande tarieven en CTR potentieel verhogen.

Als je dan een boost nodig hebt voor je e-mailabonnementenlijst, dan kan Poptin je helpen. Dit is een eenvoudig platform dat u kunt gebruiken om snel exit-intent popups te ontwerpen die uw publiek vastleggen voordat ze vertrekken.

U kunt popups ontwerpen voor uw e-mail abonnementsformulier om zoveel mogelijk leads vast te leggen. U kunt uw popups ook laten verschijnen na een bepaalde tijd op een pagina of na het scrollen naar het einde van een blogbericht.

If you’d like to learn more about this tool, then sign up for free and give it a test run!

Highly dedicated entrepreneur, co-founder of Poptin and Ecpm Digital Marketing. Nine years of experience in the digital marketing field and internet project management. Graduated with an Economics degree from Tel Aviv University. A big fan of A/B testing, SEO and PPC campaigns' optimization, CRO, growth hacking and numbers. Always loves testing new advertising strategies and tools, and analyzing the latest start-up companies.