Home  /  Allese-commerceemail marketing  / 6 manieren om de merkherkenning voor uw bedrijf te vergroten

6 manieren om de merkherkenning voor uw bedrijf te vergroten

Stop met het tellen van likes of views: het is tijd om naar statistieken te kijken die er toe doen. Maak uw marketing dit jaar nog betekenisvoller door een andere strategie te creëren om elke laag van uw verkooptrechter te vullen.

In deze blog bekijken we de allereerste fase van het creëren van bekendheid en erkenning voor uw merk. Klaar om erkend te worden?

Wat is merkherkenning?

Mensen zien dagelijks veel inhoud en producten. Als je één minuut door je Instagram scrollt, kun je mogelijk twintig verschillende merken tegenkomen. Maar welke vallen op en blijven echt in je hoofd hangen?

Dat is wat merk herkenning draait het allemaal om: consumenten herkennen jouw merk. Het maakt deel uit van de merkgezondheidsstatistieken, die abstracter klinken dan het is. U kunt eenvoudig meten hoe goed uw bedrijf presteert als het gaat om erkenning, zolang u maar de juiste tools gebruikt.

Simpel gezegd meet merkherkenning hoe goed mensen uw merk herkennen, op basis van factoren zoals de beelden die u gebruikt, de consistentie van uw logo, de kleuren van uw merk, uw toon, enzovoort. De sleutel tot merkherkenning is consistentie op alle platforms.

Denk maar eens aan de merken die je direct herkent, of dat nu op straat of in de winkel is, of op je tijdlijn: je voelt je vertrouwd en weet wat je van ze kunt verwachten. Dat is iets waarop u kunt voortbouwen door de bouwherkenning te vergroten. 

De verschillende niveaus van merkherkenning

Nu kun je een publiek vragen of ze je merk herkennen of niet, of je duikt er dieper in. Er zijn verschillende niveaus van merkherkenning. Bepalen in welke situatie u zich voor de meeste mensen bevindt, kan u helpen pas je strategie aan. Laten we eens kijken naar de verschillende niveaus en bijbehorende tactieken. 

1. Merkafwijzing

Het kan zijn dat iemand jouw merk zeker herkent, maar je simpelweg niet mag. Als dat het geval is, zullen ze het kopen van uw product of dienst vermijden en actief naar de concurrentie kijken.

Vaak is dit gebaseerd op een negatieve ervaring die ze met jouw merk hebben gehad, of omdat je een reputatie hebt. Ontdek wat er is gebeurd en kom met gepersonaliseerde reacties of lanceer een grotere campagne om uw naam te zuiveren.

2. Geen herkenning

Als consumenten uw merk nog nooit hebben gezien of als u niet bij hun verstand bent gebleven, is dit een duidelijk geval van niet-herkenning. Het is belangrijk om uit te zoeken wat er aan de hand is.

In het eerste scenario zou dat wel zo moeten zijn bewustzijn opbouwen. In het tweede geval moet je waarschijnlijk kijken naar de inhoud die je produceert en waarom deze niet gedenkwaardig of consistent genoeg is.

3. Naamsbekendheid

Als u zich in deze fase bevindt, is het van cruciaal belang om consistent door te zetten en uzelf te onderscheiden van de concurrentie. Blijven gaan!

4. Merkvoorkeur

Dit is de volgende stap wanneer het opbouwen van merkherkenning op de juiste manier wordt gedaan. Als consumenten twee merken zien die ze kennen, zouden ze voor jou kiezen.

5. Merkloyaliteit

Veel beter dan dit wordt het niet. Wanneer u zich in de fase van merkloyaliteit bevindt, zullen consumenten automatisch voor u kiezen en niet eens naar een ander merk kijken. Je bent gewoon altijd top of mind voor ze.

Hoe zorg je ervoor dat mensen je merk herkennen – op een goede manier? Laten we eens kijken naar zes tools die u kunt gebruiken om merkherkenning op te bouwen.

Effectieve kanalen om merkherkenning te vergroten

1. Ontwikkel een tone of voice voor uw merk

Allereerst: als je erkend wilt worden, moet je iets gedenkwaardigs creëren. Wat voor mensen geldt, geldt ook voor merken: het gaat om meer dan alleen uiterlijk. Je moet een persoonlijkheid ontwikkelen, en de sleutel daartoe is het ontwikkelen van een toon.

Vaak nemen merken hun toevlucht tot 'professionele' taal die weinig tot geen persoonlijkheid heeft en in principe uitwisselbaar is tussen merken die iets soortgelijks verkopen. Vermijd dat ten koste van alles.

vooruitgang-5QgIuuBxKwM-unsplash

Zie elk stukje tekst dat u schrijft als een interactie en daadwerkelijk gesprek met uw potentiële klanten. Dit maakt deel uit van gespreksmarketing, een manier van marketing waar mensen beter op reageren. Simpelweg omdat ze het gevoel hebben dat ze met een mens praten, en niet met een computer.

Dit zal ervoor zorgen dat uw merk 'echter' wordt: minder verkopen, meer helpen. Bovendien onderscheidt u zich van alle teksten die er op internet uitzien. Wees niet bang om uw webtekst op te fleuren! 

2. Verschijn op gastblogs

Het hebben van een eigen blog op uw website is geweldig, maar het zal uw merkherkenning niet vergroten. Iedereen die dat leest, weet al wie je bent. Als je een nieuw publiek wilt bereiken, zul je naar plaatsen moeten gaan waar je nog niet eerder bent geweest.

Eén plek om naartoe te gaan zijn de blogs van andere websites. Vaak zijn er tal van blogs, platforms en publicaties in uw branche waarmee gastblogs op uw website kunnen worden gepubliceerd. Een eenvoudige Google-zoekopdracht naar 'richtlijnen voor gastposts + relevante trefwoorden voor uw branche' zal u in de goede richting wijzen.

Op deze blogs kunt u uzelf presenteren als een branche-expert en een betrouwbaar merk door tips te geven of de nieuwste trends in uw vakgebied onder de aandacht te brengen. 

3. Maak deelbare infographics

Als je een nieuw publiek wilt bereiken en erkenning onder hen wilt opbouwen, zul je mensen moeten bereiken die nog niet je volgers zijn. Tijd om gebruik te maken van de vrienden en familie van je fans.

als u maak inhoud die zeer deelbaar is, je verschijnt op de tijdlijnen van het netwerk van je volgers. Allereerst zullen hun vrienden, familie en collega's denken dat je een goede keuze bent: het is aanbevolen door iemand die ze persoonlijk kennen.

Ten tweede is dit een kans om op te vallen en jezelf te overtuigen. Interactieve infographics zijn een geweldige manier om dat te doen. Ze bevatten heel veel informatie en zijn daarom waardevol, en u kunt ze eenvoudig ontwerpen zodat ze bij de persoonlijkheid van uw merk passen: logo, kleuren en tekst.

4. Werk samen met andere merken

U bent niet de enige die uw merkherkenning wil vergroten. Bedrijven in alle soorten markten willen hetzelfde doen, en in sommige gevallen sta je samen sterker. 

Als je gelijkgestemde merken vindt die een vergelijkbare doelgroep hebben als jij, maar een andere – maar toch enigszins relevante – dienst of product aanbieden, kun je samenwerken en samen een campagne starten. Een mooi voorbeeld is Red Bull en GoPro, die blijven samenwerken en gekke stunts uitvoeren. 

Bron: GoPro

Op die manier bereik je een heel nieuw publiek en krijg je bekendheid met al hun volgers. Bovendien zullen ze zien dat een van de merken die ze al volgen en daarom waarschijnlijk vertrouwen, voor jouw merk pleit. Daarmee zet je een voet tussen de deur.

5. Werk samen met influencers om uw merk te beoordelen

Je kunt het belang van influencers in marketing niet negeren. Ze zijn als een betaalde tussenpersoon tussen merken en consumenten. Beide partijen vertrouwen op influencers om de bruggen te slaan tussen een bedrijf en zijn klanten. 

adam-winger-Xt4g9VbMljE-unsplash

A studies ontdekte dat 61% van de consumenten in de leeftijdsgroep van 18 tot 34 jaar ooit door digitale beïnvloeders ervan overtuigd is iets te kopen. Consumenten vertrouwen meer op andere mensen die producten beoordelen dan op merken die zeggen dat hun product geweldig is. Het is een eenvoudig modern menselijk instinct. 

Maar laten we, voordat we zelfs maar tot aankoop overgaan, eens kijken naar wat influencers kunnen doen voor uw merkherkenning. Ze zijn een geweldige manier om een ​​nieuw publiek aan te boren, en u hoeft geen honderden dollars uit te geven aan Google- of Facebook-campagnes.

Overweeg in plaats daarvan om samen te werken met micro-influencers in uw branche. Ze hebben geen enorme schare volgers, maar vaak hebben ze veel hogere betrokkenheidscijfers en hun fanbase heeft hun aanbevelingen hoog.

Je hoeft ze geen gratis producten te sturen, je kunt ook op een andere manier gebruik maken van hun diensten. Omdat influencers uiteindelijk geweldige makers van inhoud zijn. Dus als zij jouw doelgroep beter kennen dan jij (wat eigenlijk hun fulltimebaan is), werk dan met hen samen om herkenbare inhoud te creëren die blijft hangen. 

6. Gebruik retargeting om herkend te worden

Iemand die je maar één keer heeft gezien, zal je misschien over een paar weken niet meer herinneren - tenzij het echt geweldig stukje inhoud was. 

De sleutel is om te blijven verschijnen – op een goede manier uiteraard. Consequent posten op social media platforms is één manier om dat te doen, maar retargeting gaat nog een stap verder. Hiermee heb je weer interactie met mensen die hun e-mailadres hebben achtergelaten of iets in hun winkelwagentje hebben geplaatst, maar nooit hebben betaald. U kunt dit doen via e-mail of via gerichte sociale media of Google-advertenties. 

En daar heb je het: zes krachtige tools op jouw reis naar merkherkenning. Mix en match degene die bij jouw budget en doelgroep passen, en laten we van die vreemden merkambassadeurs maken.